Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

Oj kiek as teoriju kas padeda/trukdo gelezi pasisavinti esu skaiciusi..idomu koks tas kavos kiekis kenksmingas jau. Kiek pvz 2 puodeliai kavos sutrukdo.
smagu, jog kazkam vaisiai su kava ilgam sotumo suteikia. Kiek tenka stebet savo aplinka, tai as gera medziagu apykaita pasizymiu, jokiu dietu nereik laikytis. Ir taip buvo visada. Bet nepavalgius esu nervuota.
Monteverte, jusu teorijos dar nesu girdejusi:) turiu daug nutrientu biggrin.gif
Atsakyti
As galvoju, kad zmonems paprasciausiai pritruksta valios. As pavydziui negaliu atsispirti saldumynams ir pieniskai kavai. Ir zinau, kad jausciausi sveikiau ju atsisakius, bet negaliu ir perdaug nesiparinu. Su mesa buvo visko, ir atkritimu, bet dabar gerus metus i burna neimu ir nenoriu. Kaip imanoma nepasisotinti nuo subalansuoto vegetarisko maisto, man mistika..
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 10 05, 17:46)
Oj kiek as teoriju kas padeda/trukdo gelezi pasisavinti esu skaiciusi..idomu koks tas kavos kiekis kenksmingas jau. Kiek pvz 2 puodeliai kavos sutrukdo.
smagu, jog kazkam vaisiai su kava ilgam sotumo suteikia. Kiek tenka stebet savo aplinka, tai as gera medziagu apykaita pasizymiu, jokiu dietu nereik laikytis. Ir taip buvo visada. Bet nepavalgius esu nervuota.
Monteverte, jusu teorijos dar nesu girdejusi:) turiu daug nutrientu biggrin.gif

Visų sveikų žmonių medžiagų apykaita turi būti gera ir gana greita.
Taip, būtent, žmogus stengiasi suvalgomais maisto kiekiais kompensuoti jam trūkstamas medžiagas, tik jei tas maistas ne super sveikas ir organiškas, tai žmogus tokiu būdu tik gilina savo deficitą ir po truputį eina link lėtinių ligų ir negalavimų.
Net mano vyras, su pakankamai greitai medžiagų apykaita ir dar daug sportuojantis, judantis, nevalgo daug. Jei mes daug išleidžiame maistui, tai ne dėl kiekių, o dėl to, kad kokybė daug kainuoja.
Atsakyti
Stengiuos labai isiklausyt i savo organizmo poreikius. Ypac po badavimo dienu tas jauciasi. Valgau labai daug darzoviu ir vaisiu, minimaliai saldumynu, tortai man gali neegzistuot sioj zemej. Bet tas trukumo ir alkio jausmas kai ner mesos, man ziauriai stiprus. O jau per menesines ir salcius..turiu draugu visavalgiu kuriems mesa nebutina. Bandziau visokius produktu derinius. Kraujo grupem netikiu, bet individualiai skirtingais organizmais-taip.
Atsakyti
Man jausmas kad is tu zoliu organizmas nieko nepasisavina doh.gif as geriu naturalius papildus bet geriu Live well nes jame dvigubai gelezies bet tai tik todel kad nevalgau daug mesos. Kai valgiau istisai jautukus visokius, hemogloginas net iki 128 pakiles buvo (mano rekordas). biggrin.gif
O su mazakraujyste yra ir dar kita beda. Turint ja labai prasteja apetitas ir naturaliai be papildu nera galimybiu atsistatyti kadangi tau visas maistas praktiskai pasidaro slykstus unsure.gif O nuo papildu pykina ir taip uzsisuki rate doh.gif
Atsakyti
Tie patys daktarai liepia mesos valgyti tik 2-3 kartus per savaite, o ne du kartus per diena. Zoles blogai, tai valgykit avizas, pupeles, lesius - nu nei brangu, nei ka. Mes tai net maziau dabar isleidziam maistui. Nebent egzotiniai vaisiai vyrui brangiau kainuoja. Aisku, noreciau, tu begliuteniu miltu pabandyt, bet kaina tai jau tikrai didoka. Skaiciau, kad geriant mazai vandens, hemoglobinas bus normalus/ aukstas.
Atsakyti
Aš geriu mažai vandens. Netgi gryno praktiškai negeriu. Nesinori man, organizmas nereikalauja, troškulio nejaučiu.
Vasarą, kai karšta, net turiu juokais posakį: aš ilgai galiu išbūti be vandenio biggrin.gif Čia pagal siaubiako posakį: aš ilgai galiu išbūti po vandeniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 07, 10:37)
Aš geriu mažai vandens. Netgi gryno praktiškai negeriu. Nesinori man, organizmas nereikalauja, troškulio nejaučiu.
Vasarą, kai karšta, net turiu juokais posakį: aš ilgai galiu išbūti be vandenio biggrin.gif Čia pagal siaubiako posakį: aš ilgai galiu išbūti po vandeniu biggrin.gif

manes organizmas irgi nepraso isgerti 2.5-3l kaip tipo reiketu. Bet 1.5l tikrai kasdien isgeriu gryno vandens. Net ir ziema. Anksciau net ir toks kiekis man budavo neimanoma misija. Kazkas pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 10 07, 10:10)
Tie patys daktarai liepia mesos valgyti tik 2-3 kartus per savaite, o ne du kartus per diena. Zoles blogai, tai valgykit avizas, pupeles, lesius - nu nei brangu, nei ka. Mes tai net maziau dabar isleidziam maistui. Nebent egzotiniai vaisiai vyrui brangiau kainuoja. Aisku, noreciau, tu begliuteniu miltu pabandyt, bet kaina tai jau tikrai didoka. Skaiciau, kad geriant mazai vandens, hemoglobinas bus normalus/ aukstas.

Valgau visko nemazai tik diskutuoju kad panasu jog nelabai ka isisavina. Tik tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 10 07, 22:15)
Valgau visko nemazai tik diskutuoju kad panasu jog nelabai ka isisavina. Tik tiek  smile.gif

Atsiprašau, įlysiu truputį į temą. Jei hemoglobinas mažas ir nekyla, siūlau pasitikrinti geležies ir feritino kiekį kraujyje. Gali būti, kad nėra geležies atsargų kraujyje, tada ir hemoglobinas žemas.
Atsakyti
Colomba, visą tą aš žinau smile.gif Esmė ta, kad atstačius atsargas (gėrus kelis mėnesiu geležį ar burokėlių sultis ar dilgėles maltas) vis tiek po kiek laiko viskas nukrenta. Vadinasi, esmė ne tame.
Man asmeniškai labiausiai padėjo baltų miltų atsisakymas. Bet nesimaitinu tik augaline mityba.

Apie vandenį: labiau tikiu ta teorija, kuri sako, kad kiekvienam žmogui vandens kiekis reikalingas yra individualus. O gerti vandenį, kaip dabar madinga, stengiantis išgerti pvz 2 litrus, sako, kad nėra gerai, nes apkraunami inkstai. Man atrodo, kad vandens aš geriu normaliai, bet nevaikštau nuolat su buteliu vandens, kaip kai kurios mano kolegės..Šaltesniu oru daug sriubų, o vasarą daug vaisių, natūraliai gi žinai kai norisi gerti. Nors gi dabar populiari ta teorija, sakanti, kad kai mes jau suprantam, kad norim gerti, tai jau vadinasi labai labai trūksta to vandens, reikėjo anksčiau jau gerti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 10 08, 09:43)
Colomba, visą tą aš žinau smile.gif Esmė ta, kad atstačius atsargas (gėrus kelis mėnesiu geležį ar burokėlių sultis ar dilgėles maltas) vis tiek po kiek laiko viskas nukrenta. Vadinasi, esmė ne tame.
Man asmeniškai labiausiai padėjo baltų miltų atsisakymas. Bet nesimaitinu tik augaline mityba.

Tikrinot feritiną ar hemoglobiną? Jeigu hemoglobinas pakyla, bet feritinas lieka žemas, reiškia sultimis atstatot tik hemoglobiną, bet pats feritinas lieka toks pats ir nustojus gerti sultis, hemoglobinas krenta, nes vis tiek nėra atsargų. Feritiną atstatyti sunku ir užima laiko.
Hemoglobino ir feritino kritimą taip pat gali įtakoti įvairios lėtinės ligos.
Atsakyti