Aš nebent tik aliejuku ir obuolių sidro actu šlakstau
Cia taip virtus valgot ar pakeptus?
keptus
given444, kreipiuosi į Tave
Tu tik pas Campbelą išgirdai dėl tų augalinių aliejų žalos ar dar kur? Čia, žemiau esančioje temoje, dar viena nuoroda įdėta
Nu man tai įdomiai labai
Pvz. veidui, odai, plaukams jie idealiai tinka daug kam, tai kodėl neturėtų tikti mūsų vidui? Ir kaip tada su ta Viduržemio regiono dieta, kuri laikoma viena geriausių ir ilgaamžiais ten žmonės laikomi, jei gerai pamenu. Juk ten gausiai vartojamas aliejus ir dar jūrinė produkcija, aišku. Tai kaip tai pakomentuotum?

Nu man tai įdomiai labai

Monteverte, toje mityboje naudojamas aliejus, bet tikrai ne gausiai. Campbelas sake, kad riebalu gauname uztektinai su maistu, pvz.: riesutai, seklos, avokadas, tad papildomai jo nebereikia vartoti.
QUOTE(miegapele @ 2015 10 28, 15:27)
Monteverte, toje mityboje naudojamas aliejus, bet tikrai ne gausiai. Campbelas sake, kad riebalu gauname uztektinai su maistu, pvz.: riesutai, seklos, avokadas, tad papildomai jo nebereikia vartoti.
Gerai, o kaip vartoti daržoves? Kaip pasidaryti "salotų" bliūdą? Na pasidarai vakarienę: ryžiai su avinžirniais. Juk maistas ir taip pakankamai sprangus. Tai kaip šalia prijungti daržoves? Agurką su pomidoru tarkime taip dar galima papjaustyt, o kokius kopūstlapius, spiruliną, linų sėmenis kaip užpilti? taip sausai išvolioti?

Tiesa, o jei berti prieskonines džiovintas žoleles dar ant daržovių, kas yra netgi labai racionalu, tai kaip tai padaryti nesušlapinus visų daržovių su aliejumi? Kas čia per salotas tada gautųsi?

Ir tikrai nebūtinai visi pastoviai valgo riešutus, sėklas. Kas jei ne? Kaip tada daryt?
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 28, 16:24)
Gerai, o kaip vartoti daržoves?
toks vaizdas, kad tu i ta salotu bliuda pripili puse aliejaus bonkes

darzoves: burokeliai marinuoti, agurkai koncervuoti, morkos troskintos, bulves keptos orkaiteje, sparagai virti, kopustai rauginti. bent jau pas mus dabar tas dominuoja.
QUOTE(miegapele @ 2015 10 28, 16:43)
toks vaizdas, kad tu i ta salotu bliuda pripili puse aliejaus bonkes
Nemanau, kad saukstas aliejaus butu itin blogai
darzoves: burokeliai marinuoti, agurkai koncervuoti, morkos troskintos, bulves keptos orkaiteje, sparagai virti, kopustai rauginti. bent jau pas mus dabar tas dominuoja.

Tai vat ir nepilu. Tikrai ant didelio bliūdo eina pora šaukštų aliejaus, kartais gal ir mažiau.
Aš marinuotų ir konservuotų nevartoju

Tai ko given444 tada mus paskalpuoja, mane ypač?

QUOTE(Monteverte @ 2015 10 28, 17:19)
Tai vat ir nepilu. Tikrai ant didelio bliūdo eina pora šaukštų aliejaus, kartais gal ir mažiau.
Ir kalbėjau daugiau apie vasarą, kai viskas aplink vien tik žalia.
Dar turint omeny, kad aš smarkiai sportuoju, lieju prakaitą, tai man greičiau pritrūkti aliejų galėtų nei būti perdaug
Ir ko tie veikėjai kai kurie nerimsta, tyrimus daro, rašinėja, gąsdina 

man nepasirode, kad ji tave puola. tiesiog tu taip viska nupasakoji, kad susidaro vaizdas, jog to aliejaus suvartoji kibirais.
as dabar suvartoju maziausiai riebalu kada nors gyvenime.
uzsisakiau is veggo miltu be glitimo uz padoria kaina. patikino, kad turetu iseiti koldunai, tai tuomet butu ir glitimo super mazai mano gyvenime. ir kaip pusbrolis pasakytu, mirciau sveika

QUOTE(Monteverte @ 2015 10 28, 14:54)
given444, kreipiuosi į Tave
Tu tik pas Campbelą išgirdai dėl tų augalinių aliejų žalos ar dar kur? Čia, žemiau esančioje temoje, dar viena nuoroda įdėta
Ir kaip tada su ta Viduržemio regiono dieta, kuri laikoma viena geriausių ir ilgaamžiais ten žmonės laikomi, jei gerai pamenu. Juk ten gausiai vartojamas aliejus ir dar jūrinė produkcija, aišku.

Ir kaip tada su ta Viduržemio regiono dieta, kuri laikoma viena geriausių ir ilgaamžiais ten žmonės laikomi, jei gerai pamenu. Juk ten gausiai vartojamas aliejus ir dar jūrinė produkcija, aišku.
Klausimas ne man, bet kažkaip skaitydama užsikabinau

Ar tikrai Campbell draudžia/nerekomenduoja aliejų?

Vat Caldwell Esselstyn, tai tikrai draudžia bet kokius aliejus

Visur akcentuojama, kad jis gydė Klintoną (ex prezidentą JAV): http://sveikata.lryt...eika-mityba.htm
Caldwell Esselstyn mitybos principai (iš knygos):
"Štai pačios paprasčiausios mano programos taisyklės:
Nevalgyti nieko, kas turi akis (mėsos, paukštienos ar žuvies).
Nevalgyti pieno produktų.
Nevartoti jokios rūšies aliejaus nė lašo. (Taip, Viduržemio jūros patiekalų,
kurie turi alyvuogių aliejus, mėgėjai. Tai paaiškinsiu 10-ame skyriuje)
Apskritai negalima valgyti nei riešutų, nei avokadų.
Tačiau galima valgyti daug įvairių, gardžių, maistingų produktų:
Visas daržoves, išskyrus avokadus. Galima valgyti lapines žalias daržoves,
šakniavaises daržoves, raudonas, žalias, tamsiai raudonas, oranžines ir geltonas
arba kitų atspalvių daržoves.
Visas ankštines daržoves pupas, žirnius, įvairių rūšių lęšius.
Viso grūdo grūdus ir jų produktus, tokius kaip duona ir makaronai, jei juose
nėra papildomų riebalų.
Visus vaisius."
QUOTE(Rasma @ 2015 10 29, 18:46)
Klausimas ne man, bet kažkaip skaitydama užsikabinau

Tai komentuokit bet kas, juk tik komentaruose ir atrandama tiesa

Va tai tau

Ech

QUOTE(Rasma @ 2015 10 29, 18:46)
Ar tikrai Campbell draudžia/nerekomenduoja aliejų?
Aš skaičiau jo knygas, bet kažkaip neatsimenu, o gal tik neakcentavau ar jau primiršau

ne, jis grieztai ju nedraudzia. Bet yra uz maza ju suvartojima. sumazinus gyvulines kilmes maisto kieki, automatiskai sumazeja riebalu suvartojimas. radau jo knygoje toki sakini, kad augaliniai riebalai vis gi sveikesni nei gyvuliniai.
beje, jis net leidzia mesa valgyti, bet tik pataria jos valgyti minimaliai ir tas minimaliai reiskia gal koks saukstas varskes visai dienai arba vienas saslyko gabaliukas. Na tai kam erzintis, geriau is vis nevalgyti.
O Monteverte man atrodo is vis neskaiciusi jo knygu

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 29, 20:09)
Va tai tau
Bet juk tai gamtos turtas. Kodėl ne baklažanų? Sako, kad juose yra toksinų, o žaliavalgiai juos net nemirkytus, nekepintus, žalius varo

na jis yra pries riebalus bet kokius. o ju yra avokade, seklose, riesutuose. baklazanas ne toks.
Kempbelas sako ziureti i visuma, o ne sutelkti demesio vien tik i riebalus. Kitas labiau pries riebalus.