Įkraunama...
Įkraunama...

Augalinė mityba

QUOTE(Monteverte @ 2015 11 23, 11:49)
Neišsitenkat jau esamose? smile.gif Man tai atrodo, protingiausia būtų, kad visi sueitų į vieną, juk taip racionaliau, patogiau, greičiau. Bet tikriausiai utopinis noras, žmonės labai nori išsiskirti ax.gif

Visų pirma - augalinė mityba, tai nebūtinai veganiška. Vartojamas medus. O veganiška - tai nebūtinai sveika. Sutinkate? Didžioji ten keliamų receptų dalis - nesveiki gaminiai, kaip visokios bandelės, sausainių reklamos, picos, sultys iš pakelių ir t.t. Antra, aš, asmeniškai, nevadinu savęs vegane, nors maitinuosi augaline mityba - nešioju vilnones kojines, odines rankines, renkuosi odinius batus, nes taip patvariau, ekonomiškiau. "Plant based diet" turi nemažai skirtumų nuo "vegan". O ta grupė jau seniai "nusivažiavo", pays save išskiria iš kitų, kad jie - "ne sveikuoliai".

Pasiskaitymui: http://www.thebalanc...ant-based-diet/
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 11 30, 15:37)
Visų pirma - augalinė mityba, tai nebūtinai veganiška.  Vartojamas medus. O veganiška - tai nebūtinai sveika. Sutinkate? Didžioji ten keliamų receptų dalis - nesveiki gaminiai, kaip visokios bandelės, sausainių reklamos, picos, sultys iš pakelių ir t.t.  Antra, aš, asmeniškai, nevadinu savęs vegane, nors maitinuosi augaline mityba - nešioju vilnones kojines, odines rankines, renkuosi odinius batus, nes taip patvariau, ekonomiškiau. "Plant based diet" turi nemažai skirtumų nuo "vegan". O ta grupė jau seniai "nusivažiavo", pays save išskiria iš kitų, kad jie - "ne sveikuoliai".

Čia kurioje taip yra? Bent jau aš nesu tokioje schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 11 30, 16:17)
Čia kurioje taip yra? Bent jau aš nesu tokioje schmoll.gif

Lietuvos veganai grupėje.
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 11 30, 16:55)
Lietuvos veganai grupėje.

Aišku, nesu ten. Šiaip man ir nereikia tų diskusijų, juk viskas ir taip aišku, ką ten tiek kalbėti, nagrinėti, pyktis ar pan.?
Ir taip aišku, kad mažuma žmonių saugo savo sveikatą visapusiškai.
Temose: Veganų ir vegetarų šeimos, Sportuojantys veganai ir žaliavalgiai nesu pastebėjusi jokio briedo, blogybių, pykčių (daugų daugiausia nuomonėmis apsikeičiama) ir pan. Man patinka, kad ten įdeda produkcijos, kada kokį straipsnį ar šiaip kažką į temą.
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 11 30, 15:37)
Visų pirma - augalinė mityba, tai nebūtinai veganiška.  Vartojamas medus. O veganiška - tai nebūtinai sveika. Sutinkate? Didžioji ten keliamų receptų dalis - nesveiki gaminiai, kaip visokios bandelės, sausainių reklamos, picos, sultys iš pakelių ir t.t.  Antra, aš, asmeniškai, nevadinu savęs vegane, nors maitinuosi augaline mityba - nešioju vilnones kojines, odines rankines, renkuosi odinius batus, nes taip patvariau, ekonomiškiau. "Plant based diet" turi nemažai skirtumų nuo "vegan". O ta grupė jau seniai "nusivažiavo", pays save išskiria iš kitų, kad jie - "ne sveikuoliai".

clap_1.gif
Atsakyti
Man tai tie saldūs patiekalai irgi ne prie širdies rolleyes.gif o jie vis kartoja "mes veganai, o tai nelygu sveikuoliai". Be to man atrodo, kad Lietuvos veganuose dalyvauja pagrinde jauni nevedę be vaikų žmonės, ar ne taip ? biggrin.gif Aš buvau jų "Tušti narvai" organizuotame piknike tai nemažai atėjo žmonių bet su vaikais tik keletas. Aktyvistai, tai jiem gal ir rūpi kokia akcija prieš cirką ar panašiai, aš tokiose nedalyvauju, mano protestas pasireiškia per paprasčiausia boikotą
Atsakyti
QUOTE(khaleesi @ 2015 11 30, 17:33)
Man tai tie saldūs patiekalai irgi ne prie širdies rolleyes.gif  o jie vis kartoja "mes veganai, o tai nelygu sveikuoliai". Be to man atrodo, kad Lietuvos veganuose dalyvauja pagrinde jauni nevedę be vaikų žmonės, ar ne taip ? biggrin.gif Aš buvau jų "Tušti narvai" organizuotame piknike tai nemažai atėjo žmonių bet su vaikais tik keletas. Aktyvistai, tai jiem gal ir rūpi kokia akcija prieš cirką ar panašiai, aš tokiose nedalyvauju, mano protestas pasireiškia per paprasčiausia boikotą

Taip, aš irgi tą pastebėjau, kad labai jauni. smile.gif
Atsakyti
šaunuoliai wub.gif http://mieste.delfi....s-ar-vegetarais gera labai skaityti apie mūsiškius, skaityčiau ir skaityčiau bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
įbruko man supermama.lt savo laidą, pažiūrėjau - aišku likau nepatenkinta. biggrin.gif maždaug 1:20 kalba kaip reikia neriboti vaikų nes jie paskui visko dar labiau norės Dietologė kalba liaudies balsu kiekvieną savaittgalį nueiti hamburgerių, deja, jau yra pratinimas.... mano vaikas šokolado (ir apskirtai kažką tokio sa;daus) ragavo prieš dvi savaites, kai nuėjom į svečius pas draugę ir ant stalo gulėjo. Taigi neuždrausiu. Bet specialiai jam nepirksiu smile.gif dar mažas, tai galiu nuspręst ką pirkt jam pati . Danntų gaila, ir vios kito ax.gif kai eis mokyklon tada bus matyt. ....O šiaip, ne pirmą kartą girdimi žodžiai, kad neva vaikas turi paragauti visko - dešrelių, saldumynų, t.t. nes "nuo visko neapsaugosi" ir pan. iš tikro tai tėra pratinimas nuo mažų dienų "nes vėliau vistiek visko prisiragaus"
Atsakyti
QUOTE(khaleesi @ 2015 12 13, 15:32)
Sveikos smile.gif
įbruko man supermama.lt savo laidą, pažiūrėjau - aišku likau nepatenkinta. biggrin.gif maždaug 1:20 kalba kaip reikia neriboti vaikų nes jie paskui visko dar labiau norės  Dietologė kalba liaudies balsu kiekvieną savaittgalį nueiti hamburgerių, deja, jau yra pratinimas.... mano vaikas šokolado (ir apskirtai kažką tokio sa;daus) ragavo prieš dvi savaites, kai nuėjom į svečius pas draugę ir ant stalo gulėjo. Taigi neuždrausiu. Bet specialiai jam nepirksiu smile.gif dar mažas, tai galiu nuspręst ką pirkt jam pati . Danntų gaila, ir vios kito ax.gif  kai eis mokyklon tada bus matyt. ....O šiaip, ne pirmą kartą girdimi žodžiai, kad neva vaikas turi paragauti visko - dešrelių, saldumynų, t.t. nes "nuo visko neapsaugosi" ir pan. iš tikro tai tėra pratinimas nuo mažų dienų "nes vėliau vistiek visko prisiragaus"

Labas.
Oi kokia nesąmonė tas pratinimas. Juk kalbam apie žmogų, kuris gali remtis protu, paaiškinimu, įsitikinimu. Tai pagal tas teorijas gal reikėtų ir prie alkoholio papratinti, kad nebūtų šoko organizmui kartą per išleistuves ar gimtadienį prisigėrus?
Kodėl gyvūnų joks geru save laikantis šeimininku žmogus prie nieko nepratina kas jiems nesveika? Kodėl ieško tik spec. maistų, priemonių ir t.t.? Ir svarbiausia, po to gyvūnai net nelenda prie to. Mano šuo labai orientuotas į maistą, bet saldumynų visiškai neprašo, nes nepratintas. Pasižiūri, kad aš šokolado pakramsnoju kada, pauosto ir tiek žinių, jokių kankinimųsi. Bet kai kramsnoju tai, ką šuo mėgsta ir yra ragavęs, tarkime bananą, tai būna, kad labai nori. Kartais nenori. Pagal poreikį. O kai buvau vaikas ir neturėjau supratimo verysad.gif tai ankstesniam šuniui duodavau saldainių, šokolado, tai "mirdavo" nuo to kaip norėdavo doh.gif Vadinasi du šunys, du skirtingi atvejai, verta pamąstyti apie tai.
Žaviuosi savo tėtuku šia prasme. Net nežinau iš kur jis tai ištraukė, bet įsiteigęs sau tvirtinimą, kad saldumynai - nevyriška. Ir per visą jau gana ilgą savo gyvenimą praktiškai yra tik vos vos kelių dalykų ragavęs, kai jau primygtinai siūlė kažkas paragauti, kad atseit labai įdomus saldumynas ar pan. Ir tiesa, ledus jis nusipirkdavo jaunystėje, bet tik todėl, kad seniau buvo labai skurdi maisto įvairovė ir vasarą, kai karšta būdavo, nelabai ko kito ir norėdavosi dirbant, o ledai ir sotu, ir gaivina vasarą. Tada gi jie natūralesni buvo, nekenkė taip, kaip dabartiniai, pilni chemijos.
Žmogus pats kuria savo gyvenimą ir niekam nereikia duoti ataskaitos. Vaikas užaugs ir atsirinks. Ir tikiu, kad įgijęs teisingus įpročius, jis ir rinksis teisingai. Aš pvz. labai esu dėkinga savo sporto treneriams, kurie patardavo kaip teisingiau maitintis, kiek mityba svarbi ir savo mamai labai dėkinga, kad palyginus su kitų mamomis, žiūrėdavo mitybą ir nepripirkdavo nesąmonių, negamindavo nesveikai palyginus. Puikiai mačiau kaip mano vyras kankinosi, kai jam reikėjo tiek daug persilaužti ir išmokti, kad maistas neskęstų nesveikuose padažuose ir pan. Nors ir sveikata sparčiai taisėsi ir jis labai džiaugėsi, bet tas nenormalus įpratimas labai viską apsunkindavo. Tai ačiūdie, kad nepalūžo ir išsikapstė iš to, dabar toks laimingas žmogus, taip vertina lengvą, sveiką maistą, rankas man bučiuoja už pagaminimą blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 12 13, 16:51)

smagu, kad tėtis saugo sveikatą, bet pati priežastis man ne prie širdies - juk kiti panašiai sau įsikala į galvą, jog nevalgyti mėsos yra "nevyriška" smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 13 gruodžio 2015 - 21:47
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 28, 11:54)
given444, kreipiuosi į Tave 4u.gif Tu tik pas Campbelą išgirdai dėl tų augalinių aliejų žalos ar dar kur? Čia, žemiau esančioje temoje, dar viena nuoroda įdėta g.gif
Nu man tai įdomiai labai g.gif Pvz. veidui, odai, plaukams jie idealiai tinka daug kam, tai kodėl neturėtų tikti mūsų vidui? Ir kaip tada su ta Viduržemio regiono dieta, kuri laikoma viena geriausių ir ilgaamžiais ten žmonės laikomi, jei gerai pamenu. Juk ten gausiai vartojamas aliejus ir dar jūrinė produkcija, aišku. Tai kaip tai pakomentuotum? g.gif

oi, sorry uz toki leta atsakyma. MACIAU, KITOS JAU ATSAKE.
Ne Campbela, bet Furhmanas ir jau kiti augaline sitybos specai ta teigia.
Taip, riebalu uztenka grynuoju pavidalu (avokadas, kokosas, seklos ir tt.) - nes bet koks aliejus - jau DIRBINIS PRODUKTAS.
ARGUMENTAS TOKS, JOG saukstelyje - virs simto kaloriju - visai nekvepia jokiu naturalumu. saukstelyje du gryni riesutai, tarkim, tiek kaloriju netures.

seniai norejau parasyti, bet...noriu pasidziaugt, jog grizusios is Anglijos sesutes deka - IKI Galo PATAPAU VEGANE.smile.gif
MANO PASIEKIMAS - NUMERIS VIENAS.
Kaune susiskaiciavom net penkias-sesias vietas, kur galima veganams pavalgyt.
Spali buvau nulekus Airijon - ten isvis susizavejau, jog eiliniam alubary, kalnuose tau pritaikys maista pagal tave; net jei nera meniu nieko "vegan" - tau be problemu padarys mixa ir netgi padazus ant darzoviu ar grybu - irgi veganiskus smile.gif
Nu saunuolis tas pasaulis, veganams patiekalu daugeja (nes as tokia social - ir nemegestu kaip senute savo batoneliu visad rankinej nesiotis, o bananas/obuolys nusibosta:) Be to, net laiko neuna visada uzkandziams pasigaminti.

Man o silpnybe buvo tos MOn Ami bandeles - dabar jau po nuosirdziu pokalbiu su sesute, nustojau remti pieno pramone cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 gruodžio 2015 - 11:57