Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra

QUOTE(Auda @ 2015 07 15, 15:31)
Noreciau paklausti jusu nuomones ar galima suni atpratinti nuo neapykantos vienai seimai?

O kam jį atpratint, jei nei Jūs, nei Jūsų šeima su tais žmonėm nebendraujat? Juk nei į svečius jie neateina, nei Jūs pas juos einat. Na, nepatinka šuns elgesys, tai sudrausminkit, kai elgiasi netinkamai, įveskit komandą negalima ir nukreipkit dėmesį į kažką kitą - žaisliuką, skaniuką ar kokias komandas.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 07 15, 15:48)
O kam jį atpratint, jei nei Jūs, nei Jūsų šeima su tais žmonėm nebendraujat? Juk nei į svečius jie neateina, nei Jūs pas juos einat. Na, nepatinka šuns elgesys, tai sudrausminkit, kai elgiasi netinkamai, įveskit komandą negalima ir nukreipkit dėmesį į kažką kitą - žaisliuką, skaniuką ar kokias komandas.

Gal jus ir teisi. Mes su ta seima tikrai artimai nebendraujam ir neinam viens pas kita i svecius. Kilo mintis, gal susitikimas su jais butu savotiskas testas, kaip suo klauso komandu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 07 15, 20:03)
Gal jus ir teisi. Mes su ta seima tikrai artimai nebendraujam ir neinam viens pas kita i svecius. Kilo mintis, gal susitikimas su jais butu savotiskas testas, kaip suo klauso komandu smile.gif

Aha! Ir tuo paciu dar patikrinsit ar skaudziai kanda rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 15, 07:55)
Aha! Ir tuo paciu dar patikrinsit ar skaudziai kanda  rolleyes.gif  biggrin.gif

Ta tai taip smile.gif, bet va seimininke bailoka, stengiasi kiek galima toliau siuniuka laikyti nuo to seimos smile.gif.
Šiaip tai viena testa esu atlikusi su pazystama. Karta vedziojausi savo belge ir atejo pazystama ir kalbedama ziuredama tiesiai i suni ejo artys. Maniske pasisiuto. Bet po kokios savites vel kalbejau su ta pazystama, tik abi nekreipem demesio i suni, nors bekalbant po truputi judejom viena prie kitos. Suo kiek imanoma rode, kad nuobodziauja, ir galva kiso po ranka, kad glostyciau ir atsiremus stume, kad eitume pasivaikscioti, ir atsisedusi demnstratyviai ziovavo, bet nei karto nesuurzge. Matyt pirmuoju atveju pajuto gresme, mane, kad ateina ja skriausti, uztai gynesi, puldama. Nes ir anksciau pazystama begiodavo, o mes su suniuku vaiksciodavo, niekada nekreipdavo demesio, nebent prabegdavo pro sali tada pasiziuredavo ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 08 15, 16:53)
Ta tai taip smile.gif, bet va seimininke bailoka, stengiasi kiek galima toliau siuniuka laikyti nuo to seimos smile.gif.
Šiaip tai viena testa esu atlikusi su pazystama. Karta vedziojausi savo belge ir atejo pazystama ir kalbedama ziuredama tiesiai i suni ejo artys. Maniske pasisiuto. Bet po kokios savites vel kalbejau su ta pazystama, tik abi nekreipem demesio i suni, nors bekalbant po truputi judejom viena prie kitos. Suo kiek imanoma rode, kad nuobodziauja, ir galva kiso po ranka, kad glostyciau ir atsiremus stume, kad eitume pasivaikscioti, ir atsisedusi demnstratyviai ziovavo, bet nei karto nesuurzge. Matyt pirmuoju atveju pajuto gresme, mane, kad ateina ja skriausti, uztai gynesi, puldama. Nes ir anksciau pazystama begiodavo, o mes su suniuku vaiksciodavo, niekada nekreipdavo demesio, nebent prabegdavo pro sali tada pasiziuredavo ir viskas.

galvos kišimas ir demonstratyvus žiovulys yra streso ženklai, ne nuobodulio
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 08 15, 17:53)

Sakyciau neperlabiausiai ta "belge" Taves klauso jei taip akivaizdziai savo dominante demonstruoja. Neprosal butu prisiderinus koki karta - kita ispirt i sikna. (Vidutiniskai skaudziai).
Teoriskai sunys turetu tik i bliudeli ziuret ir komandas vykdyt, bet praktiskai kazkodel taip nesigauna schmoll.gif Nu bet jei viska vykdytu kaip vadovely parasyta tada butu visiskai nebeidomus sutverimai.
Pa mus kate. Neeee, tapkiu jin neatnesa ir reik dekot Dievui jei neprimyza. Peliu neturim, bet laikom del puikaus charakterio lotuliukas.gif . Ale smagu ziuret kaip tie gyvunai issisukineja is visokiu komplikuotu situaciju. Kartais net pats taip nesugalvotum! PVZ jei neskanus maistelis - sokt i tuja biggrin.gif
------------------
Vilkaskliuks, radot kai mazai sunytei seimininkus?? Ale paciai ir sekasi ant visokiu pamestinuku unsure.gif
Atsakyti
Arvydai, orašau grįžt į savo beveislių tema skiedalų rašinėt, nes tokiais 'patarimais' galit padėt žmogui kokią perkąstą koją gaut,
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 08 15, 19:25)
Arvydai, orašau grįžt į savo beveislių tema skiedalų rašinėt, nes tokiais 'patarimais' galit padėt žmogui kokią perkąstą koją gaut,

OK! Beda tik ta, kad as nors ir esu beveisliukas, bet tos temos niekaip nerandu schmoll.gif Kazkur turetu but g.gif Bet as dab prisikurortines, momeneli (berete pameciau) perkaitines... dziaugiuosi, kad nepamirsau kaip stepseli i rozete ivarvolint...
O kodel butinai koja turetu perkast? KA? Gerkles nera?? bigsmile.gif
Kai suvalgai ka tik nudobto prieso sirdi,- visa jo speka ir magiskos galios tau pereina!
Neragavot? bigsmile.gif biggrin.gif
Be, be, be tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 08 15, 18:23)
galvos kišimas ir demonstratyvus žiovulys yra streso ženklai, ne nuobodulio

g.gif Ar tikrai?
Mano dar nei dvieju metu neturinti maltos bisone istisai ziovauja, jei tuo metu nevalgo ,neizaidzia ir nemiega - tada ziovauja. Na tarkim snaudzia snaudzia man ant keliu ,tada prabunda nusiziovauja ir toliau miega, ir taip panasiai visa diena,per diena nusziovauja koius 30kartu. Tai cia stresas? Nuolat stresuoja?
Atsakyti
Tarp miego įprastai ne, tiesiog žiovauja. Bet jeigu šuo būdrauja, aktyvus, bendrauja su kitu šunimi ar žmogumi ir pradeda žiovauti, greičiausiai bus stresas. Tas žiovulys dar toks kitoks truputį, užtęstas, ryškesnis, neretai su garsu.
Atsakyti
Kaip išmokyti šunį netempti už pavadžio ? Vedame gan retai ( turime didelį, ir įdomų šunims, atsitvertą kiemą, išeiti lauk reikalo yra retai). Bet būna noras išeiti pasiganyti aplink, bet taip tempia, kad man vesti dvi, nors ir cverges, jau reikia paprakaituoti. Priedo gyvename visuomenėje, kuri netoleruoja šunų nė žingsnelio ant svetimos teritorijos ( nesvarbu, kad nedaro nieko, tik praeina. Jei padarytų, iškart surinkčiau). Kol išėiname iš netolerantiškos teritorijos, aš tampu hyper, priedo šlapia doh.gif Paskui būna geriau, šunės jau apsipranta, ir išeiname iš isterikų žemių. Bet kaip išmokyti jas, kad praeitų isterikų žemes kultūringai ir gracingai ?
Dar pridursiu, kad pradžioje turėjau tik vieną. Vedžiojau ją kasdien, po kelis kartus lauk, per isterikų žemes. Tempė ir tada. Tik su viena man buvo lengviau, nei dabar su dviem. Reikia kažką daryti. Jei mažiau temps, nujaučiu, kad dažniau išeisiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taurė: 20 rugpjūčio 2015 - 07:06
Jei mažiau temps, dažniau išeisit, o jei dažniau išeisit - mažiau temps. Šunys iš kiemo ribų turėtų kasdien, nu bent kas antrą dieną išeit. O kai išvedat retai - tai viskas bais įdomu, visur reikia nueit, viską pamatyt, plius šuo ir šiaip susijaudinęs ir įsitempęs nes nu faina, kažką darom, gal nepažįstama aplinka, gal dar kas - ką jūs darote, kad jis nurimtų?
Atsakyti