Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginojai renkasi čia

QUOTE(adija5 @ 2015 02 27, 01:03)
blink.gif  blink.gif Man tai visiškas kosmosas tokie dalykai .Nu,kad primontuočiau aš pati,tai jau net matau  biggrin.gif
Kaip mergytė laikosi ?

Nenusivertink taip. mirksiukas.gif Ten tik dvi spalvas atskirt reik. Sukišt į atitinkamos spalvos skylę ir klibančius du varštelius prisukti. mirksiukas.gif
Sveikstam. Parašiau až.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 02 27, 07:25)

Nuplaunu, nulupu pomidorus, (nehibridų net nuplikyt nereikia - puikiai ir taip lupasi) cielus sumetu į blenderį, sublenderiuoju, niekas nesitaško, darbo 5-10 sekundžių. Tokiu principu gaminant sultys būna tirštos. Po to iškart supilu į puodą, užverdu ir supilu į stiklainius. Viskas, sultys gatavos, tik stalą pašluostau - virtuvė švari. Ir dar sau laiko turiu..

net lupti nereikia, blenderis labai gerai susmulkina odeles biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 02 27, 08:25)
Nuplaunu, nulupu pomidorus, (nehibridų net nuplikyt nereikia - puikiai ir taip lupasi) cielus sumetu į blenderį, sublenderiuoju, niekas nesitaško, darbo 5-10 sekundžių. Tokiu principu gaminant sultys būna tirštos. Po to iškart supilu į puodą, užverdu ir supilu į stiklainius. Viskas, sultys gatavos, tik stalą pašluostau - virtuvė švari. Ir dar sau laiko turiu..

Aš irgi blenderiuoju. Bet paskui perkošiu. Nemėgstu sėklyčių sultyse. Padaže netrugdo...
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 27, 09:01)
Aš irgi blenderiuoju. Bet paskui perkošiu. Nemėgstu sėklyčių sultyse. Padaže netrugdo...

Tai kam tada dar blenderiuot? Atsidarai indelį pomidorų sausai. Nori valgai pomidorus, nori zublenderiuoji ir išgeri.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2015 02 27, 06:25)
Su centrifugine skystos sultys gaunasi, kaip vanduo. O su lėtaeige matyt tirštos? Kaip mant patinka tirštos sultys, wub.gif  svajoju apie lėtaeigę. Tik su ja matyt smulkiai pjaustyti reikia?

su bulviu tarkavimo masina tarkavau, man gal noretusi skystesniu ax.gif , bet suejo ir tokios. O seklos man visiskai nemaiso
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 02 26, 20:05)
Nieko nelupu,su lėtaeige sulčiaspaude spaudžiu.Tirštumas pas mane reguliuojasi.Paskui pakaitinu, šiek tiek cukraus ,druskos pagal skonį ir vsio.

pas mane irgi letaeige - bandysiu siemet thumbup.gif

jei derlius bus geras mirksiukas.gif
Papildyta:
Del sulciu kaip ir aisku - pakaitinti , paskaninti - druska, cukrum ir uzdaryti.

o kokius paomidorus naudojat ? turbut visi tinka ?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 02 26, 21:29)
Ar įmanoma be niekieno pagalbos pasidaryti kokį tai įtaisymą..

mano diedas padarė tokią LED raudonai/mėlyną. Aš nesugebėčiau schmoll.gif
Iš pradžių tai skeptiškai žiūrėjau, bet dabar ta lempa nuo ryto iki nakties įjungta, tai tikrai tie keli pomidorai neišstypę.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 02 27, 00:03)
Tik jau nesakyk,kad rankom spaudi tas sultis  blink.gif

rankom rankom biggrin.gif užvirinu, sublenderiuoju, o paskui turiu tokį senovinį kiaurasamtį su rankenėle sukimui. Visai greitai gaunasi. Tik va pomidorus tai prieš metant į puodą nuplikius nulupu. Tai čia ilgiausias gal darbas būna.
Atsakyti
aš sultis darau taip :
veiksmas lauke nes ir lubos ir spinteles buvo pašventintos pomidorais doh.gif .su sulciaspaude išspaudžiu perkošiu i puodą idedu druskos ir uzvirinu.
pas mane sulciaspaude 850w , ne letaeige tai tos išspaudos vistiek tokios šlapios tai išspaudas i puoda uzkaitinu ,atvesinu ir rankomis išspaudžiu idedu druskos ir užvirinu. jokių skurelių nelupu tik nuplaunu ir vaiskoti išimu na ir didesnius jei netelpa perpjaunu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 27 vasario 2015 - 09:27
Jergau, kažką gal pramiegojau - jūs jau pomidorų sultis darot??? Aš dar tik 4 daigus ankstyvam derliui auginu g.gif

Jei rimčiau - jau rašiau, kad po pikiavimo 2 Dietskij sladkij daigus laikau po lempa, o 1 natūraliai. Po 2 savaičių rezultatas akivaizdus - natūraliai šviesos gavęs (gal net negavęs reikėtų sakyti) daigas žymiai šviesesnis, plonu kotu, nors negali sakyti, kad daigas ištįsęs, tikrieji lapeliai daug mažesni.

Bet po ta lempa telpa tikrai ribotas skaičius daigų, paprikos ir čiliukai ten buvo įsitaisę tik tablečių stadijoj. Tai dabar MB iki kitų metų gavo užduotį - reikia man stelažo ir daug lempų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 02 27, 10:26)
Jergau, kažką gal pramiegojau - jūs jau pomidorų sultis darot??? Aš dar tik 4 daigus ankstyvam derliui auginu  g.gif

Jei rimčiau - jau rašiau, kad po pikiavimo 2 Dietskij sladkij daigus laikau po lempa, o 1 natūraliai. Po 2 savaičių rezultatas akivaizdus - natūraliai šviesos gavęs (gal net negavęs reikėtų sakyti) daigas žymiai šviesesnis, plonu kotu, nors negali sakyti, kad daigas ištįsęs, tikrieji lapeliai daug mažesni.

Bet po ta lempa telpa tikrai ribotas skaičius daigų, paprikos ir čiliukai ten buvo įsitaisę tik tablečių stadijoj. Tai dabar MB iki kitų metų gavo užduotį - reikia man stelažo ir daug lempų  bigsmile.gif

Aelitos puslapy Mazariniai hibridais pavirto. blink.gif
Atsakyti
Padažui aš maliau pomidorus mėsmale, o gal ir sultims tinka taip.
Yra sulciaspaudė, bet pomidoru nesu bandžiusi ja spausti
Atsakyti
Šiemet ruošiuosi pilti į duobes pomidorams žuvų miltus. Tik noriu paklausti kiek vienam augalui jų reikia? Pakuotėje yra 2 kg.

Ir dar. Dėkoju Ingajai už atsiųstas sėklytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti