Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginojai renkasi čia

QUOTE(Mičiko @ 2015 02 23, 09:45)
Kai 80 daigų, su grūdinimu žaist nesinori. Nes reiktų su visu šaldytuvu atsisveikint kuriam laikui.

tai kiek ten tos sėklos vietos užima smile.gif Bet aš irgi negrūdinu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 23, 10:47)
tai kiek ten tos sėklos vietos užima  smile.gif Bet aš irgi negrūdinu.

Ale po 1 ar 2 sėklas sukišus į 80 dubenaičių, paskui kiekvieną stebėt ar nedygsta. . Ai.... Ir negrūdinus viskas ok būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 23, 09:40)
Ir va klausimas iskilo, jus pries sejant, ar pikiuojant, durpiu substrata drekinat, kaip kad raso, ar i sausa kisat, veliau paliejat? Antras variantas man labiau patiktu, nepatinka man po ta dregna zeme makaluotis  unsure.gif

aha, drėkinu. purškiu jau sudėtą į indelius, kad rankų nereiktų purvintis. kaip suprantu, to pačio vengi lotuliukas.gif. tada įrankiu padarau duobutę, įdedu sėklą ir užkapstau drėgnu substratu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 23 vasario 2015 - 09:57
Kai 80 daigų, su grūdinimu žaist nesinori. Nes reiktų su visu šaldytuvu atsisveikint kuriam laikui. O ten nevirtų visokių koncervų, raugtų grybų  doh.gif
Papildyta:
Aš sudrėkinu iš anksto, paskui palieku prasivėdint. Skaičiau, kad blogai, jei pasėjus palieji, nes gilyn įkiši sėklą ir sunkesnė žemė sėklytėm sudygt būna. O ar tiesa, nežinau. Sėju į tabletes, tai ten kaip ir aišku. O persodinėju iš anksto paruošus žemę. Drėgna būna, bet puri.

tai kad ten vietos nieko neuzima, tam zaldytuve biggrin.gif I nedidele dezute viskas telpa, mazesne, nei nuo kiausiniu.
Daiginu tabl., man pikiavimas aktualu, bet turbut teks eilini karta su drekinta zeme bovytis
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 23, 09:52)
Ale po 1 ar 2 sėklas sukišus į 80 dubenaičių, paskui kiekvieną stebėt ar nedygsta. .  Ai.... Ir negrūdinus viskas ok būna smile.gif

Mažyčiuose, užspaudžiamuose maišeliuose, sudėjus į vienkartinę dėžutę laisvai telpa irnesakyk.gif

P.S. Šaldytuve taip pat jau negrūdinu, puikiai uodegas atšąla ir šiltnamy pasėtos cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 vasario 2015 - 09:59
Skaičiau, kad blogai, jei pasėjus palieji, nes gilyn įkiši sėklą ir sunkesnė žemė sėklytėm sudygt būna. O ar tiesa, nežinau.

tiesa tiesa, esu žalioj jaunystėj taip prisidirbus. kai neišdygo, po kelių savaičių supurenau žemę ir dar pasėjau, jau į drėgną, tai sudygo visos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 23, 09:58)
...puikiai uodegas atšąla ir šiltnamy pasėtos  cool.gif

o kaip tu jas ten susižymi? Ar nežaidi su n veislių po dvi sėklas?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 23, 10:01)
o kaip tu jas ten susižymi? Ar nežaidi su n veislių po dvi sėklas?

Nežaidžiu, mažiausiai po 4-6 vienodų smile.gif Žymiuosi kaip ir įprastai namuose sėdavau. Vienas pavadinimas, vienas žymeklis. Lizdiniu būdu. O kai jau ateina laikas pakuoti, lygiai taip pat ir persodinami, tačiau viskas tame pačiame šiltnamy. Jokių žemių namuose.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 23, 10:58)
Mažyčiuose, užspaudžiamuose maišeliuose, sudėjus į vienkartinę dėžutę laisvai telpa irnesakyk.gif

Vo, gera mintis. Nu, jei netingėsiu, pažaisiu taip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 02 23, 09:56)
aha, drėkinu. purškiu jau sudėtą į indelius, kad rankų nereiktų purvintis. kaip suprantu, to pačio vengi  lotuliukas.gif. tada įrankiu padarau duobutę, įdedu sėklą ir užkapstau drėgnu substratu

nu va cia jau zmogiskiau biggrin.gif Bet papurskus, apacia sudreksta? Siaip as seniau sodinau i sausa( na ji tokia ne visai sausa, pries tai pravedinu ipylus i kibira) ir tik tada paliedavau, nieko blogo nepastebejau, symet tik perskaiciau instrukcija biggrin.gif tai sunerimau. Kokiu tikslu ja drekinti reikia? Nes jei skirtumo nera, pikiuosiu ,kaip pikiuodavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 23, 10:17)
nu va cia jau zmogiskiau  biggrin.gif  Bet papurskus, apacia sudreksta? Siaip as seniau sodinau i sausa( na ji tokia ne visai sausa, pries tai pravedinu ipylus i kibira) ir tik tada paliedavau, nieko blogo nepastebejau, symet  tik perskaiciau instrukcija  biggrin.gif  tai sunerimau. Kokiu tikslu ja drekinti reikia? Nes jei skirtumo nera, pikiuosiu ,kaip pikiuodavau  ax.gif

pala pala, apie ką mes čia g.gif
aš apie žemę ar substratą, kurį sudėtą į vazonėlius sudrėkinu, tada sėju. Apačia nesudrėksta. o tu apie ką?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 23, 10:17)
nu va cia jau zmogiskiau  biggrin.gif  Bet papurskus, apacia sudreksta? Siaip as seniau sodinau i sausa( na ji tokia ne visai sausa, pries tai pravedinu ipylus i kibira) ir tik tada paliedavau, nieko blogo nepastebejau, symet  tik perskaiciau instrukcija  biggrin.gif  tai sunerimau. Kokiu tikslu ja drekinti reikia? Nes jei skirtumo nera, pikiuosiu ,kaip pikiuodavau  ax.gif

Kam nerimaut, jei visada viskas veike? biggrin.gif
Atsakyti