Įdomu būtų sužinoti ar jūs naudojate jūros kopūstus? Iš pradžių, kai tik jie atsirado, man tai buvo labai neįprastas maisto produktas, netgi šleikštokas. Dabar jau pripratau ir kai tik gaminu salotas, įdedu smulkintus ir išmirkytus. Juk tai labai vertingas produktas:
Toms, kurios nežino:
Džiovinti jūros kopūstai - vertingas natūralus produktas, ypač turtingas jodu, vitaminais A1, B1, B2, C; makro ir mikroelementais: chloru, kaliu, natriu, fosforu, geležimi. Jodo trūkumas provokuoja daugelį ligų. Jūros kopūstai padeda mūsų organizmui mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti virškinimą, mažinti kraujo krešėjimą bei trombų susidarymą. Tad vartokime jūros kopūstus visur kaip sveiką priedą salotoms, sriubai, kepsniui.
P.S. čia parašiau nuo pakuotės.
As visada dedu juros kopustu i koses,salotas ar taip koki patiekala pagardinu.Ne vien tik del skonio,o daugiau del juose esanciu vitaminu ir jodo,kurie reikalingi skydliaukes profilaktikai
As taip pat kur dedu tik galima salotos, sriubos koses... Juros kopustai turi daug jodo kurio butina nesciajai, taip pat aktualu valgyti kas nori numesti svorio :

Taip pat girdėjau, kad juos galima naudoti kaip veido kaukes, taip pat deti ant ranku (ismirkytus), tik va, neprisimenu ka tai duoda ???
Šią savaitę pirkom muilo ir dušo želė su jūros dumbliais "Linea" firmos. Taigi jie drėkina ir regeneruoja odą (nors čia gal ne prie kulinarijos reikėjo rašyt ;)).
Kai nescia buvau pirkdavau juros kopustu su chesnakais - jei marinuoti tokiuose mazuose stiklainiukuose ( mazesni uz majonezo). dedavau i visas sriubas. Be to, skanios salotos budavo: tarkuotos morkos + juros kopustai chesnakuoti.
Dabar kazkaip neprisiverciu ju pirkt... Matyt, atsivalgiau. O del jodo, tai visada perku tik joduota druska.
Dabar kazkaip neprisiverciu ju pirkt... Matyt, atsivalgiau. O del jodo, tai visada perku tik joduota druska.
yra parduotuvese sveriami - su aliejumi ir darzovemis, su lasisomis ir pan... Nu labai megstu! tuos, paprsstus - su aliejumi, kartais tekdavo nusipirkti visiskai be nieko, tik supjaustytu (ar jie pamarinuoti?)
Kazkada girdejau apie slykstoka ju skoni, drauge net buvo nusipirkusi "apetitui mazinti" - sako, nori valgyti - pakramtyk kopusto, noras praeis..
O man patiko, ir kazkuri pavasari nezmoniskai uzsimaniau - noriu juros kopustu!!!
turbut organizmas paskelbe jodo trukumo aliarma..




kažin kaip namie pasigaminti iš džiovintų kopūstų taip kaip parduotuvėse sveriamus parduoda? Juos marinuot, virt, ar tiesiog nuplautus valgyt? Parduotuvėj baisiai riebiai padaro, brrrr , arba paskandina neaiškios kokybės majoneze. Taigi kalorijų gal 3 milijonai gaunasi, jei augint svorį, tai gal geriau nuo saldainių ar bandelių..

Salotos> jūros kopūstai, agurkai (rauginti ar marinuoti) arba žali pomidorai, ridikas, svogūnas, virtas kiaušinis, augalinis aliejus arba majonezas.
salotos> jūros kopūstai, virta šviežia žuvis, virtos bulvės, konservuoti žirneliai, majonezas.
Salotos>Virti jūros kopūstai, džiovinti grybai, rauginti agurkai, svogūnai, augalinis aliejus, citrinos sultys arba actas, prieskoniai.
salotos> Silkė, virti jūros kopūstai, kvietinė duona, svogūnas, obuoliai, kiaušiniai, aliejus, actas.
salotos> jūros kopūstai, virta šviežia žuvis, virtos bulvės, konservuoti žirneliai, majonezas.
Salotos>Virti jūros kopūstai, džiovinti grybai, rauginti agurkai, svogūnai, augalinis aliejus, citrinos sultys arba actas, prieskoniai.
salotos> Silkė, virti jūros kopūstai, kvietinė duona, svogūnas, obuoliai, kiaušiniai, aliejus, actas.

QUOTE(tiesiog uzmirstuole @ 2005 03 17, 13:58)
kažin kaip namie pasigaminti iš džiovintų kopūstų taip kaip parduotuvėse sveriamus parduoda? Juos marinuot, virt, ar tiesiog nuplautus valgyt? Parduotuvėj baisiai riebiai padaro, brrrr , arba paskandina neaiškios kokybės majoneze. Taigi kalorijų gal 3 milijonai gaunasi, jei augint svorį, tai gal geriau nuo saldainių ar bandelių.. 

as tai darau taip. nusiperku dziovintu juros kopustu, juos mirkau kokias 12 valandu, tada nuplaunu ir maisau su tarkuotom morkom ir cesnaku ar pan. ir dedu kiek noriu majonezo ar aliejaus, tai gaunasi kaip tik pagal mano skoni, nes maximose man jie irgi per riebus buna

QUOTE(zirzliuke @ 2005 04 04, 12:42)
as tai darau taip. nusiperku dziovintu juros kopustu, juos mirkau kokias 12 valandu
Įdomu, ar taip ilgai mirkant nedingsta vitaminai ir mineralai

QUOTE(rosa @ 2005 04 04, 14:00)
taip radau parasyta. mineralai ir vitaminai dingsta kai juos apverdi