
labai skanu dziovinti juros kopustai+keptos anties gabaliukai+keli siaudeliai agurko+slyvu padazas, visa tai iviniota i kinietiska pasildyta blina.

Na va ir pas mane stalčiuje mėtosi keli pakeliai šitų džiovintų kopūstų ir nžn kur panaudoti,o mesti gaila,žinau kad sveika juos valgyti,tai teks pagal jūsų nurodytus receptus,kur nors panaudoti

Prieskonius su juros kopustais labai aktyviai naudoju, o siandien nusipirkau ju aliejuje... nea... negaliu as ju taip valgyti... gal yra koks receptukas su tokiais juros kopustais alejuje, kad pemusti ju skoni?
radau toki buda (gal ir kitom bus naudinga) - sumaisiau su raugintais kopustais

Gal kas netyčia susitiko su džiovintais nesmulkintais jūrų kopūstais? Niekur neberandu. Pirkau Norfoj kaip ir nesmulkintus- atidarau dėžutę, o ten arbatžolių dydžio gabaliukai su daug smėlio. Nei išplauti, nei sausų pabarstymui naudoti, nes smėlis girkši. Paruošti vartojimui baisiai riebūs, plaukiantys arba aliejuje , arba skęstantys majoneze....
as irgi ieskau dziovintu juros kopustu,bet nelabai isivaizduoju kur butu galima ieskoti


Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau
As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne
O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo
O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio




Jeee!!
Radau džiovintų ilgų nesmulkintų Saulutėje bazėje Naugarduko g. gale (Vilniuje). O Maximkose ir Norfoje būna (prie sveiko maisto dažniausiai) sutrupinti iki arbatžolių dydžio, perkant būtina prakrapštyti dėžutę ir patikrinti, nes pasitaiko, kad meluoja. Nesmulkintais vadina nesumaltus į miltelius - yra ir tokių pardavime, skirti gal pabarstymams.

QUOTE(indregu @ 2007 03 07, 20:14)
Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau
As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne
O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo
O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio 




O tu neturi tokio daikto kaip buna pipirams malti?gal su tuo iseitu....
Balandėliai su jūros kopūstais
300 g baltagūžių kopūstų, 100 g virtų jūros kopūstų, 75 g morkų, 40 g svogūnų galvučių, 1 kiaušinis, 40 g ryžių, 30 g aliejaus, 15 g sviesto, 200 g padažo.
Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.
300 g baltagūžių kopūstų, 100 g virtų jūros kopūstų, 75 g morkų, 40 g svogūnų galvučių, 1 kiaušinis, 40 g ryžių, 30 g aliejaus, 15 g sviesto, 200 g padažo.
Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.

sveikos jūros kopūstų kramtytojos
pas mane vis stovėjo spintelėj dėžutė džiovintų tai nusprendžiau pati pasigaminti....bet kai jie išbrinko tai tokie stambūs
kaip didelį lapa į kelias dalis supjausčius kaip jusos susmulkinti jau išmirkytus...parduotuvėj kai perki paruoštas salotas tai būna tokiom siaurom juostelėm pateikta ....gal kad pataikėt tokių džiovintų nusipirkti
žodžiu šykart bandysiu pasižaisti ir peiliu juos pasmulkiti ir ....kaip man labiausiai patinka su morka, česnaku ir trupučiu majonezo pasigaminti. bet kitą kartą dar sausus būtinai smulkiai trupinsiu ir tik tada brinkinsiu
FataMorgana labai sudomino balandėlių receptas reiks pamėginti kada

pas mane vis stovėjo spintelėj dėžutė džiovintų tai nusprendžiau pati pasigaminti....bet kai jie išbrinko tai tokie stambūs


žodžiu šykart bandysiu pasižaisti ir peiliu juos pasmulkiti ir ....kaip man labiausiai patinka su morka, česnaku ir trupučiu majonezo pasigaminti. bet kitą kartą dar sausus būtinai smulkiai trupinsiu ir tik tada brinkinsiu

FataMorgana labai sudomino balandėlių receptas reiks pamėginti kada
QUOTE(Antigonė @ 2006 08 09, 00:17)
Kokias salotas valgai? Ar su tarkuotom morkom ir česnaku? Gal dar kokių receptų žinai?
Papildyta:
QUOTE(maraboo @ 2006 08 28, 00:42)
Tikiuosi Kveli čia rašo apie džiovintus JŪROS kopūstus
Beje, nesiūlau gerti jūros kopūstų arbatos, nu nežinau kam galėtų patikti, o dar ir į galvą šauti, kad tokį dalyką galima gerti
Nebent su kokiu sultinio kubeliu, jei jau vitaminų ir šiaip medžiagų badas.

Beje, nesiūlau gerti jūros kopūstų arbatos, nu nežinau kam galėtų patikti, o dar ir į galvą šauti, kad tokį dalyką galima gerti


Apie gėrimą jūros kopūstų antpilo štai ką radau straipsnyje: "Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo - apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl to, kad organizmas greitai gaus jam reikalingų maisto medžiagų".