Įkraunama...
Įkraunama...

Jūros kopūstai

labai skanu dziovinti juros kopustai+keptos anties gabaliukai+keli siaudeliai agurko+slyvu padazas, visa tai iviniota i kinietiska pasildyta blina. essen.gif
Atsakyti
Na va ir pas mane stalčiuje mėtosi keli pakeliai šitų džiovintų kopūstų ir nžn kur panaudoti,o mesti gaila,žinau kad sveika juos valgyti,tai teks pagal jūsų nurodytus receptus,kur nors panaudoti aciuks.gif
Atsakyti
Prieskonius su juros kopustais labai aktyviai naudoju, o siandien nusipirkau ju aliejuje... nea... negaliu as ju taip valgyti... gal yra koks receptukas su tokiais juros kopustais alejuje, kad pemusti ju skoni?
Atsakyti
radau toki buda (gal ir kitom bus naudinga) - sumaisiau su raugintais kopustais smile.gif
Atsakyti
Gal kas netyčia susitiko su džiovintais nesmulkintais jūrų kopūstais? Niekur neberandu. Pirkau Norfoj kaip ir nesmulkintus- atidarau dėžutę, o ten arbatžolių dydžio gabaliukai su daug smėlio. Nei išplauti, nei sausų pabarstymui naudoti, nes smėlis girkši. Paruošti vartojimui baisiai riebūs, plaukiantys arba aliejuje , arba skęstantys majoneze....
Atsakyti
as irgi ieskau dziovintu juros kopustu,bet nelabai isivaizduoju kur butu galima ieskoti g.gif verysad.gif
Atsakyti
Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau sad.gif As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne schmoll.gif O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo sad.gif O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio doh.gif
Atsakyti
Jeee!! thumbup.gif Radau džiovintų ilgų nesmulkintų Saulutėje bazėje Naugarduko g. gale (Vilniuje). O Maximkose ir Norfoje būna (prie sveiko maisto dažniausiai) sutrupinti iki arbatžolių dydžio, perkant būtina prakrapštyti dėžutę ir patikrinti, nes pasitaiko, kad meluoja. Nesmulkintais vadina nesumaltus į miltelius - yra ir tokių pardavime, skirti gal pabarstymams.
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2007 03 07, 20:14)
Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau sad.gif As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne  schmoll.gif  O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo sad.gif O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio  doh.gif



O tu neturi tokio daikto kaip buna pipirams malti?gal su tuo iseitu....
Atsakyti
Balandėliai su jūros kopūstais
300 g baltagūžių kopūstų, 100 g virtų jūros kopūstų, 75 g morkų, 40 g svogūnų galvučių, 1 kiaušinis, 40 g ryžių, 30 g aliejaus, 15 g sviesto, 200 g padažo.
Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.
happy.gif
Atsakyti
sveikos jūros kopūstų kramtytojos biggrin.gif
pas mane vis stovėjo spintelėj dėžutė džiovintų tai nusprendžiau pati pasigaminti....bet kai jie išbrinko tai tokie stambūs blink.gif kaip didelį lapa į kelias dalis supjausčius kaip jusos susmulkinti jau išmirkytus...parduotuvėj kai perki paruoštas salotas tai būna tokiom siaurom juostelėm pateikta ....gal kad pataikėt tokių džiovintų nusipirkti g.gif
žodžiu šykart bandysiu pasižaisti ir peiliu juos pasmulkiti ir ....kaip man labiausiai patinka su morka, česnaku ir trupučiu majonezo pasigaminti. bet kitą kartą dar sausus būtinai smulkiai trupinsiu ir tik tada brinkinsiu doh.gif


FataMorgana labai sudomino balandėlių receptas reiks pamėginti kada
Atsakyti
QUOTE(Antigonė @ 2006 08 09, 00:17)
Labiausiai patinka jūros kopūstų salotos mirksiukas.gif

Kokias salotas valgai? Ar su tarkuotom morkom ir česnaku? Gal dar kokių receptų žinai?

Papildyta:
QUOTE(maraboo @ 2006 08 28, 00:42)
Tikiuosi Kveli čia rašo apie džiovintus JŪROS kopūstus  tongue.gif
Beje, nesiūlau gerti jūros kopūstų arbatos, nu nežinau kam galėtų patikti, o dar ir į galvą šauti, kad tokį dalyką galima gerti  doh.gif  lotuliukas.gif  Nebent su kokiu sultinio kubeliu, jei jau vitaminų ir šiaip medžiagų badas.

Apie gėrimą jūros kopūstų antpilo štai ką radau straipsnyje: "Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo - apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl to, kad organizmas greitai gaus jam reikalingų maisto medžiagų".
Atsakyti