Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namuciai

Punkcijai kaip žinau migdo, o įsodinant? Kaip tai vyksta? Ar neskausminga ir tt... Papasakokit... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulute_30 @ 2015 03 27, 17:33)
Punkcijai kaip žinau migdo, o įsodinant? Kaip tai vyksta? Ar neskausminga ir tt... Papasakokit... 4u.gif

priklauso nuo klinikos, kaip matai patirtys skirtingos, punkcijai kitur nei migdo nei nuskausminamųjų, kitur tik nuskausminamieji, ar dalinė nejautra.
aš pusiau miegojau, nejutau nieko

o įsodinimas trunka trumpai ir visai neskausminga.
papasakosiu kaip man buvo: atvykom į ligoninę, prisistatėm, nuvedė į palatą su užuolaidėlėm, persirengiau, reikėjo turėti savo šlepetes ir būt pilna pūsle (kas buvo sunkiausia dalis). tada pakviečia, nueinam į kabinetą, bent jau pas mane tas pats kabinetas kur ir echo atlikdavo. bet ten yra langelis į labo.
pasodina ant kėdės, papasakoja kaip embrionukai kokia kokybė, kiek ląstelių ir tt. perklausia dar vardo, pavardės, gimimo datos abiejų. tada jau žiūriu su echo kaip viskas atrodo,ir tuo pat metu biologė paruošia švirkštą su embrionukais, perduoda per tą langelį, ir čia labai atsakingas momentas atnešti iki ten kur reikia ir perduot gydytojai, kuri sušvirkš. tada įveda tą švirkštą ilgą nieko nejauti šiaip jau, per ekraną matai tik kaip tas švirkštas įeina ir suleidžia embrionukus. parodė baltus burbuliukus, sako čia kartu ir oro burbuliukai ir jis ten kažkur, aišku per mažas plika akim pamatyt. ir viskas. tada perduoda švirkštą vėl biologei, kad per mikroskopą patikrintų ar nepasiliko jie švirkšte ir jei viskas ok, eini atgal į palatą, man dar liepė 15 min pagulėt ir tada į wc, rengtis ir namo su viltim kad jie įsitvirtins kur reikia smile.gif po 11 d. paskiria HCG testą
Atsakyti
QUOTE(arista @ 2015 03 27, 13:20)
na ir moteris būdama 50 nelabai ir darysis IVF manau..

Visko būna g.gif
http://en.wikipedia....ncy_over_age_50
http://www.medvestni...ues/n_9628.html
http://www.telegraph...-age-of-70.html
http://abcnews.go.co...tory?id=5309018

Atsakyti
QUOTE(arista @ 2015 03 27, 12:18)
o kodėl šaldė tik 2 dienų embrionukus?? nelaikė iki 5 blastučių, kai tikrai matosi kaip dalinasi, ir kas atkrenta. kiek jų turit?
nesu girdėjus šiaip, kad šaldytų 2 dienų embrionus, nu dar trijų, bet dviejų.. dažniausiai šaldo blastutes  g.gif

Nezinau, kodel. As pasitikiu savo klinika, ligonine, ir zinau, kad toks sprendimas buvo geriausias. Turesime vizita pas biologe, kuri uzsaldo/atsaldo snaigutes, galesiu paklausti, kodel toks sprendimas, o ne kitoks.
QUOTE(Pelargonija @ 2015 03 27, 13:05)
Ir ką atsakė, kaip kaip mūsų amžius gali įtakoti sėkmę ar nesėkmę?

Persileidimu tikimybe didesne, plius bendras hormoninis fonas (kuris kinta su amziumi) turi itakos isitvirtinimui. Mes vakar apie tai klauseme gydytojo.
QUOTE(pienas @ 2015 03 27, 14:23)
39 o tai tikrai riba...

Baïkit, man 40, ir dar ne riba biggrin.gif Sakyciau, kad net labai malonus amzius vaikus auginti. Turejau kolege, kuri dvynukes labai velai pasigimde (43-44m.). Nors i darba ateidavo ne visuomet issimiegojusi, bet labai dziaugsmingai apie savo mergaites pasakodavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausma26: 27 kovo 2015 - 20:49
QUOTE(arista @ 2015 03 27, 17:52)
priklauso nuo klinikos, kaip matai patirtys skirtingos, punkcijai kitur nei migdo nei nuskausminamųjų, kitur tik nuskausminamieji, ar dalinė nejautra.
aš pusiau miegojau, nejutau nieko

o įsodinimas trunka trumpai ir visai neskausminga.
papasakosiu kaip man buvo: atvykom į ligoninę, prisistatėm, nuvedė į palatą su užuolaidėlėm, persirengiau, reikėjo turėti savo šlepetes ir būt pilna pūsle (kas buvo sunkiausia dalis). tada pakviečia, nueinam į kabinetą, bent jau pas mane tas pats kabinetas kur ir echo atlikdavo. bet ten yra langelis į labo.
pasodina ant kėdės, papasakoja kaip embrionukai kokia kokybė, kiek ląstelių ir tt. perklausia dar vardo, pavardės, gimimo datos abiejų. tada jau žiūriu su echo kaip viskas atrodo,ir tuo pat metu biologė paruošia švirkštą su embrionukais, perduoda per tą langelį, ir čia labai atsakingas momentas atnešti iki ten kur reikia ir perduot gydytojai, kuri sušvirkš. tada įveda tą švirkštą ilgą nieko nejauti šiaip jau, per ekraną matai tik kaip tas švirkštas įeina ir suleidžia embrionukus. parodė baltus burbuliukus, sako čia kartu ir oro burbuliukai ir jis ten kažkur, aišku per mažas plika akim pamatyt. ir viskas. tada perduoda švirkštą vėl biologei, kad per mikroskopą patikrintų ar nepasiliko jie švirkšte ir jei viskas ok, eini atgal į palatą, man dar liepė 15 min pagulėt ir tada į wc, rengtis ir namo su viltim kad jie įsitvirtins kur reikia smile.gif po 11 d. paskiria HCG testą

Mes viskas procedūras VK darysim.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 03 27, 19:51)

na.. čia pavyzdžiai tokie, kaip indijoj ar kur ten dar, afrikoj, kur moteris 70 metų pagimdė.. turbū galiu ir visą 100 proc duot, kad nei viena čia iš mūsų nesiryžtų pastot būdama jau ir virš 60 bet ir turbūt virš 50. su vyrais yra kitiap, kalbu apie moterį..
visko visur būna, na bet vidurkis juk ne toks.40-45 viskas ok, nu bet 70, nu...

QUOTE(Ausma26 @ 2015 03 27, 21:48)
Nezinau, kodel. As pasitikiu savo klinika, ligonine, ir zinau, kad toks sprendimas buvo geriausias. Turesime vizita pas biologe, kuri uzsaldo/atsaldo snaigutes, galesiu paklausti, kodel toks sprendimas, o ne kitoks.

tai aišku, žinojo ką daro, galbū tik aš negirdėjus, o kitur normalu mirksiukas.gif

o mes važiuojam į kliniką, širdutė truputį virpa, bet viskas turi būt gerai .privalo smile.gif
parašysiu grįžus
Atsakyti
Arista, sėkmės tau!
Atsakyti
Arista, sekmes! Kda pavyktu, rezultatas nebutinai turi buti maksimaliai geras.
Viskas bus gerai!
Butinai parasyk, kaip sekesi.
Atsakyti
Mes jau namie. Oficialiai PUPO nuo šiandien iki... wub.gif

o rezultatas iš pradių nuliūdino, bet daugiau susiėmiau ir sakau turiu tikėt, kad stipruolis vienas bus ir manyje jam bus daug geriau augt, nei mėgintuvėlyje.
Pasirodo iš tų 5 paimtų visgi 4 buvo geros kiaušialąstės, kurios buvo paliktos apsivaisinimui. iš tų keturių apsivaisino tik 2 kurie ir išgyveno iki šiandien.
Bet deja, abu ne top quality. Vienas 9 ląstelių tai tas sakė geras, kitas man atrodo sakė 6 (buvau truputį susinervinus,tai dabar dvejoju ar sakė 6 ar 8). truputį lėtesnis, bet dalinasi. ir abu turi šiek teik fragmentacijos, kas ir buvo praeitą kartą, bet mažiau. pamiršau vėlgi paklaust kiek proc. bet dabar galvoju gal ir gerai, nes prisigalvosiu vėl. jei būtų daugiau nei 30 proc. būtų pasakę, kad daug ir nelabai gerai, o dabar sako truputį..
tai įsodino abu, nes nieko daugiau ir nebelieka. iki 5 dienos negalvojo augint, nes šiai dienai jie nebuvo top.
tai va tokios žinios, kap bebūtų mums reikia vieno, kuris išaugtų į stiprų kukulį wub.gif tai dabar meldžiu Dievo ir visų kitų,kad nepabėgtų jie iš manęs taip greit, ir pasiliktų ilgesniam laikui. Namelis gi paruoštas šiltas ir purus wub.gif

Beje, dėl pūslės pilnumo. praeitu kartu ji buvo pilna ir jau vos kentėjau, dabar sakau tiek nelauksiu, nes skausmas ir stresas po to galbūt dar labiau pakenks nei tuščia pūslė. na nebuvo visai tuščia, bet per echo ir pati mačiau, kad nepilna. sako kai pilna pūslė mes matom geriau visą gimdą, ddabar vienas šonas nelabai matos. aišku kateterio įvedimui tai netrukdė, sako tavo gimdos forma gera, bet kieno yra nelabai supratau pasisukus lygtais, tai daug geriau kai pūslė pilna. Viskas vyko taip greit, kad aš buvau susikonstravus ant ekrano kaip ji rodė, sako kateris va įvedamas, net nemačiau kai biologė perdavė švirkštą. sakau gerai kad b šalia buvo, tai matė biggrin.gif kai suleido parodė baltą dėmelę, va ten sako embrionukai.
patikrino švirkštą, niekas nepasiliko, padarė foto to vaizdo, nežinau kam, gal kad panagrinėtų patys, ir viskas, pagulėjau palatoj ir namučio smile.gif
HCG diena balandžio 9. Belieka kantriai laukti.
šiuo kartu nesidarysiu jokių testukų anksčiau, ir nebestebėsiu kada vaistai dingsta biggrin.gif per daug streso. pasiduosiu likimui. pasidarysiu testą prieš einant ryte HCG ir viskas, nors turiu jų, gal dar po savaitės kitaip kalbėsiu, bet bandysiu ne.
Atsakyti
QUOTE(arista @ 2015 03 28, 11:13)
na.. čia pavyzdžiai tokie, kaip indijoj ar kur ten dar, afrikoj, kur moteris 70 metų pagimdė.. turbū galiu ir visą 100 proc duot, kad nei viena čia iš mūsų nesiryžtų pastot būdama jau ir virš 60 bet ir turbūt virš 50. su vyrais yra kitiap, kalbu apie moterį..
visko visur būna, na bet vidurkis juk ne toks.40-45 viskas ok, nu bet 70, nu...
tai aišku, žinojo ką daro, galbū tik aš negirdėjus, o kitur normalu  mirksiukas.gif

Skaičiau straipsnį apie tą 70-metę indę, ji ne vienintelė žmona, kitos turi vaikų, ir manau, jų kultūroje vaikai yra labai svarbu. Tai moteriai džiaugsmas, ir nėra baimės, kad nebus kam jos vaiko auginti.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 03 28, 18:09)
Skaičiau straipsnį apie tą 70-metę indę, ji ne vienintelė žmona, kitos turi vaikų, ir manau, jų kultūroje vaikai yra labai svarbu. Tai moteriai džiaugsmas, ir nėra baimės, kad nebus kam jos vaiko auginti.

na svarbu tai svarbu, bet pas juos nėra problemos atiduoti ar perleisti vaikus auginti tetoms, dėdėms ar tolimiems giminaičiams gyvenantiems mieste, mes kalbame apie europietes moteris, konkrečiau apie mus.
Ar esat girdėję bent vieną lietuvę kuri susilaukė vaikučio 70 ies?
arba paklausiu kitaip - ar tu pati ryžtumeis tam? būdama 50-60-70 turėti naujagimį?

kaip behūtų, truputį jau ir ne į temą, nors gal ir visai į temą.žinoma, kiekviena šeima nusistato kada tas limitas paskutiniam vaikučiui, ir vieniems 40 jau per daug, o va kitiems ir 60+ dar ne riba smile.gif svarbu sveikas laimingas vaikas.
Atsakyti
QUOTE(arista @ 2015 03 28, 17:01)
Mes jau namie. Oficialiai PUPO nuo šiandien iki...  wub.gif

o rezultatas iš pradių nuliūdino, bet daugiau susiėmiau ir sakau turiu tikėt, kad stipruolis vienas bus ir manyje jam bus daug geriau augt, nei mėgintuvėlyje.
Pasirodo iš tų 5 paimtų visgi 4 buvo geros kiaušialąstės, kurios buvo paliktos apsivaisinimui. iš tų keturių apsivaisino tik 2 kurie ir išgyveno iki šiandien.
Bet deja, abu ne top quality. Vienas 9 ląstelių tai tas sakė geras, kitas man atrodo sakė 6 (buvau truputį susinervinus,tai dabar dvejoju ar sakė 6 ar 8). truputį lėtesnis, bet dalinasi. ir abu turi šiek teik fragmentacijos, kas ir buvo praeitą kartą, bet mažiau. pamiršau vėlgi paklaust kiek proc. bet dabar galvoju gal ir gerai, nes prisigalvosiu vėl. jei būtų daugiau nei 30 proc. būtų pasakę, kad daug ir nelabai gerai, o dabar sako truputį..
tai įsodino abu, nes nieko daugiau ir nebelieka. iki 5 dienos negalvojo augint, nes šiai dienai jie nebuvo top.
tai va tokios žinios, kap bebūtų mums reikia vieno, kuris išaugtų į stiprų kukulį  wub.gif  tai dabar meldžiu Dievo ir visų kitų,kad nepabėgtų jie iš manęs taip greit, ir pasiliktų ilgesniam laikui. Namelis gi paruoštas šiltas ir purus  wub.gif

Beje, dėl pūslės pilnumo. praeitu kartu ji buvo pilna ir jau vos kentėjau, dabar sakau tiek nelauksiu, nes skausmas ir stresas po to galbūt dar labiau pakenks nei tuščia pūslė. na nebuvo visai tuščia, bet per echo ir pati mačiau, kad nepilna. sako kai pilna pūslė mes matom geriau visą gimdą, ddabar vienas šonas nelabai matos. aišku kateterio įvedimui tai netrukdė, sako tavo gimdos forma gera, bet kieno yra nelabai supratau pasisukus lygtais, tai daug geriau kai pūslė pilna. Viskas vyko taip greit, kad aš buvau susikonstravus ant ekrano kaip ji rodė, sako kateris va įvedamas, net nemačiau kai biologė perdavė švirkštą. sakau gerai kad b šalia buvo, tai matė  biggrin.gif  kai suleido parodė baltą dėmelę, va ten sako embrionukai.
patikrino švirkštą, niekas nepasiliko, padarė foto to vaizdo, nežinau kam, gal kad panagrinėtų patys, ir viskas, pagulėjau palatoj ir namučio  smile.gif
HCG diena balandžio 9. Belieka kantriai laukti.
šiuo kartu nesidarysiu jokių testukų anksčiau, ir nebestebėsiu kada vaistai dingsta  biggrin.gif  per daug streso. pasiduosiu likimui. pasidarysiu testą prieš einant ryte HCG ir viskas, nors turiu jų, gal dar po savaitės kitaip kalbėsiu, bet bandysiu ne.

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti