Sveikos,
prikištas šaldytuvas kiaušinių. Kepu karts nuo karto kokį omletą, elementarią kiaušinienę, verdu ir su majonezu ar pan. Bet jau atsibodo. O jų dar kokis 30 tai tikrai likę...Ką su jais galima gero dar nuveikti?
Jei netingi pasiterliot, tai gali pasigaminti farsiruotu kiausiniu. Nuo mazens pamenu dzukijoj pas gimines darydavo, pats gardziausias baliu patiekalas man budavo
Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.

Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.
Bankuchinas (šakotis)
Jis man asocijuojasi su daug kiaušinių
Bet čia turbūt ne namų sąlygomis



QUOTE(pookis @ 2006 07 10, 17:13)
Jei netingi pasiterliot, tai gali pasigaminti farsiruotu kiausiniu. Nuo mazens pamenu dzukijoj pas gimines darydavo, pats gardziausias baliu patiekalas man budavo
Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.

Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.
vienoj kavinej per krikstynas valgem, labai patiko ir graziai atrodo

Alternatyva 'pikantškoms' salotoms:
reikia sutarkuoti virtus kiaušinius ir krabų lazdeles (proporcijas pasirinkite jau pačios, bet maždaug 50:50), nepagailėti krapų, įberti pipiriukų, įdėti majonezo.
Skanu, paprasta, pigu ir greita
reikia sutarkuoti virtus kiaušinius ir krabų lazdeles (proporcijas pasirinkite jau pačios, bet maždaug 50:50), nepagailėti krapų, įberti pipiriukų, įdėti majonezo.
Skanu, paprasta, pigu ir greita

QUOTE(Hestija @ 2006 07 10, 18:43)
Dar galima apmėtyti kaukiančią kaimyno mašiną. Arba iš balkono "nuleisti" kam ant galvos



Aplenkiai mane kaip tik tą norėjau patarti

Papildyta:
Salotos : įvairių salotų lapų , svogūnų laiškai, ridikėliai, kietai virti kiausšiniai užpilti salotų užpilu arba majonezu maišytu su jogurtu.
dar galima padaryt tuno salotas su kiausiniais. Reik isvirt ryziu pakeli, supjaustyt pomidorus, sudeti smulkinta tuna savo sultyse ir ismaisyt su majonezu. Nu man tai labaj skanu

Aš tai farširuoju kiaušinius su šprotais.Reikia išvirti kietai kiaušinius.Kai atvėsta,perpjauti nuluptą kiaušinį pusiau.Tada į indelį išimti trynį,įdėti šprotų,pertražolių,krapų,majonezo.Viską sutrinti iki vientisos masės ir su šaukšteliu sudėti į kiaušinių puseles.Man tai labai skanu,gal ir tau patiks

Dabar yra švieži krapai. Išvirti kiaušinius kietai, išimti trynius, sutrinti, įdėti smulkiai pjaustytus krapus, truputi majonezo, gerai išmaišyti, farširuoti puseles.
bandysiu pjaustyti kiaušinius su lukštais
žurėsim kas gausis
))

