Įkraunama...
Įkraunama...

100 kiaušinių

gali issikepti skanu omleta bigsmile.gif tau reikes:2 kiausiniu,4saukstu pieno,1 sauksto miltu,prieskoniu.
Du kiausinius isplak,tada supilk likusius produktus ir viska gerai ismaisyk.Supilk i keptuve,kad gautusi per visa keptuve didelis blynas.Tada truputi ta blyna pakepink ir ant jo uzdek desrytes ir surio ir perlenk per puse...zinoma idara gali pasidaryti koki nori mirksiukas.gif Omleta perlenkta per puse is abieju pusiu pakepink...Idek i lekste ir uzpilk pomidoru padazu...Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
As dar zinojau, kad yra budas toks virti kiausini zalia be lukstu vandeny, gal zinot si recepta kuri nors?
Atsakyti
Reikia uzvirinti vandeni, sumazinti ugni taip, kad nekiltu burbuluikai, bet vanduo virtu, pries pat imusant kaiusini vandeni reikia pamaisyti saukstu, kad jis suktusi ir imusti kiausini, man rodos i pati sukurio viduri, dar truputi atsargiai pamaisyti.
As syki bandziau taip padaryti, bet nelabai gavosi, truputi baltymas atsisluoksniavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 07 14, 22:13)
Reikia uzvirinti vandeni, sumazinti ugni taip, kad nekiltu burbuluikai, bet vanduo virtu, pries pat imusant kaiusini vandeni reikia pamaisyti saukstu, kad jis suktusi ir imusti kiausini, man rodos i pati sukurio viduri, dar truputi atsargiai pamaisyti.
As syki bandziau taip padaryti, bet nelabai gavosi, truputi baltymas atsisluoksniavo unsure.gif

I vandeni reikia pilti sauksta acto.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 07 15, 16:45)
I vandeni reikia pilti sauksta acto.

įleisti kiaušinį samtyje, truputį karšto vandens įleisti į samtį ir tik tada kiaušinį atsargiai iš samčio į vandenį išpilti. tokiu būdu jis po visą puodą neišsilakstys gabalais.
Atsakyti
misraine:
6 virti kietai kiausiniai sutarkuoti su burokine tarka
1 nedidele skarbonke koncervuotu kukuruzu
saulegrazu gliaudytu saujele
kubeliais supjaustytu krabu pokelis
majonezas, druska , pipirai..

labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus. Raikės kažkaip naikinti šį turtą wink.gif bo tuoj atkeliaus nauja siuntaaaaa doh.gif O gyvenam tai dviese ir dar aš nesu kiaušinių mėgėja... tai vyrui tenka vargti mirksiukas.gif

tiesa, pjausčiau kiaušinius (su lukštais) - visai gerai gavosi smile.gif ir skaniai (vyras sakė tongue.gif ).

O gal kas žino kokį pyragą, kuriam reikėtų kokių 15 kiaušinių? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princiupesa: 17 liepos 2006 - 11:31

[/quote]

Biskvitą kepk mirksiukas.gif .

10 kiaušinių, 10 šaukštų cukraus, 10 šaukštų miltų (be kaupo). Kiaušinio trynius suk su cukrumi tol kol nebesijaus cukraus kruopelių, tada sudėk miltus ir gerai išmaišyk. Baltymus išplak su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišyk į trynių masę. Jei bijai, kad pyragas nesusmegtų, kartu su miltais įmaišyk šaukštelį kepimo miltelių-reikalo nepagadins. Supilk į skardą ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Nors laiką reikia žiūrėti individualiai, nes orkaitės nevienodos. O ką daryti su iškepusiu biskvitu-fantazijos reikalas: gali perpjauti per pusę ir pertepti patinkančia uogiene, jogurtiniu kremu su vaisiais ir pan. arba į tešlą įmaišyk obuolių-turėsi milžinišką obuolių pyragą bigsmile.gif .
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rimse,2006 07 24, 17:31]
[/quote]
Biskvitą kepk mirksiukas.gif .

10 kiaušinių, 10 šaukštų cukraus, 10 šaukštų miltų (be kaupo). Kiaušinio trynius suk su cukrumi tol kol nebesijaus cukraus kruopelių, tada sudėk miltus ir gerai išmaišyk. Baltymus išplak su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišyk į trynių masę. Jei bijai, kad pyragas nesusmegtų, kartu su miltais įmaišyk šaukštelį kepimo miltelių-reikalo nepagadins. Supilk į skardą ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Nors laiką reikia žiūrėti individualiai, nes orkaitės nevienodos. O ką daryti su iškepusiu biskvitu-fantazijos reikalas: gali perpjauti per pusę ir pertepti patinkančia uogiene, jogurtiniu kremu su vaisiais ir pan. arba į tešlą įmaišyk obuolių-turėsi milžinišką obuolių pyragą bigsmile.gif .
Skanaus 4u.gif
[/quote]

Na reiks pabandyti smile.gif Ačiū. Bet iš tiek daug (aš kepu biskvitus iš 4 kiaušų)?
Atsakyti
Na reiks pabandyti smile.gif Ačiū. Bet iš tiek daug (aš kepu biskvitus iš 4 kiaušų)?
[/quote]

Taigi tu prašei iš 15 kiaušinių, o aš ir taip pamažinau lotuliukas.gif . Iš tikrųjų taigi gali kepti iš kiek tik nori kiaušinių, tik reikia "nepamesti" proporcijų. O iš 10 kiaušinių jau gaunasi storas ir didelis pyragas.

Daugiausia kiaušinių reikia kepant šakotį. Kai kur, kaimuose, bobutės dar tuo užsiima, bet jo savikaina vis tiek gaunasi doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimse: 25 liepos 2006 - 09:05
Siūlau tokią mišrainę:

pomidorus ir virtus kiaušinius supjaustyti skiltelėmis, svogūną smulkiai, dėti
prieskonių, išmaišyti su majonezu, galima įdėti smulkinto tuno.
Skanaus! essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2006 07 25, 10:03)

Taigi tu prašei iš 15 kiaušinių, o aš ir taip pamažinau  lotuliukas.gif . Iš tikrųjų taigi gali kepti iš kiek tik nori kiaušinių, tik reikia "nepamesti" proporcijų. O iš 10 kiaušinių jau gaunasi storas ir didelis pyragas.

Daugiausia kiaušinių reikia kepant šakotį. Kai kur, kaimuose, bobutės dar tuo užsiima, bet jo savikaina vis tiek gaunasi  doh.gif .

Su šakočiais tai gal dar neprasidėsim biggrin.gif bo kvalifikacijos šioje šakoje dar neturiu cool.gif bo po to gausis kiaušinienė iš 30 kiaušinių lotuliukas.gif

Atsakyti