Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis link įvaikinimo V

QUOTE(Strawberry Milkshake @ 2015 05 09, 20:48)
O kodel taip ilgai tenka laukti teismo?

Mums teko laukti du menesius,bet tai sako dar nera ilgai g.gif Kiti buna atveju,kad laukia ir pusmeti kol iki ju eile ateina.Sako,kad tie teismai apkrauti teismo bylomis ir deja ivaikinimo bylos neturi jokios pirmenybes(geda musu valstybiai,kad taip nesirupina musu vaikais nors ju tiek nedaug ivaikinama per metus) bash.gif Mums del laiko koja pakiso,kad globos namai kitoje savivaldybeje.Mes is Vilniaus ,o jis is Siauliu.Stai ir siuntinejosi jie popieriukais tarpusavyje ilgai ir nuobodziai.Net du kartus reikejo is Siauliu ir Vilniaus istaigu atsiliepimu.Pirma karta kai padavem sutikima del ivaikinimo antra karta kai padavem i teisma dokumentus.Rasyti atsiliepimus jie turi teise dvi savaites.Stai ir skaiciuokit dvi savaites+ dvi savaites+prasimo paruosimas i teisma+teismo datos paskyrimas po 2 men.O vaikas visa sita laika gyvena globos namuose doh.gif Nebutu is Siauliu tai gal duotu ir ikiteismine globa ar bent pasisveciuoti savaitgaliais,o dabar 0.Kiek nuvaziuojam tiek ir matom.O atrodo viskas taip paprasta turetu buti.Nes kol realus tevai sutinka norima ivaikinti vaikuti tiek vieni nuo galvos iki koju patikrinami ir paruosiami kursuose,tiek vaikas jau su pilnai sutvarkytais dokumentais ivaikinimui paruostas ir i ivaikinimo sarasus itrauktas.Tai kame reikalas????Menesio laikotarpyje padarei baigiamaji susirinkima,dar karta perziurejai popierius ir padarei sprendima galutini.Ir gyvenkite visi laimingai ir draugiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ryto rasa*: 10 gegužės 2015 - 00:06
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 09, 23:50)
Mums teko laukti du menesius,bet tai sako dar nera ilgai  g.gif


Sakyčiau netgi vienas trumpesnių atvejų.

QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 09, 23:50)
Mums del laiko koja pakiso,kad globos namai kitoje savivaldybeje.
Mes is Vilniaus ,o jis is Siauliu.Stai ir siuntinejosi jie popieriukais tarpusavyje ilgai ir nuobodziai.Net du kartus  reikejo is Siauliu ir Vilniaus istaigu atsiliepimu.


Kadangi mes globojome, tai oficialiai vaikas jau priklausė mūsų savivaldybei.
Popieriukų siuntinėjimas buvo lygiai toks pats kaip rašote. Greičiau nevyko. Dokumentų niekas nenešioja visi siunčia paštu.

QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 09, 23:50)
Pirma karta kai padavem sutikima del ivaikinimo antra karta kai padavem i teisma dokumentus.Rasyti atsiliepimus jie turi teise dvi savaites.Stai ir skaiciuokit dvi savaites+ dvi savaites+prasimo paruosimas i teisma+teismo datos paskyrimas po 2 men.O vaikas visa sita laika gyvena globos namuose  doh.gif Nebutu is Siauliu tai gal duotu ir ikiteismine globa ar bent pasisveciuoti savaitgaliais,o dabar 0.


Čia priklauso ne nuo atstumo. Gal būt nuo to nuo to kas parašyta vaiko dokumentuose ir/arba nuo GN požiūrio. Pažįstu šeimą kuri gyveno už 150 km. nuo Šiaulių ir iš tų pačių Šiaulių parsivežė tą pačią dieną kai nusprendė kai ima. Dar kiti pažįstami norėjo išvengti važinėjimo tarp Vilniaus ir Klaipėdos, ir vaiką parsivežė kai atvežė globos namams dokumentą, įrodantį, kad teismui atiduotas prašymas įvaikinti. Abu vaikai buvo jaunesni nei 3 metai.
Atsakyti
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 09, 23:50)
Mums teko laukti du menesius,bet tai sako dar nera ilgai  g.gif Kiti buna atveju,kad laukia ir pusmeti kol iki ju eile ateina.

.Mes is Vilniaus ,o jis is Siauliu.Stai ir siuntinejosi jie popieriukais tarpusavyje ilgai ir nuobodziai.


Dokumentus Panevėžy pasirašėm gegužės pirmomis dienomis, niekas nepasakė, kad tą patį reikia padaryti vaiko savivaldybėje... Vaiko savivaldybėje pasirašiau birželio 8, vaikas atkeliavo į namus, bylą į teismą išsiuntė.... po Joninių, nors iš pradžių sakė, kad byla visiškai suruošta. t.y. neturėjo laiko nusiusti į gretimą pastatą. padėjo tai, kad į savaitę po du kartus skambindavau į vietinį VTAS - pirmadieniais darbuotojai, penktadieniais- vedėjai. Čia po savaitės.... Teismas įvyko spalio gale, įsiteisėjo lapkričio gale, po ko gavau vaiko dokumentus ir galėjau- užregistruoti į polikliniką, į darželį (nors jį patyliukais lankė nuo rugsėjo 1 d.)
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2015 05 10, 08:22)
Dar kiti pažįstami norėjo išvengti važinėjimo tarp Vilniaus ir Klaipėdos, ir vaiką parsivežė kai atvežė globos namams dokumentą, įrodantį, kad teismui atiduotas prašymas įvaikinti. Abu vaikai buvo jaunesni nei 3 metai.
Labai keista,nes Klaipeda grieztai neduoda mazu vaiku iki teismo.Bent jau ivaikinant tikrai.Kaip ten globos atvejais buna nezinau.Mums kursu vedejos sake,kad buvo pora nelaimingai pasibaigusiu sveciavimosi atveju (baigesi vaiko mirtimi) todel jie nusprende vaiku iki 3 metu be teismo sprendimo neduoti.
Musu atveju irgi direktore irgi aiskiai pasake,kad vaiko neduos be teismo.Taip kad ,merginos,labai dziaugiuosi del tu kurios taip greit gavot i namus savo mazulius,bet nevisiems taip pavyksta.Matomai dar skirtumas yra ar imi globon ar ivaikini.Is musu kurso kelios poros dar kursu metu pasirinkti globai vaikai galejo sveciuotis pas juos savaitgaliais.Tiesa,vaikai vyresni buvo nei 3 metai.O kita pora pasiulyma irgi gavo is Klaipedos ir vazinejo 3 men kol vaikas atsirado namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ryto rasa*: 10 gegužės 2015 - 22:27
QUOTE(Karusia @ 2015 05 10, 09:48)
Teismas įvyko spalio gale, įsiteisėjo lapkričio gale, po ko gavau vaiko dokumentus ir galėjau- užregistruoti į polikliniką, į darželį (nors jį patyliukais lankė nuo rugsėjo 1 d.)

Tai vat mums ir aiskino direktore vaiknamio,kad jus negalesit sito vaiko net i poliklinika nuvesti ar priregistruoti jei susirgtu sveciavimosi metu,o ka jau kalbeti apie darzeli.....Nes jie tiesioginiai vaiko globejai ir atstovai iki teismo.
Atsakyti
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 10, 23:35)
Tai vat mums ir aiskino direktore vaiknamio,kad jus negalesit sito vaiko net i poliklinika nuvesti ar priregistruoti jei susirgtu sveciavimosi metu,o ka jau kalbeti apie darzeli.....Nes jie tiesioginiai vaiko globejai ir atstovai iki teismo.

mums irgi ispradziu nedave mergytes,amzius-1.5metu,vaiksciojom globos namuose ratais,lankimo metu,bet po savaites vel prasiau ,nors uz teritorijos ribu isvezti,taip visi bijo to atvejo ir grieztai kisa poipieriu negalima,bet mano ikirumas galbut,nugalejo,kiekviena karta pasiimdami pasirasydavom popieriu,o kaip padavem teismui ,tada irgi pasiraseme,ir viskas daugiau mergyte i GN negryzo.
Atsakyti
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2015 05 10, 22:05)
Labai keista,nes Klaipeda grieztai neduoda mazu vaiku iki teismo.Bent jau ivaikinant tikrai.Kaip ten globos atvejais buna nezinau.Mums kursu vedejos sake,kad buvo pora nelaimingai pasibaigusiu sveciavimosi atveju (baigesi vaiko mirtimi) todel jie nusprende vaiku iki 3 metu be teismo sprendimo neduoti.

Matomai dar skirtumas yra ar imi globon ar ivaikini.Is musu kurso kelios poros dar kursu metu pasirinkti globai vaikai galejo sveciuotis pas juos savaitgaliais.Tiesa,vaikai vyresni buvo nei 3 metai.O kita pora pasiulyma irgi gavo is Klaipedos ir vazinejo 3 men kol vaikas atsirado namie.


Gan keista, kad jei buvo mirtimi pasibaigę atvejai, kaip jie nepasiekė spaudos ir niekur nesigirdėjo. g.gif Nors jei būtų išlindę skandalas į viešumą tikrai būtų ne globėjų/įtėvių naudai.

Tą atvejį kai davė iš Klaipėdos GN nelaukiant teismo gerai žinau. Ne iš kalbų. Beje, jie irgi sugebėjo neoficialiai užregistruti į darželį ir pradėti lankyti (pradedant lankyti reikia sveikatos pažymos) ir į polikliniką užsiregistruoti anksčiau nei sulaukė teismo sprendimo.

Kažkada iš gal prieš kokius metus ar du šiame forume vykusių diskusijų susidarė vaizdas, kad svarbiau ne tai kas bus su vaiku (t.y. jis bus globojamas ar įvaikinimas), o koks jo statusas šiuo metu - kokiu statusu vaikas yra GN, nes tie statusai irgi būna skirtingi.

Beje prisimenu senus laikus ir savo vyyresniąją kai jos svečiuotis pas mus neleido (išleido su laikina globa), nes "ką tik" įvyko tuose GN kažkoks incidentas su svečiuotis parsivestu vaiku. Gal ir Klaipėdos nelaimingos istorijos labai labai šviežios ir kol kas tos pasekmės griežtos ir jaučiamos. O mano pažįstami gal parsivežė vaiką prieš tą istoriją jeigu tie įvykiai labai švieži.
Atsakyti
Gal galetumete pasidalinti info, kiek mokejote advokatui uz prasymo teismui surasyma? Advokates, i kuria kreipemes, paslaugos kainuos 260 Eur. Tokia suma sokiravo. Tikejau, kad kainuos maksimum 100 eur, o cia tokia suma. plius zyminis mokestis teismui. Ar tokios kainos ir yra? Ar tiesiog taip pataikem? g.gif
Atsakyti
Man rodos, kad taip pataikėte. g.gif

Mūsų šeimai VTAT davė mums (t.y. įvaikinamo vaiko teisiniam statusui) pritaikytą šabloną. Patys užpildėme tuščias vietas. Į advokatą visai nesikreipėme.

Žinau atvejį, kai situacija buvo labai nestandartinė ir kreipėsi į advokatę nes nebuvo tikri, kad teismo sprendimas bus jų naudai, tai mokėjo apie 500 lt. (prieš pat euro įvedimą) už prašymo teismui surašymą. Legaliai, gavo kvitą už paslaugas.

Nemanau, kad dėl euro įvedimo kainos tiek daug pakilo... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 20 rugsėjo 2015 - 20:05
Maniskis pats atstovavo,nes turi teisinini issilavinima..Juk realiai,ten nieko daug nereik unsure.gif
Atsakyti
mes be advokato issivertem, juk jei viskas standartiskai tai tikrai puikiai tinka sablonas. susipildot ir nuvezat, nereikia net teisinio issilavinimo. zinoma jis visada praverstu smile.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės, viena mama pasidalino pareiskimo forma, tai bandysime patys suktis. Prašymas neatrodo sudėtingas, todėl be problemu pati uzpildysiu.
Atsakyti