Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių ir meilenių palata

QUOTE(Dalelė @ 2015 04 02, 18:57)
Pagavo mane per rudeninę parodą  blush2.gif  Galvojau, kad pamirš, iki pavasario dar buvo daug laiko, bet nepamiršo  4u.gif

Gražu pažiūrėt, malonu skaityt 4u.gif Šauni augintoja, temos žvaigždutė rolleyes.gif Ir aš šiandien pirkau žurnaliuką Rasos, tikrai įdomus leidinukas. Labai sudomino viena amarilka, Cyberspace, gal turi daugiau nuotraukų, kur geriau matosi? O ji tokia tamsi, ar tik taip nufotografuota?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 02, 23:36)
Puikiai atrodai, straipsnis labai geras!

Prašom, mergaitės  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 02, 22:36)
Puikiai atrodai, straipsnis labai geras!

Nu, jau tą nesąmonę apie žiedkočio nepjovimą pradėjo ir į žurnalus kišti.
Reikės tą leidinį apskųsti žurnalistų etikos komisijai dėl klaidinančios informacijos skleidimo. nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2015 04 03, 22:00)
Nu, jau tą nesąmonę apie žiedkočio nepjovimą pradėjo ir į žurnalus kišti.
Reikės tą leidinį apskųsti žurnalistų etikos komisijai dėl klaidinančios informacijos skleidimo.  nail.gif

Kodėl skaitai, kad nesąmonė? Net amžiną atsilsį Eugenija Šimkūnaitė rašė, kad nereikia nei žiedkočio, nei lapų nupjauti.
Paaiškink, kodėl galvpji priešingai? Nenoriu įžeisti, bet aš linkus daugiau E. Šimkūnaite tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 04 03, 22:27)
Kodėl skaitai, kad nesąmonė? Net amžiną atsilsį Eugenija Šimkūnaitė rašė, kad nereikia  nei žiedkočio, nei lapų nupjauti.
Paaiškink, kodėl galvpji priešingai? Nenoriu  įžeisti, bet aš linkus daugiau  E. Šimkūnaite tikėti.

Aš neturiu tvirtos nuomonės apie tuos ziedkočius. Pati kartais palieku, kartais ne. Retkarčiais paieškau internete straipsnių apie amarilių auginimą, gal ko naujo nezinomo surasiu. Ieškau dauzniau ne mėgėjų patirties, o mokslinių straipsnių ar amarilių augintojų kompanijų jų taikomų auginimo technologijų aprašymų arba jų patarimų. Bėda, kad dazniausiai info būna pateikta kokia neįveikiama, pvz, olandų kalba, bet vis tik galima informacijos/ar jų patarimų atrasti.
Turiu pasakyt, kad nė karto neradau, kad būtų siūloma palikti ziedkotį. Atvirkščiai, dazniau veisėjai pataria ziedkotį nupjauti (turiu pasakyt, kad tas pats daznai patariama ir dėl lapų, jei iki tam tikro metų laiko jie nespėja uzsilenkti patys. Bet šitą dalyką dar kaip nors galima pritempti tiesiog prie patogumo, siekiant visą plantaciją nuimt/migdyt tuo pačiu metu).
Netikiu, kad pvz veisėjai būtų sukaupę maziau patirties nei pavieniai augintojai amariliais uzsiimantys tik kaip hobiu. Nors, pasikartosiu, pati su tais ziedkociais elgiuosi įvairiai.
Atsakyti
Kai nėra tiksliaus mokslinio straipsnio (nes matomai niekas iš mokslininkų neatliko tokios studijos), tai kiekvienas iš mūsų ekspermentuojame. Tikrai neauginau meilenių pusmetį ir nedariau tokių greitų išvadų dėl to žiedkočio. Prieš du metus dar žiedkotį tai pjaudavau, tai palikdavau. Bet stebėjau kaip atrodo tie svogūnai po žydėjimo. Man yra labai ryškus skirtumas tarp pjaunamo ir nepjaunamo žiedkočio. Ir ypač tai matosi ant nesenai įsigytų svogūnų g.gif .
O kas augina svogūnus biznui, juk tikrai nemigdys kiekvieno atskirai. Po to lapų nenurinkinės nuo padžiuvusių. Jie greitai lapus von ir svogūnus- vėsiai. Bet svogūnai būna taip chemija primaitinti, kad tie lapai nelabai ir svarbūs jiems. O kai namuose tos chemijos ne tiek daug naudoji, saugai kiekvieną meilenio lapą smile.gif .
Pas mane pražydo Brazza, na žiedas tikrai didelis. O Senukuose nusipirkta Nymph, pražydo Flair g.gif .

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Dalele o tas ružavas ne LAGOON, man trūksta smailumo žiedlapiuose g.gif

Dėl Nymph nepergyvenk, palauk pražys, nuspręsiu ar aš jos noriu mirksiukas.gif kol kas manęs nesužavėjo jos žydėjimas pernai g.gif

Gražuoliai pas tave wub.gif
Atsakyti
Dalelė- pas mane tip top, kaip pas Jus nuotraukoje, bet tai LAGOON, o ne Brazza
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2015 04 04, 10:23)
Dalelė- pas mane tip top, kaip pas Jus nuotraukoje, bet tai LAGOON, o ne Brazza

Tikrai tikrai Lagoon smile.gif Pasirodo man naktį reikia eiti miegoti, o ne nuotraukas į forumą kelti doh.gif jau antrą kartą taip įveliu klaidą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 04, 09:32)
doh.gif jau antrą kartą taip įveliu klaidą  doh.gif

žiopla... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2015 04 04, 10:39)
žiopla...  4u.gif

Prisipažystu- tikrai lotuliukas.gif

Šioje nuotraukoje matosi Lagoon žiedo dydis. Man atrodė, kad Spotlight jau žiedas didelis, bet šalia Lagoon atrodo kukliai. Picotee, priskiriamas prie mažesniais žiedais meilenių. Nors labai gražus bigsmile.gif .

user posted image
user posted image
Atsakyti
dalelegražūs žiedai. Vieni su kitais konkurentai.

O aš nužydėjusius žiedkočius palieku ir lapų nepjaunu. Manau svogūnai drutesni būna. Tik va pirkti šįmet charisma ir tera cota dar šaknų neaugina, gal galima jiems pagelbėt?
Atsakyti