Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal

QUOTE(Gricė @ 2015 04 22, 18:01)
Nusipirkau vakar Aquadetrim, vakare išgėriau 9 lašelius. Manau, kad tik sutapimas, bet vakare kažkokia lengva ir rami pasijaučiau. Žiūrėsiu, kaip bus toliau.   

Suprantu, bet pabandysiu vit D saikingai. 

Man dažnai šalta. Rengiuosi šiltai ir stebiuosi, kai kolegės plonom palaidinėm apsirengusios vaikšto. Tirozino trūkumas pasireiškia jautrumu šalčiui?
Ačiū visoms už atreagavimą ir nuomones.
Aš ciberžolę dedu į kavą: ant šaukštelio galo ciberžolės, truputį cinamono, kokoso aliejaus ir 35 proc. grietinėlės. Ir, aišku, kavos. Labai skanu man.

Kas bendro yra tarp dopamino, adrenalino, noradrenalino, T3, T4 ir melanino( pigmentas, nuo kurio priklauso odos, plaukų  spalva)? O bendra yra tai, kad visos šios medžiagos gaminamos iš amino rūgšties tirozino. Jei stresinė situacija neišspręsta, tai tirozinas bus daugiau naudojamas adrenalino, noradrenalino ir dopamino gamybai ir kitos organizmo funkcijos, kurios priklauso nuo tirozino, bus juo aprūpinamos prastai. Taigi skydliaukė, kuriai reikalingas tirozinas, dirbs blogai, hormonai T3 ir T4 bus ties apatine riba ir skydliaukės blogas darbas atidarys vartus visai eilei kitų susirgimų. Kai skydliaukės funkcija nusilpusi, žmogus tampa apatišku, blogai susivokiančiu situacijose, depresyvus, neaktyvus, jo žarnyno peristaltika nusilpusi, kietėjantys viduriai, mineralinių medžiagų apykaita sutrikusi ir lytinių hormonų gamyba sumažėjus, žmogui nuolat šalta. Mineralinių medžiagų apykaita sutrinka taip, kad kalcis ima nebesilaikyti kauluose – vystosi osteoporozė. Jei žmogus kaista, tai arba skydliaukės hiperfunkcija, arba autoimuninis tiroiditas, kurio simptomai tokie patys. Kai skydliaukė funkcionuoja neteisingai, veidas tampa apvalus, šiek tiek patinęs. Tradiciškai gydytojai gydo išvardintus negalavimus kaip atskirus susirgimus, o tereikia šioje grandinės pradžioje sutvarkyti organizmo aprūpinimą tirozinu ir visa eilė simptomų išnyks. Jei to nepadaroma, toliau seka tokie susirgimai kaip vitiligo, žmogus ima žilti (kaip organizmas gali gaminti kažkokį melaniną, kai organizmo viduje kunkuliuoja stresas, kuris sunaudoja visą tiroziną?). Gyvenime turbūt pastebėjote, kad tie žmonės, kurie dirba darbą surištą su stresais (neramūs vadovai ir kt.), anksti pražyla. Kai tirozinas išnaudojamas, nukrenta adrenalino, noradrenalino, dopamino lygis ir molekulių, kurios buvo atsakingos už žvalumą, gyvybingumą ir sprendimų priėmimą, tampa mažai. Štai tada ir prasideda adrenalininio tipo depresija – apatija, vangumas, bejėgiškumas. Depresija yra viena iš senatvės ligų.

Gal reikia padaryti T3 T4 hormonu tyrima? Avokadus valgote, juose yra tirozino ir migdolose, pieno produktose.
http://www.homosanit...igas_kuriu_nera
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2015 04 22, 14:23)
Labas
pasidariau chol. tyrima:
Cholesterolis  9.21
DTL                2.51
MTL                6.16
Trig.                1.2
nebezinau ne ka daryt, nezymiai, bet auga.
Darau prielaida, kad man Paleo netinka.Svoris man nekrenta, kaip kitoms.
As mesos nevalgau tiek kiek kitos raso, darzoviu daug, riebalas-grietine, gr. ries. aliejus, kokosas su kava ar pakept. Bet as valgau grikius.
Gerasis truputi padidejes, todel pilnai reabilituoju kiausinius.

Svarbiausi trigliceridai ir santykiai, pas jus neperzengia leistinos ribos. Kwasniewski raso, kad cholesterolis turetu buti didesnis sveikam organizme, o normos nustatytos netaisingai.
Labai svarbu įvertinti lipidų santykines reikšmes. MTL ir DTL cholesterolio santykis neturėtų viršyti 3; bendrojo ir DTL cholesterolio – 5.  Kuo šie skaičiai didesni, tuo pavojingesnė dislipidemija. Kuo mažiau gerojo DTL cholesterolio, tuo didesni šie santykiai ir tuo didesnė rizika.

Atsakyti
Silvaja, butternut squash yra moliūgo rūšis, o tie gelatine eggs toliau parašyta, kokie ingredientai.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2015 04 23, 10:48)
Svarbiausi trigliceridai ir santykiai, pas jus neperzengia leistinos ribos. Kwasniewski raso, kad cholesterolis turetu buti didesnis sveikam organizme, o normos nustatytos netaisingai.

aciu uz paguoda, maziau triedaliosiu del to cholesterolio 4u.gif
pasiemiau vakar is kaimynes tris saldziasias bulves, nu grynas riesutu skonis. Reiks sode pasisodint koki kelmeli, nes pavasari su darzovem ir vitaminais ne kazkas ax.gif
Atsakyti
topinambus, ne saldžias bulves. jos pas mus neauga man rodos.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2015 04 23, 08:48)

noriu paklausti, kodėl paleo taip toleruojamas padidėjęs cholesterolis? Ir dažniausiai temoje jį turinčių gerokai daugiau būna blogojo, o ne gerojo. Vadovaujamasi vieno žmogaus išvadomis. Mano sesers choleterolis siekia 7 (jai 25m), medikai ir aš pati jau patariau susiimti su mityba.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 04 23, 11:56)
topinambus, ne saldžias bulves. jos pas mus neauga man rodos.

na topinambus turejau minty 4u.gif
aciu uz pataisyma.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 04 23, 10:29)
noriu paklausti, kodėl paleo taip toleruojamas padidėjęs cholesterolis? Ir dažniausiai temoje jį turinčių gerokai daugiau būna blogojo, o ne gerojo. Vadovaujamasi vieno žmogaus išvadomis. Mano sesers choleterolis siekia 7 (jai 25m), medikai ir aš pati jau patariau susiimti su mityba.

Kiekvienas pats uz save sprendzia, paleo is tradicines puses labai nesveika dieta, forume tik metama kazkokia informacija, o jieskoti ir daryti isvadas turi kiekvienas asmeniskai.
Apie cholesteroli jau keleta metu rasoma ir kalbama visiskai is kitos puses, tik reikia pasidometi.
http://ligos.sveikas..._melas_i_dalis/
Cholesterolis yra steroliniai riebalai. Jo perteklius rodo esant anaerobinį pusiausvyros sutrikimą, o trūkumas - disaerobinį pusiausvyros sutrikimą. Beje, yra labai svarbus, bet dažnai neakcentuojamas faktas – cholesterolis veikia tik ląsteliniame lygyje. Tai reiškia, kad cholesterolio kiekis serume nieko nepasako apie paciento cholesterolio būklę (10).

Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą. Esant anaerobinam, ląstelės yra taip prisotintos cholesteroliu, kad jo perteklius kaupiasi serume. Esant disaerobiniam, dėl per didelio riebiųjų rūgščių aktyvumo, ląstelėse yra cholesterolio trūkumas. Cholesterolio kiekis serume kyla, nes jis negali patekti į ląstelę.

Visa tai reiškia, kad nereikia gydyti aukšto cholesterolio, kaip tokio. Efektyvi terapija apima paciento biocheminių sutrikimų nustatymą. Tai atlikęs gydytojas gali paskirti atitinkamą dietą bei maisto papildus, priklausomai nuo paciento reikmių.

Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą.

Disaerobiniams pacientams reikia: glicerolio, cholino, inozitolio, kalio (oratato ar citrato), bioflavanoidų ir niacino. Mityboje reikia vengti laisvųjų riebiųjų rūgščių ir transformuotų riebiųjų rūgščių (augalinių aliejų, margarino, padažų salotoms, kepto maisto, konservuotos mėsos) ir didinti sterolinių riebalų vartojimą (taip, reikia vartoti cholesterolio turintį maistą, pvz.: kiaušinius).

http://www.thincs.org/index.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 23 balandžio 2015 - 10:49
QUOTE(ivetacom @ 2015 04 23, 10:46)
Kiekvienas pats uz save sprendzia, paleo is tradicines puses labai nesveika dieta, forume tik metama kazkokia informacija, o jieskoti ir daryti isvadas turi kiekvienas asmeniskai.
Apie cholesteroli jau keleta metu rasoma ir kalbama visiskai is kitos puses, tik reikia pasidometi.
http://ligos.sveikas..._melas_i_dalis/

Esu skaičius anksčiau šitą straipsnį. Tik ką noriu pasakyti, kad jei žmogui laikantis paleo cholesterolis pamažu didėja, ir plius didėja blogasis, tikrai negalima štampuoti "kwasnevskis sakė...". Kai laikiausi paleo, kiek pamenu, mityba turėtų reguliuoti cholesterolio kiekį - arba jei jis didėja - didėti DTL.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 04 23, 11:53)
Esu skaičius anksčiau šitą straipsnį. Tik ką noriu pasakyti, kad jei žmogui laikantis paleo cholesterolis pamažu didėja, ir plius didėja blogasis, tikrai negalima štampuoti "kwasnevskis sakė...". Kai laikiausi paleo, kiek pamenu, mityba turėtų reguliuoti cholesterolio kiekį - arba jei jis didėja - didėti DTL.

Viską galima pateisinti ir tam rasti argumentų. Bet kokią mitybą, bet kokią reakciją. Pvz. kad tas vadinamas blogasis - visai ne blogasis, ir kad anas kyla - tai čia labai gerai ir taip toliau. (gal taip ir sakoma, nežinau, nebeatseku biggrin.gif )
Nereiškia, kad netiesa. Ir nereiškia, kad tiesa. Bet tai taip ir sakė - kiekvienas renkasi pagal save. Kuria teorija ir kuriuo pagrindimu tikėti. Realiai gi niekas kol kas neįrodė vienintelės teisingos tiesos.
Jei būtų mano cholesterolis per didelis - daryčiau taip, kad nebebūtų (pagal standartines medicinines normas). Bet lygiai taip pat mėnesį negulėčiau kryžiumi be jėgų galvodama, kad čia adaptacinis laikotarpis ar dar bala žino kas. Ir dar daug ko nedaryčiau. Norėčiau tikėti panacėja, bet kad deja.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 23 balandžio 2015 - 11:55
QUOTE(nefifi @ 2015 04 23, 11:53)

O pas mane krenta po truputi blogasis ir santykis gereja.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 04 23, 09:36)
Silvaja, butternut squash yra moliūgo rūšis, o tie gelatine eggs toliau parašyta, kokie ingredientai.
ačiū 4u.gif kažin ar galima paprastą moliūgą naudoti g.gif turbūt nepabandžius nesužinosi biggrin.gif
Atsakyti