Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

QUOTE(aurimk @ 2015 08 22, 23:07)
Oi merginos negazdinkit  doh.gif vis pamastau ar vertejo man pradet tokiam amziuj tokius dalykykus  blush2.gif  bet jau kelio atgal nera, ta suprantu, bet kaip mazas vaikas visko bijau i prieki

Su pora sveiku dantuku ( ne protiniu) jau atsisveikinau ir panasu, kad dar dar reiks  cray.gif

O kas taip baisu ? Man nebuvo nei dideliu skausmu,nei dar kazkokiu baisumu. Pirmos dienos nemalonios,o po to viskas liuks,grysti i normalu gyvenima smile.gif viskas praejo daug paprasciau nei tikejaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 08 22, 21:42)
Sveika, o kokioj saly atlikinejo operacija ? Ziuriu vis daugiau zmoniu svetur operuojas smile.gif
Kiek laiko truko pasiruosimas ir laukimas pacios op. ? Jau praejo tinimai ? Gal jau viska valgai
Man 2men.po apbieju zandikauliu op.dar virsus nutirpes,sustinges. Valgau tik trinta maista. Ir skruostai dar patine smile.gif

As jau nemazai metu gyvenu Prancuzijoj tai cia ir gydausi. Laiko klausimu tai kaip paziuresi - pirma konsultacija del breketu buvo 2014metu geguze. Kadangi viskas buvo kiek sudetingiau neivtikejausi seke siuntimas pas zandikaulio chirurga, pas ta kuri norejau teko palaukti ir pirma karta pasimatem 2014 liepos pradzioje, jis paaiskines kad norint geri ir negriztamo rezultato - man reikia virsutini zandikauli pastumti kelis mm (nes breketai patiesine dantukus tik pablogins mano ir taip prastoka sakandi). Na tai taip ir ivyko, vizualiai dantys grazejo bet sakandis ejo blogyn nes mano virsutinis zandikaulis per mazas. Tuomet kazkur po pusmecio turejau grizto pas chirurga ir 2015 geguzes gale mane operavo. Nenoriu nieko gasdinti, kiekvieno situacija skirtinga, bet as prisimenu ta laika kaip labai sunku. Istinusi labai nebuvau, busi labai stebejosi, melyniu buvo minimaliai. Po operacijos gavau siuntima i limfodrenazinius veido masazus -tai Sita geri atsimenu kaip stebukla - jeigu tik jam yra galimybe - is visos sirdies rekomenduoju. Labai sumazino tinima, nors buvo baisu pradeti vos savaitei po operacijos. Ir is vis mane is ligonines isleido po paros, nosis dar pilna kraujo buvo, vos pastovejau ant koju, bet sake jei labai noriu - viskas ok, galiu keliauti. Tai man tos pirmos paros namie kai atrode zandikaulis atsikabins ir nukris i kriaukle valantis dantis ir buvo baisiausios 😁.... O siaip viskas gerai, viskas praeina. Del maisto tai po triju menesiu valgau praktiskai viska (tik nedrasiai dar bet cia gal psichologiniai dalykai). Skysta maista valgiau 1,5men tai tikrai - ir arbuza plakiau, ir majoneza laiziau - ko tik nebuvo..paskui prasidejo trinti patiekalai. Kai po 2menesiu chirurgas pasake kad galiu valgyt kietesni maista tai is tos laimes nezinojau i kuria puse begti ieskot jo 😁 o siaip per tuos pora menesiu nutirpo 8kg atrodziau tikrai gana tragiskai. Bet nieko, pamazu viskas stoja i vietas. Breketus turetu nuimti spali. na ir prirasiau romanu cia!!
Atsakyti
QUOTE(milou @ 2015 08 23, 10:49)
As jau nemazai metu gyvenu Prancuzijoj tai cia ir gydausi. Laiko klausimu tai kaip paziuresi - pirma konsultacija del breketu buvo 2014metu geguze.

Gan greit viskas pas jus ivyko. As su breketais nuo 2013m.o tik db operacija atlikta. Na tas pooperacinis periodas matyt pagal skausmo pernesima. Nes man buvo sunku,bet,kad nepakeliama ar lb jau blogai negaleciau pasakyt.nors 3sav.be miego.be maisto,svaigstancia galva,apie dantu valyma jokios kalbos. Iki db prasizioju tik per pirsta.pirmas sav.kalbet beproto sunku ir t.t bet kazkaip man visa tai nebuvo kancia. Jau kita savaite turetu leist minksta maista valgyt. Tai eisiu hamburgeri kimst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 08 23, 10:41)
Gan greit viskas pas jus ivyko. As su breketais nuo 2013m.o tik db operacija atlikta. Na tas pooperacinis periodas matyt pagal skausmo pernesima. Nes man buvo sunku,bet,kad nepakeliama ar lb jau blogai negaleciau pasakyt.nors 3sav.be miego.be maisto,svaigstancia galva,apie dantu valyma jokios kalbos. Iki db prasizioju tik per pirsta.pirmas sav.kalbet beproto sunku ir t.t bet kazkaip man visa tai nebuvo kancia. Jau kita savaite turetu leist minksta maista valgyt. Tai eisiu hamburgeri kimst biggrin.gif

Na tai manau labai individualu kaip kas jauciasi po operacijos, bet as vis galvojau apie tuos atvejus kaip jusu kai operuojami abu zandikauliai - tai man atrodo kas ojojoj kaip baisu biggrin.gif o jus vis dar nesiojat gumytes? As turejau iskart po operacijos tokias stiprias prieki gal 3 savaites chirurgo uzdetas, paskui Mano ortodonte pakeite i silpnesnes ir del to truputi nuvazia sakandis, tai apsilankius pas chirurga po menesio jis man vel grieztai uzdejo pacias stipriausias ir viskas grizo i geras vietas. Tai tuos elastikus as jau trecias menuo nesioju ir laukiu nesulaukiu kol nuims, bet nepanasu kad anksciau rugsejo vidurio. O del maisto tai ir as begau hamburgerio i hard rock café pacio didziausio su traskiom bulvytem drinks_cheers.gif tik akys didesnes uz galimybes buvo ir aisku nieko as ten neapziojau 😁...nors dabar visi juokiasi kad as visa laika valgau... Ir dar del jautrumo jums virsus taip pat neatsistate dar? As prisiskaiciau cia blog'u kad visiems viskas grizta gana greit tai mane tikrai neramina tie mano nutirpe dantys..
Atsakyti
QUOTE(milou @ 2015 08 23, 12:05)
Na tai manau labai individualu kaip kas jauciasi po operacijos, bet as vis galvojau apie tuos atvejus kaip jusu kai operuojami abu zandikauliai - tai man atrodo kas ojojoj kaip baisu  biggrin.gif o jus vis dar nesiojat gumytes?

As nesioju tik naktim.pirmas sav.nesiojau visad bet nuo ju man baisiai skaudejo dantis. Tai db nebenesioju. Taip kaip mano sakandis siuo metu tragiskas ir dar laukia ilgas centru ir dantu stumdymas tai viskas dar priesaky.
Man nutirpe v.z priekiniai dantys,gomurys,lupa dar paralyziuota,lb nemalonu liest skruostus prie pat nosies. Plius negaliu suraukt nosies nes tada skauda dantenas,lyg elektra nugeltu. Neradau niekur,kad kam taip butu. Kiek skaiciau gomurio nutirpimas lb retai buna. Tai tikiuos viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 08 23, 12:42)
As nesioju tik naktim.pirmas sav.nesiojau visad bet nuo ju man baisiai skaudejo dantis. Tai db nebenesioju. Taip kaip mano sakandis siuo metu tragiskas ir dar laukia ilgas centru ir dantu stumdymas tai viskas dar priesaky.
Man nutirpe v.z priekiniai dantys,gomurys,lupa dar paralyziuota,lb nemalonu liest skruostus prie pat nosies. Plius negaliu suraukt nosies nes tada skauda dantenas,lyg elektra nugeltu. Neradau niekur,kad kam taip butu. Kiek skaiciau gomurio nutirpimas lb retai buna. Tai tikiuos viskas bus gerai smile.gif

na dar mazai laiko gal praejo jums, vis delto tik du menesiai po tokios operacijos. man dalis gomurio irgi aptirpe, o kai valau siulu tai labai nemalonus jausmas - tarsi ne mano priekiniai dantys (gal kokie 6). siaip pastebiu kad tarkim siandien jau geriau nei pries menesi, bet dar tikrai ne taip kaip buvo pries operacija. o lupa keista buvo pirmaji menesi. dabar likes jausmas tarsi po nuskausminamuju pas dantista atitirpinetu dalis. bet gydytojas sake panikuoti neverta, nes viskas gali uztrukti ir keleta menesiu... dar jauciu man tirpsta ir nuo tu gumyciu. o kada jums zada nuimti breketus? ar galvojat apie varzteliu-ploksteliu isemima po metu? manes visiskai nevilioja dar karta knaisioti ten viska, be to chirurgas sako kad nera tikslo, nors pririskaicius kad kitur siulo isimti tas sutvirtinimo ploksteles.. as kai pati pasiziuriu rentgeno nuotraukas tai atrodo gana ispudingai. bet manau kad cia greiciau psichologiniai dalykai - tureti svetimkuniu veide. nros pati ju fiziskai ir nejauciu
Atsakyti
QUOTE(milou @ 2015 08 23, 14:22)
na dar mazai laiko gal praejo jums,

Na man pacios lupos nutirpimas praejo. Bet matyt siule tempia. Nes kai sypsausi skauda dantenas,po nosim,viskas lb sustinge,bet nenutirpe. Ir kaip jum priekiniai kaip netikri,kaip protezai biggrin.gif na man tik artimiausiu metu prades testi ortodontini gydyma,kuris jauciu truks ilgai. Nes dantys nesusikanda,dideli tarpai. Oj issiiminet visko ne minties nebuvo,tegu lieka tie turtai pas mane biggrin.gif
O jum neskaudejo judinant nosi ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 08 23, 13:52)
Na man pacios lupos nutirpimas praejo. Bet matyt siule tempia. Nes kai sypsausi skauda dantenas,po nosim,viskas lb sustinge,bet nenutirpe. Ir kaip jum priekiniai kaip netikri,kaip protezai biggrin.gif na man tik artimiausiu metu prades testi ortodontini gydyma,kuris jauciu truks ilgai. Nes dantys nesusikanda,dideli tarpai. Oj issiiminet visko ne minties nebuvo,tegu lieka tie turtai pas mane biggrin.gif
O jum neskaudejo judinant nosi ? smile.gif

Gal ne tai kas skaudejo, bet buvo nemalonu tai stengiaus labai nesiraukyti biggrin.gif o va kad priekiniai dantys kaip protezai tai tikrai...as dar ilga laika bijojau miegot ant pilvo nors 30metu kitaip nemiegojus. Tai tik sia savaite atsibudau nosim isikniaubus i pagalve.
Dar man labai palengvejo kai istirpo siulai, o tirpo gal 1,5men ir ypac erzino priekyje nupjautas virsutines lupos pasaitelis ar kaip ji pavadint 😁 na ta vieta tarp lupos ir pirmu dantu vidurio. Tai man tie chirurginiai kabliukai vis knitino ir niekaip negijo.. Ir dar man operacijos metu iskilo smarkiai lupa tai liko toks nelabai negrazus randas jau manau ir nebeisnyks. Bandau teplioti visokiais tepaliukais is vaistines, bet turbut turesiu prisiminima visam gyvenimui. Nekrenta labai i akis, tik apie tokius dalykus net nepagalvojau pries operacija. Nors labai nepergyvenu, dziaugiuoso grazejancia sypsena - tai suteikia labai geri pasitikejimo savimi.

O siaip pasimirsta visi vargai ir lieka rezultatas. Tad jei ir yra dvejojanciu - sakyciau tik pirmyn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milou: 23 rugpjūčio 2015 - 14:24
QUOTE(milou @ 2015 08 23, 15:15)
Gal ne tai kas skaudejo, bet buvo nemalonu tai stengiaus labai nesiraukyti  biggrin.gif o va kad priekiniai dantys kaip protezai tai tikrai...as dar ilga laika bijojau miegot ant pilvo nors 30metu kitaip nemiegojus. Tai tik sia savaite atsibudau nosim isikniaubus i pagalve.

As menesi beveik be miego buvau net ant sono miegot nejauku buvo,o po to kazkaip savaime nakti ant pilvo atsiduriau,tad jau miegu pagalve apsikabinus smile.gif o siaip esat patenkinta rezultatu,pasikeitusiu veidu ? Kaip aplinkiniu reakcija ar pastebejo pokycius
Pas mane tai niekas ale nieko nepastebi ir vis klausia,kam cia operavaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2015 08 23, 18:37)
As menesi beveik be miego buvau net ant sono miegot nejauku buvo,o po to kazkaip savaime nakti ant pilvo atsiduriau,tad jau miegu pagalve apsikabinus smile.gif o siaip esat patenkinta rezultatu,pasikeitusiu veidu ? Kaip aplinkiniu reakcija ar pastebejo pokycius
Pas mane tai niekas ale nieko nepastebi ir vis klausia,kam cia operavaus biggrin.gif

Na as turbut apsupta melagiu nes niekas nepastebi pokyciu arba jie tikrai minimalus biggrin.gif ...as pati sau dar jauciuosi patinusi. Man chirurgas nuo pat pradziu kalbejo kad kai toks mazas pastumimas - vizualiai nelabai kas pasikeis, operacija tikrai buvo labiau funkcine nei estetine. Galbut labiau bus matyti kai nuims breketus. Man paciai sypsena atrodo harmoningesne, ypac kai ziuriu senas nuotraukas. Bet veidas neatrodo pasikeites. Kita vertus as tobulybes ir neieskau.
O jusu pokyciai?
Atsakyti
QUOTE(milou @ 2015 08 23, 19:53)
Na as turbut apsupta melagiu nes niekas nepastebi pokyciu arba jie tikrai minimalus  biggrin.gif ...as pati sau dar jauciuosi patinusi. Man chirurgas nuo pat pradziu kalbejo kad kai toks mazas pastumimas - vizualiai nelabai kas pasikeis, operacija tikrai buvo labiau funkcine nei estetine. Galbut labiau bus matyti kai nuims breketus. Man paciai sypsena atrodo harmoningesne, ypac kai ziuriu senas nuotraukas. Bet veidas neatrodo pasikeites. Kita vertus as tobulybes ir neieskau.
O jusu pokyciai?

As ir apsupta aklu melagiu biggrin.gif Pas mane buvo asimetrija, tai darbar baezda tikrai ten kur reik ir as tai labai akivazdziai matau, plius virutiniai dantys nebetaip atsikise kaip buvo, na dar patinus esu tai irgi galutinio rezultato nematyti. Bet ar man tie pasikeitimai patinka dar negaliu pasakyt, kiekviena diena vis kita nuomone biggrin.gif
Atsakyti
pas ką operuojatės ir kokie atsiliepimai? ax.gif
Atsakyti