Įkraunama...
Įkraunama...

Paniška vairavimo baimė

Tai manau tada tokio pat užsispyrimo kaip mokantis plaukti belieka palikėti 4u.gif
... o man tai atvirkščiai - vairavimą įsisavint ryžto užteko, o vat plaukti taip ir neišmokau blush2.gif net iš trijų kartų bandžiau, jau lyg ir laikydavausi paviršiuj, bet kur tik kojos nesiekia dugno - panika, ir viskas.... doh.gif
Atsakyti
Zuiki, pas mane tas pats su plaukimu biggrin.gif O visą gyvenimą vandeny turškiuosi, o jei tik suvokiu, kad kojos nesiekia dugno- kirvuku biggrin.gif
Atsakyti
Prisidedu ir aš... Tik kirvuku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shpulia @ 2016 04 17, 23:15)
Bandžiau. Deja... bet tas mano važiavimas tebuvo iš kiemo. Išvažiuodavau iš kiemo, ir sakiau vyru toliau sėsti važiuoti.
O jei viena, tai užvesdavau variklį ir tiek... Lipdavau lauk.
Būtent apie kelią, eismą mintys mane ir baugina. Dar koks piktas kiaulė iš džipo pažiūri kreivai kad eismą lėtinu. Kai važiuoju atrodo kitiems esu kliūtis kelyje, kuri lėtai pasuka į kairę, lėtai važiuoja, nevisada ženklus pastebiu...
Jau pradedu galvoti, kad tai paveldima... Turiu dėdę, kuris po 45 vairavimo metų stažo vis dar bijo važiuoti. Bet jis visą gyvenimą mažam miestelyje pragyveno, kur eismas lėtas. Į Vilnių jau nevažiuoja, bijo.
Negi pagal genus tai perduodama....

Nebūčiau čia rašius, bet kad dabar gyvenime tokia situacija, kad trukt plyš reikia išmokti vairuoti. O baimė vis didesnė.
Kas įdomiausia, tai plaukti išmokau. Dar būdama paauglė skendau. Nuo to laiko praėjo 20 metų, nei kart nenorėjau mokytis plaukti, bijojau vandens, nelipdavau į ežerą. Šiemet užsispyriau - vaikščiojau į baseiną kasdien, išmokau pati. Dar netobulai, bet moku. Ant nugaros nemoku plaukti. Bet jau neskęstu, moku laikytis vandenyje.
Kur gauti tiek drąsos išmokti vairuoti.

Tik neprisigalvokit, ne kokie tai ne genai, ir baime tikrai iveikiama.
Kai tik issilaikiau teises, uzsirasiau velai vakare (nuo 20 val) i kalanetikos uzsiemimus. Tokiu laiku gatves beveik tuscios, ir vaziuoti reikedavo pagrindine gatve tik apie 1 km. Tai ir pradejau nuo to. Kelis kartus per savaite, kai kelias tuscias, o atstumas mazas, sesdavau uz vairo ir vaziuodavau. Bet viena pati.
Is pradziu parkuodavausi toli nuo uzsiemimu - ten, kur lengviau. Veliau vis arciau. Kol galiausiai ivaziavau ir prisiparkavau ju kieme.
Taip po truputi vis didinau vaziavimo atstumus ir dabar nebebijau net i kita miesta vaziuoti viena.
Gal ir jus pabandykit pradeti nuo mazo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fia @ 2016 04 18, 14:34)
Tik neprisigalvokit, ne kokie tai ne genai, ir baime tikrai iveikiama.
Kai tik issilaikiau teises, uzsirasiau velai vakare (nuo 20 val) i kalanetikos uzsiemimus. Tokiu laiku gatves beveik tuscios, ir vaziuoti reikedavo pagrindine gatve tik apie 1 km. Tai ir pradejau nuo to. Kelis kartus per savaite, kai kelias tuscias, o atstumas mazas, sesdavau uz vairo ir vaziuodavau. Bet viena pati.
Is pradziu parkuodavausi toli nuo uzsiemimu - ten, kur lengviau. Veliau vis arciau. Kol galiausiai ivaziavau ir prisiparkavau ju kieme.
Taip po truputi vis didinau vaziavimo atstumus ir dabar nebebijau net i kita miesta vaziuoti viena.
Gal ir jus pabandykit pradeti nuo mazo wink.gif

Nepatikėsit, bet turbūt genai. Pas tą dėdę yra dukra, tai ji net nėjo mokytis vairuoti, niekad nesėdėjus prie vairo, sakė niekad ir neis. Bijo. Gerai, kai darbas, vaikai, darželis ir mokykla nuo namų nutolę 10 min pėstute. Žmogui ir poreikio nėra vairuoti.
Kita puseserė ėjo mokytis, tėvas ją mokino žvyrkeliu važinėti, bet nesugebėjo pramokti valdyti mašinos. Tai net ir nėjo egzo laikyti. Sako bijau vairuoti, neisiu, nenoriu.

Aš visą šeštadienį už vairo prasėdėjau. Bet vis tiek prisidirbau. Įlekiau į duobę, kur po žiemos atsiranda. Apvažiuoti neišėjo, per vėlai pastebėjau. doh.gif Vyras už galvos susiėmė ir karksėti pradėjo... sad.gif
Dienos gale kai jau reikėjo namo važiuoti, žinojau, kad reikės važiuoti žiedu, supasavau. blush2.gif Vyrui užleidau vietą prie vairo. doh.gif

Vis laukiu kada bus galimybė pasikeisti dabartinę mašiną į paprastesnę. Sakiau vyrui, kad rinksiuos aš, noriu labiau šustresnės.
Atsakyti
QUOTE(Shpulia @ 2016 04 25, 20:41)
Sakiau vyrui, kad rinksiuos aš, noriu labiau šustresnės.

Liuks, reiskia noras vairuoti nedingo! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shpulia @ 2016 04 25, 20:41)
Nepatikėsit, bet turbūt genai.

Dienos gale kai jau reikėjo namo važiuoti, žinojau, kad reikės važiuoti žiedu, supasavau.  blush2.gif Vyrui užleidau vietą prie vairo. doh.gif

Nei velnio ne genai, įveiksi 4u.gif

Didžiausia klaida- vyras mašinoje smile.gif Važiuok tik viena, kol bus greta bent kokia "nianka", kuriai gali perduoti atsakomybę sunkesnėse situacijose- neprasilauši. Vienintelis būdas įveikti baimę- važiuoti, ir būtinai vienai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 04 25, 20:29)
Nei velnio ne genai, įveiksi 4u.gif

Didžiausia klaida- vyras mašinoje smile.gif Važiuok tik viena, kol bus greta bent kokia "nianka", kuriai gali perduoti atsakomybę sunkesnėse situacijose- neprasilauši. Vienintelis būdas įveikti baimę- važiuoti, ir būtinai vienai.  4u.gif

Tai kad nebuvo kaip vyro palikti namuose, važiavom pas tėvus, giminių aplankyti. Prasukau apie 150 km, bet paskutinius 20 km supasavau. blush2.gif

O vyras kai užrėkė, aš jam atgalios. Tada jau atsilošė, visai atsigulė ant sedynės, kad kelio nematyti ir nekomentuoti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Prieš kelias savaites įsigijom auto, vyras rinko, kad man būtų patogesnis - aukščiau sėdėti ( ir toliau matyti, lotuliukas.gif ) mechaninė pavarų dėžė. Nu ir privalau dažniau važinėti. Vyrui pažadėjau. blush2.gif
Kol kas vairuoju vieną kurią dieną savaitgalį - prasukam apie 200 km - kaimas, namai, užmiestis, parduotuvė, namai, dar vakare kur į miestą išlekiam.
Bet nedingsta ta durna baimė. doh.gif
O dar niekaip nepavyksta išmokti greit startuoti. doh.gif
Šiandien teko į Narbuto kalną važiuoti. Stovėjau pirma prie raudonos šviesos, bet antroje juostoje. Nu ir kai užsidegė žalia, mašina velkasi, o ne važiuoja. Arba aš nemoku važiuoti. doh.gif Visi iš paskos mirksi, pradeda lenkti mane prisirikiuodami į pirmą juostą ir man pieš nosį vėl lenda į antrą juosta. doh.gif O aš neturiu nei kaip persirikiuoti į pirmą juostą, nes ten pilna mašinų. doh.gif Tai persirikiuoti galėjau jau tik pakilus į kalną, kai prieš Laisvės viaduką yra daugiau juostų.
Jaučiu visi, kas mane aplenkdavo keikė kaip reikiant.... doh.gif blush2.gif
Prie prekybos centro bandžiau pagal šoninius veidrodėlius parkuotis. Kreivai išėjo...
Atsakyti
Maladec, nu vis tik važiuoji 4u.gif Kol taip- stenkis nelįsti į antrą juostą, apie keikiančius negalvok- tegu keikia jei jiems norisi, nei vienas negimė mokėdamas. Žalią lapą prsiklijuok- bus saugiau ir ne taip keiks. Kad mašina važiuotų- reikia gazą spausti, pasitreniruok tuščioj vietoj, bet startuoti greitai- nenene, reikia normaliai. Kol nėra įgūdžių- nera reikalo lygiuotis į tuos visus šikti skubančius smile.gif baimė- gerai, ji padeda važiuoti atsargiai, tai neimk į galvą, jos kažkiek turi būti, su laiku mažės, tik nelabai greitai. baimės nejaučia tik psichiniai ligoniai, jei ką smile.gif Vnž., maladec, kad važiuoji, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 07 18, 16:15)
Maladec, nu vis tik važiuoji 4u.gif  Kol taip- stenkis nelįsti į antrą juostą, apie keikiančius negalvok- tegu keikia jei jiems norisi, nei vienas negimė mokėdamas. Žalią lapą prsiklijuok- bus saugiau ir ne taip keiks. Kad mašina važiuotų- reikia gazą spausti, pasitreniruok tuščioj vietoj, bet startuoti greitai- nenene, reikia normaliai. Kol nėra įgūdžių- nera reikalo lygiuotis į tuos visus šikti skubančius smile.gif baimė- gerai, ji padeda važiuoti atsargiai, tai neimk į galvą, jos kažkiek turi būti, su laiku mažės, tik nelabai greitai. baimės nejaučia tik psichiniai ligoniai, jei ką smile.gif Vnž., maladec, kad važiuoji, viskas bus gerai  4u.gif

Nesinori klijuoti to lapo. Teises turiu virš 10 metų. Vyras dar daugiau. g.gif
Dėdė policininkas sustabdys kai lėksiu kur ant 100km/h, tai dar ir baudą išrašys.

Stengiuosi nelįsti į antrą juostą be reikalo. Bet kad ten sustojo sunkvežimis prikrautas, tai ir galvojau, kad nenoriu vilktis į kalną, nes nežinia kaip jis važiuos į tą kalną. doh.gif

O dėl startavimo tai vyras aiškina, kad dėl variklio galingumo taip.
Kažkada teko vairuoti 2,2 l, dabar 1,5 l auto. Abu dyzeliai. Nu tai skirtumą jaučiu. Su 2,2 l lėkdavau kaip su lėktuvu. Greit įsibėgėdavau, greit galėdavau baudų pririnkti už greičio viršijimą. mane tada vyras stabdydavo... Bet čia taip užmiestyje...

Nesilygiuoju į tuos skubančius. Bet kartais reikia greitesnio starto, kaip pvz. kur persirikiuoti ar iš greitėjimo juostos reikia išvažiuoti į autostrada. rolleyes.gif Man čia sunkesnių manevrų. blush2.gif
Atsakyti
Taip, kartais reikia tos galios, jei jos trūksta dėl auto ypatybių- nieko nepaveiksi, reikia prisitaikyti, ir tiek, labai apsiskaičiuoti, ar verta lysti, pajausti, ar spėsi.
O lapo nereikia bijoti, labai padeda, aplinkiniai tolerantiškesni, laiko didesnius atstumus ir mažiau pypina jei ką smile.gif Dukra sakė, kad visai nepypina, nenorėjo nusiklijuoti, nors ir stažą jau turėjo reikiamą smile.gif. Policininkas sustabdęs tikrai nenubaus, nes stažo juk yra kiek reikia, o lapas nėra greitį ribojantis ženklas. baudžia tik neturinčius 2 m. stažo.
Atsakyti