Įkraunama...
Įkraunama...

Paniška vairavimo baimė

QUOTE(denaxa @ 2015 11 27, 18:37)
Nesigauna ir pamiršti todėl, kad moko pagal gaireles, ir todėl nesupranti kas ir kodėl ir kaip...įsivaizduok, kad kraštinė gairelė už kurios reikia sukti- tai kitos stovinčios mašinos kampas, ir šalia jos tu turi pasiparkuoti... padaryk paprastai- pasiimk namie degtukų dėžučiu ar ką nors panašaus ir pažaisk ant stalo "parkavimą" (geriausiai tai būtų mašinyčių modeliukai kur ratai sukasi), labai gali būti, kad kas nors paaiškės smile.gif
O aplamai tai gal reikėtų pagalvoti apie tokį instruktorių, kuris sugebėtų paaiškinti normaliai? nes man panašu kad čia instruktoriaus bėda labiau, jei jau pradedama nuo grasinimų "neišlaikysi"... g.gif

Na čia visa bėda, kad vadovaujantis veidrodėliais parkuojantis galu prireikia man daugiau laiko ir pasitaisymų, o regitroje gi ten prašo vos ne iš pirmo karto mokėti įplaukti į stovėjimo vietą doh.gif Todėl ir bandau pagal gaireles smile.gif Nors realiai tai reiktų mokėti veidrodėliais orientuotis, bet neužtenka laiko per tas trumpas pamokas...
Na grasinimų tai nebūna iš instruktoriaus, tik jis pasako kiek nekritinių padarau ir konstatuoja, kad būtų neišlaikyta smile.gif
Su modeliuku pasižaisti gera idėja, viziualiai matytųsi kokia trajektorija automobilis juda... smile.gif
Atsakyti
Kisulita, patikek, pagal veidrodėlius įsiparkuotum gerokai greičiau ir be pasitaisymų, tik reikia išsiaiškinti trajektoriją, kaip eina mašina, ir prisiminti, kad ją reikia ne stumti, varyti- o vairuoti. Nesigauna manau tik todėl kad instruktorius nemoka paaiškinti wink.gif
Atsakyti
Na taip, iš tiesų reiktų su veidrodėliais mokėti parkuotis, nes bus bėdų, jeigu per regitros egzaminą paprašys prisparkuoti kur mieste doh.gif Jau dabar baisu pasidaro pagalvojus apie regitros egzaminą fear.gif
Atsakyti
Dabar apie egzaminą negalvok, juk dar neini jo laikyti, eisi, kai išmoksi mirksiukas.gif O pašalinės mintys trukdo mokytis, taigi- koncentruokis tik į išmokimą, negalvok apie tai ko dar nėra ir kas, patikėk, tikrai nėra taip baisu kaip liaudis kad piešia- žmonių regitra nevalgo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 12 01, 10:56)
Dabar apie egzaminą negalvok, juk dar neini jo laikyti, eisi, kai išmoksi mirksiukas.gif  O pašalinės mintys trukdo mokytis, taigi- koncentruokis tik į išmokimą, negalvok apie tai ko dar nėra ir kas, patikėk, tikrai nėra taip baisu kaip liaudis kad piešia- žmonių regitra nevalgo  4u.gif

Stengiuosi negalvoti, nes tikrai nepadeda schmoll.gif Tos baimės ir taip užtenka biggrin.gif

Man įdomu, merginos, kaip save raminote prieš regitros egzaminą, kad mažiau nervų ir baimės būtų? 4u.gif
Aš tai vis kartoju sau, kad visi išlaiko tą egzaminą ir viskas bus gerai, bet kuo arčiau tas egzaminas, tuo neramiau darosi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2015 12 02, 10:19)

Aš tai vis kartoju sau, kad visi išlaiko tą egzaminą ir viskas bus gerai, bet kuo arčiau tas egzaminas, tuo neramiau darosi... unsure.gif

Na, sakyčiau... galima raminti save tuo, kad nu kas gi atsitiks pačiu blogiausiu atveju? Tik egzo neišlaikysi, ir tiek... bet išeisi iš regitros gyva sveika, nei muš ten, nei ką, ir nesuvalgys tikrai... lotuliukas.gif Pamanyk, egzaminas neišlaikytas... nugi kitą kartą iškaikysi... o ne kitą- tai dar kitą... smile.gif Žiūrėk į tai kaip į pamoką, patirtį ir neimk į plaučius 4u.gif Sėkmės, Kisulita, tikrai viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
O man jau šį šeštadienį egzas, unsure.gif numirsiu iš baimės bet ką darysi smile.gif galėsiu papasakot kaip seksis smile.gif
Atsakyti
Nemirk smile.gif Nes jei numirsi- kas gi papasakos kaip sekėsi,a? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(techno @ 2015 12 02, 12:56)
O man jau šį šeštadienį egzas,  unsure.gif  numirsiu iš baimės bet ką darysi smile.gif galėsiu papasakot kaip seksis smile.gif

Linkiu sėkmės bigsmile.gif Ir lauksim pasakojimo kaip sekėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 12 02, 12:28)
Na, sakyčiau... galima raminti save tuo, kad nu kas gi atsitiks pačiu blogiausiu atveju? Tik egzo neišlaikysi, ir tiek... bet išeisi iš regitros gyva sveika, nei muš ten, nei ką, ir nesuvalgys tikrai... lotuliukas.gif  Pamanyk, egzaminas neišlaikytas... nugi kitą kartą iškaikysi... o ne kitą- tai dar kitą... smile.gif Žiūrėk į tai kaip į pamoką, patirtį ir neimk į plaučius 4u.gif  Sėkmės, Kisulita, tikrai viskas bus gerai  4u.gif

Na aš bandau save raminti, kad ta nenormaliai stipri baimė ir nervinimasis tikrai nepadės egzamino išlaikyti, todėl reikia nusiraminti ir viskas bus gerai smile.gif Bet priartėja vairavimas ir pradedu vėl bijoti ir nervintis, ir nebesusikalbu su savim biggrin.gif Na dar yra laiko, reikia padirbėti su savo moteriškais nervais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisulita @ 2015 12 03, 15:50)
Na aš bandau save raminti, kad ta nenormaliai stipri baimė ir nervinimasis tikrai nepadės egzamino išlaikyti, todėl reikia nusiraminti ir viskas bus gerai smile.gif Bet priartėja vairavimas ir pradedu vėl bijoti ir nervintis, ir nebesusikalbu su savim  biggrin.gif Na dar yra laiko, reikia padirbėti su savo moteriškais nervais blush2.gif

Na, man jau tuoj bus du metai nuo egzamino, bet tos baimės dar nepamiršau... ir nebenorėčiau to pakartoti. Kažkokia iracionali ta baimė, nepavyko man nei jos įveikti, nei su nervais susitarti biggrin.gif Protu suvokiau, kad nieko negali blogo nutikti, ir ne pasaulio pabaiga jei neišlaikysiu, bet tas nieko negelbėjo. Taip ir ėjau visa drebėdama į egzaminą, nusiteikiau iš anksto kad reiks gal ne kartą dar ateit biggrin.gif Atrodžiau tai turbūt labai prastai, nes egzaminuotojas paklausė, ar gerai jaučiuosi, leido truputį pagalvoti ir apsispręsti, gal noriu ateiti kitą kartą, sakė nereiks iš naujo mokėti pinigų, kol nepradedu egzamino laikyti galiu atsisakyti ir perkelti į kitą dieną. Jam gal atrodė, kad neįstengsiu susitvarkyti su įtampa, bet aš kažkaip įstengiau išlaikyti egzaminą, gal net savotiškai padėjo ta įtampa, nes pradėjus važiuoti ji kažkaip savaime perėjo į susikaupimą..

Ir vis tik reikia turėti omeny, kad egzaminas yra niekai - objektyviai žiūrint, jokios atsakomybės ten nėra, jei ką - egzaminuotojas tiesiog paspaus stabdį, ir ateisit kitą kartą... Tikrasis egzaminas prasideda tada, kai reikia vienai išvažiuoti į gatves doh.gif ir tęsiasi jis ne valandą - man realiai praėjo metai vos ne kasdien vairuojant, kol supratau, kad nebejaučiu įtampos.
Tad besimokančioms noriu patarti - laikykit ne dėl popieriuko egzaminą, o dėl savęs, nes jums gi pačioms (vienoms) reiks važiuoti į gatvę. Mokykitės, kiek tik reikia, kol išmoksit, kol atsiras bent šioks toks pasitikėjimas savimi, kol bent kiek pajusit mašiną ir gaudysitės gatvėje. Kol šalia sėdi instruktorius - koncentruokitės ne į egzaminą, o kad įgyti žinių ir patirties kiek įmanoma daugiau. Linkiu sėkmės kuo didžiausios, kantrybės ir atkaklumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 12 03, 17:03)
Tad besimokančioms noriu patarti - laikykit ne dėl popieriuko egzaminą, o dėl savęs, nes jums gi pačioms (vienoms) reiks važiuoti į gatvę. Mokykitės, kiek tik reikia, kol išmoksit, kol atsiras bent šioks toks pasitikėjimas savimi, kol bent kiek pajusit mašiną ir gaudysitės gatvėje. Kol šalia sėdi instruktorius - koncentruokitės ne į egzaminą, o kad įgyti žinių ir patirties kiek įmanoma daugiau. Linkiu sėkmės kuo didžiausios, kantrybės ir atkaklumo  4u.gif

Va kur aukso žodžiai!!! Skaitykit visos ir dėkitės į galvas. Zuiki- 10 balų, super! drinks_cheers.gif 4u.gif wub.gif

Aš irgi praėjau tą baimių maratoną... bet... kol susirinkau visas kategorijas- pripratau, tiesiog pripratau- prie regitros ir egzaminuotojų, o jie prie manęs smile.gif Dabar kai apsilankau regitroje per atvirų durų dienas (visada įdomu paspręsti testus)- kaip į gimtus namus sugrįžus jaučiuosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 04 gruodžio 2015 - 12:44