Nu paskaiciau ir kazkaip nemalonu paliko... Nesakau, kad zmogus meluoja, nes kiekviena matom ir vertinam viska pagal save, o ir Amerika be galo didele, tai nezinau kur forumiete gyvena. Bet as tokiu juodumu tikrai nemacius ir skamba kaip is kokio baisaus filmo

Nors ir mano mieste yra rajonu, kur geriau tamsiu paros metu (o geriausia isvis) nevaiksciot - bet ir nusikaltimu suvestines ta atspindi: teoriskai sitam mieste tiek ir aniek kazko ivyko, bet jei pagal rajonus ziuri, tai pagrinde viskas tuose bloguose.... Del antsvorio velgi priklauso kur gyveni - mano mieste tikrai labai daug zmoniu sportuoja ir prisiziuri, bet kaip ir visur yra visokiu. O kitais dalykais, tai visi skundziasi nepriklausomai JAV, LT, UK ar dar kur gyvena (t.y. visi skundziasi svietimo sistema, visi turi priekabiu medicinai, visiem neitinka politikai ir tt).
Ir darbo aplinka labai nemaloniai aprasyta - nebuvo man tokiu blogumu nei vienam darbe.

Vienam turejau kelis menedzerius, tai vien del to kiek nepatogu buvo, nes vienas pasako kazka daryt, tada kitas kitka, trecias dar kazka, tai blogiausia jei tie pasakymai kertasi tarpusavyje, nes visiems neimanoma itikt ir nespeji visko padaryt. Bet kazkokiu gerkliu kandimu ir bjaurumu darbo aplinkoj tikrai nepatyriau. Aisku vienur labiau, kitur maziau ivertina tave, bet tikrai labai daug pagyru sulaukiu del darbo. Dabartiniam darbe, tai isvis gali simta kartu su tuo paciu klausimu eit per ofisa ir visu klausinet ir visi aiskins ir pades, kad tik suprastum ir ismoktum kazka ir jokio blogo zodzio del to, netgi dar kaskart pakartos, kad jei neaisku, ateik vel. Aplamai tiek universitete cia, tiek darbuose mano patirtis tokia, kad jei stengiesi, rodai iniciatyva ir nora tobulet, tai visada atsiras kazkas kas tau pades, patars, pagirs ir tt. Suprantama ir paciam reikia idet i ta darbo ir reikia pasisakyt kokie norai, svajones ir tt, o ne tylet ir tiketis, kad tave skatins. Kad ir siandieninis pavyzdys is mano darbo - teko skambint del vieno su sveikatos draudimu susijusio klausimo, nu o as nepilnai suprantu kas kaip (t.y. suprantu del ko skambinu, bet jei pradetu klausinet giliau, nemokeciau isaiskint), tai nuejau pas menedzere pasitikslint. Ji paaiskino trumpai, bet mato, kad nepilnai suprantu, tai sako 'ok, pati paskambinsiu', bet as jai atsakiau, kad jei paaiskintu man placiau, tada padarysiu ta skambuti. Na ir ka, paaiskino ji man viska, as kuo puikiausiai supratau kas ir kodel. Veliau ta menedzere atejo pas mane su kitais popieriais ir kitokiu to klausimo variantu ir paaiskino kaip butu tuo atveju ir kuo jie skiriasi. Na sunku gal suprast kai nerasau visko konkreciai, bet tiesiog noriu pasakyt, kad as jauciuosiu vertinama ir tikrai kai mato, kad domiuosiu ir stengiuosiu suvokt ka darau, o ne tik automatiskai atlikt darba, tai ir patys virsininkai atnesa papildomas zinias, duoda naujas uzduotis, nauju atsakomybiu.
O bendrai paemus as cia laiminga - neidealu, bet tu trukumu visur yra, svarbiausia kaip pats zmogus nusiteiki. Jei kiekviena dalyka iki smulkmenu narpliosi ir skusiesi, tai niekur gera nebus. Kad ir vyrui pvz pradzioj neitin patiko cia, vis rasdavo kuo pasiskust, ka pamenkint, nes jam buvo sunkiau kai seima ir draugai LT liko, bet kai atrado veiklos ir nauju draugu, tai baigesi tie nesamoningi priekabiavimai prie visko.
Na o jei jau tikrai taip blogai kazkam, tai niekas cia nelaiko - yra Lietuva, yra kitos salys ir galima ten laime bandyt

Manau visos atvaziuodamos supranta, kad pinigai ant medziu neauga ir reikes dirbt, o ir pinigu nemazai kainuoja pats atvaziavimas, tai vistiek pasidomima kazkuo. Kitas dalykas susikurtos iliuzijos - labai geras pvz yra Niujorkas (cia turiu omeny pati Manhattan): daugkas prisiziuri foto, filmu ir isivaizduoja ji kaip svajoniu miesta, bet realiai nesuvokia kokio dydzio jis yra, kokia mase zmoniu ten ir kad nera viskas taip idealiai grazu, iskaitant visas siuksles, nuolatines statybas/remontus ir tt. O kur dar nuomos kainos, kur irgi isivaizduojama kaip gyvens didziuliam bute su vaizdu i Central Park, o realiai tenka po valanda vazinet traukinuku i miesta arba uz nezmoniska kaina nuomotis degtuku dezutes dydzio busta... Is kitos puses i koki Arkanzasa atsikelus irgi dziaugies pigiu bustu, darbu, bet ne visada paskaiciuoji, kad iki artimiausiu pramogu bent valanda vaziuot, o kartais ir pora.... Bet jei vaziuojama su galva ir pasiskaiciavus (tu neatitikimu turbut visada bus, jei niekad cia nebuta), tai ir nebuna tokio soko bei nusivylimo. Man rodos pirmas toks neigiamas komentaras temoj apie sia sali, o visos kitos gyvena, prisitaike prie sistemos ir dziaugiasi - svarbiausia nepamirst, kad mes cia atvaziavom ir mes turim taikytis prie salies, o ne visi pagal mus turi elgtis