Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 10, DV-2015 / DV-2016

harley, užjaučiu, kad jūsų tokia bloga realybė, kad nepatyrėt jokių kitokių spalvų tik pačias tos šalies blogiausias, tikrai labai gaila, kai žmogui taip nutinka. Linkiu rasti savo vietą šiame pasaulyje, šalį, kurioje jausitės priimta, sava ir pripažinta 4u.gif

Man patinka JAV gyventi, man patinka tai ką čia išmokau, atradau tiek apie save, tiek apie pasaulį, man patinka man atsivėrusios galimybės, man patinka, kad turiu visai kitokias laisves ir jomis galiu naudotis realiai, o ne tik svajoti ar žodžiais kalbėti. Ir nepatyriau nieko juodo per beveik 10 metų. Pačioje pradžioje buvo truputį nejauku, bet visi nejaukumai kylo tik iš mano asmeninių baimių (natūralu, nes tikrai kitokia sistema, teko nemažai išmokti naujų dalykų). Kai jas suvaldžiau, visai kitaip pasaulis pasimatė. Ir tikrai nereikia jokių specialiai rožinių akinių nešioti, kad čia gyventi ir džiaugtis.

Žodžiu, pabandyti visada verta, o jei blogai, visada yra galimybė grįžti į Lietuvą ir džiaugtis tuo gyvenimu, kurį patys susikūriam 4u.gif

Sėkmės visoms, kurios atvyks naujai į JAV 4u.gif
Atsakyti
As sakyciau, kad yra zmones , kuriem patinka Amerika ir pripranta prie jos, nesvarbu su kokiais sunkumais susiduria. Beveik visi mano pazystamo atvaziavo nelegaliai, vargo kol legalizavosi, bet jie vistiek cia labaui patenkinti ir laimingi. O yra kurie laimejo zalia korta, bet jiems si salis nemiela tiesiog, sirdis gal liko Lietuvoj, artimieji toli, todel viskas cia nepatinka ir erzina, nes sistema tikrai cia visai kitokia. Ne Amerika cia kalta, o zmones skirtingi ax.gif Sunkumu visokiu ir Lt pasitaiko, aisku del kalbos jautiesi tvirciau ir del, kad esi baltas tarp baltu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(harley @ 2015 03 12, 15:39)
Del  blogu emociju...
cia nera blogos emocijos, tai yra realybe su kuria neisvengiamai ten atvyke susidursit. Ir jeigu butu noras kuo daugiau suzinoti apie realu gyvenima toje valstybe is zmogaus, kuris ten gyvena daug metu ir tokiu budu kuo geriau pasiruosti isvykimui apgalvojant daugeli dalyku..... tai paklaustumet konkreciu klausimu ar bent pritartumet minciai, kad gyvenimas ne vien tik rozem klotas..... ir ypac svetimoje salyje.
Jus neziurekit kiek kam pavyko uzsidirbti ir kur kas atostogauja, nes jus net neisivaizduojat kokius kryziaus kelius reikejo pereiti, kad tai tureti ir tai dar toli grazu nepabaiga sukantis gyvenimo girnose. Kiekvienas ivertinkit savo galimybes, sveikata, savo artimuosius, kuriuos paliksite cia bei gimines, draugus, turta, darbus ir t.t. ivertinkit savo seimynine padeti ( pagalvokit, o kaip pragyvensit ten vieni svetimoje salyje, jeigu santuoka isirs...?)  perspektyvas susilaukti vaiku ir kaip reikes juos auginti - uztikrinti jiems sveikata ir gyvybe bei normalias gyvenimo salygas,  kiek kainuos jusu mokslai, kurie beje tik mokami, su kokias sunkumais teks suidurti ir tik tada svaiciokit.... taip pat bukit pasiruose, kad darbe menedzeris nesvarbu koki jus darba dirbsit - kvalifikuota ar ne, bet kada, bet kuriuo darbo dienos momentu gali jus atleisti is darbo vidury dienos be jokio isankstinio ispejimo - tiesiog pasakys zinai todel ir todel mum jusu paslaugu nebereikia ir viskas - eik kur nori, daryk ka nori. Pasiruoskit, kad darbo istatymai ir teisinis reguliavimas,  ten yra visai kitokie negu Lt ir ne darbuotojo naudai patikekit manim...kad JAV yra labai ne daug ne darbo dienu, kad atostogu kokius minim 3 metus is eiles apmokamu gausit tik dvi savaites i metus, tai cia geru atveju, o gali buti taip, kad varysit is vis be ju. Kad nekvalifikuotas darbas ten yra prastai apmokamas, kad be mokslo bus ne kazka ir yra tik du keliai isitvirtinti - savas biznis arba geras issilavinimas, nu dar pelninga santuoka :-))) kad ir kaip gerai mokat anglu kalba kalbos barjeras bus ir teks daug ka ismokti, nors atrode, kad jau moki labai gerai, kad bus kulturinis skirtumas ir t.t. Zodziu visiem linkiu sekmes ir norejau pasakyti, kad tie kurie i JAV zvelgia per rozinius akinius pabandytu juos nusiimti ir stipriai pasiruosti namu darbus pries ten vaziuojant, nes sunkumu patikekit tikrai, kad bus ir bukit jiems pasiruose, kitu atveju apsiverkus teks gryzti namo ir be abejo saugokit save, kad nepapultumet toje begalinio dydzio salyje, ten kur nereikia, o tam reikia issklaidyti ruzava debeseli aplink galva..... Sekmes visiem!

Jūaų pasakymai : "....as nesuprantu ko jus svaigstat del tos Amerikos...
visada buti su ta debiliska issisiepusio ir ale laimingo kauke
eda visi apsiputoje ir stori kaip bekonai vaiksto,"

Atsakyta viskas teisingai, bet tie apibūdinimai......Manau jums senai reikia grįžti į Tėvynę, nes ji čia visada prims, bet kokį ir bet kada. Ji neišsižda ir jos taisyklės savos.Čia niekas "debiliškai"(Jūsų kalba) nesišypso. Niekas vienas kito neskundžia:)(vardan to kad gautų tavo darbo vietą), niekas nepasako ačiū už darbą,o ryt nebelaukiu smile.gif(nes tu darbdaviui kažkuom nepatikai). Čia visiems labai svarbu kaip tu išlaikysi savo vaikus, kuo juos maitinsi, čia nėra turčių na tiesiog lygybė, visi pieno upėse maudosi. Ir nereikia sakyti, kad žmonės "svaigsta" apie tą Ameriką, paprasčiausiai važiuojantys ten manau daug svarsto ir nei vienas aklai metęs viską nelekia, visi įvertina bent dalinai ką aukoja. Visi supranta kad nėra ten "aukso kasyklų". Ir skirtumas tik tas kad ten darbo yra(nors kokio), o čia jį labai sunku gauti.
Ir dar kad ir kaip bebūtų blogai čia Tėvynė mes vistiek kad ir kokia ji turim mylėt. Nu va pabaigai patriotizmas atsivėrė smile.gif.
Atsakyti
Čia turbūt nuo manęs ir mano rožinių akinių prasidėjo smile.gif
Aš tikrai žinau, kad manęs ten nelaukia niekas išskėtę rankų, kad labai lengva pamesti save tarp milijonų žmonių ir nieks už dyką nieko neduos.

QUOTE(Sauramo @ 2015 03 12, 17:43)
Man patinka JAV gyventi, man patinka tai ką čia išmokau, atradau tiek apie save, tiek apie pasaulį, man patinka man atsivėrusios galimybės, man patinka, kad turiu visai kitokias laisves ir jomis galiu naudotis realiai, o ne tik svajoti ar žodžiais kalbėti. Ir nepatyriau nieko juodo per beveik 10 metų. Pačioje pradžioje buvo truputį nejauku, bet visi nejaukumai kylo tik iš mano asmeninių baimių (natūralu, nes tikrai kitokia sistema, teko nemažai išmokti naujų dalykų). Kai jas suvaldžiau, visai kitaip pasaulis pasimatė. Ir tikrai nereikia jokių specialiai rožinių akinių nešioti, kad čia gyventi ir džiaugtis.

Žodžiu, pabandyti visada verta, o jei blogai, visada yra galimybė grįžti į Lietuvą ir džiaugtis tuo gyvenimu, kurį patys susikūriam  4u.gif

Sėkmės visoms, kurios atvyks naujai į JAV  4u.gif

Aš labai panašiai mąstau. Atradimai, baimės ir dar plius sunkus juodas darbas, kryžiaus keliai, išgyvenimas. Paskui įsivažiavus viskas kitaip, reikia laiko. O jūs vykot pas kažką pažįstamo ar tiesiog vykot?

QUOTE(osda @ 2015 03 12, 18:44)
Ir nereikia sakyti, kad žmonės "svaigsta" apie tą Ameriką, paprasčiausiai važiuojantys ten manau daug svarsto ir nei vienas aklai metęs viską nelekia, visi įvertina bent dalinai ką aukoja. Visi supranta kad nėra ten "aukso kasyklų".

Tiesa smile.gif niekas ir nevažiuoja pilnas kišenes aukso prisidėt. Yra žmonės, turintys šeimas, darbus, atsakomybes ir t.t. - čia yra viena situacija. Ir yra tokia kaip mano - dar jauna, nei vaikų nei vyro. Norinti pasiimt iš gyvenimo viską, ką jis siūlo. Jei kažkas nepatiks, juk visad galima grįžti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilitta: 12 kovo 2015 - 19:03
Vilitta, jei dar studentė mėgink programą studentams Work and travel U.S. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2015 03 12, 20:09)
Vilitta, jei dar studentė mėgink programą studentams Work and travel U.S. smile.gif

Studentė paskutinio kurso smile.gif ankstesniais studijų metais šituo privalumu nepasinaudojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilitta @ 2015 03 12, 19:01)
Aš labai panašiai mąstau. Atradimai, baimės ir dar plius sunkus juodas darbas, kryžiaus keliai, išgyvenimas. Paskui įsivažiavus viskas kitaip, reikia laiko. O jūs vykot pas kažką pažįstamo ar tiesiog vykot?

Aš važiavau paskui vyrą smile.gif Jam ten tiko ir patiko, tai teko ir man prisitaikyti ax.gif
Atsakyti
Nu paskaiciau ir kazkaip nemalonu paliko... Nesakau, kad zmogus meluoja, nes kiekviena matom ir vertinam viska pagal save, o ir Amerika be galo didele, tai nezinau kur forumiete gyvena. Bet as tokiu juodumu tikrai nemacius ir skamba kaip is kokio baisaus filmo ax.gif Nors ir mano mieste yra rajonu, kur geriau tamsiu paros metu (o geriausia isvis) nevaiksciot - bet ir nusikaltimu suvestines ta atspindi: teoriskai sitam mieste tiek ir aniek kazko ivyko, bet jei pagal rajonus ziuri, tai pagrinde viskas tuose bloguose.... Del antsvorio velgi priklauso kur gyveni - mano mieste tikrai labai daug zmoniu sportuoja ir prisiziuri, bet kaip ir visur yra visokiu. O kitais dalykais, tai visi skundziasi nepriklausomai JAV, LT, UK ar dar kur gyvena (t.y. visi skundziasi svietimo sistema, visi turi priekabiu medicinai, visiem neitinka politikai ir tt).

Ir darbo aplinka labai nemaloniai aprasyta - nebuvo man tokiu blogumu nei vienam darbe. schmoll.gif Vienam turejau kelis menedzerius, tai vien del to kiek nepatogu buvo, nes vienas pasako kazka daryt, tada kitas kitka, trecias dar kazka, tai blogiausia jei tie pasakymai kertasi tarpusavyje, nes visiems neimanoma itikt ir nespeji visko padaryt. Bet kazkokiu gerkliu kandimu ir bjaurumu darbo aplinkoj tikrai nepatyriau. Aisku vienur labiau, kitur maziau ivertina tave, bet tikrai labai daug pagyru sulaukiu del darbo. Dabartiniam darbe, tai isvis gali simta kartu su tuo paciu klausimu eit per ofisa ir visu klausinet ir visi aiskins ir pades, kad tik suprastum ir ismoktum kazka ir jokio blogo zodzio del to, netgi dar kaskart pakartos, kad jei neaisku, ateik vel. Aplamai tiek universitete cia, tiek darbuose mano patirtis tokia, kad jei stengiesi, rodai iniciatyva ir nora tobulet, tai visada atsiras kazkas kas tau pades, patars, pagirs ir tt. Suprantama ir paciam reikia idet i ta darbo ir reikia pasisakyt kokie norai, svajones ir tt, o ne tylet ir tiketis, kad tave skatins. Kad ir siandieninis pavyzdys is mano darbo - teko skambint del vieno su sveikatos draudimu susijusio klausimo, nu o as nepilnai suprantu kas kaip (t.y. suprantu del ko skambinu, bet jei pradetu klausinet giliau, nemokeciau isaiskint), tai nuejau pas menedzere pasitikslint. Ji paaiskino trumpai, bet mato, kad nepilnai suprantu, tai sako 'ok, pati paskambinsiu', bet as jai atsakiau, kad jei paaiskintu man placiau, tada padarysiu ta skambuti. Na ir ka, paaiskino ji man viska, as kuo puikiausiai supratau kas ir kodel. Veliau ta menedzere atejo pas mane su kitais popieriais ir kitokiu to klausimo variantu ir paaiskino kaip butu tuo atveju ir kuo jie skiriasi. Na sunku gal suprast kai nerasau visko konkreciai, bet tiesiog noriu pasakyt, kad as jauciuosiu vertinama ir tikrai kai mato, kad domiuosiu ir stengiuosiu suvokt ka darau, o ne tik automatiskai atlikt darba, tai ir patys virsininkai atnesa papildomas zinias, duoda naujas uzduotis, nauju atsakomybiu. 4u.gif

O bendrai paemus as cia laiminga - neidealu, bet tu trukumu visur yra, svarbiausia kaip pats zmogus nusiteiki. Jei kiekviena dalyka iki smulkmenu narpliosi ir skusiesi, tai niekur gera nebus. Kad ir vyrui pvz pradzioj neitin patiko cia, vis rasdavo kuo pasiskust, ka pamenkint, nes jam buvo sunkiau kai seima ir draugai LT liko, bet kai atrado veiklos ir nauju draugu, tai baigesi tie nesamoningi priekabiavimai prie visko.

Na o jei jau tikrai taip blogai kazkam, tai niekas cia nelaiko - yra Lietuva, yra kitos salys ir galima ten laime bandyt 4u.gif Manau visos atvaziuodamos supranta, kad pinigai ant medziu neauga ir reikes dirbt, o ir pinigu nemazai kainuoja pats atvaziavimas, tai vistiek pasidomima kazkuo. Kitas dalykas susikurtos iliuzijos - labai geras pvz yra Niujorkas (cia turiu omeny pati Manhattan): daugkas prisiziuri foto, filmu ir isivaizduoja ji kaip svajoniu miesta, bet realiai nesuvokia kokio dydzio jis yra, kokia mase zmoniu ten ir kad nera viskas taip idealiai grazu, iskaitant visas siuksles, nuolatines statybas/remontus ir tt. O kur dar nuomos kainos, kur irgi isivaizduojama kaip gyvens didziuliam bute su vaizdu i Central Park, o realiai tenka po valanda vazinet traukinuku i miesta arba uz nezmoniska kaina nuomotis degtuku dezutes dydzio busta... Is kitos puses i koki Arkanzasa atsikelus irgi dziaugies pigiu bustu, darbu, bet ne visada paskaiciuoji, kad iki artimiausiu pramogu bent valanda vaziuot, o kartais ir pora.... Bet jei vaziuojama su galva ir pasiskaiciavus (tu neatitikimu turbut visada bus, jei niekad cia nebuta), tai ir nebuna tokio soko bei nusivylimo. Man rodos pirmas toks neigiamas komentaras temoj apie sia sali, o visos kitos gyvena, prisitaike prie sistemos ir dziaugiasi - svarbiausia nepamirst, kad mes cia atvaziavom ir mes turim taikytis prie salies, o ne visi pagal mus turi elgtis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 13 kovo 2015 - 04:40
QUOTE(Vilitta @ 2015 03 11, 05:44)
Labas smile.gif
Kelis metus tyliai svajojau apie Ameriką, o va spalį tyliai ėmiau ir nusiunčiau duomenis žaliai kortai gaut. Niekas iki šiol net nežinojo, bet kuo arčiau gegužė, tuo baisiau darosi... Pasipasakojau draugei, kitai, o kad užsipuolė jos mane - kad aš nesuvokiu ką darau, kad čia rimtas reikalas. Aš, tiesą sakant, pažįstamų USA neturiu...
Kaip sekasi toms ir tiems, kurie va taip kaip aš - vyko neturint ten draugų? Neturint kas suras ir darbą ir gyvenamą vietą? (aišku, aš dar vizos neturiu, bet kas čia žino, kaip bus...)

Pirmus du - tris metus buvo nelengva. Reikalas tikrai rimtas, bet nera to blogio, kuris neiseitu smile.gif
Padejom dar keletai lietuviu isikurt, viena mergina gana greit isivaziavo, patinka cia jai, nors kelis menesius labai vargo ir ne viena asarele brauke. Kitai seimai ana savaite stuktelejo metai. Dar "vargsta", bet jau su geresnem emocijom. Manau, ir jie isivaziuos.
Atsakyti
QUOTE(sprinkl333 @ 2015 03 12, 12:30)
Sveikinu  4u.gif

Aciu.

QUOTE(osda @ 2015 03 12, 12:36)
Lona ir mes laukiam mūsų 28""", o  kur Jūs eisit LT? skaičiau kad gali būti iki 24 kvietimai.

Mes eisim Olandijoj. As irgi skaiciau kad nuo 15 iki 23 lyg siuncia. Na paziuresim.
Griztant prie harley pasisakymo. Kiekviena salis turi savo neigiamu ir teigiamu aspektu. As pvz gyvenu Olandijoj jau 4 metai. Nepasakysi kad blogai, mes lyginant su kitais gyvenam lb gerai, bet nepatinka man cia... Nepatinka daugelis dalyku ir jei manes kas klaustu ar verta cia emigruoti atsakyciau , kad ne... Nors yra zmoniu kam cia lb patinka ir net nepamasto apie kraustymasi kazkur kitur... Bet gyvenimas vienok yra trumpas, tai jei ne db tai kada kazka keisti? Kai busim seni?
Papildyta:
Beje, kazkas cia laukesi irgi, ar jau buvot pokalbi ambasadoj? Lb idomu suzinot kokia db tvarka del zk kudikiui, kuris per interview dar negimes.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2015 03 13, 05:25)
O bendrai paemus as cia laiminga - neidealu, bet tu trukumu visur yra, svarbiausia kaip pats zmogus nusiteiki. Jei kiekviena dalyka iki smulkmenu narpliosi ir skusiesi, tai niekur gera nebus. Kad ir vyrui pvz pradzioj neitin patiko cia, vis rasdavo kuo pasiskust, ka pamenkint, nes jam buvo sunkiau kai seima ir draugai LT liko, bet kai atrado veiklos ir nauju draugu, tai baigesi tie nesamoningi priekabiavimai prie visko.

Labai džiaugiuosi dėl jūsų, smagu išgirsti ir kitų - pozityvesnių nuotaikų. Aišku, kiekvieno kitokia patirtis, kažkam lengviau, kažkas gal ne į tą rajoną papuolė. Bet visos tos patirtys tik ir padeda tobulėt, išmanyt daugiau.

QUOTE(Katu @ 2015 03 13, 05:50)
Pirmus du - tris metus buvo nelengva. Reikalas tikrai rimtas, bet nera to blogio, kuris neiseitu smile.gif
Padejom dar keletai lietuviu isikurt, viena mergina gana greit isivaziavo, patinka cia jai, nors kelis menesius labai vargo ir ne viena asarele brauke. Kitai seimai ana savaite stuktelejo metai. Dar "vargsta", bet jau su geresnem emocijom. Manau, ir jie isivaziuos.

Ačiū už atsakymą smile.gif visiškai normalu ir ašarą nubraukt ir vargt smile.gif 2-3 metai bendrai paėmus atrodo ilgas laiko tarpas, bet galiu įsivaizduoti, kaip vis tik greitai jie prabėga smile.gif Svetimoj šaly įsivažiuoti tiek -pats tas.
Atsakyti
Merginos, aš visai pasimetusi esu sad.gif čia dėl tarptautinio skiepų paso. Ar tos, kurioms jį išdavė, turi visus savo skiepus ten surašytus? Prašiau savo dabartinėj poliklinikoj ir toj, kur vaikystėje buvau registruota, kad man tokį išduotų, bet niekas nerašo... sad.gif skiepų kabinetuose sėdinčios sako, kad ne jos tuos mano skiepus darė ir neturi teisės jų ten surašyti. Aš galvoju, kažką ne taip suprantu? Niekaip neįsivaizduoju kaip skiepus dar kūdikystėj gautus tada man į tą pasą kas nors surašys? sad.gif ieškojai skiepų kabineto Vilniuje Kalvarijų g, kurį daug kas čia minėjo, bet tokio jau nebėra, nebežinau kur kreiptis ar čia aš iš nežinojimo per daug reikalauju sad.gif
Atsakyti