Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 10, DV-2015 / DV-2016

Pries 4 metus mums kraustantis i NL skiepus surase seimos gydytoja. Bet buvo toks paprastas lapas su jos antspaudu ir parasu.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2015 03 13, 18:45)
Pries 4 metus mums kraustantis i NL skiepus surase seimos gydytoja. Bet buvo toks paprastas lapas su jos antspaudu ir parasu.

Tokį gavau (beje, irgi sunkiai). Jei tik tokio pakanka, tada labai gerai, nes kai registravausi medicininei ir tarptautinio prašė, tai išsigandau. Ačiū už atsakymą, šiek tiek nuramino.
Atsakyti
QUOTE(ugnne @ 2015 03 13, 19:50)
Tokį gavau (beje, irgi sunkiai). Jei tik tokio pakanka, tada labai gerai, nes kai registravausi medicininei ir tarptautinio prašė, tai išsigandau. Ačiū už atsakymą, šiek tiek nuramino.

O Jūs jau užsiregistravote medicininei? Ten nebūtinai reikia neštis tą geltoną tarptautinį pasą. Galima pasiimti išrašus ar net kopijas iš Jūsų medicininių knygelių, svarbu kad būtų bent antspaudu su parašu patvirtintos ir ten nuo jų atžymės į sąvo o paskui į j\Jūsų med. lapa. Tiesa jei visdėlto norite tą geltoną pasą jį surašys Endemike.
Papildyta:
QUOTE(harley @ 2015 03 13, 20:20)
To Ms Blonde ,
Akivaizdu, kad buvau teisi, jeigu Jus Ms Blonde yra taip lengva isvesti is kantrybes ir leidziate sau pradeti TUJINTI, del nepatikusios nuomones...Tai tik sustiprina mano nuomone apie Jus, kaip apie nekompetetinga asmeni, negebanti bendrauti. Tas Jusu pasiteisinimas, ir Tujinimas man yra tiesiog juokingas.... Man tai labai smagu su Jumis pazaisti "sita zaidima" :-) ir matyti, kaip is vieno posto Jus prarandat savikontrole :-)....

Labai įdomu paliko, jei galima, tai ką Jūs tokio ne "š..........." dirbot ar dirbate?

P.S. Nors jei laaaabai gerai moka galima bet ką dirbti, o jei ir šaukia, tai už didelius pinigus galima ir negirdėti smile.gif
Manau Jūs labai nelaimingas žmogus, nes pas Jūs nesimato kitų spalvų tik juoda.
Nepykit.
Atsakyti
QUOTE(osda @ 2015 03 13, 20:21)
O Jūs jau užsiregistravote medicininei? Ten nebūtinai reikia neštis tą geltoną tarptautinį pasą. Galima pasiimti išrašus ar net kopijas iš Jūsų medicininių knygelių, svarbu kad būtų bent antspaudu su parašu patvirtintos ir ten nuo jų atžymės į sąvo o paskui į j\Jūsų med. lapa. Tiesa jei visdėlto norite tą geltoną pasą jį surašys Endemike.

Taip, užsiregistravau. Kai registravausi tarp dokumentų paminėjo skiepų kortelę (išrašą jau turiu su antspaudu) ir tarptautinį pasą. Bet jei jis nebūtinas, tai nervų ja nebesigadinsiu, ačiū, kad apraminot smile.gif Buvau ir Endemike (Alytaus) ten man irgi pasakė, kad skiepų, kurių jie nedarė man nesurašinės... O Jūs gal Endemike gavot tą pasą?
Atsakyti
QUOTE(ugnne @ 2015 03 13, 22:53)
Taip, užsiregistravau. Kai registravausi tarp dokumentų paminėjo skiepų kortelę (išrašą jau turiu su antspaudu) ir tarptautinį pasą. Bet jei jis nebūtinas, tai nervų ja nebesigadinsiu, ačiū, kad apraminot smile.gif Buvau ir Endemike (Alytaus) ten man irgi pasakė, kad skiepų, kurių jie nedarė man nesurašinės... O Jūs gal Endemike gavot tą pasą?

Yra Klaipėdoje imunoprofilaktikos tarnyba, kuri išduoda tuos pasus(paprasčiausiai perrašo iš kortelės ar daktaro pažymos taip kaip turi būti. Šiaip paskambinkite į Vilniaus Endemika ir Jums paaiškins. Aš savo vaikystės net neperkėliau ir nesiruošiu knygelės neštis nors ją ir turiu. Beje, o Jūs pas Cervin gydytoją einate. Jis pats būtent sakė kad užtenka tokių išrašų ir tas geltonas pasas nebūtinas. Svarbiausia Jums turėti šiai dienai du skiepus KDS ir MMR.
Atsakyti
yra labai geras posakis: "If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.
4u.gif
Atsakyti
Sakyciau lyg butu pilnatis uz lango, bet lyg ir ne biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vardelis: 14 kovo 2015 - 03:43
4u.gif sveikos,

medicina netobula? svietimo sistema prasta?... ak...

medicina kainuoja... ji kitokia nei Lietuvoje... na, bet... kai Lietuvoje viskas taip "nemokama", kodel pas gydytojus einama su vokais pustais? kodel ieskoma per pazistamus geresnio gydytojo, pazistamo ir t.t.?... nes ta "geriausia, toli grazu geriausia tik tiems, kas sutinka moket nezinia kiek...

Ar bent syk uzdavet klausima, kodel JAV vidutinis gyvenimo amzius yra arti 90 metu?... o Lietuvoje zmones daznai vos pensijinio amziaus sulauke anapilin iskeliauja...

ir del dirbtinu sypsenu - jos kur kas maloniau, nei akivaizdziai i spyga susuktas veidas... ir man dzin kas ka apie mane galvoja... as rupinuosi, atlikti savo darba gerai ir matau falso aplink... bet dzin... as dirbu del pinigu, nes jie man suteikia kokybiska gyvenima ir galimybes...

juokingiausia, kai lyginami dalykai ir salys, kurios negali net but lyginamos... suprasciau jei dar palygintu pvz Vokietija su JAV... ekonomikos lygiu ir t.t.... bet Lietuva ir JAV?... nejuokaukit... nors ji ir tevyne... bet... tokia nustekenta... ir kiek prasigerusiu zmoniu joje...

kiekvienas mes zinom, kur vaziuojam ir kad niekas cia nelaukia, kaip, beje ir Lietuvoje... niekas del taves, darbingo issilavinusio piliecio, nekovoja... taigi... esam laisvi rinktis ka norim ir kur...

as cia suradau, t.y. igyjau seima... draugai, kurie tapo mano seima... ir tai yra didziausia dovana...

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 14 kovo 2015 - 10:38
QUOTE(osda @ 2015 03 13, 23:32)
Yra Klaipėdoje imunoprofilaktikos tarnyba, kuri išduoda tuos pasus(paprasčiausiai perrašo iš kortelės ar daktaro pažymos taip kaip turi būti. Šiaip paskambinkite į Vilniaus Endemika ir Jums paaiškins. Aš savo vaikystės net neperkėliau ir nesiruošiu knygelės neštis nors ją ir turiu. Beje, o Jūs pas Cervin gydytoją einate. Jis pats būtent sakė kad užtenka tokių išrašų ir tas geltonas pasas nebūtinas. Svarbiausia Jums turėti šiai dienai du skiepus KDS ir MMR.

Taip, pas daktarą Cervin. Su juo pačiu nekalbėjau, su registratore. Man prie šių skiepų dar ir gripo paminėjo, nes pas mus dabar jis dar siaučia. O dėl geltono paso tada nesiblaškysiu, nelabai man laiko iki medicininės liko.
Atsakyti

i 
Nekreipkite dėmesio į provokotarius. Neerzinkite jų ir neatsakykite jiems tuo pačiu, net jei manote, kad jus įžeidė - dėmesio stoka savaime slopina audringą diskusiją.

Įžeidinėjančios žinutės buvo pašalintos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnne @ 2015 03 14, 10:40)
Taip, pas daktarą Cervin. Su juo pačiu nekalbėjau, su registratore. Man prie šių skiepų dar ir gripo paminėjo, nes pas mus dabar jis dar siaučia. O dėl geltono paso tada nesiblaškysiu, nelabai man laiko iki medicininės liko.

šiaip gripas privalomas iki kovo 31 imtinai tai jei einat kovo mėn jis būtinas kad ir epidemijos nebūtų.aišku ar jis bus efektyvus dyyydelis klausimas.
Atsakyti
Del skiepu tai matyt kaip kur. Mums kai reikejo medicinines, tai tuo metu gydytojas ruosesi atostogaut, o mes planavom kelionei Vokietija, tai patogu buvo medicinine praeit Lenkijoj. Kai pasiskambinom , gydytojas pasiteiravo musu amziaus ir pasake, kokiu skiepu mums reikia( parekomendavo pasidaryt Lietuvoj). Savo poliklinikoj pasidarem, sesele israse pazyma. Ir viskas, daugiau jokiu israsu apie turetus skiepus is med. korteles nereikejo. Vaikams reikejo tarptautiniu skiepu pasu. Tiesa, juos paeme ir idejo i voka, kuri vezemes i JAV. As po to poliklinikoj vaikams uzsakiau antrus skiepu pasus, kad patys turetumem ka veztis. Ju prireike registruojant vaikus i mokykla, dukrai darbinantis.

Na o del gyvenimo JAV- pradzia tikrai nera lengva, labai nelengva, bet visi mes turim teise rinktis. Gyvenimo skirtingose salyse net neverta lyginti, nes cia net valstijose skiriasi eismo taisykles, darbo uzmokestis ir dar daug kas. Todel manau, kad kartais informacija tuo paciu klausimu skirtingai nuskamba, priklausomai, nuo to , kurioje valstijoj mes gyvenam.
Atsakyti