Įkraunama...
Įkraunama...

Bananai

o siaip tai bananai kaip ir pomidorai. prinoksta patys tamsoje padeti.
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2005 04 14, 13:23)
na manau kad gali pabandyti juos dar panokinti gal kas ir gausis smile.gif o tai ka ten nera normaliu bananu kad sakai panorai nusipirkti normaliu dideliu?

Yra yra biggrin.gif , bet vat man pasivaideno, kad va, tiesiai is Afrikos, is afrikieciu, tokie maniau, kaip vaikystej bus, kai kvepedavo kazkaip nezemiskai, o dabar tai tokie parduotuvese dazniausiai kaip muilas, gal receptoriai atbuko biggrin.gif Jauciu, pasariniai tie bananai pasitaike man, cha cha doh.gif O gal ir cia tokie kaip bulves ju...gali buti laisvai!Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 15 balandžio 2005 - 21:07
NA mamytes seiminikes...stai duosiu receptuka kuri naudoju kiekviena savaite...mano vaikai sukapoja sita duonyte pr kelias dieneles....labai skani ir labai sveika!


Bananu -aviziniu dribsniu(otmeal) duona


1 puodelis rudo cukraus
7 saukstai darzoviu aliejaus
2 kiausiniu baltymai
1 kiausinis
2 bananus(sutrintus)
1 puodelis aviziniu dribsiu(sausu)
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltu
1 saukstas kepimo milteliu(baking powder)
1/2 saukstelis sodos
1/2 saukstelio druskos
1/2 saukstelio cinamono

DARBO EIGA:

ORKAITE 350 .
sudek pirmuosius 4 ingridientus i didli puoda ir plak visutiniu greiciu.
Sumaisyk i atsikira lekstute bananus,avizinius dribsnius,piena ; ir supilka gavusia mase i cukraus mase(ta kuria jau plakei).
Sudek miltus i atskira puoda ir sumaisyk juos su kepimo milteliais ,soda ,druska ir cinamonu.
Supilk sausa miltu mase i mase kurioje jau viskas sumaisyta ...ir isplak gerai(plak kol miltai isimaisys,per daug ten nereikia plakti)

TAda mase supilk i duonytes inda(gali ind papurksti su svieatiniu purskikliu,tas nelimpantis vadinasi ) ...as tai naudoju 9/5 inda...toks nedidelis indukas..kaip duonos...
TAda dek paruosta duonos mase i orkaite ir kepk.
KEpti reikia 350 karscio orkaiteja 1 valanda ir 10 min.bet man kartais greiciau iskepa...ir ziurek kad nepradetu kepti daugiau visus ,kartais man apkepa virsus daugiau,tai as po 30 minuciu kepimo uzdengiu su forlija duonyte,,,tada liuks...niam...
poabandyk ,labai skanus receptas ir naudoju kiekviena savaite...
labai sveika duonele... thumbup.gif
Atsakyti
Pabandykit gal ir Jums patiks, as visada kepu tai labai labai skanu, tik pagal recepta as nededu tiek miltu, dedu kur kas maziau , bet tai kiekvienam pagal skoni, kas kaip megsta.O ir labai geras dalykas jeigu namie lieka atliekamu bananu . Turiu omeny jie jau pastoveja, tai kad neissimestu galima sunaudoti siam bananu duonos pyragui.

Bananu duona

1 1/2 puodelio cukraus
1 lazdele sviesto
2 kiausiniai, gerai issukti
2 bananai, sutrinti
4 dideli saukstai grietines
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
1 1/2 puodelio miltu
1 arbatinis sauktelis vanilos extracto arba milteliu

Ikaitinti orkaite iki 350 laipsniu temperaturos.Sumaisyti sviesta su cukrumi; ideti issuktus kiausinius ir vanila; ideti sutrintus bananus ir sumaisyti.Tada sudeti grietine , kepimo miltelius ir sumaisyti. Sudeti miltus ir viska gerai sumaisyti. Viska supilti i kepimo skardele istepta sviestu, kepti apie 45-50 minuciu.Patikrinti pyraga ar iskepes su medine lazdele(tinka ir dantu krapstukas).

Tikiuosi kad patiks Jums ir Jusu mazyliams!Skanaus! ax.gif
Atsakyti
Kaip atmatuoti 1 lazdelę sviesto? g.gif Ir kiek konkrečiau yra 1 puodelis cukraus?
Atsakyti
Hmm su ta lazdele ir as galvojau kaip cia jum geriau parasyti,maniau gal pas jus irgi yra lazdelemis, nes as gyvenu ne lietuvoje tai pas mus paprasciausiai parsiduoda ir lazdelemis ir siaip pokeliais, o ta lazdele tai gal 10.5 cm ilgio ir apie 2.5 cm storio ir 2.5 cm plocio mazdaug gal isivaizduoji.Tokia butu ta lazdele, neturiu namie dabar tokio sviesto pamatuociau ir tiksliai parasyciau, dabar tik is akies rasau.O podelius tai reiketu matuoti pagal tam tikras kur parsiduoda parduotuvej matuokles, as namie turiu irgi specialu 1/2 puodelio, 1 puodelis ir t.t.Turetu ir pas jus buti tokiu, nebutina pirkti bet ten maziukai puodeliai, jie neturi omeny dideliu.Nes as pilu maziukus tokie kaip kavai nedideli buna.
Atsakyti
BANANINIAI KEKSIUKAI

90gr sviesto
2 prinoke trinti bananai
1 isplaktas kiausinis
90ml pieno
1 saukstas skysto medaus
200gr. miltu
1/4 saukstelio sodos
0,5 saukstelio kepimo milteliu
90gr razinu

Ikaitinam orkaite iki 190C
Dubeny kartu istrinam sviesta su bananais. Palaipsniui sudedam kiausini, piena, medu, miltus sumaisytus su kepimo milteliais bei soda ir maisom kol gaunasi vienalyte mase. Suberiam razinas. Tesla supilame i mazas keksiuku formas ir kepam orkaites vidury mazdaug 15min, kol graziai pagelsta ir ibedus pagaliuka i keksiuko viduri tesla nelimpa..
Atvesintus galima papuosti svieziu vaisiu griezineliais.
Alternatyviai galima vietoj vieno banano tesloje panaudoti trinta kriause (+1 trintas bananas), arba 4 vidutinio dydzio trintas braskes vietoj vieno is bananu..
Skanaus!
Atsakyti
O as bananus labiausiai megstu valgyti taip:

paimam plytele sokolado ir ja istirpinam su biskuciu grietineles garu voneleje.

Tada lupam banana, dazom i karsta sokolada ir valgom. Liux derinys thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolanciux @ 2005 08 11, 17:52)
O as bananus labiausiai megstu valgyti taip:

paimam plytele sokolado ir ja istirpinam su biskuciu grietineles garu voneleje.

Tada lupam banana, dazom i karsta sokolada ir valgom. Liux derinys thumbup.gif .

Aha, o jeigu bananą supjaustom į kokias 3 dalis, įsmeigiam po dantų krapštuką vietoj kotelio ir tokius bananus palaikom šaldiklyje... Kai sušąla į ledą, bananus merkiam išlydytam šokolade ir turim vaisinius ledus su šokolado glaistu. wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano sūnaitis mėgsta lietinius su bananais. Į lietinį blyną įvynioju išilgai perpjautą bananą, užpilu plakta grietinėle, uždedu braškių (šviežių ar iš uogienės) ar dar ko nors, kas saldus.
Atsakyti
Gal kas žinot, kaip pagaminti šilkinius bananus, kaip kiniečių restoranuose? Man tai jie labai patinka... biggrin.gif Norėtųsi ir pačiai išmokti pasigaminti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murrrka: 05 vasario 2006 - 23:50
Tuos šilkinius vaisius gamina gana paprastai - supjausto gabaliukais ir trumpam įmerkia į verdančią karamelę. Štai taip. Galim pjaustyti ne tik bananus, bet ir obuolius, braškes, kyvius, ananasus, etc.
Tokius esu valgiusi keliose kavinese.

O "Pekino antyje" (Vilniuje) virėjas tuos vaisius gamina kiek kitaip (ten tokios beveik spurgos su vaisiais wink.gif ). Tai, įtariu, kad prieš kišdamas į karamelę, juos pavolioja krakmolo arba sojų miltų tešloje.
Atsakyti