Įkraunama...
Įkraunama...

Bananai

Dar du receptukai su bananais.

1. Tortas su bananais.

Reikia išsikepti įprastą biskvitą (stiklinė miltų, stiklinė cukraus, 4 kiaušiniai). Jį atvėsinus supjaustyti smulkiais kvadratėliais. Tokio pat dydžio gabaliukais reikia supjaustyti ir bananus.

Tada plaktuvu išplakti 1 litrą grietinės su cukrumi ir 1 sutarkuota citrina (su žievele). galima įpilti norimų kvapų. Tada į kremą lėtai supilti ištirpintą ir atvėsintą želatiną ir palikti kelioms minutėms pastingti.

Kremui pradėjus stingti, į dubenį/kepimo formą suberti supjaustytus bananus ir biskvitą ir palikti stingti. Skaniausia, kai tortas pastovi bent pusdienį - "subręsta".

2. Ledai su bananais.

O čia tai paprasta kaipdu kart du wink.gif šaukštu sutrinti bananus ir sumaišyti su vaniliniais ledais. Mmmmmmmm...... kaip skanu būna wink.gif Tokius ledus galima pagardinti šokolado užpilu ar drožlėmis, biskvitiniu sausainėliu, uogom. na, pagal fantaziją.

Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 02 06, 19:50)
Tuos šilkinius vaisius gamina gana paprastai - supjausto gabaliukais ir trumpam įmerkia į verdančią karamelę. Štai taip. Galim pjaustyti ne tik bananus, bet ir obuolius, braškes, kyvius, ananasus, etc.
Tokius esu valgiusi keliose kavinese.

O "Pekino antyje" (Vilniuje) virėjas tuos vaisius gamina kiek kitaip (ten tokios beveik spurgos su vaisiais wink.gif ). Tai, įtariu, kad prieš kišdamas į karamelę, juos pavolioja krakmolo arba sojų miltų tešloje.

Ačiū už atsakymą... 4u.gif O aš kaip tik ir valgiau tokius traškius, tarsi tešloje, jie buvo apipilti karamele ir sezamo sėklytėm. Tai aš norėjau paklausti kaip tą traškią plutelę pagaminti... ax.gif
Atsakyti
Pripažinsiu, kad kol kas dar neišbandžiau ax.gif , bet manau, kad ta karamelė greičiausiai verdama iš daug cukraus/medaus ir trupučio vandens. Reiks kada pabandyti, tada galėsiu pasakyti mažnaug tikslias proporcijas. cool.gif O gal yra kokioj nors knygoje kaipišsivirti karamelę? Reiks pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(murrrka @ 2006 02 06, 22:58)
Ačiū už atsakymą...  4u.gif  O aš kaip tik ir valgiau tokius traškius, tarsi tešloje, jie buvo apipilti karamele ir sezamo sėklytėm. Tai aš norėjau paklausti kaip tą traškią plutelę pagaminti...  ax.gif


Kiek žinau, tai verda iš vandens ir cukraus, kaip paprastą karamelę, tada apvolioja bananus, likusią supila jau ant sudėtų bananų ir pabarsto sezamo sėklomis.
Nesu tikra ar taip darosi, nesi nei karto negaminau, bet galvoju, kad taip turėtų darytis.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 11 05, 05:17)
Kad jau tema apie bananus, tai
Degantys kepti bananai

perpjauti nepernokusius bananus išilgai, apkepti svietuke, kad graziai parustu. Tada perdeti i lekstes, pabarstyti cukrumi, užpilti romu/brendziu/konjaku ir padegti. Viskas. Alkoholis turi būti ne maziau 40 laipsniu,  nedegs kitaip. Galima su ledais, galima vienus. Labai efektinga  biggrin.gif

Man kaip tai nesigavo.... Nuo romo bananai pelėsio skonį įgyjo. Nežinau, ką netaip padariau. Kuomet bananus užpyliau romu, bandžiau juos padegti, deja ugnelė pasirodė tik lokaliai. Manau, kad bananams tiktų ne romas, o brendis arba konjakas.
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2006 02 06, 18:50)
Tuos šilkinius vaisius gamina gana paprastai - supjausto gabaliukais ir trumpam įmerkia į verdančią karamelę. Štai taip. Galim pjaustyti ne tik bananus, bet ir obuolius, braškes, kyvius, ananasus, etc.
Tokius esu valgiusi keliose kavinese.

O "Pekino antyje" (Vilniuje) virėjas tuos vaisius gamina kiek kitaip (ten tokios beveik spurgos su vaisiais wink.gif ). Tai, įtariu, kad prieš kišdamas į karamelę, juos pavolioja krakmolo arba sojų miltų tešloje.


O kur tos karamelės gauti? g.gif Kažkaip gal cukrų tirpinant? Man visviennesigavo jo ištirpint, jis neistirpo o ir liko skystesniu cukrum (idejau sviesto) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2006 02 16, 11:08)
O kur tos karamelės gauti?  g.gif Kažkaip gal cukrų tirpinant? Man visviennesigavo jo ištirpint, jis neistirpo o ir liko skystesniu cukrum (idejau sviesto)  doh.gif

Gal su irisais ar Karvute pabandyk? As Karvute su sviestu tirpinau ir tuo misiniu kukuruzu lazdeles klijavau (cia kitos forumietes receptas), visai neblogai gavosi tas skanumynas, tai gal ir cia tiktu?
Atsakyti
QUOTE(groom @ 2005 04 16, 23:10)
NA mamytes seiminikes...stai duosiu receptuka kuri naudoju kiekviena savaite...mano vaikai sukapoja sita duonyte pr kelias dieneles....labai skani ir labai sveika!
Bananu -aviziniu dribsniu(otmeal) duona
1 puodelis rudo cukraus
7 saukstai darzoviu aliejaus
2 kiausiniu baltymai
1 kiausinis
2 bananus(sutrintus)
1 puodelis  aviziniu dribsiu(sausu)
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltu
1 saukstas kepimo milteliu(baking powder)
1/2 saukstelis sodos
1/2 saukstelio druskos
1/2 saukstelio cinamono

DARBO EIGA:

ORKAITE 350 .
sudek pirmuosius 4 ingridientus i didli puoda ir plak visutiniu greiciu.
Sumaisyk i atsikira lekstute bananus,avizinius dribsnius,piena ; ir supilka gavusia mase i cukraus mase(ta kuria jau plakei).
Sudek miltus i atskira puoda ir sumaisyk juos su kepimo milteliais ,soda ,druska ir cinamonu.
Supilk sausa miltu mase i mase kurioje jau viskas sumaisyta ...ir isplak gerai(plak kol miltai isimaisys,per daug ten nereikia plakti)

TAda mase supilk i duonytes inda(gali ind papurksti su svieatiniu purskikliu,tas nelimpantis vadinasi ) ...as tai naudoju 9/5 inda...toks nedidelis indukas..kaip duonos...
TAda dek paruosta duonos mase i orkaite ir kepk.
KEpti reikia 350 karscio orkaiteja 1 valanda ir 10 min.bet man kartais greiciau iskepa...ir ziurek kad nepradetu kepti daugiau visus ,kartais man apkepa virsus daugiau,tai as po 30 minuciu kepimo uzdengiu su forlija duonyte,,,tada liuks...niam...
poabandyk ,labai skanus receptas ir naudoju kiekviena savaite...
labai sveika duonele... thumbup.gif

1. kaip suprasti tuos avizinius dribsnius.. blush2.gif cia avizos is kuriu kose verdam ar dribsniai kuriuos su pienu valgom..? blush2.gif
2. 350 karscio orkaite..? blink.gif cia pagal kokia skale? maniske tik 220 laipsniu celsijaus tesiekia... g.gif

gal kas dar koki receptuka su bananais prisimine? nes pas mane kokie 8 vis dar liko po savaites intensyvaus naikinimo - nebeismanau ka daryt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 08 20, 19:19)
1. kaip suprasti tuos avizinius dribsnius..  blush2.gif cia avizos is kuriu kose verdam ar dribsniai kuriuos su pienu valgom..?  blush2.gif
2. 350 karscio orkaite..?  blink.gif cia pagal kokia skale? maniske tik 220 laipsniu celsijaus tesiekia...  g.gif

gal kas dar koki receptuka su bananais prisimine? nes pas mane kokie 8 vis dar liko po savaites intensyvaus naikinimo - nebeismanau ka daryt  doh.gif  biggrin.gif

Pagal viską, čia Farenheito skalė, nes visas receptas amerikoniškas - jie puodeliais matuoja. Avižiniai dribsniai - na chlopcai, mano nuomone - ta prasme suspausti avižų grūdai, kaip Herkulesas , čia kaip miltų pakaitalas. Čia mano samprotavimai, nes amerikonai tą bananų duoną mėgsta, net daina yra apie ją.... (Man ji nepasisekė). Pabandyk su šokolado pudingu, vaikai mėgsta (bet su kaka bus doh.gif ). Taipogi jie pateikiami su karamele, su sirupu ir likeriu., ivyniojami į lietinį.... Gal uogienės išsivirt - pati nesu virusi, bet mačiau pirkti maišytą su kitais vaisiais ir vanile. Daugiau nežinau, ką patarti, pas mus namie jų nelieka, tai ir tos problemos neturėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 20 rugpjūčio 2006 - 20:40
O aš dar paprastesnį receptuką žinau wink.gif
Bananai su šokoladu:
Bananų, plytelės šokolado ir romo
Bananus įpjauti, šokolado gabalėlius įstatyti į įpjovą, apšlakstyti romu ir suvynioti į folija. Kepti 15-20min.
Atsakyti
greitas bananų pyragas[COLOR=fuchsia]

4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
200g margarino arba sviesto
4 sunokę bananai
šaukštelis sodos
miltų

Į ištirpintą ir pravėsintą margariną/sviestą supilti su cukrumi ištrintus trynius.Pridėti tiek miltų,kas išeitų tirštų blynų tešla,įdėti šaukštelį grietinėje išmaišytos sodos ir šakute ištrintus bananus.
Supilti iki standžių putų išplaktus baltymus,atsargiai išmaišyti.
Tešlą supilti į skardą ir 45-50 minučių kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Atsakyti
Kadangi is manes seimininke nelabai vykusi, tai noriu pasitikslinti, kiek panasiai tu miltu deti? Siandien bandziau tavo receptuka, bet jau kai i margarina idejau cuksu su tryniais issukta man gavosi ganetinai tirsta mase, tai miltu idejau tik keleta saukstu ir pyragas kazkoks skystokas, nedakepes gavosi. Gal kai atves dar biskiuka sustandes, bet kolkas tai toks pozalis atrodo. Nu bet kokiu atveju, tai laaaabai skanus smile.gif Suvalgysim ir toki smile.gif Aciu uz recepta.
Atsakyti