QUOTE(Igniux @ 2015 03 26, 10:35)
Na, kad kiek zinau, persikeliamos tik atostogu dienos, bet ne ismokejimai. Tai reiskia, kad uz 2014, jei pastovi alga, ismokes isminusave tas perkeltas dienas, o jei valandinis, tiesiog procenta nuo uzdirbtos sumos per 2014, kuri bus iddesne del neisnaudotu atostogu. O kitais metais jas panaudojus automatiskai dar kitais metais bus ismoketas procenta snuo mazesnes algos del papildomu atostogu. O esant pastoviai algai bus ismoketa tiesiog uz daugiau dienu atostoginiai, bet jie bus praejusiu metu velgi. Kita kalba butu, jei moka pries iseinant i atostogas - va tada mokescius turi atskaityti, nes uz einamuju metu atostogas moka. Bet tol kol apmokama uz praejusius ar dar senesnius metus - mokesciai neatskaitomi, nes uz senesnius metus atostoginiai buvo apmoketi didesniais mokesciais nuo algu. Aisku, toks perkelimas ir didesniu atostoginiu gavimas 2016 metais ir neatskaicius mokesciu dalies nuo ankstesniu metu atostogu, o ne tik nuo 2015 gali iskilti tokia beda, kad mokesciu grazinti tektu, nes algos padidinimas dengia tik 4 arba 5 sav atostogas, o tu ju busi turejusi daugiau.
Reiketu pasiskaityti, bet paprastai uz pernai ir ankstesnius metu smokesciu neskaiciuoja
pas mane alga nera pastovi, valandini gaunu. kaip cia reiketu protingiau padaryt

nes as per velykas imu atostogas ir man liks apie pora savaiciu. sakiau, kad siemet nebeimsiu, galvojau, persikelsiu i kitus metus, bet itariu, kad teks imt siemet atostogas... nes man biski nelogiska, kad jei naudociau pernai uzdirbtas atostogas siemet, tai viskas ok, bet jei sekanciais metais, tai jau moku mokescius, kuriu, speju, kitais metais nepagrazina kaip permoketu?