Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegijos pleputės

Sveikutės!

Gal pas ką nors namie yra sistema Høiax AquaSafe? Kad nebūtų vandens nutekėjimo, sistema užsiblokuoja ir t.t.
Pypsi pas mane, restart mygtukas nereguoja, sakau gal ką ne taip darau.. instrukcijos nerandu net norvegų kalba :/ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2015 03 14, 17:22)
Tau neskambina? Zurnala sava nesiunti?

Skambino! Klausė ar aš katalikė. Sakiau teoriškai taip, praktiškai ne. biggrin.gif Klausė ar noriu gaut tą žurnaliuką, sakiau ne. Tai va, žurnalo jokio nesiuntė, bet atsiuntė laišką, kad priklausau Oslo katalikų bendruomenei. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2015 03 15, 02:01)
Skambino! Klausė ar aš katalikė. Sakiau teoriškai taip, praktiškai ne. biggrin.gif Klausė ar noriu gaut tą žurnaliuką, sakiau ne. Tai va, žurnalo jokio nesiuntė, bet atsiuntė laišką, kad priklausau Oslo katalikų bendruomenei. biggrin.gif

Te tur but nurodyti ju duomenys- rasyk. Nieka sau... jei teoriskai esi kataliki, tai vsio- visam gyvenumui... blink.gif
Atsakyti
tai gali but kuom nori, bet jei nepildai kazkokios formos del savo tikejimo, kazkoks procentelis keliauja liuteronams. jeigu esi katalikas, tada gali kazka pildyt ir tas procentas eis kataliku baznyciai ir t.t. sakau, ka esu girdejusi.
Atsakyti
Nu kažkaip netikiu. g.gif Norvegijoj labai daug ateistų, kažin, ar jie taip mielu noru sutinka, kad kažkoks procentėlis jų pinigų nugultų vienoj ar kitoj bažnyčioj. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2015 03 15, 10:49)
tai gali but kuom nori, bet jei nepildai kazkokios formos del savo tikejimo, kazkoks procentelis keliauja liuteronams. jeigu esi katalikas, tada gali kazka pildyt ir tas procentas eis kataliku baznyciai ir t.t. sakau, ka esu girdejusi.

Taip,tikrai cia visa tai del to finansavimo.Tiesiog kataliku baznycia gaus didesni finansavima nei iki siol.Siaip tai kas turi vaiku,kas propoguoja kataliku tikejima-tie tikrai patenkinti.Jie ir vaikus krikstija ,ir pirmos komunijos leidzia .
Jei as gyvenciau No,ir mane butu irase i tuos sarasus-nepykciau.Nesu labai tikinti,bet tai vat vaikus pakrikstijau.Sunus pernai ejo pirmos komunijos Lt (pats norejo,tik kai reikejo daug mokytis-praejo noras,bet turejo pabaigt ka pradejo blush2.gif ),del sutvirtinimo sakramento irgi jis pats spres.
Svarbu nereiketu jokiu mokesciu moket(susijusiu su ta bendrija),tikiuosi vyrui nereiks,nors siais laikais tai visokiu nesamoniu buna.
O taip tai tegu gauna jie didesni finansavima,jei ne jie gaus-tai kito tikejimo bendrija gaus.
Atsakyti
Isijungiau FB-tai ten diskusijos apie tuos finansavimus.Tingiu skaitinet,bet kaip supratau-tai bendrija 400kr.skiriama per metus nuo irasyto zmogaus.Jei neskirsit katalikams,tai bus paskirta liuteronams.Tuos 400kr.skiria valstybe.Niekam jokio nuostolio nuo to nebus,tik pasirinkt reikia kam-katalikams ar liuteronams skirt.
Na zodziu tiek pletku smile.gif
Atsakyti
tai tipo jei as nesu prisirasiusi prie tu paremianciuju, mane isvarytu is baznycios ir neleistu vaiko krikstyt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2015 03 15, 14:11)
tai tipo jei as nesu prisirasiusi prie tu paremianciuju, mane isvarytu is baznycios ir neleistu vaiko krikstyt? biggrin.gif

Leistu, nemanau kad tikrina pagal sarasus smile.gif Man tai sirdies neskauda kad irasyta esu. Nevaikstau kiekviena sekmad i baznycia, ispazinties ir nepamenu kada esu buvus. Bet vaikai krikstyti, baznytine santuoka turim. Tai kaip ir katalike esu. Tegul moka tuos mano pinigelius jiems. Ateiti vaikams ir pirmos komunijos reikes.
Atsakyti
QUOTE(*agnyte* @ 2015 03 15, 16:11)

Manau leis.Tik sakau jog jie gaus didesni finansavima,kas yra gerai.smile.gif.Nors siaip tai pvz.Lietuvoj kunigai taip sugrieztine tvarka,kad doh.gif Pvz.einant Pirmos Komunijos kas savaite lankyt Pirmos komunijos pamokas,po to sekmadieni misias,egzamina laikyt(maniskis sake daugiau kojos nekels baznycion po tu visu atsiskaitymu blush2.gif ).Ir dar reikia mokykloj but lankius tikybos pamokas 2m.iki to. blush2.gif
As tai manau jog as katalike,bet vat nenoriu lankytis baznycioje kas savaite ir t.t.Neinu ispazinties ir t.t.Mane atgrase kunigas-kai buvau vaikas ir ejau pirmos ispazinties-tai jis eme klausinet ar neziuriu visokiu paveiksleliu kur nuogi zmones ir t.t. blush2.gif Jetau,jetau,kazkoks iskrypelis matyt buvo.Po to ir nebuvau daugiau ispazinties. blush2.gif Bet vistiek save laikau katalike.Man patiktu,kad nebutu tu ispazinciu,jei noriu-meldziuosiu,ir tai darau kur noriu ir kada noriu,o ne kaip dabar -atseit jei esi katalikas-tai eik i baznycia kas savaite,kitaip netuoksim,nekrikstysim jusu vaiku ir t.t.Pvz.zinau jog Londone lietuviai privalo kas sekmadieni lankytis lietuviu kataliku baznycios mi
siose,kad paskui gautu kazkokius dokumentus jei nori leist vaika i kataliku mokykla. blush2.gif
Nemegstu prievartos. blush2.gif

Pazistamos brolis-kunigas.Tai jis net nekrikstija vaiku jei zino jog tevai -nepraktikuojantys katalikai. doh.gif Sako jog jiems nereikia bedieviu,kurie tik is pareigos krikstija vaikus.Na gal tiesos tame yra,bet niekas man neirodys,kad jei lankysiu misias kas savaite-tai busiu didesne katalike nei tie,kurie nelanko misiu. blush2.gif

QUOTE(jovitaj @ 2015 03 15, 17:00)

Leistu, nemanau kad tikrina pagal sarasus smile.gif Man tai sirdies neskauda kad irasyta esu. Nevaikstau kiekviena sekmad i baznycia, ispazinties ir nepamenu kada esu buvus. Bet vaikai krikstyti, baznytine santuoka turim. Tai kaip ir katalike esu. Tegul moka tuos mano pinigelius jiems. Ateiti vaikams ir pirmos komunijos reikes.

Vat as ir tokios nuomones.

Pvz.Danijoje dane,kurios seimoje dirbau,pasakojo jog jie moka baznyciai kazkoki maza savo pajamu procenta,gal 0,5% ,tiksliai nepamenu.Bet moka tie,kurie yra baznycios nariai.Ji buvo nare,o jos vyras ne.Nezinau kiek tiesos tame,bet ji man tai pasakojo,nes per Kaledas ejom i Baznycia visi-tai as atseit kaip svecias buvau smile.gif.
Tai vat pabijojau,kad ir MB neuzdetu kokio procento moket smile.gif .Jis tai isvis netikintis.Butu supykes. smile.gif
Atsakyti
Kalbat apie priklausyma katalikams arba liuteronams. Siaip yra taip, kad gimes zmogus Norvegijoje pagal tevu tikejima priskiriamas automatiskai trossamfunn (ju Norvegijoje gyva galybe, yra net tie patys Jehovos liudytojai cia). Bet jei issibrauki is kazkurios religines bendruomenes sarasu ir neprisirasai prie jokios kitos - nuo taves niekam ir neis tie pinigai, jokiai bendruomenei ir jus nebusit automatiskai pas liuteronus grazinti. Plius, liuteronu baznyciai skiriamas finansavimas ne pagal nariu skaiciu, o yra baznyciai skirta komunos finansu dalis, kuri visa butu liuteronu, jei nebutu kitu bendruomeniu religiniu. Ir is to katilo liuteronams nusibraukia finansai butent ta dalis, kuri tenka kitu tikejimu bendruomenems.
O priklausymas vienai ar kitai bendruomenei NO duoda toki dalyka, kad jie nepriklausysi liuteronams - nebusi palaidota spagal liuteronu tradicijas ir liuteronu baznycioje. Turesi savo bendruomenej rengti laidotuves. Ateistai renkasi visokius Humanetisk forbund bendruomenes, kur laidojimas vyksta tiesiog kaip apeigos, bet be kunigo ir baznycios, bendruomenines apeigos.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2015 03 15, 15:28)
Man patiktu,kad nebutu tu ispazinciu,jei noriu-meldziuosiu,ir tai darau kur noriu ir kada noriu

Tai tau liuterone reiktų būti. biggrin.gif

QUOTE(Igniux @ 2015 03 15, 15:42)
Bet jei issibrauki is kazkurios religines bendruomenes sarasu ir neprisirasai prie jokios kitos - nuo taves niekam ir neis tie pinigai, jokiai bendruomenei ir jus nebusit automatiskai pas liuteronus grazinti.

Nu va Igniux labai gražiai viską paaiškino. Aš sakau, kad nesąmonė, jei netikiu tom bažnyčiom, kodėl jos mano finansavimą turėtų gauti...
Atsakyti