QUOTE(*agnyte* @ 2015 03 15, 16:11)
tai tipo jei as nesu prisirasiusi prie tu paremianciuju, mane isvarytu is baznycios ir neleistu vaiko krikstyt?
Manau leis.Tik sakau jog jie gaus didesni finansavima,kas yra gerai.

.Nors siaip tai pvz.Lietuvoj kunigai taip sugrieztine tvarka,kad

Pvz.einant Pirmos Komunijos kas savaite lankyt Pirmos komunijos pamokas,po to sekmadieni misias,egzamina laikyt(maniskis sake daugiau kojos nekels baznycion po tu visu atsiskaitymu

).Ir dar reikia mokykloj but lankius tikybos pamokas 2m.iki to.
As tai manau jog as katalike,bet vat nenoriu lankytis baznycioje kas savaite ir t.t.Neinu ispazinties ir t.t.Mane atgrase kunigas-kai buvau vaikas ir ejau pirmos ispazinties-tai jis eme klausinet ar neziuriu visokiu paveiksleliu kur nuogi zmones ir t.t.

Jetau,jetau,kazkoks iskrypelis matyt buvo.Po to ir nebuvau daugiau ispazinties.

Bet vistiek save laikau katalike.Man patiktu,kad nebutu tu ispazinciu,jei noriu-meldziuosiu,ir tai darau kur noriu ir kada noriu,o ne kaip dabar -atseit jei esi katalikas-tai eik i baznycia kas savaite,kitaip netuoksim,nekrikstysim jusu vaiku ir t.t.Pvz.zinau jog Londone lietuviai privalo kas sekmadieni lankytis lietuviu kataliku baznycios mi
siose,kad paskui gautu kazkokius dokumentus jei nori leist vaika i kataliku mokykla.
Nemegstu prievartos.
Pazistamos brolis-kunigas.Tai jis net nekrikstija vaiku jei zino jog tevai -nepraktikuojantys katalikai.

Sako jog jiems nereikia bedieviu,kurie tik is pareigos krikstija vaikus.Na gal tiesos tame yra,bet niekas man neirodys,kad jei lankysiu misias kas savaite-tai busiu didesne katalike nei tie,kurie nelanko misiu.
QUOTE(jovitaj @ 2015 03 15, 17:00)
Leistu, nemanau kad tikrina pagal sarasus

Man tai sirdies neskauda kad irasyta esu. Nevaikstau kiekviena sekmad i baznycia, ispazinties ir nepamenu kada esu buvus. Bet vaikai krikstyti, baznytine santuoka turim. Tai kaip ir katalike esu. Tegul moka tuos mano pinigelius jiems. Ateiti vaikams ir pirmos komunijos reikes.
Vat as ir tokios nuomones.
Pvz.Danijoje dane,kurios seimoje dirbau,pasakojo jog jie moka baznyciai kazkoki maza savo pajamu procenta,gal 0,5% ,tiksliai nepamenu.Bet moka tie,kurie yra baznycios nariai.Ji buvo nare,o jos vyras ne.Nezinau kiek tiesos tame,bet ji man tai pasakojo,nes per Kaledas ejom i Baznycia visi-tai as atseit kaip svecias buvau

.
Tai vat pabijojau,kad ir MB neuzdetu kokio procento moket

.Jis tai isvis netikintis.Butu supykes.