Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 12, 12:21)
Sveiki, atsibudau, kad šiemt nepasėjau dar kopūstų, brokolių ir kalfijorų. Dabar daiginu greituoju būtų vatoje, bet vis galvoju, kur čia geriau pasirodžius gyvybei juos sukišti, ar namie kur nors, ar į šiltnamį?
Pernai tai atsimenu sėjau sausas sėklas tiesiai į šiltnamį su ridikėliais, bet nežinau, gal kažkas daro gudriau kažką.

tai, kad niekur dar nevėluojat... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2015 04 12, 13:07)
tai, kad niekur dar nevėluojat...  g.gif

Nu,labas rytas bigsmile.gif .Dar viena nepabudus user posted image.Žmonės jau agurkus laukui sėja...
Aš jau ankstyvus pasėjau prieš kokias penkias dienas biggrin.gif Dygsta.Visus kitus per šią ir kitą savaitę kaip nors subersiu.Aišku,nieko nedaiginsiu,jokiais greitais ar lėtais būdais schmoll.gif Jie ir taip greit dygsta,dar greičiau auga ir lipa iš lovelių paskui.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 12, 09:03)
kaip tie žirniai  prieš kelias savaites sėti? sudygo? pabijojau, buvo labai šalta žemė, ir vakar dar nesėjau, 21 d. sėsiu

Pas mane jau sudygę žirniai , tik nenufotografavau .... Vakar nepaspėjau šiandien ryte labai lijo mano kaime. Po pasėjimo buvo užsnigę ir šalčio nemažai , nes sėti kovo pradžioj. Bet mano žemė - smėlis . Dalis "Snieginių " , dalis paprastų - apie snieginius ir rašo - kuo anksčiau , tik nutirpus sniegui . Labai skanu jie būna kol dar nėra kito gėrio. Šparagai senoviniai pasisėję po sodą ir snieginiai žirniai smile.gif
Kita partiją pasėjau šeštadienį , ir trečia sėsiu dar po savaitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 balandžio 2015 - 12:46
QUOTE(adija5 @ 2015 04 12, 13:44)
Nu,labas rytas  bigsmile.gif .Dar viena nepabudus user posted image.Žmonės jau agurkus laukui sėja...
Aš jau ankstyvus pasėjau prieš kokias penkias dienas  biggrin.gif Dygsta.Visus kitus per šią ir kitą savaitę kaip nors subersiu.Aišku,nieko nedaiginsiu,jokiais greitais ar lėtais būdais  schmoll.gif Jie ir taip greit dygsta,dar greičiau auga ir lipa iš lovelių paskui.

nu jau.. tik nereikia... tongue.gif tikrai dar niekur nevėluojam... schmoll.gif ankstyvus kopūstus ir aš jau pabėriau, nu bet jau tik ne agurkus laukui... doh.gif biggrin.gif Nu skuba žmonės gyventi, skuba, bet ką padarysi. Paskui pasipila dejonės -Ką daryyyttt! Išstypo, suvargo, nušalo, ar dar koks biesas pagriebė... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 12 balandžio 2015 - 12:55
QUOTE(rytorasa @ 2015 04 12, 13:52)
tikrai dar niekur nevėluojam...  schmoll.gif

Ale ir ne pirmūnės rolleyes.gif Bent aš tai tikrai nea.Nepatinka man su tom agro lakiot,yra smagesnių užsiėmimų user posted image.Be to,pas mani po plėvele sulenda visi aplinkinių miškų ir laukų šliužai ir ramiai ,pasislėpę po uždangom ,viską supunta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 12, 13:04)
Ale ir ne pirmūnės  rolleyes.gif Bent aš tai tikrai nea.Nepatinka man su tom agro lakiot,yra smagesnių užsiėmimų user posted image.Be to,pas mani po plėvele sulenda visi aplinkinių miškų ir laukų šliužai ir ramiai ,pasislėpę po uždangom ,viską supunta  unsure.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taip ir įsivaizduoju kaip jie ten visi punta lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nu prieš penkias dienas, tai dar ne prieš penkias savaites smile.gif
Ok, aš tada juos ir toliau daiginsiu greituoju būdu vatoje ir sukišiu į šiltnamį. Manau turėčiau daigų užsiauginti greitai. Pernai pas mane labai pasiteisino kopūstų ir kalafijorų auginimas pavėsyje (yra tokia vieta gale namo). Dėl nitratų tai žinau, kad nieko gero, bet kažkodėl tie, kurie augo pavėsyje labai sveiki užaugo ir geri, o tuos kur ant saulės buvo labai puolė visokio plauko gyviai. Brokolius atsimenu dar gegužę nuniokojo kažkokie šaknų kirminai, teko iš viso išrauti.
Tik kad kai pavėsy augo, tai daugiau laiko reikėjo. Kalafijorai tik spalį davė derlių, nors sėjau kovo pradžioje. Ale spalį man irgi buvo labai gerai. Vasarą ir taip visokių gėrybių yra ir be kalafijorų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 12 balandžio 2015 - 13:28
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 12, 14:27)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Taip ir įsivaizduoju kaip jie ten visi punta  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Linksma jai.Žinok,visai nelinksma unsure.gif Kas vakarą su prožektorium ant galvos surinkdavau po puslitruką tokios vuogienės jų piko metu. Čia apie tas mini sraigutes ir šliužus be namukų,bo vynuogines ne slonikais reikia rinkt,a kibirukais ax.gif
Nu nea,visai nelinksma schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 12, 13:33)
Linksma jai.Žinok,visai nelinksma  unsure.gif Kas vakarą su prožektorium ant galvos surinkdavau po puslitruką tokios vuogienės jų piko metu. Čia apie tas mini sraigutes ir šliužus be namukų,bo vynuogines ne slonikais reikia rinkt,a kibirukais  ax.gif
Nu nea,visai nelinksma  schmoll.gif

lotuliukas.gif Viską žinau, pas mane irgi fauna panaši yra (tik miškas toliau, per gerus 6 sklypus, bo dirvos struktūra kaip suprantu panaši. Chebrytė nuo krūmų sraigutes renka kibiriukais. Šliužiukų nėra tiek jau daug ale yra tokie mutantai, kurie užauga iki Nemateko "jokių E" dešrelių dydžio visai neperdedant ir tada baisus galvosūkis kaip tokį nugalabyt gigantą. Aš tai sugalvojau tik vieną variantą - sudėt ant kelio ir laukt kol koks auto pravažiuos arba pas kaimynus permest. O tos sraigytės ypač mėgsta cukinijų ir moliūgų lapus. Viena gerai, kad kai sausa, anos nekiša galvos iš savo namų.
Bet vat kaimynai irgi visi lygiai taip pačiai suka galvą ką daryt su kibirais gyvių, bo pririnkt visi gudrūs. O kai reikia galabyt... Jaučiu ne vienas permeta pas kaimynus dalį faunos kaip ir aš gigantus šliužus. Todėl jie iki šiol klesti bigsmile.gif
Bet man vistiek smagu klausyt, kaip ten fauna punta kieno kopūstus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai sraiges renku i bambalius 5litrinius, užsuku ir i konteinerį... doh.gif
Atsakyti
Ech koki stresa apturejau penktadieni... Kapsciau zeme ir radau lervu. Sutraiskiau nemaziau kaip 15 vnt. Pasirode kazkur matytos - gavoju sakes - kurklio... Gryzus panagrinejau internete foto ivairiu gyviu lervu, o pasirodo, kad jos grambuolio, tik dar labai mazos... As dar su vyru gincijausi, nes buvau macius jau riebias grambuolio lervas, o sitos dar visai smulkios.

Kilo toks klausimelis. Ar liptu vijoklines pupeles jei sudurniuociau jas seti prie sietkines tvoros?
Atsakyti
Liptų, tik paskui sunku jas nuo tvoros nukrapštyti. Ne kartą tekę įvairius vijoklinius augalus..tai kaip žmonės sako - neduok dieve..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2015 04 12, 20:31)
Liptų, tik paskui sunku jas nuo tvoros nukrapštyti. Ne kartą tekę įvairius vijoklinius augalus..tai kaip žmonės sako - neduok dieve..

4u.gif tai gal tada nedurniuosiu, nors grazu butu kol augtu... ax.gif
Atsakyti