QUOTE(kipitun @ 2015 04 13, 14:17)
Sveikos. Atėjau užklausti dėl smidrų ir kaip tik žiūriu apie juos šnekama
Gal kas turite daigų pardavimui, ar jau paaugusio augalo atsikratyti norite, mielai priglausčiau
Vilnius ar Molėtai.
Papasakojo man neseniai apie bobulytę, smidrus kaip gėles patvoryje augina, neprižiūri, nevalgo, nevertina. Tai jei dar kas taip savo smidrų nemylite, su džiaugsmu priimčiau.

Gal kas turite daigų pardavimui, ar jau paaugusio augalo atsikratyti norite, mielai priglausčiau

Papasakojo man neseniai apie bobulytę, smidrus kaip gėles patvoryje augina, neprižiūri, nevalgo, nevertina. Tai jei dar kas taip savo smidrų nemylite, su džiaugsmu priimčiau.

Jei norite kaip gėlę (žolyną) auginti, tai imkite kokį tik pasiūlys. Bet jei norite valgymui, tai siūlyčiau įsigyti ne iš bet kur . Yra gana daug veislių ir pagal aprašymą reikėtų išsirinkti. Vienas esminis skirtumas - balinami ar nebalinami. Priežiūra vienų ir kitų skiriasi.
QUOTE(kipitun @ 2015 04 13, 15:17)
Sveikos. Atėjau užklausti dėl smidrų ir kaip tik žiūriu apie juos šnekama
Vilnius ar Molėtai.

Man smidrai skanu, bet vis delto kaip gele man jie labiau patinka, bet is seklu nepavyko susidaigint.
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 04 13, 19:13)
Man smidrai skanu, bet vis delto kaip gele man jie labiau patinka, bet is seklu nepavyko susidaigint.
Prieš porą metų siunčiausi iš ebay ASPARAGUS - UC 72. Daigumas apie 50% buvo Pilnai pakako kas išdygo. Tiesiai lauke gal gegužės mėn . Kitą pavasarį perkėliau į pastovią vietą .
Iš ūkininkės esu gavusi olandiškų sodinukų. Ten buvo dvimečiai. galingos šaknys kaip virvagaliai.
Kipitun, jei galvojate išsikasti seną krūmą, tai man atrodo beviltiškas reikalas. Jie baisiai suauga.
QUOTE(amba41 @ 2015 04 13, 20:34)
Prieš porą metų siunčiausi iš ebay ASPARAGUS - UC 72. Daigumas apie 50% buvo Pilnai pakako kas išdygo. Tiesiai lauke gal gegužės mėn . Kitą pavasarį perkėliau į pastovią vietą .
Iš ūkininkės esu gavusi olandiškų sodinukų. Ten buvo dvimečiai. galingos šaknys kaip virvagaliai.
reiks bandyt

QUOTE(amba41 @ 2015 04 13, 16:35)
Jei norite kaip gėlę (žolyną) auginti, tai imkite kokį tik pasiūlys. Bet jei norite valgymui, tai siūlyčiau įsigyti ne iš bet kur . Yra gana daug veislių ir pagal aprašymą reikėtų išsirinkti. Vienas esminis skirtumas - balinami ar nebalinami. Priežiūra vienų ir kitų skiriasi.
Valgymui noriu. Skaitinėjau apie rūšis, na nemačiau nei vienos, kurios nenorėčiau

QUOTE(amba41 @ 2015 04 13, 20:34)
Kipitun, jei galvojate išsikasti seną krūmą, tai man atrodo beviltiškas reikalas. Jie baisiai suauga.
Labiausiai daigų norėčiau. Mačiau internete vienas ūkis rašo turi olandiškų sodinukų. Bet vieta man labai toli ir vargu ar tokiais mažais kiekiais parduoda.
O senas sakot neišsikastu

Reiks turbūt iš sėklų bandyti daiginti. Bet juk norisi kuo greičiau ir kuo mažiau vargo

QUOTE(amba41 @ 2015 04 13, 19:34)
tikra tiesa

Man MB iškasė Šparagus senovinius iš pievos . bet nieko gero kitur pasodinti kol kas nerodo .
Jei kas žinot kur daigų - šaknų pirkti yra ( nedideliais kiekiais ) pasakykit . Norėtusi užsiauginti tikrųjų .
Jei kas žinot kur daigų - šaknų pirkti yra ( nedideliais kiekiais ) pasakykit . Norėtusi užsiauginti tikrųjų .
QUOTE(Dusia37 @ 2015 04 14, 12:16)
Man MB iškasė Šparagus senovinius iš pievos . bet nieko gero kitur pasodinti kol kas nerodo .
maciau tikrai yra skelbiu portale. flora-augalai-lauko augalai. ivairios veisles...
QUOTE(Vobla @ 2015 04 14, 13:42)
maciau tikrai yra skelbiu portale. flora-augalai-lauko augalai. ivairios veisles...
Dėkoju .
paziurejau skelbimuose- eina sau kokios saknys
raso 3-6vnt I metra sodint, o tai kazin kokiu atstumu nuo kitu darzoviu? as kazkaip susidariau ispudi kad bendram darzelyje kogero jiems ne vieta
I koki patvori nebent

QUOTE(vasare02 @ 2015 04 14, 13:49)
paziurejau skelbimuose- eina sau kokios saknys
raso 3-6vnt I metra sodint, o tai kazin kokiu atstumu nuo kitu darzoviu? as kazkaip susidariau ispudi kad bendram darzelyje kogero jiems ne vieta
I koki patvori nebent 

Aš sodinau juosta, kuri nutolusi per vejapiovės plotį nuo veislinių topinambų juostos. Tikrai nesusisiekia.
Jų šaknys ne kaip burnočių , neišsikėtę , o žemyn ir aplink gumulu. Nepaviršinės. Burnočiai maistiniai pasiekia vos ne už 2 metrų. Bet tie vienmečiai.
Lyginu todėl, kad ir burnočių juostą turiu greta. Pas mane žemės taupyti nereikia, tai ir kėtruojuosi kaip noriu.