Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 13, 13:03)
merginos, o kjada žirnius sėti? kažkur skaičiau, kad jei labai anksti pasėji - kirminai nepuola  g.gif
Ar dar per anksti?

manau, kad dar ankstoka. Dirva dar tikriausiai šalta ir šlapia.
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 13, 13:03)
merginos, o kjada žirnius sėti? kažkur skaičiau, kad jei labai anksti pasėji - kirminai nepuola  g.gif
Ar dar per anksti?

~ balandžio 25 d.
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 13, 14:03)
Ar dar per anksti?

Sakoma, kad balandi per delcia reiktu smile.gif
Atsakyti
šiemet žirnius geriausia sėt balandžio 21-22 d. Besivejančius, vijoklinius, ūsuotus augalus per dvynius geriausia sėt
Atsakyti
Ačiū smile.gif
reiškia lauksiu.
Pernai pasėjau anksti, bet pelės praktiškai visą vagą suėdė - radau lukštelių kruveles doh.gif
tai nežinau dėl kirmelėtumo smile.gif
Gal šiemet reiks kur šalia pabarstyt laisvai, kad nuvilioti biggrin.gif
Atsakyti
Pagal fenologinį kalendorių žirnius geriausia sėti, kai pradeda žydėti šalpusniai.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 13, 14:51)
Pagal fenologinį kalendorių žirnius geriausia sėti, kai pradeda žydėti šalpusniai.

Aš ir taip girdėjau. Dar šį savaitgalį nesėsiu, paskui bus matyt. Pas mus tai tikrai nešlapia. Gražiai išsibedžiojom. Dar gal palaukt.
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 03 13, 15:23)
Aš ir taip girdėjau. Dar šį savaitgalį nesėsiu, paskui bus matyt. Pas mus tai tikrai nešlapia. Gražiai išsibedžiojom. Dar gal palaukt.

pas jus jau žydi šalpusniai?
Atsakyti
Aš pasėjau , ir žemė nešalta - pakalnė, pietinė pusė , saulės atokaita. Iš Ebay pirktus snieginius ( ankštinius ) - ten rašo - nutirpus sniegui . Ir šalia - trečdalį lysvės įbėriau paprastų ankštinių . Praėjusiais metais sėjau dar anksčiau .... Bet pas mane žemė - smėlis . Visus kitus sėsiu vėliau - čia pirmam derliui . Žirniai nebijo šalnų - kai paspaudė iki -7 praėjusį pavasarį - aktinidijių ir riešutmedžio lapus nušaldė - žirniai jau sudygę buvo , pastovėjo savaitę pamėlę ir ėmė augt . Ir užsnigę buvo pasėti .... dygo, sudygo , užaugo, skanavom porą sav. anksčiau . Jei žemė molis - nesėčiau .
Atsakyti
Nemačiau ar žydi šalpusniai. Greičiausiai dar ne. Mieste tai nesimato.
Pas mus irgi smėlis. Kažkaip susimėčiau. Paskaičiau, kad ridisėliai dygsta prie 2-4 laipsnių. Tai gal tuos jau galima sėti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 03 13, 16:55)
Nemačiau ar žydi šalpusniai. Greičiausiai dar ne. Mieste tai nesimato.
Pas mus irgi smėlis. Kažkaip susimėčiau. Paskaičiau, kad ridisėliai dygsta prie 2-4 laipsnių. Tai gal tuos jau galima sėti.  ax.gif

Visada reikia pabandyti smile.gif Blogiausia kas atsitiks - supus sėklos . Bet nepabandęs nežinosi .... Labai skirtingos sąlygos Lietuvoj . Pvz mano giminės gyvena šiaurės Lietuvoj - viskas ten 2 sav vėliau , negu pas mane , tarp 2 sostinių esančioj sodyboj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 kovo 2015 - 15:59
Taip nepabandžius nežinosi. Dėl žirnių abejoju, bet ridikėlius gal ir pasėsiu. Pabandymui.
Atsakyti