Įkraunama...
Įkraunama...

Kanarų salos

QUOTE(*Irmadena* @ 2015 04 27, 16:46)
Juraciukyta, o ką Gran Canarioj pamatėt? Kaip patiko visa kelionė? ax.gif

Gran kanarijoj: Agaete-rekomenduoju-ispudingas miestelis nors ir maziukas
Maspalomos kopos (man geriau net nei Nidos) ax.gif
Puerto de Mogan - matomai romantiskiausia vieta kanaru.. wub.gif
su masina kelias ypac siaurais serpantinais tik stipriu nervu vairuotojams: nuo Mogan pradeti judeti link :san nikolas de tolentino-Artenara-Tejeda-San Bartolom de trajana (paziurekit i zemelapi, pamatysit tuos vingius), bet iskart ispeju, kad prie kiekvieno posukio reiks pypint, tikrint ar neatvaziuoja priespriesais masina:) jei isdrysite- NEPASIGAILESITE! thumbup.gif

Papildyta:
Ir dar pastebejimas: Tenerifej yra mokamu keliu, Gran canarijoj ne...
Tenerifej masinos nenuomavom, geras susisiekimas ir taip viesu transportu.
Gran kanarijoj teko, nes transportas yra beveik tik pusej salos, kitoj lb lb retai, arba isvis nera., todel -teko.
Rekomenduoju is cicar nuomotis. 5min. ir masina jau jusu, jokiu problemu, jokiu uzstatu, zodziu thumbup.gif
Papildyta:
Kelione labai patiko, bet siektiek isvargino skrydziai su persedimais ir tai, kad lb prastai visi supranta angliskai. Na nebent mums taip papuole...praktiskai as jiems bandau angliskai sakyt-jie man ispaniskai, nu bet rezultate susisneki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciukyta @ 2015 04 27, 22:00)

su masina kelias ypac siaurais serpantinais tik stipriu nervu vairuotojams: nuo Mogan pradeti judeti link :san nikolas de tolentino-Artenara-Tejeda-San Bartolom de trajana (paziurekit i zemelapi, pamatysit tuos vingius), bet iskart ispeju, kad prie kiekvieno posukio reiks pypint, tikrint ar neatvaziuoja priespriesais masina:) jei isdrysite- NEPASIGAILESITE! thumbup.gif

Na gal nereikia ten tu stipriu nervu, gal tiesiog gero vestibiuliarinio aparato - vingis ant vingio ten. Tas kelias greiciau varginantis, nei baisus. Ir mes nepypinom, uzteko vaziuoti atsargiai ax.gif Bet as ismesciau ta kelia atkarpa nuo Mogano ir nevaziuociau 210 keliu. 210 ir yra siauras ir labai jau vingiuotas, uzimantis daug laiko. Tu vingiu gausa tiesiog uzknisa, vairuotojas pavargsta, turint omenyje, kad dar to vaziavimo per kalnus ir taip pakankamai bus arba jau buvo, priklausomai nuo kurios puses vaziuoji. Atkarpa gana ispudinga (tiesa, geriau ja leistis zemyn is Tejeda puses, jei jau vistik norisi pravaziuoti), bet paskui pavargsti besisukiojant ir atsibosta tie patys vaizdai, bent jau tokie mano ispudziai smile.gif . o musu kelyje pasitaike pypinanciu ir ne tokiame siaurame kelyje, kaip 210 doh.gif Kai kurie turistai ir persistengia, nes kelias ten, kur sutikom pypsiulkus tikrai nebuvo nei pavojingas, nei siauras smile.gif
Grazus vaizdai nuo Cruz de Tejeda iki Tejedos ir kiek uz jos. Jei su orais pasiseka, tai nuo tos atkarpos matosi Tenerife ir Teide. Tai manau, kad nelabai ka prarandi nevaziuodamas 210. Vaziuoti i salos centra - Tejeda, galima is visu pusiu, bet gal greiciausiai butu nuvaziuoti iki Las Palmas, pro Terora, Valleseco, Cruz de Tejeda, Tejeda, Fataga iki pajurio. Vingiu bus per akis ir cia, laiko uztruks pakankamai tas vezinimasis po kalnus.
user posted image

cia 210 kelio pradzia nuo Tejeda puses

https://www.youtube....h?v=xpOdxgyJ554
Atsakyti
na kiekvienam skirtingai matau, as pasakiau is savo puses ir nesigailiu, kad vaziavom visa ta atkarpa:)
Atsakyti
QUOTE(juraciukyta @ 2015 04 27, 22:54)
na kiekvienam skirtingai matau, as pasakiau is savo puses ir nesigailiu, kad vaziavom visa ta atkarpa:)

tai ir as nesigailiu. Tiesiog vaziavusi esu ir vienu, ir kitu marsrutu. Viskas priklauso dar ir nuo to, ar keliauja vien suauge, ar su nekantriais vaikais, kiek laiko nori skirti kelionei ir pan. Pasirinkus mano aprasytaji marsruta nenukencia kelio vaizdingumas. Tik nnevaziuociau 210 keliu aukstyn, o leisciausi zemyn - vaizdai grazesni smile.gif
Atsakyti
Mes gyvensim Puetro de Mogan. Kaip tik įtraukus į kelionės maršrutą tejedą, san bartalome. Tai kokiu keliu geriau važiuot iš Mogan? g.gif Vienas mano vaikas nelabai toleruoja ir šiaip važiavimo mašina, o tie vingiai vingeliai jam būtų katastrofa. Nebent vaistų nusipirkt vaistinėj nuo supimo g.gif Šiaip jis nebevemia, tik šiaip bloguoja, jei ilgiau važiuoji ir vingiuotesnis kelias. Serpantinais dar nevažiavęs, bet jau jaučiu, kad jam nelabai saldu bus.
Atsakyti
[quote=juraciukyta,2015 04 28, 00:00]
Ir dar pastebejimas: Tenerifej yra mokamu keliu, Gran canarijoj ne...

Kuris kelias Tenerifėje mokamas g.gif Nė karto nė už vieną kelią nemokėjome smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Perfecta @ 2015 04 27, 14:06)
Merginos,

gal kas nors nuomojotės automobilį Kanaruose iš pluscar?
Mes užsisakėme pluscar, jie nusiskaičiavo sumą už nuomą, oro uoste automobilį paėmėme iš Goldcar(pasirodo, jie aptarnauja pluscar klientus), šie irgi paėmė mokestį+sumokėjome už pilną benzino baką. Paaiškino, kad čia depozitas, vėliau jį grąžins. Štai jau trečia savaitė ir niekas man depozito negrąžina. Sugrįžo tik neišnaudoto kuro likučio pinigai. Parašiau laišką Goldcar - tyla. 
Gal kam irgi panašiai buvo?

Atsiprašau apgavau. Pasitikslinau - ne iš Pluscar užsakėme, o per šį psl. http://www.rentalcars.com/. Su Pluscar viskas gerai. Vakar aš jiems parašiau, gavau labai greit mandagų atsakymą, kad kreipčiaus į Goldcar'ą smile.gif
Kol kas nei Goldcar'as, nei Rentalcars man neatsakė g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Irmadena* @ 2015 04 27, 23:21)
Mes gyvensim Puetro de Mogan. Kaip tik įtraukus į kelionės maršrutą tejedą, san bartalome. Tai kokiu keliu geriau važiuot iš Mogan?  g.gif  Vienas mano vaikas nelabai toleruoja ir šiaip važiavimo mašina, o tie vingiai vingeliai jam būtų katastrofa.  Nebent vaistų nusipirkt vaistinėj nuo supimo g.gif  Šiaip jis nebevemia, tik šiaip bloguoja, jei ilgiau važiuoji ir vingiuotesnis kelias. Serpantinais dar nevažiavęs, bet jau jaučiu, kad jam nelabai saldu bus.

I kalnus vaziuotumete, tai per akis ir taip jam ten vingiu butu. Turi, draugus, kuriu vaikui masina vaziuoti problematiska. Tai ispanijoj dar nei i kalnus normalesnisu nevaziavom ir tai jam nuo keliu vingiu bloga buvo. tai siulyciau jums vaziuoti pro Fataga, jei matysite, kad negerai, tai apsisuksite ir grisite. Bet 210 kelio tikrai vengciau jusu vietoje.
Gal geriau tada aplamai vengti kalnu? bus jums ir taip veiklos. Musu vaikinukui patiko krokodilu parkas, Palmitos (geriau i Krokodilu parka vaziuoti pirmiau, jis ne toks ispudingas, nedidukas, bet musu vaikinui ten patiko). Varem net pora kartu i Angry birds parka. Antra karta nuvaziavom vakare, valanda iki uzdarymo, tai uz vaika mokejom tik 5 eurus, o tos valandos jam pakako. Agaete patiko labai mums visiems, ir akmenuku papludimyje pagulinejom, ir paskui ten zuvies restoranelyje papietavom - sardines man labai patiko, kaip saulegrazos kokios, atnesa pilna lekste, o eme puse porcijos. Astuonkojo vaikas norejo, bet kaip tik pasibaige, tai tik apziurejom, kaip tas patiekalas atrode, nes salia pietave uzsisake ji (8 eur, meniu parasyta, kad astuonkojo salotos, bet nesa visa astuonkojuka su darzovemis). Nuo Agaetes pavaziavom dar kiek pakrante i pietu puse, labai ten man grazu buvo. Gaila, kad negalejom pravaziuoti viso kelio, nes vyrukai norejo grizti atgal maudynems. Mano vaikui labiausiai patiko maudytis Playa del Ingles, nes ten bangos. Amadores nepatiko nei vienam is musu. Gal kazkas pravers is mano atsiminimu smile.gif
Atsakyti
Cobre, ačiū už patarimus labai 4u.gif Bet vat kaip skirtingai g.gif vieni b bendradarbiai buvo Gran Canarioj, tai sakė Amadores paplūdimys pats pačiausias, sako pirmiausia į jį varykit doh.gif Paskui labai rekomendavo vandens parką, o jau Palmitos tipo š paskutinis blink.gif Sakiau b mažiau klausyk, ką peza jaunimas, jiems vieni prioritetai, o jau su vaikais kitaip. Kaip gali vaikui nepatikt gyvūnai. Dėl angry bird parko truputį dvejojau, žiūrėsim pagal situaciją turbūt.
Atsakyti
QUOTE(*Irmadena* @ 2015 04 28, 11:33)
Cobre, ačiū už patarimus labai 4u.gif Bet vat kaip skirtingai g.gif  vieni b bendradarbiai buvo Gran Canarioj, tai sakė Amadores paplūdimys pats pačiausias, sako pirmiausia į jį varykit doh.gif  Paskui labai rekomendavo vandens parką, o jau Palmitos tipo š paskutinis blink.gif  Sakiau b mažiau klausyk, ką peza jaunimas, jiems vieni prioritetai, o jau su vaikais kitaip. Kaip gali vaikui nepatikt gyvūnai. Dėl angry bird parko truputį dvejojau, žiūrėsim pagal situaciją turbūt.

O mums pats pačiausias buvo Anfi paplūdimys, ten beveik nebūdavo vėjo, kelis kartus iš Amadores persibazavom į Anfi, nes Amadores toks atviras, didelis, su begale žmonių... Šiaip jis tikrai gražus, bet man asmeniškai - per didelis. O Ingles paplūdimys man visai nepatiko, labai vėjuota ir šiaip toks gan pilkas paplūdimys, mums labiau patinka tokie mažesni, užuovėjose esantys smile.gif bet čia tikrai kaip kam smile.gif dar puerto Mogan patiko paplūdimys, kai pirmą dalį gyvenom Tauritos, ten dažnai važiuodavom.
čia Anfi:
user posted image

O dėl Tenerifėje mokamų kelių ir aš suklusau, neteko niekur mokėti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Irmadena* @ 2015 04 28, 11:33)
Cobre, ačiū už patarimus labai 4u.gif Bet vat kaip skirtingai g.gif  vieni b bendradarbiai buvo Gran Canarioj, tai sakė Amadores paplūdimys pats pačiausias, sako pirmiausia į jį varykit doh.gif  Paskui labai rekomendavo vandens parką, o jau Palmitos tipo š paskutinis blink.gif  Sakiau b mažiau klausyk, ką peza jaunimas, jiems vieni prioritetai, o jau su vaikais kitaip. Kaip gali vaikui nepatikt gyvūnai. Dėl angry bird parko truputį dvejojau, žiūrėsim pagal situaciją turbūt.

Mums visiems Palmitos labai patiko. Gal todel, kad aplamai nieko gero nesitikejau. Nera ten kazkas tokio nerealaus, bet na tikrai smagu pavaikstineti. Musu vaikui tai labai patiko, i delfinu pasirodyma nuejom, ereliu nebuvom, bet susitikom kitus zmones, kurie su pradinuku irgi ten buvo, tai jie buvo ereliuose, jiems patiko ir pasirodymas ir visas parkas. Labai, labai tvarkinga, daug pavesio, tos gyvunu zonos graziai sutvarkytos, nera labai didelis, pats tas smagiam pasivaikstinejimui. Taip, nera pigu, bet tai visokie parkai visada nepigiai kainuoja. Nezinau ir as, kaip vaikams ten gali nepatikt.
Kas ten gero tame Amadores tai net negaliu suvokti. Papludimys su daug zmoniu. Bet cia skonio reikalas, nuvaziuosit ir patys nuspresite, kaip jums geriau. Mano mazius liudejo be bangu ten. Vyrui irgi nepatiko, nes realiai tai jis tik is virsaus gerai ziurisi, o vietoje bunant, tai eilinis papludimys ir tiek. Geriau jau butume i Anfi del Mar vaziave, kuri planavau, bet laiko pritruko. Nors gal vietoje ir sis butu nepatikes, nes itariu, kad irgi bangu nera, o mums kazkaip be ju ne kas biggrin.gif Angry bird nieko ispudingo, bet vaikui ten gerai. Isbandykit, kaip ir sakiau: valanda pries uzdaryma, tai gal ir jums kainuos 5 eur. Jums gi visai salia tas Puerto Rico. Suaugusiam eiti kartu nera reikalo, tiksliau galite ieiti ir paziureti, kur jusu vaikas, ar siaip apsiziureti, bilieta tik vaikui nuperki ir paleidi ji ten.
I vandens parka neejom, laiko neturejom, o vaikui, kaip ir minejau, labai tiko vandenyno bangos, tai ir neleidom pinigu veltui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 28 balandžio 2015 - 13:42
QUOTE(pavyks @ 2015 04 28, 13:33)
O Ingles paplūdimys man visai nepatiko, labai vėjuota ir šiaip toks gan pilkas paplūdimys,

Tikrai groziu nepasizymi. Bet uztat bangos ir smelis smile.gif pas rusus skaiciau, kad vienos seimos vaikai taip pageidavo tu bangu, kad teveliai is Tauritos turejo vazineti i Ingles biggrin.gif Jei neaktualu bangos, tada verta pasieieskoti kitu papludimiu.
Del vejo problemu neturejom, buvo taip silta, kad vejas gaivino. Guldavomes prie bangolauziu, tai toje vietoje nei smelio nesioja, nei vejo labai didelio nera.
Man aplamai Gran Kanarijos papludimiai groziu nepasizymi, o zmoniu gausa nedideliuose papludimiuose nedziugina, bet kai daug kitu pliusu, tai pretenziju dideliu poilsiui sioje saloje neturim.
Tiesa, kadangi as nemegstu nei zvyru, nei smeliu, tai man idealiausias buvo Agaete akmenu paludimys biggrin.gif tongue.gif Jei vaziuociau be vaiku ir buciau garantuota del oro, tai ko gero ta kaima ir rinkciausi poilsiui.
Atsakyti
Jiems patiko Amadores dėl smėlio.
Šiaip man pačiai patinka su bangom paplūdimiai, bet kai su vaikais, patinka saugūs, nevėjuoti smile.gif
O į Amfi turbūt aglima patekt tik per viešbutį? ar įmanoma iki jo privažiuot? g.gif
Angry bird psl skaičiau, kad neįleidžia maamečių be tėvų, tai jaučiu gaučiau aš ar b keliaut kartu su vaikais pažaist biggrin.gif
Atsakyti