Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 17, 14:56)
Lutute,jei jūsu šuniukas paimtas lygiai per tris karalius,tada mes giminės ax.gif Kiek žinau jų buvo 12 šuniukų.Mama vis garsiai pasvarsto,kaip kitiems susiklostė gyvenimas.Stengiuosi apie tai negalvoti,manau tų kurie pateko kaiman prie būdos,seniai nebegyvi.Jis pas mane bailiukas ir isterikas,negana dar jautri virškinimo sistema.Lyg to dar būtų maža išlindo epilepsija.Kol kas per pusantrų metų buvo tik trys.

mano ciuckis paimtas lyg ir rudenį iš Marvelės žirgyno. Bet galvos dėl paėmimo laiko nedėčiau...seniai buvo ax.gif Vadoj buvo 8 šunyčiai, bent jau taip sakė. Ėmėm tėvukui,bet tėvukas pernai išėjo Anapilin, tai Pinkis tapo miestiečiu iš kaimo lenciūginio biggrin.gif Prisitaikė labai greitai ir lengvai-atrodo,būtų pas mane augęs,aišku,yra trūkumų,nes šuo praktiškai neauklėtas buvo,tik pripuolamai, mums atvažiavus.
Tačiau tvarkingas, eibių visiškai nekrečia,maisto nevagia,neskalija. Su sveikata lyg ir gerai viskas,sąnario tik buvo uždegimas anksti rudenį.Tai va ir visa istorija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 17, 14:11)
Atsigaukit, penktadienis. Būkim tiesiog geresni ir bent po vieną kakį daugiau surinkim kasdien. Pavasaris švaresnis ateis  bigsmile.gif

QUOTE(lututė @ 2015 04 17, 14:11)
P.S. ir labai gerai Aggnytė sako-reik pradėt nuo savęs. Gyvenimas prasideda nuo smulkių dalykėlių  mirksiukas.gif

Tai jau tikrai...neblogas tas gyvenimelis ir gerio apraisku apstu wub.gif as tai stengiuos blogus dalykus "nurasyt" "karminiam auklejimui" rolleyes.gif

QUOTE(lututė @ 2015 04 17, 15:12)
Pinkis tapo miestiečiu iš kaimo lenciūginio  biggrin.gif Prisitaikė labai greitai ir lengvai-atrodo,būtų pas mane augęs,aišku,yra trūkumų,nes šuo praktiškai neauklėtas buvo,tik pripuolamai, mums atvažiavus.
Tačiau tvarkingas, eibių visiškai nekrečia,maisto nevagia,neskalija.

Nu cia tas maisto vagimas arba ne tai gal genuose sedi..mano blonde ir gana melyno kraujo ir aukleta iki negalejimo, bet kleptomane iki...nu tik palik ka jai pasiekiamoj vietoj..ir prisiduoda paskui, kad apsivoge, nu bet negali susituret lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 17, 15:30)
Tai jau tikrai...neblogas tas gyvenimelis ir gerio apraisku apstu  wub.gif as tai stengiuos blogus dalykus "nurasyt" "karminiam auklejimui"  rolleyes.gif

Nu cia tas maisto vagimas arba ne tai gal genuose sedi..mano blonde ir gana melyno kraujo ir aukleta iki negalejimo, bet kleptomane iki...nu tik palik ka jai pasiekiamoj vietoj..ir prisiduoda paskui, kad apsivoge, nu bet negali susituret  lotuliukas.gif  doh.gif

gal ne tiek geras,kiek norėtųsi,bet... drinks_cheers.gif

o aš tai manau,kad gal sotus, užtat nieko neima...apskritai anas nei ėda,nei laka,jei nieko nėra namie. Arba labai bijo neįtikt...kažkada iš ATA tėvuko buvo nukniaukęs VISĄ vaflinį tortą,tėvukas buvo sutepęs tuos didžiuosius kvadratinius lakštus ir padėjęs spintelėn...durelių neuždarė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet čia turbūt ir buvo vienintelė vagystė biggrin.gif gavo tada bart,bet tik tiek...
dabar gi po virtuviniu stalu krepšy stovi pradaras sausiako maišas-atrodo,sprok,kiek lenda,bet- ne .Kol neįpilsi bliūdelin-neims savavališkai niekada rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Sunkus tas šuniškas gyvenimas ax.gif Po palakstymo miške,baisai pavargęs.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 17, 15:39)

nu panašus vaikinas biggrin.gif
Va manasis kėblina,irgi nusilakstęs biggrin.gif

user posted image
бесплатный хостинг картинок
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 16, 22:26)
Kilmingos airių seterės ir neaišku kieno meilės vaisius.

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 17, 15:39)
user posted image

O jis tikrai seteres, o ne labradores vaikas unsure.gif Nes labai labradoriskai atrodo, o seterio visai nieko..nejau taip nieks neprasimustu, nei kailis, nei spalva...Gal tie dovanojusieji tieisog sumaise veisliu pavadinimus..gi abi paukstines .
Siaip labai dailus sunelis, tiesiog smalsu genetika wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 17 balandžio 2015 - 15:07
man ir panašiau į labradorą-nėra to šilkinio seterio plauko ir grakštumo blush2.gif
Atsakyti
Na,panašu,kad tetušis labradoras,šypsena tokia pat.Bet iš kur balti pakraščiukai?Nei pas seterį,nei pas labradorą baltų lopų nėra.Bet taip sakė visą vadą priduodami.Seteriško ir aš nieko nematau.Bet tilktis pas jį yra,ir labai domisi paukščiais.Kaime kaimynams už vištas nespėju atidirbinėti.O iš kitos pusės visai nesvarbu kieno jis vaikas.Jis yra mūsų mylimas auksinis šuniukas.

Koks gražus jūsų šunelis 4u.gif .Tikrai jie kažkuo panašūs,šypsena tokia pat,ir dydis panašus turėtų būti.Maniškis sveria maždaug 25 kg.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 17, 16:18)
Na,panašu,kad tetušis labradoras,šypsena tokia pat.Bet iš kur balti pakraščiukai?Nei pas seterį,nei pas labradorą baltų lopų nėra.Bet taip sakė visą vadą priduodami.Seteriško ir aš nieko nematau.Bet tilktis pas jį yra,ir labai domisi paukščiais.Kaime kaimynams už vištas nespėju atidirbinėti.O iš kitos pusės visai nesvarbu kieno jis vaikas.Jis yra mūsų mylimas auksinis šuniukas.

Koks gražus jūsų šunelis 4u.gif .Tikrai jie kažkuo panašūs,šypsena tokia pat,ir dydis panašus turėtų būti.Maniškis sveria maždaug 25 kg.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ačiūD, manasis dar neprisidirbo , tfu tfu tfu... tongue.gif tai dėl tų lopų-maža kas kur dar prisimaišė biggrin.gif bet broliais galėtų būt abu biggrin.gif tik Pinkis dar uodegoj juodulio ir ant ausų galų turi,lyg VA
svoris irgi panašus,nors nesvertas niekada,bet iš akies biggrin.gif Žodžiu,mūsų auksiniai berniukai 4u.gif biggrin.gif

O dėl tų veislių likučių...nebeatseksim. Kažkada žiūrėjau apie belgų aviganius malinua -tai ir dydis,ir išvaizda, ir manieros,ir judėjimas plius avigalviškas užsispyrimas-viens prie vieno.Tik nosis balta tongue.gif bet čia tik prielaida,kad yra kažko. O iš tikro tai dievai žino, ir nesvarbu irnesakyk.gif
Atsakyti
pasidžiaugsiu -

user posted image
Atsakyti
ogo thumbup.gif čia ant rankų ? rolleyes.gif
Atsakyti
Ateina žiežula smile.gif

labai gerą temą jūs čia gvildenat. Labai pritariu Agnnytei - kol šuo nebus prabangos dalykas, tol dauguma šunėkų ir vargs...
Aš dėčiau didžiulius registracijos mokesčius, tada dar kokį mėnesinį mokestį ar pvz. privalomą draudimą įvesčiau, kad tikrai ne kiekvienas galėtų šunį augint. Pinigai irgi eitų ne į bendrą katilą, o į kažkokius su gyvūnais susijusius reikalus, šiukšliadėžės, vedžiojimo aikštelės, žmonių švietimas. Gal galėtų būti kažkokia sistema, kad jeigu šuo reguliariai rodomas vetui, skiepijamas, gal dresuojamas - mokesčiai būtų mažesni.

Ir sakysit ką bobutei daryt ar dar kam? O iš kur daugybė šunų nereikalingų, nes neturi už ką gydyti, nes senolis pasimirė, nes nebepajėgia prižiūrėti...
Mane isteriškai veikia visi tie, kam reikia skambučio ant grandinės. Praėjusios savaitės įvykis: skambina kaimynė, atklydo šuniukas su grandine... Reiškia vietinis, nutrūkęs. Paklausinėja žmonių - randa kieno, ogi pasirodo šeimininkė paguldyta į ligoninę, kažkas lyg turėjo jį ateit pašert, bet kaimynė jau savaitę ten nieko nematė, šuo alkanas matyt nutrūko maisto ieškot. Susisekiam su giminaite, sakom gal jum atvežt tą šuniuką, kol šeimininkė grįš? Oi ninini...
Draugė su vyru lipo per tvorą, gražino šuvuką ir mes paskui laipiojom per tą tvorą jį pašert kol šeimininkė grįžo. Nuėjau kažkurią dieną prisipažint, kad mes čia per tvorą laipiojom ir jų šunį šėrėm, man aišku padėkojo, bet likau beveik nesuprasta "gi čia tik šuo"...
Jeigu būtų kažkokia atsakomybė tai gal kitaip žiūrėtų?

Kiti soduose gyvenantys žmonės, vargana lūšnelė, ir šalia mažulytis voljeras. Kelis metus ten toks kūdas rudukas gyveno, niekada nemačiau, kad žmonės jį išleistų iš voljero, jis tik amžinai lipo sienom. Kelias savaites ten buvo tuščia: matyt neliko ruduko. Ir ką jūs manot? Vakar kampe jau gulėjo kitas šuniukas... Nu nafig jiem tas šuo??? Jie jo tikrai negydys, reikalui esant... Mokesčių, sprendžiant iš lūšnos, jie nepakeltų, tad ir šuns gal nebūtų.

Idealiu atveju turėtų nebūtų šunų skambučių. Aš nesakau, kad voljeras visais atvejais blogis, tikrai ne. Mano kolega augina azijatą voljere. Kasdien rytą vakarą šuo vedžiojamas į lauką, su juo bendraujama. Tad tikrai šuo gali gyventi ir lauke, bet jis turi būti nors kažkiek reikalingas žmogui, kaip gyvas padaras su asmenybe, o ne kažkas kam reikia numest kaulą...

QUOTE(arvydas. @ 2015 04 17, 10:14)
Buvau apakes nuo vaizdelio per autobuso langa. Vos ne sankryzoj (netoli kazkurio sviesaforo kelyje tarp Kauno ir Jonavos) sunelis atkraustytas. SU VISA BUDA ir biudeliais!! Pamiskej priristas  doh.gif  Bet taip ikurdintas, kad atrodo jis ten ir gyvena. Uz poros dienu jau nebebuvo. Ten posukis i girininkija, tai galima tiketis, kad geri zmones priglaude. Nu bet sakau: nebepamirsiu to tokio "idilisko" vaizdelio  schmoll.gif
--------------------------
Del privalomo cipavimo pasisakyciau PRIES. 20 ar ne 20, bet nx man i kate kazka kist ir alaus baliu aukot, kada ta kate is namu iseina 10 kartu per metus, uz sniuriuko ir tai tik i savo uzdara kiema.

Ar tik ne šitą matei? Jis ilgai gyveno toj vietoj, niekam nesidavė pagaunamas. Tai žmonės pastatė būdelę, kad bent prisiglaust turėtų kur. Vėliau kažkam pavyko jį sugauti.

Dėl čipavimo: kiek yra sąmoningų augintojų ir kiek tokių, kad "ai išejo katytė, tai išėjo, bus kita"? O ta išėjusi kaimyniniam kieme kačiukus veda... Kai prieglaudoj savanoriavau, atvežė šunį, matosi prižiūrėtas, sako ėjo gatve. PASIRODO: jis ten gyvena, ten nuosavo namo kiemas atidarytais vartais ir žmonės norėdami gero, tą šunelį mums atvežė... Šuo buvo čipuotas, tai greit šeimininkus suradom. Visokių kuriozų gali būti...
Atsakyti