Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

aš iš daugumos tų babulkų vos išsilaikančių šunis atimčiau išvis cool.gif nei jos tuos šunis auklėja, nei normaliai vedžioja, nei susirgus gydo, nei skiepija galu gale schmoll.gif užkniso tie kiauksintis, visur auksu šikantys šunėkai.
ir esu labai netgi UŽ privalomą čipavimą, tikiuosi nuo naujų metų įves šią tvarką.
kas liečia kačių čipavimus... kaip lengviau būtų katei išskridus lauk pro langą ją rast? man atrodo čipuotą gyvį greičiau rastumėt, nes bet kas pamatęs naują naminį katiną po langais, nusinešęs jį pas vetą nustatytų savininkus ir grąžintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 17, 09:14)
kada ta kate is namu iseina 10 kartu per metus, uz sniuriuko ir tai tik i savo uzdara kiema.

Džiaukis, kad nebuvo gyvūnas dingęs. Tai vienintelis būdas, dingus gyvūnui ar net jį pavogus įrodyti, kad jis tikrai yra tavo.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 17, 10:05)
Džiaukis, kad nebuvo gyvūnas dingęs. Tai vienintelis būdas, dingus gyvūnui ar net jį pavogus įrodyti, kad jis tikrai yra tavo.

Teoriskai sutinku, bet praktiskai kate ne suo ir lauke jos taip lengvai nepagausi. Dargi musiske pikta tai kazna ar gerai baigtusi tam, kas noretu ja nutvert. g.gif
Nu cia sakysim isskirtinis atvejis dings-nedings, pagaus-nepagaus, nuskanuos-nenuskanuos ir t.t. Bet, kiek suprantu, jus privalomam cipavimui pritariat ne tam, kad mylimas ir priziurimas gyvunas "atsirastu" (nors tai be abejo irgi labai svarbu), o, kad pagal cipa galima butu nustatyt suni kazkur miske ismetusi savininka? Ania? Tai ar nesigaus taip, kad atsibodusius gyvunus prades uzmusinet su lopetom ir uzkasinet?? verysad.gif Su musu tautiniu mentalitetu visko gali but! Ko ne kiekviena medziokle ir ko ne kiekvienam kaime praso nusaut sena suni! Kartais ir saudavom, nes kitaip grasindavos su lauztuvu uzmust, nuskandint, pakart ir t.t. Blem, o tai koks senu ciuckiu likimas tuose kaimuose kur medziotojai neuzsuka???? Savaime "isgaruoja"??? Ir kuom sitoj vietoj padetu privalomas cipas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 17, 10:34)
Teoriskai sutinku, bet praktiskai kate ne suo ir lauke jos taip lengvai nepagausi. Dargi musiske pikta tai kazna ar gerai baigtusi tam, kas noretu ja nutvert.  g.gif
Nu cia sakysim isskirtinis atvejis dings-nedings, pagaus-nepagaus, nuskanuos-nenuskanuos ir t.t. Bet, kiek suprantu, jus privalomam cipavimui pritariat ne tam, kad mylimas ir priziurimas gyvunas "atsirastu" (nors tai be abejo irgi labai svarbu), o, kad pagal cipa galima butu nustatyt suni kazkur miske ismetusi savininka?

Prieš mėnesį radom mieste į airių seterį panašų šunį. Čipą radom, numeriai, aišku, pasikeitę, bet informacija apie šuns vardą, veislyną, veisėją ir gimimo datą turėjom. Šeimininkus radom per valandą. Gan greitai, ar ne, kaip 4 pagal dydį Lietuvos didmiesty?
O kad baustų tuos, kurie neprižiūri - sutinku. Kodėl koks nors krienas gali savo šunį paleist kieme be priežiūros, kad tas eitų, gąsdintų žmones, dulkintų kales, pjautų patinus ir visaip kitaip kenktų atsakingų šunų augintojų vardui, o aš negaliu? Aš turiu laukt, kol tas pagąsdinęs visus kiemo vaikus sugalvos pareit palei namo langą, pakaukt, ir šeimininkas susiprotės parsivest jį namo. Ir tik tada eit su savo šunimi tam, kad nebūtų pjautynių. Nes tiesiog nenoriu siūti savo ir svetimo šuns. KODĖL? Iškviesti policiją? Šeimininkas sako: ne mano šuo, atsikniskit. Va - čipas yra, pagavo šunininkai palaidą, šeimininkui bauda. Ramu.
Apie išmetamus šunis nė nekalbu. O užmušamų kaime ir taip daug. Gal beveik tiek pat, kiek skandinamų. Gal prie to paties ir šviesti žmones reikia?
Atsakyti
jo,man irgi atrodo,kad čipavimas pilnai problemos neišspręs,gal tik vos vos apmažins.Nes tada nusenusius šunis kars,nuodys ir užmušinės-nu kad pigiau būtų g.gif

Norėjau pernai Pinkį čipuot,buvau su NUaru susisiekus-sakė,kad nemokamai.Bet dėl visokių problemėlių ir katastrofiško laiko stygiaus taip ir nenuvežėm...būt kur šalia namų-nusivesčiau savaitgalį,bet prie namų kažkokioj prašmatnioj gydykloj mokestis virš 100 lt buvo g.gif tai kadangi šlamančiais pas mane nelyja,tai... g.gif

Būtų paprasčiau,kad uždraustų visokias veisyklas su a lia "dokumentiniais" šunim-vieną reportažą ant dienų mačiau,tai pasibaisėjau-nieks nieko nedaro,nes tingi užsiimt,savininkas susimokėjo gal 30 eurų baudą ir vėl toliau kamuoja gyvūnus doh.gif
ir šiaip ... būtų gerai,kad gyvūno nebūtų galima paprastai įsigyt,o jei jau gauni-tai kastruotą...kaimai-atskira respublika,ten nesugaudysi,dar 100 metų praeis,kol kažkas ten pagerės g.gif

O tie "niekur nueinantys" mokesčiai-tai tik pasipinigavimas,nes nieko už juos nedaroma...beje,reik savo 2% "Penktai kojai" pravest,visada jiem vedu.

Inga321-nu antra nuotrauka... wub.gif wub.gif wub.gif
Lisitėja-tavo šuo ir amžium,ir dydžiu,ir išvaizda į maniškį panašus mirksiukas.gif

Beje,maniškis šiandien gavo į dūdą - puolė lodamas ant paauglio,matot ponaičiui kuprinė pasirodė įtartinas daiktas doh.gif Jau buvau apsiraminus po pernykščio incidento,viskas buvo be staigmenų,o čia vėl-šast doh.gif doh.gif doh.gif parsivedžiau "ant trumpo" visus 2 km,tai panašu,kad pamoka į naudą, bet ateičiai einant pro žmones su nešuliu ant kupros reiks būt atsargiai doh.gif sunervino juodai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 17, 10:55)
jo,man irgi atrodo,kad čipavimas pilnai problemos neišspręs,gal tik vos vos apmažins.Nes tada nusenusius šunis kars,nuodys ir užmušinės-nu kad pigiau būtų  g.gif

Po velnių - o dabar daro kitaip? doh.gif verysad.gif
Atsakyti

Apie išmetamus šunis nė nekalbu. O užmušamų kaime ir taip daug. Gal beveik tiek pat, kiek skandinamų. Gal prie to paties ir šviesti žmones reikia?
[/quote]
---------------------------------------
Sviesti? Labai neblogas sumanymas!!! bigsmile.gif Beda tik ta, kad anie pyderai paskaitu nelanko ir dar didelis klausimas ar vobsce skaityt moka.
Idomiai gaunasis: cia viens kita "auklejam" nors visiskai aisku, kad musu gyvunai priziureti thumbup.gif Visai kaip tas musu klebonas kur per kiekvienas misias atskaito morala, kam zmones i baznycia nevaiksto. O davatkos liudi, sako: "Nu ko tas kunigelis toks piktas ir mumis vis bara? Mes taigi vaikstom kasdien ir netgi dazniau" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 16, 22:24)
O tai kas ten su tuo Nuaru? Mano blonde cipuota pas juos pries 8 metus, tai ir pas vet. ir latviu parodoj nuskaite  unsure.gif

Rodo kur registruotas ir čipo nr. Prie likusios informacijos apie šeimininką gali tik pats nuaras prieiti
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 17, 10:59)
Po velnių - o dabar daro kitaip? doh.gif  verysad.gif

daro ir taip. Žmonės sužvėrėję,apskritai jokios gyvybės nevertina,apie gyvūno jau nekalbu. Pagarbos nebėra niekam.Žodž...jamam ir padedam tokius gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif

Bet jei rimtai-tai ir viešumas kiek padėtų,manau. Nes vienos idealios išeities nėr, o tokie labai nenori pasirodyt savo tikro-t.y. svolačiaus veido... Kad ir tam pačiam fb paplatinus-na,nebent visiški senukai , neturi paskyros... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 04 17, 11:03)
Bet jei rimtai-tai ir viešumas kiek padėtų,manau. Nes vienos idealios  išeities nėr, o tokie labai nenori pasirodyt savo tikro-t.y. svolačiaus veido... Kad ir tam pačiam fb paplatinus-na,nebent visiški senukai , neturi paskyros... g.gif

Tereikia daugiau istorijų per televiziją - apie bedokumenčius šunis, apie tai, kaip rinktis šunį, apie mitų paneigimus, kalių kergimus dėl vienos vados, apie šuniukų skandinimą ir tiesiog šviesti, šviesti, šviesti. Turi augti kita karta, turi keistis mąstymas. Massmedia tam yra labai didelis ginklas. Tiesiog reikia kelti į viešumą.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 17, 11:12)
Tereikia daugiau istorijų per televiziją - apie bedokumenčius šunis, apie tai, kaip rinktis šunį, apie mitų paneigimus, kalių kergimus dėl vienos vados, apie šuniukų skandinimą ir tiesiog šviesti, šviesti, šviesti. Turi augti kita karta, turi keistis mąstymas. Massmedia tam yra labai didelis ginklas. Tiesiog reikia kelti į viešumą.

pritariu visu 100 proc... drinks_cheers.gif tik kad mūsų tele žurnalistams labiau patinka kaimo pijokus rodyt ir bledstvas visokias g.gif užtenka vien TV pagalbos doh.gif

o mes tik galim savaip paviešint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 17, 11:12)

Cia akmuo ir i mano darza verysad.gif Bet DARIAU!!! Geru laiku transliavau!!! (Ne tai kai tos vos ne kiekvienam kanalui "privalomos" laidos apie gyvunus, kai tokiu metu aba karve melziama, aba jau uz "Norfos" stovima) drinks_cheers.gif Ir pats i suda myniau, ir Masilioni su siauba kelianciu svirkstu/pistoletu prie jo uz registracijos babkes suburto pokyliu namelio fotkinau... Daug dariau! Tikrai DAUG. Viliuosi, kad kazkam "pramuse stoga". bet, kad butu masinis efektas tai nereiktu svaigt g.gif Pyderai ne tik teliko neturi, bet dar ir elektra jiems atjungta unsure.gif O stabiliai geru laiku, geruose kanaluose, kad ir socialine reklama... g.gif Mergicos, uz tiek babkiu mes ne tik viso Pasaulio sunis uzcipuotume, bet dar ir Eifelio boksta i Balbieriski perkeltume biggrin.gif
Be to, ne viska galima rodyt. (Kartais vaizdeliai pranoksta lukescius). Be to ir ta "geraji laika" pasiimt reik siokio tokio pasisventimo! O kiek tas siuzetas atperka? Ziuri iki 10 proc.; mato - 5 proc.; sureaguoja -2,5; isisamonina - ??? ... Galu gale vos ne apvalus nulis ir moralinis pasitenkinimas telieka verysad.gif
Atsakyti