Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

Man su receptų sudėtimis per sunku lotuliukas.gif
Viską darau ragaudama ir gaunasi thumbup.gif
Moliūgus supjaustau norimais kubeliais, bet nesmulkiais ir apverdu. Tik nepervirti, nes pasileis. Išimu iš vandens ir sudedu į stiklainius. Verdu sirupą į kurį pilu svarainių sulčių (galima ir citrinos dėti ar citrinos rūgšties) ir pilu cukraus. Kad būtų stiprus saldžiarūgštis sirupas. Moliūgai juk saldūs, daug dėti cukraus nereikia. Paskui įmetu imbiero į sirupą, paverdu ir pilu į stiklainius. Dar į vienus stiklainius įmetu cinamono lazdelių, į kitus gvazdikėlių.
Ir užsuku stiklainius.
O dabar visi varvinam seilę kokias dvi savaites verysad.gif kol bus galima valgyti.

QUOTE(lolanta @ 2011 10 23, 20:31)
gal galit receptuka koncervavimo su imbieru is anksto aciu smile.gif


Papildyta:
Jie nevalgomi tik kaip dekoracija gali būti naudojama.
Nepatarčiau auginti kartu su valgomais, nes laikui bėgant jie supanašės:(


QUOTE(saulytė7 @ 2011 10 23, 20:33)
Ką galima daryti iš dekoratyvinių molūgų? Išskyrus tai, kad vaikams darbelius. Ar jie valgomi?

Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2011 10 23, 20:03)
Moliūgus supjaustau norimais kubeliais, bet nesmulkiais ir apverdu. Tik nepervirti, nes pasileis. Išimu iš vandens ir sudedu į stiklainius. Verdu sirupą į kurį pilu svarainių sulčių (galima ir citrinos dėti ar citrinos rūgšties) ir pilu cukraus. Kad būtų stiprus saldžiarūgštis sirupas. Moliūgai juk saldūs, daug dėti cukraus nereikia. Paskui įmetu imbiero į sirupą, paverdu ir pilu į stiklainius. Dar į vienus stiklainius įmetu cinamono lazdelių, į kitus gvazdikėlių.
Ir užsuku stiklainius.
O dabar visi varvinam seilę kokias dvi savaites  verysad.gif  kol bus galima valgyti.

Darau labai panašiai-dar acto įpilu, ir tokie moliūgų kubeliai išsilaiko visą žiemą rūsyje. Tinka ir prie mėsos, ir į mielinį pyragą ir prie ledų. Kam įdomu, įmesiu receptą.

SmilgaS, ar įdedant į stiklainiukus prieskonių (cinamono lazdelių ir gvazdikėlių) neparuduoja kubeliai?
Atsakyti
Ne neparuduoja. Aš taip ir aubuolius su kriaušėm darau.

Recepto laukiu smile.gif Šiemet moliūgų ri cukinijų preteklius pas mus.

quote=yerena,2011 10 24, 12:29]
Darau labai panašiai-dar acto įpilu, ir tokie moliūgų kubeliai išsilaiko visą žiemą rūsyje. Tinka ir prie mėsos, ir į mielinį pyragą ir prie ledų. Kam įdomu, įmesiu receptą.

SmilgaS, ar įdedant į stiklainiukus prieskonių (cinamono lazdelių ir gvazdikėlių) neparuduoja kubeliai?
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2011 10 24, 12:11)
Recepto laukiu smile.gif  Šiemet moliūgų ri cukinijų preteklius pas mus.

Saldžiai-rūgštūs moliūgo gabaliukai

1.5 kg nulupto, išvalyto ir supjaustyto kubeliais moliūgo;
1,5 stiklinės 9% acto;
750 g cukraus;
1 stiklinė vandens.

Iš acto, cukraus ir vandens užvirinti sirupą, į verdantį suberti moliūgo kubelius ir virti nuo užvirimo 5 min. Kubelius sudėti į sterilizuotus stiklainiukus, užpilti sirupu, užsukti dangtelius.

Saldžiai-rūgštūs-prieskoniuoti moliūgo gabaliukai

2 kg nulupto, išvalyto ir supjaustyto kubeliais moliūgo;
1 stiklinė 9% acto;
2 stiklinės cukraus;
2 stiklinės vandens;
20 gvazdikėlių.

Iš acto, cukraus, vandens ir gvazdikėlių užvirinti sirupą, į verdantį suberti moliūgo kubelius ir virti nuo užvirimo 5 min. Kubelius sudėti į sterilizuotus stiklainiukus, užpilti sirupu, užsukti dangtelius.

Pastabos:
Moliūgo virimo laikas priklauso nuo jo rūšies- 5 min galioja oranžinės spalvos "milžinams"- oranžiniam moliūgui iš močiūtės daržo, Atlantic Giant, Rouge Vif D'Etampes ir pan. Jei turite moliūgus žalia, balta ar pilka odele- laikas ilgėja.
Moliūgo negalima pervirti, nes stiklainiukuose užpiltas verdančiu sirupu, jis kažkiek laiko dar "verda". Jei taip atsitiko- turėsite saldžiai-rūgščią košelę.
Darau pagal abu receptus, tik į pirmą dedu papildomai 3 žvaigždinius anyžius ir supjaustytą imbiero gabaliuką.
Prieš pilstant į stiklainius, visus prieskonius išimu.
Stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje.
Ataušusius stiklainius sunešu į rūsį.

Kubelių panaudojimas:
Prie mėsos patiekalų, įdarams, saldiems patiekalams. Asmeniškai aš valgau kubelius ir tiesiogiai iš stiklainių.
Jeigu iš kietesnių moliūgo rūšių "išpjausite" žvaigždutes (pasinaudojus sausainių formele- žvaigždutė), turėsite fantastines dovanėles draugėms ateinančioms Kalėdoms biggrin.gif
user posted image

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2011 10 24, 15:48)
Saldžiai-rūgštūs moliūgo gabaliukai


Jeigu iš kietesnių moliūgo rūšių "išpjausite" žvaigždutes (pasinaudojus sausainių formele- žvaigždutė), turėsite fantastines dovanėles draugėms ateinančioms Kalėdoms  biggrin.gif
user posted image

Skanaus  mirksiukas.gif


Oho. Ypac paskutinis punktelis man labai patiko. Siaip nesu megeja marinuotu cukiniju, patisonu. Nors manau, kad skonis galetu butikuo tai labai panasus, bet vistiek, verta pabandyti. Nes labai jau daug tu moliugu priderejo man siemet.
Aciukas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 10 24, 15:03)
Oho. Ypac paskutinis punktelis man labai patiko...
Aciukas  aciuks.gif 

Kad nėra už ką mirksiukas.gif
Bet su žvaigždutėmis siūlau būti labai atsargioms- žaibiškai ištįžta, byra ir nesilaiko formos jas pilant į stiklainius...ir darbelis ne iš lengvųjų- 1,5 kg prištampuoti "žvaigždučių". Turiu 2 cm skersmens formelę, tad reikėjo ~val. Bet užtat efektas garantuotas newyear.gif
Atsakyti
Ačiū, savaitgalį pabandysiu smile.gif
Jau žiūriu ir stiklainių pas mane šiais metais stygius daros lotuliukas.gif
Seniau išmesdavau, dabar reiks pradėti kaupti...


QUOTE(yerena @ 2011 10 24, 17:42)
Kad nėra už ką  mirksiukas.gif
Bet su žvaigždutėmis siūlau būti labai atsargioms- žaibiškai ištįžta, byra ir nesilaiko formos jas pilant į stiklainius...ir darbelis ne iš lengvųjų- 1,5 kg prištampuoti "žvaigždučių". Turiu 2 cm skersmens formelę, tad reikėjo ~val. Bet užtat efektas garantuotas  newyear.gif

Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2011 10 24, 15:48)
Kubelių panaudojimas:
Prie mėsos patiekalų, įdarams, saldiems patiekalams. Asmeniškai aš valgau kubelius ir tiesiogiai iš stiklainių.
Jeigu iš kietesnių moliūgo rūšių "išpjausite" žvaigždutes (pasinaudojus sausainių formele- žvaigždutė), turėsite fantastines dovanėles draugėms ateinančioms Kalėdoms  biggrin.gif
user posted image

Skanaus  mirksiukas.gif


Kokia idėja, ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
varškėčiai su moliūgu ir obuoliais

Net nekopijuoju čia recepto, jei kas norės, užeis ir paskaitys, nes kiek supratau, čia daugiausia gaminamos moliūgo uogienės arba tas moliūgo pyragas (kurį tikrai pabandysiu, tik dar apelsino įdėsiu, nes šiaip man moliūgas panašus į bulvę iš skonio ir jo vieno pyraguose neįsivaizduoju).
Atsakyti
Sveikos,


Iš moliūgo,otaip pat iš cukinijos galima pasiruošti saldainių.

Jas paruošus,išdžiovinus visai malonu pakramsnoti. biggrin.gif
Atsakyti
Moliūgų salotos
Produktai: 100g moliūgų, morka, raugintas obuolys, krapų lapų, 2 šaukštai grietinės, druskos.
❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, įdėti stambiai tarkuotų morkų ir raugintų obuolių, druskos, krapų lapų ir uždaryti grietine.

Moliūgų sriuba
Produktai: 500g moliūgų, morka, svogūnas, 2 šaukštai krakmolo, šaukštas pomidorų pastos, 1-2 stiklinės pieno, 2 šaukštai sviesto, druskos.
❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, supjaustyti kubeliais, suberti į pasūdytą vandenį, įdėti morkų, svogūnų ir išvirti. Paskui pertrinti per sietą arba kiaurasamtį, įdėti krakmolo, praskiesto 1/2 stiklinės vandens, pomidorų pastos ir virti toliau. Prieš baigiant virti įpilti pieno ir pagardinti sviestu.

Troškinti moliūgai
Produktai: 200g moliūgų, 2 obuoliai, šaukštas sviesto, 1/2 stiklinės pieno, druskos, cukraus.
❖ Moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į emaliuotą indą, įpilti truputį vandens, pasūdyti ir troškinti, kol suminkštės. Paskui įdėti sviesto, įpilti pieno arba grietinėlės ir ištroškinti. Prieš patiekiant į stalą įdėti smulkiai pjaustytų šviežių obuolių arba uogų ir cukraus.

Moliūgų sklindžiai
Produktai: 1,5kg moliūgų, stiklinė pieno, stiklinė kvietinių miltų arba maltų džiūvėsėlių, šaukštas cukraus, 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, druskos pagal skonį.
❖ Moliūgus nulupti, išskobti sėklas, sutarkuoti, užpilti pienu ir troškinti 15-20min. Masę ataušinti, įberti miltų arba maltų džiūvėsėlių, sudėti su cukrumi sutrintus trynius, truputį druskos, viską gerai išmaišyti, sudėti plaktus baltymus. Vietoj miltų galima įberti nepilną stiklinę manų kruopų. Sklindžius kepti gerai įkaitintuose riebaluose. Su sklindžiais patiekti, grietinės ir cukraus.

Omletas su moliūgais
Produktai: 200g moliūgų, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 3 šaukštai miltų.
❖ Moliūgus stambiai sutarkuoti. Trynius, grietinę, miltus sumaišyti, sudėti moliūgus ir iki stangrių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Gerai išmaišyti, masę sukrėsti į keptuvę ir kepti.

Moliūgų ir svarainių kompotas
Produktai: 500g moliūgų, 100g svarainių, 200-250g cukraus, 3-3,5l vandens.
❖ Moliūgus supjaustyti vidutinio stambumo kubeliais, svarainius- skiltelėmis ir išpjauti sėklalizdžius. Moliūgus ir svarainius sudėti į verdantį pasaldintą vandenį ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

Moliūgų gėrimas su citrina
Produktai: 1l moliūgų sulčių, citrina, pagal skonį cukraus.
❖ Moliūgų sultis sumaišyti su citrinos sultimis, pasaldinti ir gerai atvėsinti.

Kopijuota iš čia.
Atsakyti
thumbup.gif kazkas naujo ir idomaus. atsirado daugiau galimybiu isbandyti moliuga drinks_cheers.gif
Atsakyti