Moliūgų salotosProduktai: 100g moliūgų, morka, raugintas obuolys, krapų lapų, 2 šaukštai grietinės, druskos.
❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, įdėti stambiai tarkuotų morkų ir raugintų obuolių, druskos, krapų lapų ir uždaryti grietine.
Moliūgų sriubaProduktai: 500g moliūgų, morka, svogūnas, 2 šaukštai krakmolo, šaukštas pomidorų pastos, 1-2 stiklinės pieno, 2 šaukštai sviesto, druskos.
❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, supjaustyti kubeliais, suberti į pasūdytą vandenį, įdėti morkų, svogūnų ir išvirti. Paskui pertrinti per sietą arba kiaurasamtį, įdėti krakmolo, praskiesto 1/2 stiklinės vandens, pomidorų pastos ir virti toliau. Prieš baigiant virti įpilti pieno ir pagardinti sviestu.
Troškinti moliūgaiProduktai: 200g moliūgų, 2 obuoliai, šaukštas sviesto, 1/2 stiklinės pieno, druskos, cukraus.
❖ Moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į emaliuotą indą, įpilti truputį vandens, pasūdyti ir troškinti, kol suminkštės. Paskui įdėti sviesto, įpilti pieno arba grietinėlės ir ištroškinti. Prieš patiekiant į stalą įdėti smulkiai pjaustytų šviežių obuolių arba uogų ir cukraus.
Moliūgų sklindžiaiProduktai: 1,5kg moliūgų, stiklinė pieno, stiklinė kvietinių miltų arba maltų džiūvėsėlių, šaukštas cukraus, 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, druskos pagal skonį.
❖ Moliūgus nulupti, išskobti sėklas, sutarkuoti, užpilti pienu ir troškinti 15-20min. Masę ataušinti, įberti miltų arba maltų džiūvėsėlių, sudėti su cukrumi sutrintus trynius, truputį druskos, viską gerai išmaišyti, sudėti plaktus baltymus. Vietoj miltų galima įberti nepilną stiklinę manų kruopų. Sklindžius kepti gerai įkaitintuose riebaluose. Su sklindžiais patiekti, grietinės ir cukraus.
Omletas su moliūgaisProduktai: 200g moliūgų, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 3 šaukštai miltų.
❖ Moliūgus stambiai sutarkuoti. Trynius, grietinę, miltus sumaišyti, sudėti moliūgus ir iki stangrių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Gerai išmaišyti, masę sukrėsti į keptuvę ir kepti.
Moliūgų ir svarainių kompotasProduktai: 500g moliūgų, 100g svarainių, 200-250g cukraus, 3-3,5l vandens.
❖ Moliūgus supjaustyti vidutinio stambumo kubeliais, svarainius- skiltelėmis ir išpjauti sėklalizdžius. Moliūgus ir svarainius sudėti į verdantį pasaldintą vandenį ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Moliūgų gėrimas su citrinaProduktai: 1l moliūgų sulčių, citrina, pagal skonį cukraus.
❖ Moliūgų sultis sumaišyti su citrinos sultimis, pasaldinti ir gerai atvėsinti.
Kopijuota iš
čia.