Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

atrodo ir mūsų filtras toks, du kartus nustojęs veikt buvo.
Paskutinį kartą vos "užpumpavom", jau maniau psio bus. ir šiaip greit teršiasi jis, gal šika daug tie mano gyvūnai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2015 03 29, 23:06)
Išsprendėm su Emoli karsta.gif. Pripyliau pilną filtrą vandens ir paleidau. Veikia biggrin.gif

Blondine! biggrin.gif tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 08:41)
atrodo ir mūsų filtras toks, du kartus nustojęs veikt buvo.
Paskutinį kartą vos "užpumpavom", jau maniau psio bus. ir šiaip greit teršiasi jis, gal šika daug tie mano gyvūnai biggrin.gif

Dvi. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki. Mano bliudelis po priverstinio restarto.
Gyvena 4 pecilijos ir nusipirkau ceratopteris thalictroides ir hygrophila siamensis (gal koks zargoninis pavadinimas yra, nezinau)
Melaniju parduotuvej neturejo, sake reikia uzsisakinet, bet uz jas moket as nepasiruosus biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 30, 10:45)
Blondine!  biggrin.gif  tongue.gif

Dvi.  drinks_cheers.gif

beee.gif biggrin.gif

M.K. pasirodo, užtenka pripilt pilną vandens ir pumpuot nebereikia mirksiukas.gif . Pas mane irgi ta pompa strigo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 03 29, 16:45)
O kaip kovoti su siūliniu dumbliu? Atsirado ant augalų plonyčių žalių siūliukų...  blink.gif

Turiu Jums vieną patarimą,tikiuosi pagelbėsiu 4u.gif .
Gal pravers ir kitiems,kovojantiems su šiuo dumbliu ax.gif .
Siūlinius dumblius akvariumuose naikina iš Australijos atvežtas moliuskas raudonoji fiza,iš Amazonės baseino atkeliavusi ampuliarija.Šios sraigės padeda naikinti dumblius,bet kai kurių rūšių siūlinių dumblių jos visai nesunaikina.
Geriausiai šį darbą atlieka degutvabaliai bigsmile.gif .Tai didžiausi Lietuvoje vandeniniai vabalai.Jų galima rasti visose kūdrose ir tvenkiniuose mirksiukas.gif .Nebijokit,degutvabaliai nesuės žuvų,bet gali paskanauti negyvomis žuvimis.Siūliniai dumbliai - mėgstamiasusias degutvabalių maistas.Įleidę tokį vabalą į akvariumą,per kelias dienas nebeliks tokio siūlinio dumblio thumbup.gif .Degutvabaliai yra ėdrūs,tad nebelikus siūlinio dumblio jis pradės ėsti dekoratyvinius augalus,tad degutvabalį reikia papildomai šerti rolleyes.gif ,arba pašalinti iš akvariumo ax.gif ( Tik nepamirškit įleisti vėl į kūdra,nenuskandinkit tuolete,jis Jums pagelbėjo !!!) .
Labai svarbu degutvabalį nesupainioti su vabalu dusia.Dusia - stambus vabalas,panašus į degutvabalį,tik dusia ne juoda ,o tamsiai ruda ir sparnų kraštai balkšvi.Tai baisiausias žuvų priešas,saugokitės dusios ! unsure.gif
Tikiuosi patarimai padės ir apsieiste be jokios chemijos,naujo restarto ir pan. 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aira2: 30 kovo 2015 - 11:48
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 11:12)
beee.gif  biggrin.gif

M.K. pasirodo, užtenka pripilt pilną vandens ir pumpuot nebereikia mirksiukas.gif . Pas mane irgi ta pompa strigo doh.gif

tai matyt, nes pylėm, kad apsemtų kempinę ir dar biski, matyyt, kad mažai.

o va ko išsijungia pats? g.gif ar gali būt dėl to, kad burbu;iukus leidžiantį galą padėjau arti filtro? kur įtraukia š...
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 13:35)

o va ko išsijungia pats? g.gif ar gali būt dėl to, kad burbu;iukus leidžiantį galą padėjau arti filtro? kur įtraukia š...

Gali. Tik "prarijes" oro ir nebegaudamas vandens jis turetu ne issijungt, bet pradet ziauriskai slyksciai zirzt. Nors jusu blatnesnis, tai turbut turi kokia nors apsauga nuo perkaitimo.
Ale toks gudrus filtras ir neturi reguliatoriaus? g.gif Gal tik neradot? g.gif Gali but ant pacios kojos toks cipukas kuri nagu (ar atsuktuvu) uzkabinus galima pasukt ir primazint (aba visai uzsukt) praeinancio vandens kieki. Tiesiog diametras sumazeja ir psio.
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 13:35)

Kokius burbuliukus?
Šiaip filtro galai turi būti skirtingose akvariumo pusėse g.gif
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 30, 13:44)

Ale toks gudrus filtras ir neturi reguliatoriaus?  g.gif  Gal tik neradot?  g.gif  Gali but ant pacios kojos toks cipukas kuri nagu (ar atsuktuvu) uzkabinus galima pasukt ir primazint (aba visai uzsukt) praeinancio vandens kieki. Tiesiog diametras sumazeja ir psio.

g.gif prie kokios kojos?
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 13:45)

g.gif prie kokios kojos?

Nu tas vamzdis kur "S" isiurbia. Paveiksliuky ant dezutes nesimato, bet juk kazkas tokio turetu but? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 12:45)
Šiaip filtro galai turi būti skirtingose akvariumo pusėse g.gif

Tikrai nebūtinai turi būti skirtingose pusėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 29, 23:09)
Siaip tai siulas ir rankom nusiima. (Tik Daiva tingi rankove raitotis). Galima briaunota piestuka ikisus kazkiek siulu ant jo privyniot, bet ranka vis tiek teks merkt  biggrin.gif
Dar atkreipkit demesi, kad siulinis kimba ne prie visu augalu, o pasirenka patogesne atrama. Tai galima jam ta "atrama" tycia paorganizuot. PVZ as idedavau kuoksta sintetines vatos (tokios kaip senoviniai filtrai budavo uzpildomi) ir butent jin dumbliui pasirode pati paciausia atrama  ax.gif  Na dizainas gal ir nekoks su tuom improvizuotu "tampaksu", bet ilgai laikyt ir nereikia: uz savaites issitraukia su didziaja siulo dalim. (Tiesa pasakius ir su mazaja arti esanciu augalu dalim).  rolleyes.gif

Tie ilgi siūlai ant vieno augalo buvo, tai aš ištraukiau su pagaliuku vyniodama juos (rankas sušlapau biggrin.gif ) Bet ant kitų augalų tie siūliukai trumpi ir daug jų, tad rankom aš jų nenuimčiau taip paprastai... Įkeliu foto, gal čia visai kita dumlbio rūšis? g.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 30, 13:25)
Turiu Jums vieną patarimą,tikiuosi pagelbėsiu    4u.gif  .

Ačiū, bet kaip gaut tą vabalą?
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 03 30, 15:36)
Tie ilgi siūlai ant vieno augalo buvo, tai aš ištraukiau su pagaliuku vyniodama juos (rankas sušlapau  biggrin.gif ) Bet ant kitų augalų tie siūliukai trumpi ir daug jų, tad rankom aš jų nenuimčiau taip paprastai... Įkeliu foto, gal čia visai kita dumlbio rūšis?  g.gif

Jeps. Nelabai matosis, bet cia jau panasiau i juodaja barzda. ax.gif
Atsakyti