Paskutinį kartą vos "užpumpavom", jau maniau psio bus. ir šiaip greit teršiasi jis, gal šika daug tie mano gyvūnai
QUOTE(Dilma @ 2015 03 29, 23:06)
Blondine!
Papildyta:
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 08:41)
atrodo ir mūsų filtras toks, du kartus nustojęs veikt buvo.
Paskutinį kartą vos "užpumpavom", jau maniau psio bus. ir šiaip greit teršiasi jis, gal šika daug tie mano gyvūnai
Dvi.
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 30, 10:45)
M.K. pasirodo, užtenka pripilt pilną vandens ir pumpuot nebereikia
QUOTE(Daiva R. @ 2015 03 29, 16:45)
Turiu Jums vieną patarimą,tikiuosi pagelbėsiu
Gal pravers ir kitiems,kovojantiems su šiuo dumbliu
Siūlinius dumblius akvariumuose naikina iš Australijos atvežtas moliuskas raudonoji fiza,iš Amazonės baseino atkeliavusi ampuliarija.Šios sraigės padeda naikinti dumblius,bet kai kurių rūšių siūlinių dumblių jos visai nesunaikina.
Geriausiai šį darbą atlieka degutvabaliai
Labai svarbu degutvabalį nesupainioti su vabalu dusia.Dusia - stambus vabalas,panašus į degutvabalį,tik dusia ne juoda ,o tamsiai ruda ir sparnų kraštai balkšvi.Tai baisiausias žuvų priešas,saugokitės dusios !
Tikiuosi patarimai padės ir apsieiste be jokios chemijos,naujo restarto ir pan.
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 11:12)
M.K. pasirodo, užtenka pripilt pilną vandens ir pumpuot nebereikia
tai matyt, nes pylėm, kad apsemtų kempinę ir dar biski, matyyt, kad mažai.
o va ko išsijungia pats?
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 13:35)
o va ko išsijungia pats?
ar gali būt dėl to, kad burbu;iukus leidžiantį galą padėjau arti filtro? kur įtraukia š...
o va ko išsijungia pats?
Gali. Tik "prarijes" oro ir nebegaudamas vandens jis turetu ne issijungt, bet pradet ziauriskai slyksciai zirzt. Nors jusu blatnesnis, tai turbut turi kokia nors apsauga nuo perkaitimo.
Ale toks gudrus filtras ir neturi reguliatoriaus?
QUOTE(M.K. @ 2015 03 30, 13:35)
o va ko išsijungia pats?
ar gali būt dėl to, kad burbu;iukus leidžiantį galą padėjau arti filtro? kur įtraukia š...
o va ko išsijungia pats?
Kokius burbuliukus?
Šiaip filtro galai turi būti skirtingose akvariumo pusėse
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 30, 13:44)
Ale toks gudrus filtras ir neturi reguliatoriaus?
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 13:45)
Nu tas vamzdis kur "S" isiurbia. Paveiksliuky ant dezutes nesimato, bet juk kazkas tokio turetu but?
QUOTE(Dilma @ 2015 03 30, 12:45)
Tikrai nebūtinai turi būti skirtingose pusėse
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 29, 23:09)
Siaip tai siulas ir rankom nusiima. (Tik Daiva tingi rankove raitotis). Galima briaunota piestuka ikisus kazkiek siulu ant jo privyniot, bet ranka vis tiek teks merkt
Dar atkreipkit demesi, kad siulinis kimba ne prie visu augalu, o pasirenka patogesne atrama. Tai galima jam ta "atrama" tycia paorganizuot. PVZ as idedavau kuoksta sintetines vatos (tokios kaip senoviniai filtrai budavo uzpildomi) ir butent jin dumbliui pasirode pati paciausia atrama
Na dizainas gal ir nekoks su tuom improvizuotu "tampaksu", bet ilgai laikyt ir nereikia: uz savaites issitraukia su didziaja siulo dalim. (Tiesa pasakius ir su mazaja arti esanciu augalu dalim). 
Dar atkreipkit demesi, kad siulinis kimba ne prie visu augalu, o pasirenka patogesne atrama. Tai galima jam ta "atrama" tycia paorganizuot. PVZ as idedavau kuoksta sintetines vatos (tokios kaip senoviniai filtrai budavo uzpildomi) ir butent jin dumbliui pasirode pati paciausia atrama
Tie ilgi siūlai ant vieno augalo buvo, tai aš ištraukiau su pagaliuku vyniodama juos (rankas sušlapau

Papildyta:
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 30, 13:25)
Ačiū, bet kaip gaut tą vabalą?
QUOTE(Daiva R. @ 2015 03 30, 15:36)
Tie ilgi siūlai ant vieno augalo buvo, tai aš ištraukiau su pagaliuku vyniodama juos (rankas sušlapau
) Bet ant kitų augalų tie siūliukai trumpi ir daug jų, tad rankom aš jų nenuimčiau taip paprastai... Įkeliu foto, gal čia visai kita dumlbio rūšis?
Jeps. Nelabai matosis, bet cia jau panasiau i juodaja barzda.