Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

QUOTE(langana @ 2015 04 21, 12:24)
Pabaigiau vakar "Дом, в котором…". Manau, likau iki galo nesupratusi. Sunku man su maginiu realizmu g.gif Bet kuriuo atveju, knyga paliko stipru ispudi.

Pabaigiau ir aš Namą. Labai patiko pabaiga. Iš tikrųjų, tą knygą galima skaityt iš karto vėl. biggrin.gif Supratau viską, o jei ko ir nesupratau, matyt, net nesupratau, kad nesupratau. biggrin.gif
Dabar net nežinau ką skaityt po tokios atmosferos, reikia panašaus tankio (slėgio). g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 04 23, 14:37)
Pabaigiau ir aš Namą. Labai patiko pabaiga.  Iš tikrųjų, tą knygą galima skaityt  iš karto vėl.  biggrin.gif  Supratau viską, o jei ko ir nesupratau, matyt, net nesupratau, kad nesupratau.  biggrin.gif
    Dabar net nežinau ką skaityt po tokios atmosferos, reikia panašaus tankio (slėgio).  g.gif

Kaip skaniai nuskambėjo thumbup.gif

Tik damušiu Hūlę... na, viiisai ne mano tipas schmoll.gif , bet iš principo pabaigsiu skaityt cool.gif
Atsakyti
Visas knyges su Tarptautine knygos diena 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 04 23, 07:44)
Bath, kadangi visa seima skrendam 3 dienom i vestuves, tai manau, kad tik mieste busim, kitur vaziuoti biski brangoka unsure.gif nos labai noreciau vaikams ir urvus aprodyti ir Stonehenge
Labiausiai ieskosiu devetu knygu knygyno biggrin.gif

na kad ir trumpam, kad tik į Bath, bet vis tiek smagu 4u.gif

Atsakyti
As Anglijoje daug kur buvusi, tik siaurineje, tai dabar bus idomu kita vaizda pamatyti
Atsakyti
Maximoje 30 proc. nuolaidos knygoms su Aciu kortele 4u.gif
Atsakyti
Ir kur visos dingot? Naujokės, kur jūs?
O aš dar kartą įsitikinau, koks gėris provicijos miestelio bibliotekos. Nors naujų knygų lentyną jau buvo praėję keli žmonės, radau ir Pamuką, ir Murakamio Dramblį, ir Nesbo, ir..., ai, nebenervinsiu.
J. Nesbo ,,Galvų medžiotojai" pritrenkė pačia blogiausia prasme. Jau tokios nesąmonės seniai beskaičiau. Dar pagalvojau, kad Nesbo geras šmikis, jei tos knygos honorarą paskyrė labdarai. Turbūt bent tuo poelgiu tikėjosi gauti išrišimą. Ir taip, ir anaip bandžiau žiūrėti, ieškoti kokio žaidimo užuomazgų, bet žiūrėk nežiūrėjęs, jei šlamštas, tai šlamštas. Na, gal filmą ir pavyko išspausti. Šių laikų filmams turinio nereikia, užtenka gerų aktorių, efektų, garso takelio ir pan.
H. Helgason - islandų rašytoja, o apie Islandiją, kaip supratau, žinome tik tiek, kad ten prim... į varškę lotuliukas.gif ,,1000 laipsnių moteris" priminė ,,Šimtametį, kuris išlipo pro langą". Bent iš pradžių knyga pasirodė labai smagi. Joje pilna paradoksalių įžvalgų ar sentencijų (nebežinau, kai jas pavadinti), pvz., ,,...dauguma vyrų svajoja apie moteris nebyles, bet visi jie trokšta, kad jos pasižymėtų jautria klausa". Arba apie Lenoną - ,,Tokie jau tie idealistai - jų namuose visada kvepia paraku". Tų įžvalgų daug, sakyčiau, net per daug, bet kontekste jos tinka, o gali ir pritikti tam tikromis progomis. Apie Islandiją kalbama be gailesčio, bet su meile (jaučiu, kad pasiduodu skaitomam tekstui mirksiukas.gif ). Pati istorija tokia kontraversiška, kad sunku ką ir pasakyti, juolab, kad knygos dar nebaigiau. Vietom smagu, vietom ir kiek nusibosta. Reziumuoju: man patinka, jaučiu, kad patiktų gal ne visoms, bet kai kurioms tai tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimma: 28 balandžio 2015 - 21:13
QUOTE(Aimma @ 2015 04 28, 22:11)
Ir kur visos dingot? Naujokės, kur jūs?
O aš dar kartą įsitikinau, koks gėris provicijos miestelio bibliotekos. Nors naujų knygų lentyną jau buvo praėję keli žmonės, radau ir Pamuką, ir Murakamio Dramblį, ir Nesbo, ir..., ai, nebenervinsiu.
J. Nesbo ,,Galvų medžiotojai" pritrenkė pačia blogiausia prasme. Jau tokios nesąmonės seniai beskaičiau. Dar pagalvojau, kad Nesbo geras šmikis, jei tos knygos honorarą paskyrė labdarai. Turbūt bent tuo poelgiu tikėjosi gauti išrišimą. Ir taip, ir anaip bandžiau žiūrėti, ieškoti kokio žaidimo užuomazgų, bet žiūrėk nežiūrėjęs, jei šlamštas, tai šlamštas. Na, gal filmą ir pavyko išspausti. Šių laikų filmams turinio nereikia, užtenka gerų aktorių, efektų, garso takelio ir pan.
H. Helgason - islandų rašytoja, o apie Islandiją, kaip supratau, žinome tik tiek, kad ten prim... į varškę  lotuliukas.gif ,,1000 laipsnių moteris" priminė ,,Šimtametį, kuris išlipo pro langą". Bent iš pradžių knyga pasirodė labai smagi. Joje pilna paradoksalių įžvalgų ar sentencijų (nebežinau, kai jas pavadinti), pvz., ,,...dauguma vyrų svajoja apie moteris nebyles, bet visi jie trokšta, kad jos pasižymėtų jautria klausa". Arba apie Lenoną - ,,Tokie jau tie idealistai - jų namuose visada kvepia paraku". Tų įžvalgų daug, sakyčiau, net per daug, bet kontekste jos  tinka, o gali ir pritikti tam tikromis progomis. Apie Islandiją kalbama be gailesčio, bet su meile (jaučiu, kad pasiduodu skaitomam tekstui  mirksiukas.gif ). Pati istorija tokia kontraversiška, kad sunku ką ir pasakyti, juolab, kad knygos dar nebaigiau. Vietom smagu, vietom ir kiek nusibosta. Reziumuoju: man patinka, jaučiu, kad patiktų gal ne visoms, bet kai kurioms tai tikrai.

Skaitom smile.gif , sakuras fotografuojam lotuliukas.gif , langus valom ir panašiai
Mat kaip... o man filmas visai neblogas pasirodė, tik kilo klausimų dėl kai kurių veikėjų elgesio motyvų, tai planavau knygoje atsakymų paieškoti. Dabar jau nebežinau, gal apsieisiu...

,,1000 laipsnių moteris" sudomino 4u.gif Bet pernelyg nauja, LIBIS kol kas neturi unsure.gif
Atsakyti
labas visoms skaitovems,

yra.. yra naujokiu 4u.gif

del Jo Nesbo, galbut ant blogos knygos pataikei smile.gif as skaiciau "sniego seni" ir man tikrai paliko ispudi :thumb: dar planuoju perskaityti "sirdies randai", bet niekur nepavyksta lietuviskos parsisiusti. bijau, kad knyga anglu kalba neturesiu jegu skaityti.. unsure.gif
dar siulyciau pabandyti jussi-adler olsen "moteris narve". irknyga, ir filmas tikrai liux! antra tos serijos knyga irgi lb gera, bet filmas visiskas pravalas. ziauriai nusivyliau..

gal kuri nors skaitete kristin hanna "ziemos sodas"? ar kokia kt knyga galit parekomenduoti? nes paskutiniu metu visai joks skaitalas netraukia.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GabiVia52 @ 2015 04 29, 04:13)
labas visoms skaitovems,

yra.. yra naujokiu 4u.gif

del Jo Nesbo, galbut ant blogos knygos pataikei smile.gif as skaiciau "sniego seni" ir man tikrai paliko ispudi :thumb: dar planuoju perskaityti "sirdies randai", bet niekur nepavyksta lietuviskos parsisiusti. bijau, kad knyga anglu kalba neturesiu jegu skaityti..  unsure.gif
dar siulyciau pabandyti jussi-adler olsen "moteris narve". irknyga, ir filmas tikrai liux! antra tos serijos knyga irgi lb gera, bet filmas visiskas pravalas. ziauriai nusivyliau..

gal kuri nors skaitete kristin hanna "ziemos sodas"? ar kokia kt knyga galit parekomenduoti? nes paskutiniu metu visai joks skaitalas netraukia.. smile.gif

Sveika prisijungus 4u.gif

dėl rekomendacijų sunkoka, kol pačios nepažįstam. gal gali paminėti daugiau autorių, kurie patinka, ar knygų, mėgstamiausią žanrą paminėti.

dėl Nesbo, tai gal kažkaip kitaip ji vadinasi, jei nerandi. arba iš tikro neišversta g.gif ar čia iš Hario Hūlės serijos? jei taip, tai gal čia galėtų būti "Šarvuota širdis"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 29 balandžio 2015 - 08:11
QUOTE(Aimma @ 2015 04 28, 21:11)
Ir kur visos dingot?

na.... dirbam biggrin.gif

prisiduodu su dviem skirtingai kankintomis knygomis:

Florian Illies 1913 šimtmečio vasara. Skaitėsi sunkiai, lėtai. Tiršta knyga. Ypač patiko tuo, kad visi kūrėjai be išimties "traukiami per dantį", nuo jų nutraukiamos aureolės ir romatinis misticizmas (ai, kankinosi, mylėjo, na ir kas?). Sakyčiau toks sveikas požiūris į XX a. pradžios menininkus be rožinių akinių. Tiesa - kiek mažoka kompozitorių. Kaži, Šionbergas tikrai gavo antausį koncerto metu, ar rašytojas prikūrė biggrin.gif

Antanas Šileika, Pirkiniai išsimokėtinai. Gera, smagi knyga. Lietuviai išeiviai Kanadoje, be rezignacijos ir prarastos Tėvynės ilgesio. Rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 04 28, 22:11)
apie Islandiją, kaip supratau, žinome tik tiek, kad ten prim... į varškę  lotuliukas.gif

Aš šitos apie varškę nedamušiau schmoll.gif Taigi,apie Islandiją toliau žinau tiek,kiek Brūksniukas papasakojo biggrin.gif
Atsakyti
As beskaitydama "Milzinu pasakas", "Varle Feliksas", Kake make ir t.t. pagaliau pabaigiau "Ausros pazada" kazkaip taip eme ir psaibaige (kaip el. versja, nematai kiek storio liko biggrin.gif ) kazkaip skaniai susivalge man, kaip pasaka, kaip dienorastis, jumoras labai patiko
Pradejau skaityti Lukjanenko "Obydenuj dozor" ir kad ji kur, kadangi apsakymu rinkinys, duota tik pradzia doh.gif reiks ieskotis toliau parisiusti normaliai, nes kaip sakoma na samom interesnommeste doh.gif
Dabar pradejau skaityti "Sutemu antspauda" ar kaip is rusu versti, nezinau, tikiuosi, kad nesibaigs per puse prasidejus, nes el. versija.
Atsakyti