Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Sunoko Agat Donskoj
user posted image
Šiemet genėta pagal taisykles, todėl kekės "solidžios"
user posted image
O čia "savižudis" Jonagold...
user posted image
Jei būtų neretintos užuomazgos, tikriausiai būtų nuplyšę pusė šakų...
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2015 09 29, 15:44)
Sunoko Agat Donskoj

Šiemet genėta pagal taisykles, todėl kekės "solidžios"

O čia "savižudis" Jonagold...

Jei būtų neretintos užuomazgos, tikriausiai būtų nuplyšę pusė šakų...

OOOO!! Wau!!! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Geras! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O ar sunku tas vynuoges auginti? Kaip tik galvoju, kad gal visai nieko būtų pasisodinti. Bet jos ne kaip krūmas auga, o kaip vijoklis, ant atramos?
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2015 09 29, 15:44)
Sunoko Agat Donskoj

wub.gif Grožis biggrin.gif Kaip saugotes nuo miltliges? Pas mane užpuole šiemet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 09 30, 06:18)
OOOO!! Wau!!!  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Geras!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 

O ar sunku tas vynuoges auginti? Kaip tik galvoju, kad gal visai nieko būtų pasisodinti. Bet jos ne kaip krūmas auga, o kaip vijoklis, ant atramos?

Vynedis yra lijana. Jai atrama būtina. Jeigu ka nors apzeldinti norit, tai galima auginti kaip foto. Tada geriau nedangstoma sodinti - maziau vargo... Kadangi sita naikinsiu, tai pasisodinau tik del vaisių. Tuomet sodinamos kas 1-1,5m. prie ilgos atramos. Auginama iki 2 m. aukscio, bet ziemoja tik palei zeme esancios sakos (iki 0,5 m), todėl uždengti nesunku. Taip galima auginti ir lepius šalciui augalus - pietietiškas vynmedžių rūšis. Kaip tik tokiu dabar pasisodinau (pavasari ir pardavimui turesiu).

QUOTE(vaidastep @ 2015 09 30, 07:04)
wub.gif Grožis biggrin.gif Kaip saugotes nuo miltliges? Pas mane užpuole šiemet doh.gif

Purškiu 2-3 kartus Topas'u. Atsparesniai veislei to pakanka, bet jeigu lepi grybinėms ligoms - gali ir nepakakti.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2015 09 30, 13:00)
Vynedis yra lijana. Jai atrama būtina. Jeigu ka nors apzeldinti norit, tai galima auginti kaip foto. Tada geriau nedangstoma sodinti - maziau vargo... Kadangi sita naikinsiu, tai pasisodinau tik del vaisių. Tuomet sodinamos kas 1-1,5m. prie ilgos atramos. Auginama iki 2 m. aukscio, bet ziemoja tik palei zeme esancios sakos (iki 0,5 m), todėl uždengti nesunku. Taip galima auginti ir lepius šalciui augalus - pietietiškas vynmedžių rūšis. Kaip tik tokiu dabar pasisodinau (pavasari ir pardavimui turesiu).
Purškiu 2-3 kartus Topas'u. Atsparesniai veislei to pakanka, bet jeigu lepi grybinėms ligoms - gali ir nepakakti.

gal galit konkrečiau blush2.gif kada tie purškimai daromi?
Atsakyti
Ar jau galima purkšti karbamido ir vario mišiniu vaismedžius?
Atsakyti
Sakykit ar dar galima tresti vaismedzius,ar jau pavelavau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2015 10 24, 19:46)
Ar jau galima purkšti karbamido ir  vario mišiniu vaismedžius?

Nieks neatsako, todėl kišu savo diletantišką trigrašį. Esu prisiskaičiusi, kad purškiama karbamidu tada kai nukrenta lapai. Pas mane vyšnios jau beveik plikos, o obelų lapai kaip prisketę laikosi. Net nesveikai stipriai šiam metų laikui. Taip kad laukiam.
Laukiam kol nukris.
Papildyta:
QUOTE(kutvelioks @ 2015 10 24, 20:27)
Sakykit ar dar galima tresti vaismedzius,ar jau pavelavau? g.gif

Kam juos rudenį tręšti? Tegu užminga. Jei norisi mėšlu apdėti pomedžius prieš žiemą, tai manau dar anksti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 10 24, 22:19)
Nieks neatsako, todėl kišu savo diletantišką trigrašį. Esu prisiskaičiusi, kad purškiama karbamidu tada kai nukrenta lapai. Pas mane vyšnios jau beveik plikos, o obelų lapai kaip prisketę laikosi.  Net nesveikai stipriai šiam metų laikui. Taip kad laukiam.
Laukiam kol nukris.
Papildyta:

Kam juos rudenį tręšti? Tegu užminga. Jei norisi mėšlu apdėti pomedžius prieš žiemą, tai manau dar anksti.

Rudenį tręšia, kad lengviau peržiemotų, ypač jaunesni ir jautresni augalai. bet trąšos specialios rudeninės, su mažai azoto, o daugiau fosforo, kalio, kalcio. tada augalai labiau mezga pavasarį, krauna daugiau pumpurų, būna tvirti, o ne ištįsę
Atsakyti
Sveiki. As tai vis susilaikau ir nepurskiu. Nors trecdalis lapu ir nukrito, bet juk svarbu nenupurksti per anksti, o be to, kam purksti lapus, kuriuos ruosiuosi sudeginti. Tai manau pirma issiaiskinsiu su lapais, tada nupurksiu, tada nubalinsiu kamienus. O dar lyg reiktu apristi kamienus nuo kiskiu...

O kas del tresimo, ta chemija, kuria purksiu, ten vario sulfatas ir 5% karbamido berods, tai ant pakelio parasyta kad tai trasos, nuo kuriu medeliai geriau augs. O as maniau kad vario sulfatas nuo kenkeju... Ar cia du viename? Tai gal daugiau nieko ir nereikia iki pat pavasario.

Ir dar del trasu. Esu skaicius kad gera trasa pelenai! Kad ir tresti, ir i komposta galima juos pilti. Meginau maisyti su vandeniu, bet nesamone gavosi, tai dabar tiesiog barstau apie medzius ir tuju guvatvore, o kai palyja tai ir susigeria i zeme. tik galvoju, ar negali buti per daug tu pelenu? Nes per ziema ju dat daigiau bus, kur tada deti?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 10 24, 21:19)
Esu prisiskaičiusi, kad purškiama karbamidu tada kai nukrenta lapai.

Papildysiu smile.gif Kai nukrenta lapai, purškiama 7 proc. tirpalu. Jei ne visi lapai nukritę, tada 5 proc. tirpalu
http://www.delfi.lt/...a.d?id=60002223
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 10 25, 15:02)
Esu skaicius kad gera trasa pelenai! Kad ir tresti, ir i komposta galima juos pilti. Meginau maisyti su vandeniu, bet nesamone gavosi, tai dabar tiesiog barstau apie medzius ir tuju guvatvore, o kai palyja tai ir susigeria i zeme. tik galvoju, ar negali buti per daug tu pelenu? Nes per ziema ju dat daigiau bus, kur tada deti?

Mama būdavo išberia pelenus žiemą ant daržo. Aš pelenus per žiemą kaupiu bačkoje ir20 ltr kibiruose likusius po namo tinkavimo. Ir tik pavasarį beriu į pomedžius ir į daržą. Tai darau todėl, kad pas mus smėliukas.Rudeninį pelenų barstymą polaidžio ir kitos pavasario skystimas atseit išplauna. Taip prisiskaičiau irgi. Hmm , mėšlo tai neišplauna. O gal dalinai tik. Man tai per maža pelenų, nes namas šildomas ne malkomis. Malkos židiniui ir pirčiai.
Jei sodinat bulves, tai pelenai fantastika. Bet čia jau ne vaismedžių tema.
Atsakyti