Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Sveikos, gal kas pasakys, kur rasti saules uogu kitaip sarachu arba sodo melyniu seklu? O gal kas turit pardavimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 16 vasario 2016 - 11:01
QUOTE(padraika22 @ 2016 02 16, 11:38)
Sveikos, gal kas pasakys, kur rasti saules uogu kitaip sarachu arba sodo melyniu seklu? O gal kas turit pardavimui?

Aš tikrai turiu, parašykit laiškelį, įdėsiu į laišką..juk jos mažos, tikrai pavyks nusiųsti..aš iš Šiaulių..
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 15, 18:15)

Konfetnaja yra. Galvoju, ar ja, ar medunica... Kasteles nera, reikes paskaitinet apie ja, aciu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ziurkytes @ 2016 02 15, 19:23)
smile.gif laukiu nesulaukiu sodinimo smile.gif

Aha, ir as galvoju, kad i medelyna reikia, arba i sodininku muge. Duotu paragauti, butu lengviau issirinkt. smile.gif
Ir as nesulaukiu... biggrin.gif be obelu dar visokiu krumu prisodinsiu... biggrin.gif aktinidija, goja, silauoge... Siaip dar nesugalvojau kur lijanas kisiu (aktinidija yra lijana, ir dar gervuoge ant palanges turiu)... biggrin.gif prie serbentu ir seivamedziu gal nelabai atrodys...?
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 15, 19:34)
Prie aukstos tampos laidu, tuo labiau stulpo,kuris tovi viduryje sklypo verysad.gif

Uzjauciu... O kodel toki sklypa pirkot? Atsiprasau uz nekuklu klausima... Nu tada ten tik vaiskrumiai tinka sodinti...
Atsakyti
Nepamirskit, kad aktinidiju dvieju reikia, berniuko ir mergaites, nebent pirksit savidulke, bet man savidulke nors zydejo, bet nemezge, arba mezga mazai, geriau, jei berniukas kur netoli, mezga geriau 4u.gif beje galima ir nemokamai uzsiauginti ju 4u.gif mes taip visa tvira apsisodinom prisidaigine, bus aisku, kaip po ziemos isgyveno.
O del sklypo, tai sklypa mes turejom, o paskui bac ir istate aukstos itampos cementini stulpa ir padare servituta, iskirto toje vietoje medzius mamos sodintusir jau tuo metu kokius 30 metu amziaus verysad.gif like medziai yra apie 60 m. amziaus, cia musu seimos trys kartosmisaugusios, delto ir parduoti nesinori, bet labai pikta, kai neimaneliai lenda ir lauzo medzius, o po saves net nesusitvarko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 17, 19:15)
Nepamirskit, kad aktinidiju dvieju reikia, berniuko ir mergaites, nebent pirksit savidulke, bet man savidulke nors zydejo, bet nemezge, arba mezga mazai, geriau, jei berniukas kur netoli, mezga geriau 4u.gif beje galima ir nemokamai uzsiauginti ju 4u.gif mes taip visa tvira apsisodinom prisidaigine, bus aisku, kaip po ziemos isgyveno.
O del sklypo, tai sklypa mes turejom, o paskui bac ir istate aukstos itampos cementini stulpa ir padare servituta, iskirto toje vietoje medzius mamos sodintusir jau tuo metu kokius 30 metu amziaus verysad.gif like medziai yra apie 60 m. amziaus, cia musu seimos trys kartosmisaugusios, delto ir parduoti nesinori, bet labai pikta, kai neimaneliai lenda ir lauzo medzius, o po saves net nesusitvarko verysad.gif

blink.gif nu bet zodziu truksta!!! Kokia teise jie turi jusu sklype kazka tai statyti???!!! Cia kaip minimum reikia savininko sutikimo!!! sad.gif((
Atsakyti
Tuo metu zeme priklause valstybei, kolektyviniai sodai, buvo tik malone su galimybe pasiknaisioti zemeje, niekas nieko neklause. Kaip ir dabar atvaziave tvarkyti servituta jauciasi, kaip namie doh.gif servitutas valstybes, medziai trukdantys-mano, kai juos aplauzo, siuksles irgi mano doh.gif nesusitvarkysiu, savivaldybe baus uz neprieziura doh.gif
Dabar tam sklype dengdama juoda pleve isnaikinau gana dideli plota garsvu thumbup.gif reiks pavasari garstyciom uzseti, ir zeme pagerejo, nebe tokia rugsti, siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu doh.gif Gal kas turi seklu, ar zinot, kur gauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 18, 12:35)
... siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu doh.gif Gal kas turi seklu, ar zinot, kur gauti unsure.gif

Kodėl toks noras, baisiai smalsu. blush2.gif . Mane visada domina augalai, apie kuriuos nelabai žinau. Tipo - gal ir man reikia.
Ar ta ne tas pas augalas - http://www.originali...apiosios_krunes .
Atsakyti
Tuo metu zeme priklause valstybei, kolektyviniai sodai, buvo tik malone su galimybe pasiknaisioti zemeje, niekas nieko neklause. Kaip ir dabar atvaziave tvarkyti servituta jauciasi, kaip namie doh.gif servitutas valstybes, medziai trukdantys-mano, kai juos aplauzo, siuksles irgi mano doh.gif nesusitvarkysiu, savivaldybe baus uz neprieziura doh.gif
Dabar tam sklype dengdama juoda pleve isnaikinau gana dideli plota garsvu thumbup.gif reiks pavasari garstyciom uzseti, ir zeme pagerejo, nebe tokia rugsti, siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu doh.gif Gal kas turi seklu, ar zinot, kur gauti unsure.gif

supratau... Uzjauciu, nesmagu kad taip elgiasi.. Na, sakas bent jau sukurent galima...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 18, 14:05)
Kodėl toks noras, baisiai smalsu. blush2.gif . Mane visada domina augalai,  apie kuriuos nelabai žinau. Tipo - gal ir man reikia.
Ar ta ne tas pas augalas - http://www.originali...apiosios_krunes .

Oooo bigsmile.gif aciuuuuuuuuu, taip tos pacios, man aktualu, kad butu kamanems ir bitems maisto, nes miestas ir siaip labai isnaikintos vietoms siems vabzdziams maitintis. Delto pas mane ne veja, o dobiliukai wub.gif juolab, kad musu zeme yra smelis, zvyras, akmuo ir vos vos molio doh.gif is lipiko galima daryti marinatus, ir siaip naudinga zole, zinojau, kad krune vadinama, bet kazkodel ieskojau lipiko pavadinimu. Galvoju, kad dali is garsvu atkovotos erves, kur negalima sodinti medziu, sesiu lipiku thumbup.gif siaip paprastas lipikas tai tokia zole su apvaliom kibiom uogelem doh.gif ir besidriekinti, lipanti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 02 18, 14:12)
supratau... Uzjauciu, nesmagu kad taip elgiasi.. Na, sakas bent jau sukurent galima...

Nu, kad jas sukurentum, lirma reikia is vietos pajudinti, nes buna kamienines sakos, paskui jas susmulkinti galima benzopjuklu, kas jau darbas vyrui, o tada isdziovinti ir kurenti doh.gif esme, kad suzaloto medzio tokiam aukstyje, kaip jie apipjausto ir nulauzo, as nepasiekiu, net su kopeciom, t.y. Zaizdu neuztepsi verysad.gif as jau nekalbu, kad metydami tas sakas, jie aplauzo aplinkui esancius augalus, taip, man yra puse avietyno isgulde, laimei, dare ziema , tai bent nuostolis ne toks didelis
Atsakyti
Jei auga garšva, tai ne tokia ir prasta žemė. Pas mane ji neauga t.y nesiplečia. Yra pora vietų kur su parko medeliais atkeliavo garšva. Tai taip ir būna nedideliu ploteliu po medžiu. Ten mat patręšta. Krunės sėklas šiemet įsigijau su tokiais pačias tikslais. Toks pat ir mūsų požiūris dėl kiemo augalijos - ne eraičino "kilimas" , o dobiliukai, pienės, gyslotis, takažolė ir pan. Gal čia ne visai į temą. Į temą pritaikysiu, jei pasakysiu, kad žydint kiemui, vaismedžiams irgi nauda.
Atsakyti

nežinau, koks pokalbis buvo su jumis, o pas mus gražiai perspėja susitvarkyti medžius ir duoda terminą. Vieni susitvarko, kiti piktybiškai nieko nedaro. Va pastarieji vėliau ir turi šiukšlių ant kiemo.
Atsakyti
Su manim nei sykio nera susisieke LITGRID atstovai del medziu ar ju tvarkymo. Zinau taisykles, kad turi buti privaziavimas, kokios yra servituto ribos, medzius genim...tai, kaip jie atvaziave sumano palauzyti ir uz srvituto ribu, nes nu jiems taip atrodo.... verysad.gif doh.gif
Del sklypo tvarkingumo, kadangi sodas mieste, tai kas kazkiek laiko tikrina sklypu apleistuma, tvarkinguma, tai siuo atveju ir sienaujam, ir genim ir sakas graziai sukraunam, tai, kad aklypas negyvenamas, deja kaimynams sukelia monciu pvz. Ismesti statybines atleikas,arba per tvora suversti nupjauta zole doh.gif cia jau as kovoju blush2.gif
Beje, kas turit aronjas, kokios veisles?
As turiu, bet persodinus, ji nugaiso, matyt pazeidem saknis, betji buvo jau labai sena ir visai neiasku kokios veisles.
Is kur rekomenduotumet pirkti ir kokia?
Atsakyti