QUOTE(padraika22 @ 2016 02 16, 11:38)
Sveikos, gal kas pasakys, kur rasti saules uogu kitaip sarachu arba sodo melyniu seklu? O gal kas turit pardavimui?
Aš tikrai turiu, parašykit laiškelį, įdėsiu į laišką..juk jos mažos, tikrai pavyks nusiųsti..aš iš Šiaulių..
QUOTE(amba41 @ 2016 02 15, 18:15)
Konfetnaja yra. Galvoju, ar ja, ar medunica... Kasteles nera, reikes paskaitinet apie ja, aciu.

Papildyta:
QUOTE(ziurkytes @ 2016 02 15, 19:23)
Aha, ir as galvoju, kad i medelyna reikia, arba i sodininku muge. Duotu paragauti, butu lengviau issirinkt.

Ir as nesulaukiu...

Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2016 02 15, 19:34)
Uzjauciu... O kodel toki sklypa pirkot? Atsiprasau uz nekuklu klausima... Nu tada ten tik vaiskrumiai tinka sodinti...
Nepamirskit, kad aktinidiju dvieju reikia, berniuko ir mergaites, nebent pirksit savidulke, bet man savidulke nors zydejo, bet nemezge, arba mezga mazai, geriau, jei berniukas kur netoli, mezga geriau
beje galima ir nemokamai uzsiauginti ju
mes taip visa tvira apsisodinom prisidaigine, bus aisku, kaip po ziemos isgyveno.
O del sklypo, tai sklypa mes turejom, o paskui bac ir istate aukstos itampos cementini stulpa ir padare servituta, iskirto toje vietoje medzius mamos sodintusir jau tuo metu kokius 30 metu amziaus
like medziai yra apie 60 m. amziaus, cia musu seimos trys kartosmisaugusios, delto ir parduoti nesinori, bet labai pikta, kai neimaneliai lenda ir lauzo medzius, o po saves net nesusitvarko

O del sklypo, tai sklypa mes turejom, o paskui bac ir istate aukstos itampos cementini stulpa ir padare servituta, iskirto toje vietoje medzius mamos sodintusir jau tuo metu kokius 30 metu amziaus

QUOTE(Alchemie @ 2016 02 17, 19:15)
Nepamirskit, kad aktinidiju dvieju reikia, berniuko ir mergaites, nebent pirksit savidulke, bet man savidulke nors zydejo, bet nemezge, arba mezga mazai, geriau, jei berniukas kur netoli, mezga geriau
beje galima ir nemokamai uzsiauginti ju
mes taip visa tvira apsisodinom prisidaigine, bus aisku, kaip po ziemos isgyveno.
like medziai yra apie 60 m. amziaus, cia musu seimos trys kartosmisaugusios, delto ir parduoti nesinori, bet labai pikta, kai neimaneliai lenda ir lauzo medzius, o po saves net nesusitvarko 

Tuo metu zeme priklause valstybei, kolektyviniai sodai, buvo tik malone su galimybe pasiknaisioti zemeje, niekas nieko neklause. Kaip ir dabar atvaziave tvarkyti servituta jauciasi, kaip namie
servitutas valstybes, medziai trukdantys-mano, kai juos aplauzo, siuksles irgi mano
nesusitvarkysiu, savivaldybe baus uz neprieziura
Dabar tam sklype dengdama juoda pleve isnaikinau gana dideli plota garsvu
reiks pavasari garstyciom uzseti, ir zeme pagerejo, nebe tokia rugsti, siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu
Gal kas turi seklu, ar zinot, kur gauti

QUOTE(Alchemie @ 2016 02 18, 12:35)
... siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu

Kodėl toks noras, baisiai smalsu.

Ar ta ne tas pas augalas - http://www.originali...apiosios_krunes .
Tuo metu zeme priklause valstybei, kolektyviniai sodai, buvo tik malone su galimybe pasiknaisioti zemeje, niekas nieko neklause. Kaip ir dabar atvaziave tvarkyti servituta jauciasi, kaip namie
servitutas valstybes, medziai trukdantys-mano, kai juos aplauzo, siuksles irgi mano
reiks pavasari garstyciom uzseti, ir zeme pagerejo, nebe tokia rugsti, siaip labai noreciau paseti kvapniojo lipiko, bet nezinau kur gauti seklu

supratau... Uzjauciu, nesmagu kad taip elgiasi.. Na, sakas bent jau sukurent galima...
QUOTE(amba41 @ 2016 02 18, 14:05)
Kodėl toks noras, baisiai smalsu.
. Mane visada domina augalai, apie kuriuos nelabai žinau. Tipo - gal ir man reikia.

Oooo

QUOTE(MadlenaX @ 2016 02 18, 14:12)
supratau... Uzjauciu, nesmagu kad taip elgiasi.. Na, sakas bent jau sukurent galima...
Nu, kad jas sukurentum, lirma reikia is vietos pajudinti, nes buna kamienines sakos, paskui jas susmulkinti galima benzopjuklu, kas jau darbas vyrui, o tada isdziovinti ir kurenti

Jei auga garšva, tai ne tokia ir prasta žemė. Pas mane ji neauga t.y nesiplečia. Yra pora vietų kur su parko medeliais atkeliavo garšva. Tai taip ir būna nedideliu ploteliu po medžiu. Ten mat patręšta. Krunės sėklas šiemet įsigijau su tokiais pačias tikslais. Toks pat ir mūsų požiūris dėl kiemo augalijos - ne eraičino "kilimas" , o dobiliukai, pienės, gyslotis, takažolė ir pan. Gal čia ne visai į temą. Į temą pritaikysiu, jei pasakysiu, kad žydint kiemui, vaismedžiams irgi nauda.

nežinau, koks pokalbis buvo su jumis, o pas mus gražiai perspėja susitvarkyti medžius ir duoda terminą. Vieni susitvarko, kiti piktybiškai nieko nedaro. Va pastarieji vėliau ir turi šiukšlių ant kiemo.
Su manim nei sykio nera susisieke LITGRID atstovai del medziu ar ju tvarkymo. Zinau taisykles, kad turi buti privaziavimas, kokios yra servituto ribos, medzius genim...tai, kaip jie atvaziave sumano palauzyti ir uz srvituto ribu, nes nu jiems taip atrodo....
Del sklypo tvarkingumo, kadangi sodas mieste, tai kas kazkiek laiko tikrina sklypu apleistuma, tvarkinguma, tai siuo atveju ir sienaujam, ir genim ir sakas graziai sukraunam, tai, kad aklypas negyvenamas, deja kaimynams sukelia monciu pvz. Ismesti statybines atleikas,arba per tvora suversti nupjauta zole
cia jau as kovoju
Beje, kas turit aronjas, kokios veisles?
As turiu, bet persodinus, ji nugaiso, matyt pazeidem saknis, betji buvo jau labai sena ir visai neiasku kokios veisles.
Is kur rekomenduotumet pirkti ir kokia?

Del sklypo tvarkingumo, kadangi sodas mieste, tai kas kazkiek laiko tikrina sklypu apleistuma, tvarkinguma, tai siuo atveju ir sienaujam, ir genim ir sakas graziai sukraunam, tai, kad aklypas negyvenamas, deja kaimynams sukelia monciu pvz. Ismesti statybines atleikas,arba per tvora suversti nupjauta zole

Beje, kas turit aronjas, kokios veisles?
As turiu, bet persodinus, ji nugaiso, matyt pazeidem saknis, betji buvo jau labai sena ir visai neiasku kokios veisles.
Is kur rekomenduotumet pirkti ir kokia?