nu Neryte.... !!! Net ama praradau
ypac makaronai
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 12, 17:36)
aciu... tiesa pasakiu nieko "bletno" nedariau , tai net nelabai liaupsiu tikejausi isgirsti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 12, 18:23)
Eik tu sau, kaip skanu tos bandukes, dar su guliasu
Troskinti su sv. kopustais sparniukai.
Sparniukus susipjaustom per lenkimus apkepam truputyje sviesto, dedam prieskoniu, svoguna pusziedziais pjaustyta pakepam, dedam morkas siaudeliais pjaustytas, vel pakepam, po to sukreciam isvirta, supjaustyta sviezu kopusta ir truputi pakepam, po to isspaudziam poros citrinu sultis, dedam arb saukst.cukraus, kmynu, grietineles truputi ir dar uzdenge viska dangciu sutroskinam.
Ne, Srove ir Neryte, as taip nezaidziu Net silpna...
Srove, citrinos sultys grietineles nesutraukia???
Srove, citrinos sultys grietineles nesutraukia???
Neryte,Srove,kankinat zmones ir tiek...
Tas bulvines bandukes vienas suvalgyciau su grietine.
O sparneliai tai puiki ideja,kaip tik voliojasi puse kopusto saldytuve..
Tas bulvines bandukes vienas suvalgyciau su grietine.
O sparneliai tai puiki ideja,kaip tik voliojasi puse kopusto saldytuve..
Kaip as noreciau toliu bulviniu banduciu Neryt, gal liko, a???
QUOTE(Srove @ 2008 11 12, 18:13)
Eik tu sau, kaip skanu tos bandukes, dar su guliasu
nors karta ir as tave paerzinau... dabar zinai ka reiksia tas jausmas, kai matai ir seile tysta
QUOTE(daividija @ 2008 11 12, 18:46)
Neryte,Srove,kankinat zmones ir tiek...
Tas bulvines bandukes vienas suvalgyciau su grietine.
Tas bulvines bandukes vienas suvalgyciau su grietine.
man skanu su grietine, sonnie ir svoguniuku kad riebiau butu
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 12, 19:50)
Kaip as noreciau toliu bulviniu banduciu Neryt, gal liko, a???
ne, jau neturiu, nes padarai ir jas reikia virti, po to jau netokios skanios buna bet vien du ir padaryta, gali atlekt
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 12, 20:20)
ne, jau neturiu, nes padarai ir jas reikia virti, po to jau netokios skanios buna bet vien du ir padaryta, gali atlekt
O gal galetum gaminimo eiga papasakot? Kaip kukuliukus daryt?
siandieniniai pietus:
Suktinukai su marinuotais agurkais
karbonada pamusti, priprieskoniuoti, deti agurgo lazdeles, suvynioti, sutvirtinti dantu krapstukais, pakepinti ant sviesto, po to ipilti siek tiek vandens, patroskinti, deti saldytas darzoves (morkos su zirneliais) uzpilti grietinele ir patroskinti, i padaza iberti druskos ir pipiru.
Si karta neturejau plonai pjaustytos sonines, labai skanu apvynioti suktinuka dar sonine
Papildyta:
issiverdi bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu ( 3 asmenim - man, MB ir vaikui) (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumali, suploji dubenelyje tas bulves, dalini i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni, viska sumaisau ir formuoju bandeles jei miltingos bulves tai labai gerai lipdosi, visai prie ranku nekimba. uzverdu vandeni, sumetu i verdanti vandeni ir kai jau isplaukia, paverdu kelias min ir isimu (tik nepervirk, nes issilydis), nuvarvinu ir patiekiu
Esme ta, kad bulves su krakmolu reikia maisyti 4:1 santykiu
tikiuosi viska supratai
Suktinukai su marinuotais agurkais
karbonada pamusti, priprieskoniuoti, deti agurgo lazdeles, suvynioti, sutvirtinti dantu krapstukais, pakepinti ant sviesto, po to ipilti siek tiek vandens, patroskinti, deti saldytas darzoves (morkos su zirneliais) uzpilti grietinele ir patroskinti, i padaza iberti druskos ir pipiru.
Si karta neturejau plonai pjaustytos sonines, labai skanu apvynioti suktinuka dar sonine
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 12, 20:30)
O gal galetum gaminimo eiga papasakot? Kaip kukuliukus daryt?
issiverdi bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu ( 3 asmenim - man, MB ir vaikui) (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumali, suploji dubenelyje tas bulves, dalini i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni, viska sumaisau ir formuoju bandeles jei miltingos bulves tai labai gerai lipdosi, visai prie ranku nekimba. uzverdu vandeni, sumetu i verdanti vandeni ir kai jau isplaukia, paverdu kelias min ir isimu (tik nepervirk, nes issilydis), nuvarvinu ir patiekiu
Esme ta, kad bulves su krakmolu reikia maisyti 4:1 santykiu
tikiuosi viska supratai
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 12, 12:44)
issiverdi bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu ( 3 asmenim - man, MB ir vaikui) (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumali, suploji dubenelyje tas bulves, dalini i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni, viska sumaisau ir formuoju bandeles jei miltingos bulves tai labai gerai lipdosi, visai prie ranku nekimba. uzverdu vandeni, sumetu i verdanti vandeni ir kai jau isplaukia, paverdu kelias min ir isimu (tik nepervirk, nes issilydis), nuvarvinu ir patiekiu
Esme ta, kad bulves su krakmolu reikia maisyti 4:1 santykiu
tikiuosi viska supratai
bliambacki, tikrai darysiu, varau bulbiu virt..
Neryte! Kaip viskas skanu
O mes šiandien vakarienei valgėme spageti su meksikietiškomis daržovėmis, kiniškais grybais ir krevetėmis
Daržovių su grybais tai šaldytas mišinys Visa tai patroškinau su krevetėmis, pribėriau įvairiausių prieskonių (nepagailėjau, dėjau ką turėjau ), tada sudėjau virtus makaronus, viską apibėriau sūriu. Atrodo gal ir nelabai išvaizdžiai, bet buvo tikrai skanu
O mes šiandien vakarienei valgėme spageti su meksikietiškomis daržovėmis, kiniškais grybais ir krevetėmis
Daržovių su grybais tai šaldytas mišinys Visa tai patroškinau su krevetėmis, pribėriau įvairiausių prieskonių (nepagailėjau, dėjau ką turėjau ), tada sudėjau virtus makaronus, viską apibėriau sūriu. Atrodo gal ir nelabai išvaizdžiai, bet buvo tikrai skanu
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 12, 20:44)
issiverdi bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg.
Aciu uz issamu pasakojima. Ryt bandysiu daryt, laaabai jau mane tas "saguciu" vaizdas suviliuojo.