Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

Ačiū jums už receptukus, va katik pagaminau lazaniją ir pašoviau kepti smile.gif nu jau taip skaniai atrodo blush2.gif gaminau pagal kristaly receptuką 4u.gif ką be jusu patarimų ir receptų daryčiau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
O aš neseniai dariau lazanija pagal šį receptą :


Lazanija su lavašu

1 vnt. lavašo
200 gr. sūrio

"Bolognese" padažui:

0,5 kg faršo
4 v.š. pomidorų padažo
1 svogūnas
1 morka
prieskoniai, druska, pipirai pagal skonį

Bešamelio (baltam) padažui:

300-400 ml. pieno
60 gr. sviesto
4 v.š. miltų
žiupsnelis muskato riešuto
druskos

Ruošiame "Bolognese" padažą. Smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką. Kepiname viską, kol gražiai pagels. Kaip apkepa svogūnai ir morkos, sudedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais (nepadauginkite, nes dar dėsime pomidorų padažą). Nuolat pamaišydame troškiname, kol faršas iškeps. Tuomet sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Turi gautis tirštas mėsos padažas.

Bešamelio padažas. Keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, ir gauname vientisą masę. Tada plona srovele pilame pieną ir maišome viską iki vientisos masės. Užviriname viską, ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti (bus maždaug 15 % grietinės tirštumo). Įberiame muskato, druskos pagal skonį.

Lazanijos surinkimas. Suarkuojame sūrį. Imame maždaug 18x25 kepimo formą. Lavašą suplėšome pailgais lapeliais (kaip būtų lazanijos makaronai), išklojame vienu sluoksniu dugną. Aptepame juos Bešamelio padažu. Tada dedame dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo vėl pilame Bešamelio padažo, ir pabarstome plonu sluoksniu sūrio. Tuomet sudedame pusę faršo, ant jo plonu sluoksniu vėl pabarstome sūrio. Dedame sluoksnį lavašo (šį kartą tik vieną) ir kartojame tą patį - baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu Bešamelio padažu ir pabarstome sūriu. Kepame 180C orkaitėje apie 20 min., kol sūris išsilydys. Išjungiame orkatę, ir palaikome lazaniją dar 20 min., kad susigertų visi padažai. Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 16, 00:41)
O aš neseniai dariau lazanija pagal šį receptą  :
Lazanija su lavašu

1 vnt. lavašo
200 gr. sūrio

"Bolognese" padažui:

0,5 kg faršo
4 v.š. pomidorų padažo
1 svogūnas
1 morka
prieskoniai, druska, pipirai pagal skonį

Bešamelio (baltam) padažui:

300-400 ml. pieno
60 gr. sviesto
4 v.š. miltų
žiupsnelis muskato riešuto
druskos

Ruošiame "Bolognese" padažą. Smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką. Kepiname viską, kol gražiai pagels. Kaip apkepa svogūnai ir morkos, sudedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais (nepadauginkite, nes dar dėsime pomidorų padažą). Nuolat pamaišydame troškiname, kol faršas iškeps. Tuomet sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Turi gautis tirštas mėsos padažas.

Bešamelio padažas. Keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, ir gauname vientisą masę. Tada plona srovele pilame pieną ir maišome viską iki vientisos masės. Užviriname viską, ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti (bus maždaug 15 % grietinės tirštumo). Įberiame muskato, druskos pagal skonį.

Lazanijos surinkimas. Suarkuojame sūrį. Imame maždaug 18x25 kepimo formą. Lavašą suplėšome pailgais lapeliais (kaip būtų lazanijos makaronai), išklojame vienu sluoksniu dugną. Aptepame juos Bešamelio padažu. Tada dedame dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo vėl pilame Bešamelio padažo, ir pabarstome plonu sluoksniu sūrio. Tuomet sudedame pusę faršo, ant jo plonu sluoksniu vėl pabarstome sūrio. Dedame sluoksnį lavašo (šį kartą tik vieną) ir kartojame tą patį - baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu Bešamelio padažu ir pabarstome sūriu. Kepame 180C orkaitėje apie 20 min., kol sūris išsilydys. Išjungiame orkatę, ir palaikome lazaniją dar 20 min., kad susigertų visi padažai. Skanaus


tiesa,orginalus receptukas pagal sia nuoroda http://aj-receptai.b...-su-lavasu.html
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2010 01 18, 18:12)
Idarui: 500g maltos mesos, 100g svogunu, 4 cesnaku skilteles, 800g savo sultyse konservuotu pomidoru, 75g sauso raudonojo vyno, dziovintu raudoneliu, pipiru, druskos, sauksto aliejaus.
Padazui: 50g sviesto, 2 saukstai miltu, 1/2 l pieno, ziupsnelis malto muskato, druskos.
Lakstams: 2 stiklines miltu, 2 kiausiniai, 2 saukstai aliejaus, 2 saukstai labai salto vandens, saukstelis druskos, 250g fermentinio arba mocarelos surio.
Paruosimas: pirmiausiai reikia uzminkyti tesla, o kol ji brinks, paruosti idara ir padaza.
1. Miltus nusijoti i dubeneli, viduryje padaryti duobute. Kiausinius, alieju ir vandeni gerai suplakti su druska. sutarkuoti suri. i miltuose padaryta duobute supilti plakini ir toliau plakti maisikliu su teslai skirtais antgaliais, kol neliks sausu miltu. 2. tada rankomis greitai iminkyti tesla iki vientisos mases ir suformuoti rutuli. Tesla apdenkti maisto plevele ir palikti bent pusvalandziui, kad ji isbrinktu ir taptu tampresne.
Idarui skirta svoguna supjaustyti mazais kubeliais. Visus skardineje esancius pomidorus supjaustyti griezineliais. Svogunus pakepinti su aliejumi, kol graziai apskrus, sudeti malta mesa ir maisydami apkepinti. Tada ipjaustyti cesnakus, dar pakepinti. Veliau sudeti griezineliais supjaustytus pomidorus, ipilti kelis saukstus ju sulciu, supilti vyna suberyi prieskonius, pasudyti ir nuolat maisydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol isgaruos skystis. Padazui skirta sviesta istirpinti svarioje keptuveje, ikaitinti, suberti miltus ir maisant kepinti, kol neliks zaliu miltu skonio, o padazas igaus svelnu riesutu skoni. tada suberti prieskonius. visa laika maisant plona srovele supilti piena ir uzvirinti. tada kaitra sumazinti ir virti, kol padazas sutirstes.
3. isbrinkusia tesla padalinti i 5 lygias dalis, sukocioti i rutuliukus. Kiekviena ju iskocioti i plona laksta. 4. Kepimo inda patepti riebalais, ikloti viena teslos laksta, uzberti lygu idaro sluoksni. 5.pabarstyti fermentiniu suriu ir uzpilti padazu. taip sloksniuoti, kol sudesi bvisus produktus.
Kepti 30-40 min. 180 laipsniu orkaitej.
P.S. vynas suteikia labai skanu kvapa ir skony ydomu rolleyes.gif

Tai va. Tikiuos kamnors patiks 4u.gif



as darau pagal jusu recepta, tik as nepyliau vyno, lakstus pirktinius dejau ir dar pievagrybiu nat virsaus pridejau rolleyes.gif dabar kepa, ziuresim kai iskeps kas gavosi ax.gif kiek esu kepusi lazanijas visada beveik viska darydavau taip pat, tai gaudavosi fantastiskai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilioke_: 20 birželio 2010 - 12:36
Visad darau pagal šį receptą,greita ir skanu bigsmile.gif

Ingredientai:
Faršas(dedu didesnę dalį jautienso ir damaišau veršienos arba kiaulienos), 400gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Pomidorai, 3-5
Prieskoniai, dedu universalių,dar žolyčių dametu savo nuožiūra
Makaronai, skirti 250 gramų
Lydytas sūris, 200 ,parmezano užpilu truputėli dar (apie pora šaukštų)
Grietinėlė, 5 šaukštai
Pomidorų sulčių apie stiklinę

Gaminimas:
Faršą pakepinti ant mažos ugnies keptuvėje, sudėti pjaustytą svogūną, pakepinti. Supilti prieskonius. Sudėti pjaustytus pomidorus(aš dažniausia blenderiuoju darau alia košytę) . Pakepinti. Kepimo formą ištepti riebalais ir sluoksniuoti.Tada pilu pakeptą faršą,pašildytą pomidorų tyrę,sūri,giretinėlę į veiną bliūdą ir išmaišau,tada žiūriu aks gauans i ir po truputi dapilinėju pomidorų sulčių.Kepimo pabaigoje ant viršaus užtepu giretinėlės ir pabarstau sūrio.


Dėti į įkaitintą iki 180˚C temperatūros orkaitę. Kepti 40-50 min.
Atsakyti
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaSaba @ 2010 09 12, 12:51)
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors  makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal  as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif


Kaip tik paraėjusį savaitgalį kepiau ir puikiai pavyko thumbup.gif
Šioje temutėje jau rašė, kad uždėjus paskutinį sluoksnį makaronų gausiai apipilti baltu padažu ir aš pirmas 15-20 min. kepu uždengusi filija. O tada nuimu foliją ir gausiai apibarstau lyditu sūriu ir pabaigiu kepti. O iškepus dar neišimu iš orkaitės. Išjungus dar palaikau kokias 10 min. Bandyk turi pasisekti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaSaba @ 2010 09 12, 10:51)
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors  makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal  as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif


o gal jus ant labai aukstos temperaturos kepat? g.gif pabandykit ant mazesnes 4u.gif man nera nepavyke iskepti laznija essen.gif is pradziukepu nat zemesnes o i pabaiga biski padidinu temperatura rolleyes.gif
Atsakyti
Pirmą kartą svečiuose valgiau lazaniją, bet ji buvo ne tokia, kaip buvau skaičius - viskas lėkštėje tiesiog plaukė... Tada nusprendžiau pati pasigaminti. Dabar tik pagal tą pagrindinį receptą ir gaminu, bet vis galvoju, kad reikėtų pamėginti kažką naujo. Gaminu su bolonese ir beshamel padažu. Lakštus perku IKI pard, žalioj dėžutėj - jų nereikia apvirti. Turiu dar vieną lazanijos foto, gaila tik neturiu prapjautos. Labai skanus patiekalas, reiks kada vėl pasigaminti smile.gif
lazanija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asariukele: 14 rugsėjo 2010 - 14:44
QUOTE(DaliaSaba @ 2010 09 12, 11:51)
o man su lazanija visai ne kas,kiek kartu bandziau,visada virsutinis sluoksnis sudega,ir kietas neiskiapa g.gif nors  makaronus isbandau vis skirtingos rusies.gal  as kazka ne taip darau,kaip jus mielosios uzbaigiate paskutini ,virsutini sluoksni blush2.gif


Ant viršaus krauk daug balto padažo - beshimelos, taip, kad nesimatytų pirmojo lakšto. O prieš kepant lakštus pagandyk kelias minutes pavirti. Aš asmeniškai tai kol ruošiu mėsos ir beshimelos padažus, palieku šiltam vandenyje pamirkti lakštus, o prieš sloksniujant juos nuplaunu.
Šiandien tinkamas oras kepti lazaniją smile.gif
Atsakyti
As gaminu pagal Lino Sameno recepta blush2.gif gaunas labai skani lazanija bigsmile.gif receptas turetu buti Iki receptuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2004 01 08, 13:06)
Geras!Vakar vakare pagalvojau:atidarysiu naują temą,apie lazaniją.Nes per Naujus su draugais aiškinomės ar reikia lakštus apvirti,ar ne.
Aš darau taip:apverdu lakštus vandenyje,įpylus šaukštą aliejaus,kad nesuliptų.
Įdarui:pakepinu svogūniuką,faršą su prieskoniais, o kitam įdarui-galima imti žirnelius,pievagrybius,paprikas,kukurūzus + prieskoniai ir "sumakaluoti" su majonezu ir kečupu.
Dar pasidarau padažą:suplakti  2 kiaušus su 200ml grietinėlės.Tada sluoksniuoti:makaronai,faršas,pabarstau tarkuotu fermentiniu,truputis padažiuko,vėl lakštai,daržovių įdaras,sūris,truputis padažo ir t.t.Ant viršaus supilti likusį padažą ir apibarstyti sūriu.Kepti (apie 20-30min.) Labai skanu.
Nors girdėjau,kad kiti neapverda tų lakštų.Bet kaimynė bandė,ar tai padažo buvo mažai,bet nesigavo-lazanija buvo kieta ir nevalgoma.


Ka tik po vakarienes ir valgem lazanija gaminta pagal ssyreceptuka.
Makaronus pirkau is Sanitex bazes, kartu nusipirkau ir tos tokius cia minetus didelius vamzdelius. Bet va sitie lazanijos lakstai su kiausiniu buvo labai skanus.
Idara dariau Farsas+paprika+morka+svogunas+pievagrybiai. Naudojau padaza 2 kaisuiniai+ 200ml 12% grietineles+2 saukstai majonezo. Sluoksniuojant ant mesos uztarkuodavau siek tiek surio. Ant virsutinio laksto irgi surio, uzdengiau folija ir kepiau 25min. 200 laipsniu orkaitej. Gavosi nerealiai skaniai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 21 spalio 2010 - 18:45