Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

pekutis
Tiesiog puiku, kad kopūstai patinka smile.gif O dėl grybukų tai girdėjau, kad galima ir be formelių kepti - sukti tuteles iš popieriaus ir taip kepti kojeles, o kepurėles - tiesiog mažus blynukus kepti, kepant išsipučia ir gaunasi graži kepurėlė smile.gif

dianute
taip, labai nedaug, tiesiog pagal save pažiūrėk, kaip tau patogiau užtepti smile.gif Dėl laikymo - tai galima ir ilgiau palaikyti, bent jau mėnesį tai tikrai, bet lapeliai labai trapūs, reikia taip laikyti, kad nesulūžtų. Tu labai teisingai suplanavai - iš karto, neskubant padaryti papuošimus, o po to užsiimti kepimu. smile.gif

voveriena
be abejo gali - kaip tau patinka smile.gif kepimo miltelių paimk pagal miltų kiekį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 23 lapkričio 2006 - 17:12
Na, pagaliau pašoviau kept cukinijų keksą - nu ir privargau su juo... Visų pirma, kažkodėl labai ilgai jis man darėsi smile.gif Antra, nusitarkavau nagą. Trečia, jis gavosi ne kekso konsistencijos, o minkomas, nu, labai labai kietas toks, tai įdėjau pora šaukštų grietinės... Ir nesuprantu kodėl, nes viską sąžiningai svėriau... Gal kiaušinukai per maži... Na, bet jau kepam, kvepia visi namai, ale kepa labai ilgai - jau gerą valandą, bet dar pagaliukas aplipęs tešla... smile.gif
Na, laukite tęsinio, spėju, jau rytoj smile.gif
Atsakyti
Katu, labai tikiuosi, kad rezultatas tavęs neapvils smile.gif Po tokių vargų smile.gif)) Tik man dėl tos tešlos skystumo truputį keista... g.gif Man ji nebūna labai skysta, bet ir ne minkoma, ją tiesiog su ranka dedu į formą... O šiaip ir man ilgai kepa smile.gif
Bat laukiame rezultatų smile.gif

O dabar smile.gif
Čudu - uzbekiški pyragėliai
Jau gerus porą metų kepu pyragėlius pagal šį receptą - skanumėlis smile.gif receptas buvo ir kukinge ir GoodCook.ru, o gal ir dar kur nors smile.gif

Tešlai:
1 st. verdančio vandens
2 st. miltų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos

Įdarui
1 stiklinė tarkuoto moliūgo
1 vidutinis svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštelis cukraus
tarkuoto muškato riešuto ant peilio galo

Miltus persijoti, įberti druskos, ir sumaišyti. Užplikyti verdančiu vandeniu sumaišytu su aliejumi. Išmaišyti šaukštu. Kai truputį pravės, užminkyti elastingą tešlą. Tegul pabrinksta apie pusvalandį.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti, sumaišyti su likusiais ingredientais.

Tešlą kočioti labai plonai apie 2 mm. Išpjauti didelius apskritimus - apie 18-20 cm diametro. Labai plokščiai sudėlioti įdarą vienoje pusėje, pridengti kita apskritimo puse. Pasistengti švelniai išstumti orą iš įdaro. Užspausti kraštus šakutės pagalba. Kepti įkaitintame aliejuje.

Labai gera tešla - puikiai tinka ir saldiems ir pikantiškiems įdarams smile.gif


Atsakyti
Na, keksas iskepe normaliai, siandien prapjovem, tai vyrui visai nepatiko, o man biskuti sad.gif Gal per daug seleneliu idejau (30 g ), tai toks idomus kartus skonis. Siaip speju, labai patiktu, jei ruosciausi egzaminams...
Na, ryt bandysiu kiausiniene, jei nuspresim pusryciaut namuose...
Atsakyti
Katu
gaila, aišku, kad nepatiko smile.gif Gal šokolado nemėgstate? Nuo sėlenų jis neturėtų būti kartus, čia labiau nuo šokolado, nuo kakavos, kavos... Tikriausiai jums patinka lengvesnis, ne toks intensyvus skonis smile.gif
Egzaminams - thumbup.gif gerai pasakei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 lapkričio 2006 - 10:35
Na, siandie darau tortuka medaus...Kurda padariau greit ( kaitinau tiesiai ant plyteles), bet kazka priburiau su tesla- gavosi beveik akmenine, ir, kad ir kaip plonai iskociojau, gavosi nepilni 5 blynai, is kuriu vienas sudege doh.gif cool.gif
Taigi, lauksiu rezultato, siand da nevalgysim. Kazi, koks ten tortukas bus su keturiais blynukais verysad.gif
Beje, merginos, nebijokit, torta gamint ne sudetingiau, nei bet kuri kita smile.gif
Atsakyti
Babaganuš

2-3 vidutiniai baklažanai, geriau pailgi
50 g sviesto arba porą šaukštų alyvuogių aliejaus
1 mažiukas svogūnas
druska, chili pipirai
petražolių žalumynai
jeigu yra - tahini pasta

Baklažanus kepti ant griliaus, orkaitėje arba ant viryklės kol suminkštės. Nenupjaukite uodegėlės, nes su ja lengviau pasukti baklažanus. Nebaisu, jei iš viršaus baklažanai apdegs. Nuvalyti odelę, baklažano minkštimą iš pradžių supjaustyti peiliu, (aš pjaustau tiesiai dubenėlyje), o po to sumaigyti šakute. Į šiltus baklažanus sudėti sviestą arba aliejų ir išmaišyti. Po to tahinį, druską, pipirus. Pabarstyti smulkiai kapotais petražolių lapeliais. Patiekti su balta duona, pita, lavašu. Aš dar pabarstai plonai supjaustytais svogūnais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 lapkričio 2006 - 16:36
Glacee, ar galima ČUDU tešla kept orkaitej, riebaluose bus labai riebu ax.gif
Atsakyti
voveriena
smagu, kad daryti tortą nebuvo sunku. Dabar galvoju, kodėl tau gavosi tik penki lakštai ir kodėl tokia kieta tešla? g.gif Dėl skaičiaus ... ar tikrai kočiojai lakštus degtuko storio? man iš tokios porcijos tai išeina apie dešimt lakštų padaryti smile.gif bet gal čia mano kočėlo kaltė - kočėlas marmurinis, tai juo viens-du ir gatava Tešla šiaip pasidaro kietesnė po šaldytuvo, bet labiau tokia kaip neišminkštintas plastilinas... o gal aš nejaučiu to kietumo kočėlo dėka smile.gif))) Jeigu gavosi labai žemas tortas, tai tiesiog gali supjaustyti jį pusiau ir sudėti vieną pusę ant kitos, nes pagal idėją tai ir kurdo tada turėtų kiek likti smile.gif Bus aukštas ir pailgas smile.gif
Čudu tai nesiūlyčiau kepti orkaitėje, bus labai kieta. Orkaitėje tai galima kepti kitus pyragėlius, štai šituos smile.gif Nors aš nemėgstu fritiuros, bet čudu nesijaučia tas aliejus, ypač, jei gerai nusausinsi juos ant servetėlės smile.gif
Atsakyti
Glacee, gal ir gera tesla, nes pas mane, kaip sakai- neisminkyto plastelino konsistencija...Turbut pošaldytuvinė tešlos būsena mane išgąsdino biggrin.gif
O kremas baisiai skanus, tik ko tai skystas, bijau net paslegt, kad pro kraštus neišbėgtų biggrin.gif
Oi, kaip faina butu toki sunku kočėla gaut g.gif Gal išduosi, kur galima tokį įsigyti? bigsmile.gif
Ačiū už nurodytą tešlą, gal ir skanu riebaluose kepti kepiniai, bet figūra ir taip-ne pyragai ax.gif
Atsakyti
voveriena
kremas ir turi būti poskystis, geriau įsigers, nebijok, jau gali truputį ir paslėgti smile.gif nieko neišbėgs smile.gif
Kočėlą pirkau kažkada Thomas Filips, lyg ir dabar tokius mačiau. Tai yra marmuro presuoti trupiniai. Man jis tarnauja jau daugiau nei devynis metus, jis superinis - visas tešlas vos nie vienu paspaudimu iškočioja smile.gif. Koldūninę tešlą labai lengvai kočioti, medaus smile.gif
Atsakyti
Aciu, Glacce, leksiu ziuret...Tik vyras snairuos..nemegsta jis kocelu..Kazi kodel? biggrin.gif
Atsakyti