Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Karpatė
Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras smile.gif pavadinimas kilęs nuo kalnų - Karpatų pavadinimo.

Tešlai:
1 st. vandens
50 g sviesto
150 g miltu
30 g krakmolo
puse a.saukstelio kepimo milteliu
5 dideli kiausiniai arba 6 mazi

Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo
(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles

Tešla:
Užvirinti vandenį su sviestu, įpilti miltus su krakmolu ir kepimo milteliais ir intensyviai išmaišyti. Truputį ataušinti ir po vieną įmušti kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 220 - 230 C. Tešlą padalinti į 2 dalis: arba išspausti iš kond. maišelio su dideliu antgaliu arba išlyginti peiliu ant kepimo popieriaus. (Kiekviena dalis maždaug turi būti kaip pusė standartinės skardos per visą orkaitę). Kepti apie 35-40 min. Išjungti orkaitę ir palikti dar penkiolikai minučių. Išimti, ataušinti.
Kremas:
Trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi), miltais ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk smile.gif ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti ir ataušinti. Išplakti grietinėlę ir atsargiai sujungti su ataušusiu kremu.

Lakštus pertepti kremu, viršų pabarstyti c. pudra. Palikti porai valandų kad susigertų smile.gif

Aš dariau iš pusės normos ir kepiau vieną lakštą, kurį perpjoviau. Kitą kart darysiu kaip priklauso.... nes skaaaaaaaanuuuuuu smile.gif ir maža buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 02 sausio 2007 - 10:13
buzhiukas
viskas priklauso, kiek laiko marinuosi vištytę. Jeigu porą valandų, tai nereikia nuplauti, bet jeigu apie parą, tai geriau nuplauti, nes gali būti persūru. smile.gif Tu turi omeny įdarytą vištą su riešutais? smile.gif mano smile.gif
Vištos odą nuimti labai paprasta.
Geriausia paimti didelę vištą apie 2 kg. Ir piršteliais pradedi listi tarp odos ir mėsos blink.gif blink.gif blink.gif taip... jeigu kažkur neatsiskiria, tai tada su peiliu truputi padedi ir vėl pirštais. Kai prieini prie sparnelių sąnarių - ,tai tada išpjaut pagal sąnarį. Kulšeles išversti iš odos ir nukapoti galiukus.... jooooooo... atrodo kaip žmogėdrų pietūs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Po to prikemši tuo faršu, kuris patinka. Dėl mažų skylučių jaudintis nereikia, o didesnes aš dantų krapštukais sutvirtinu. Kakliuką tiesiog pakišu po apačia. Siūlas labai pjauna, man nepatinka

Taip viskas atrodo smile.gif
user posted image
Atsakyti
kaip to torto "... malonumas", kur voveriena dare skonis g.gif ir ar lengvas sitas tortas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 30 gruodžio 2006 - 14:51
Glacee, o gal žinai kokį patiekalą su aviena? Gavau pora kumpių ir nežinau, kip juos apdoroti, kad būtų skanu.
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2006 12 30, 16:31)
Glacee, o gal žinai kokį patiekalą su aviena? Gavau pora kumpių ir nežinau, kip juos apdoroti, kad būtų skanu.


as rytoj kepsiu avino slauni doh.gif kepiau avienos kumpi per kaledas, gavos labai skaniai. o procesas paprastas. avienos kumpi istrinti druska, pipirais, rozmarinu, mairunu. apdeti griezineliais pjaustytu svogunu ir viska uzsukti i folga. para palaikyti saldytuve. pries kepant isimti mesa. padaryti 3-5 ipjovas iki kaulo. ten dar galima ideti rozmarino sakeliu, kumpi prismaigstyti cesnaku. deti i troskintuva, ar forma aukstais krastais, ipilti truputi vandens. pakepus 10-20min, priklausomai nuo kumpio dydzio apversti. kepti palaistant atsiradusiomis sultimis, kol idurus i mesa ims teketi sviesios sultys. kepimo temperatura 200 laipsniu.
nu gal gleece nesupyks, kad savo trigrasi ikisau blush2.gif
Atsakyti
lanaa
aš gal torto nekomentuosiu smile.gif)))) šiaip ir lengvas ir skonis geras ax.gif

Moonlit
lanaa 4u.gif tau viską ir parašė smile.gif skirtumas tik smulkmenose - aš dedu šalaviją, ne mairūną ir česnaką smulkinu. Taip pat porą šaukštų aliejaus, o visą kitą - kaip ir lanaa parašė. rolleyes.gif
O dar, manau, kad šis receptas yra tikrai vertas dėmesio smile.gif (kaip ir visi kiti šitame bloge smile.gif mirksiukas.gif ) užkeptas avienos kumpis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 31 gruodžio 2006 - 11:29
QUOTE(Glacee @ 2006 12 31, 11:09)
lanaa
aš gal torto nekomentuosiu smile.gif)))) šiaip ir lengvas ir skonis geras ax.gif

Moonlit
lanaa  4u.gif tau viską ir parašė smile.gif skirtumas tik smulkmenose - aš dedu šalaviją, ne mairūną ir česnaką smulkinu. Taip pat porą šaukštų aliejaus, o visą kitą - kaip ir lanaa parašė.  rolleyes.gif
O dar, manau, kad šis receptas yra tikrai vertas dėmesio smile.gif (kaip ir visi kiti šitame bloge smile.gif  mirksiukas.gif  ) užkeptas avienos kumpis


glacee, as irgi kartais mairuna keiciu salaviju, ka turiu po ranka ta ir naudoju biggrin.gif aplamai man salavijas thumbup.gif nors lietuvoj ir nera populiarus. o va anglai kiek zinau, ji daznokai naudoja savo virtuvej smile.gif
o tortuka "citrinini malonuma" visgi surizikavau ir padariau. gaila neteks paragaut, nes padovanojau draugams smile.gif o sau pasilikau jau isbandyta medaus torta rolleyes.gif tiesa, darant "citrinini malonuma" naudojau kazkokia specialia vokiska zele tortams, kuri pradeda stingti, vos tik ja pradedi pilti... tai ziauriai palengvino darba thumbup.gif kas darys, labai rekomenduoju, jei norit sutaupyt laika ir nekaisiot nosies kas minute i saldytuva, tikrinant, kaip zele stingsta smile.gif
Atsakyti
Labas Glacee 4u.gif Linksmų ir skanių tau švenčių 4u.gif Noriu padėkoti, kad labai kantriai ir nuoširdžiai padedi mums, mokai virtuvės paslapčių 4u.gif AČIŪ

Išviriau vyniotinį sulčių pakelyje - viskas gavosi puikiai ir labai skaniai rolleyes.gif

taip pat iškepiau farširuotą vištą
user posted image

Odą pavyko nulupti gerai, tik nugaroj truputį įplyšo. Ištraukiau iš orkaitės ir galvoju - guli kaip nabašnykas be galvos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tik formos nelabai vištiškos gavosi biggrin.gif Vakare ragausim rolleyes.gif

Ir aišku citrininis malonumas rolleyes.gif

user posted image
user posted image

Matosi kad žele perlaikiau šaldytuve verysad.gif Mažylę migdžiau ir pražiopsojau doh.gif Bet rožytę susukti pavyko. Ir šokoladinė juosta pavyko thumbup.gif Kaip pradedančiai puošėjai, man labai gražu ax.gif

Ačiū už receptus 4u.gif



Atsakyti
padaraiu Gastroorgazminį -labai skanu
Atsakyti
Dariau Karpatę, kas gausis nežinau, bet kremas skanus.Kopūstai provansal dar nuo Kalėdų liko (visiems patiko).Dariau farširuotą vištą (kažkur forume esu davusi receptą), na ją aš darau jau turbūt 20 metų. Sovietiniais laikai šlapenka farširuodavau lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikiu su naujaisiais!!!

Labai noriu padėkoti Glacee už puikius receptus.
Per šventes išbandžiau Vitamininių salotų receptą. Tikrai gavosi puikiai. thumbup.gif
Dar iškepiau Gastroorgazminiai brownies Cappuccino
Ir jis atrodė šitaip:
user posted image
Tikrai labai skanus ir netgi aš lengvai jį pagaminau wub.gif
Atsakyti
Mielosios, nuoširdžiai sveikinu jus visas su Naujausiais metais smile.gif

taip pat norėčiau labai padėkoti už sveikinimus ir čia temoje, ir až wub.gif
Nolina 4u.gif buzhiukas 4u.gif @asta 4u.gif Betse 4u.gif ... ... ... 4u.gif

lanaa
dėl šalavijo - drinks_cheers.gif net keli lapukai padėti ant kepamų bulvių - dangus burnoje smile.gif o prieš tai - nosyje:)))) kol kepa:) Tu apie tortengussą kalbi? Geras daiktas, net kiviai juo užpilti stingsta:) tik sluoksnis plonas būna, jei reikia storesnio, tai žėlė geriau naudoti:) Taip tikiuosi, kad draugai nepamirš įspūdžiais pasidalinti:)

buzhiukas
clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif kokia tu šaunuolėsmile.gif pasidarbavai iš peties:) Ir vištusia simpatiška, tu ją faršu su riešutais įdarei? O tortas - superinis! Ir rožytę sukti visiškai nesunku buvo, tiesa? smile.gif Džiaugiuosi, kad ir vyniotinis pakelyje patiko:)

Vladislava
Labai malonu, kad viskas gerai pavyko smile.gif

tavi
Ir aš, ir aš dariau karpatęsmile.gif teškėjo, bet buvo laaaaaaabai skanu:) ir dar pasakysiu - įdarytą vištą irgi darau gal kokių dvidešimt metų, o gal ir daugiau... o, prisiminiau - per sesers vestuves premjerą dariau, o tai buvo 83... blink.gif

Betse

labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 02 sausio 2007 - 13:08