Labai populiarus lenkiškas plikytos tešlos pyragas, toks didelis ekleras

Tešlai:
1 st. vandens
50 g sviesto
150 g miltu
30 g krakmolo
puse a.saukstelio kepimo milteliu
5 dideli kiausiniai arba 6 mazi
Kremui:
1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
pusė stiklinės miltų
pusė stiklinės krakmolo
(vanilinis cukrus) lub (citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys)
150 g sviesto
400 ml. grietinėles
Tešla:
Užvirinti vandenį su sviestu, įpilti miltus su krakmolu ir kepimo milteliais ir intensyviai išmaišyti. Truputį ataušinti ir po vieną įmušti kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 220 - 230 C. Tešlą padalinti į 2 dalis: arba išspausti iš kond. maišelio su dideliu antgaliu arba išlyginti peiliu ant kepimo popieriaus. (Kiekviena dalis maždaug turi būti kaip pusė standartinės skardos per visą orkaitę). Kepti apie 35-40 min. Išjungti orkaitę ir palikti dar penkiolikai minučių. Išimti, ataušinti.
Kremas:
Trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi), miltais ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk

Lakštus pertepti kremu, viršų pabarstyti c. pudra. Palikti porai valandų kad susigertų

Aš dariau iš pusės normos ir kepiau vieną lakštą, kurį perpjoviau. Kitą kart darysiu kaip priklauso.... nes skaaaaaaaanuuuuuu

