Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Ačiū Glacee 4u.gif lauksiu košytės , o tai aš nelabai jas moku virti essen.gif
Papildyta:
QUOTE(crocus @ 2007 02 01, 16:00)
Glacee buvo minėjusi lietuvišką "Black" šokoladą. Kainuoja tik 99 cnt. Pirkau Norfoje. Toks raudonas popieriukas. Atrodo "Vilniaus pergalė" gamina.

Tikriausiai "Dark chocolate''(ne ''Black") ax.gif dabar panosėj turiu popieriuką tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2007 02 01, 20:34)
Tikriausiai "Dark chocolate''(ne ''Black")  ax.gif dabar panosėj turiu popieriuką  tongue.gif

blush2.gif Niu va, gal ir apsirikau. O galvon įstrigęs kažkodėl Black pavadinimas. Tai ir vyro neseniai prašiau, kad nupirktų "Black", pasakiau tiksliai kurioj vietoj padėti tie šokoladai. O jis sako , kad nėra tokio verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 01 vasario 2007 - 21:05
bazuka
tai tada ant greičio, be skaičių smile.gif ir kol kas be nuotraukos blush2.gif

Vienuoliška košė
apie puse kg svogūnų
kelios morkos
galima grybų
stiklinė perlinių kruopų
stiklinė ryžių (pailgų, neapvalių)
galima stiklinę grikių (bet tada reikia didelio puodo smile.gif )
druskos

perlines kruopas užmerkti šaltame vandenyje iš vakaro. Svogūnus pakepinti ant aliejaus kol bus visiškai paruošti, jeigu darome su grybais, tai kepame kartu su svogūnais. Atskirai pakepinti morkas. Į puodo apačią dedame dalį svogūnų (su grybais), pusę perlinių kruopų, dalį morkų, pusę ryžių, vėl svogūnus, pusę grikių ir t.t. Užpilame pasūdyto vandens tiek, kad uždengtų kruopas maždaug per tris pirštus. Galima naudoti sultinį. Ir pašauname į vidutiniškai įkaitintą orkaitę maždaug pusantros - dviems valandoms. Puodas turi būti didelis, nes vanduo gali ištekėti. Laikas nuo laiko reikia pažvelgti į puodą, patikrinti, ar neišbėgo vanduo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 01 vasario 2007 - 21:12
Taigi į tavo paskutinį tortą dėti vyšnias mirkytas alkoholyje, mirksiukas.gif
Atsakyti
Košė, tikiuosi thumbup.gif Kažkada mačiau per Rusijos televiziją kažką panašaus, reikės pabandyti pagaminti, kai vyras grįš, jis pas mus košių mėgėjas, o ir man visai nieko, bet kiekis labai didelis, tai ilgai kankinti tektų, gali ir atsibosti lotuliukas.gif
Atsakyti
šokoladinis keksas su cukinijomis - atominis lotuliukas.gif , jau mb - šokolado-kakavos mėgėjas, bet sakė - pats tas, tikrai ne per mažai šokolado hihihi.gif , ačiū.


dabar klausimėlis - o kaip su glazūra gražiai 'rašyti' ant torto, kaip paskutinėje nuotraukoje, kokių aparatų ir gebėjimų reikia? g.gif

ir ar morkų pyragui būtini ruginiai miltai? rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif dariau kalakutienos šlaunelę patalėliuose - labai skanus patiekalas - dėkuj už receptą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Prisidėjau ir aš prie kulinarijos mėgėjų. Vakar išbandžiau obuolinius pyragėlius ir šokoladinį-vyšninį tortą. Pyragėliai gavosi puikiai smile.gif tik nepatiko citrinos žievelė (gal citrina netikus buvo, nes bais jau neskani). O tortas tai gavosi visiška nesėkmė akiai verysad.gif bet kaifas skrandžiui bigsmile.gif Ir iškilo keli klausimukai:

ar tikrai nereikia miltų į tešlą?
ar tikrai reikia kepti tokioj gana žemoj temperatūroj?

Nes biskvitą kepiau beveik valandą, išėmiau, džiaugiaus kad lyg ir gerai iškilo, bet vėliau ėmė ir įkrito vidurys. Ir kas baisiausia, geriau pažiūrėjus, pamačiau, kad tas biskvitas nė velnio neiškepęs - visas vidurys žalias, tik pakraščiai patys ir iškepę verysad.gif Niu, bandžiau gelbėt - vėl į orkaitę ir kepiau dar apie valandą. Aišku, paliko baisiai trapus ir dar truputį link vidurio pakepė, bet daugumoj vsitiek liko pusžalis, nu toks šlapias. O gal kepiau per mažoj formoj ir todėl man normaliai neiškepė g.gif (beje, kepiau 18 cm formoj, bet tik iš pusės normos)

Tikiuosi rasi laiko atsakyti. Ir dėkui iš anksto
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2007 02 02, 20:47)

Nes biskvitą kepiau beveik valandą, išėmiau, džiaugiaus kad lyg ir gerai iškilo, bet vėliau ėmė ir įkrito vidurys. Ir kas baisiausia, geriau pažiūrėjus, pamačiau, kad tas biskvitas nė velnio neiškepęs - visas vidurys žalias, tik pakraščiai patys ir iškepę verysad.gif  Niu, bandžiau gelbėt - vėl į orkaitę ir kepiau dar apie valandą. Aišku, paliko baisiai trapus ir dar truputį link vidurio pakepė, bet daugumoj vsitiek liko pusžalis, nu toks šlapias. O gal kepiau per mažoj formoj ir todėl man normaliai neiškepė g.gif  (beje, kepiau 18 cm formoj, bet tik iš pusės normos)

Tikiuosi rasi laiko atsakyti. Ir dėkui iš anksto



Na įkišiu savo nosį aš dėl šokoladinio-vyšninio torto blush2.gif . Aš jau kepiau jį ne kartą (Mišelės receptukai man labai patinka mirksiukas.gif). Tai vat, kadangi miltų čia nė gramo, tai vietoj jų yra riešutai. Aš riešutukus su blenderu sutrinu, ne iki pastos skystumo, bet kad dar liktų trupinukų nedidelių. Tuomet biskvitas gaunasi puikus ir jokių problemų kepant. Tikiuosi kitąkart pavyks ax.gif

Atsakyti
Glacee, atrodo kazkur rasiau zinute, bet dabar nerandu g.gif , Gal turi koki lazanijos recepta, man labiausiai rupi kaip pasigaminti paciai makaronus ax.gif
Atsakyti
Glacee, višta lavaše - tai kažkas nuostabaus. Dėjau Avokado arabiškus prieskonius, truputi, raudonėlio ir citrininių pipirų.
Atsakyti
Dėkui, Ugnuže, būtinai darysiu dar kart, nes skonis fantastiškas. Ir tikiuosi pavyks kaip reikia padaryt ax.gif
Atsakyti