


Šokoladinis-vyšninis tortas
Ką galiu pasakyti... Taigi ką galima pasakyti apie tortą, kurio sudėtyje daugiau nei pusė kg šokolado?????








Biskvitui
225 g šokolado
225 g sviesto
6 kiaušiniai
3/4 st. cukraus
1/4 st. kakavos
1 st. kapotų riešutų
1/2 a.š. druskos
Kremui
200 g. šokolado
200 ml grietinėlės
300 šaldytų vyšnių
1/2 st. cukraus
Glazūrai:
100 g šokolado
50 ml grietineles
50 g sviesto
Orkaitę įkaitinti iki 160С.
Formą 33х22 cm iškloti kepimo popieriumi.
Vandens vonelėje ištirpinti sviestą ir šokoladą, ataušinti, sumaišyti su tryniais. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Riešutus sumaišyti su kakava ir druska. Per du kartus sumaišyti šokoladinę masę su baltymais. Taip pat per du kartus sumaišyti su riešutais. Tešlą išpilti į formą, kepti apie 50 min, tikrinti mediniu pagaliuku.
Iškeptą biskvitą visiškai atvėsinti. Galima palaikyti šaldytuve.
Vyšnias išvirti su cukrumi, kol sultys sutirštės. Ataušinti.
Kremui sutarkuoti šokoladą. Grietinėlę užvirinti ir verdančią užpilti šokoladą. Išmaišyti kol šokoladas ištirps. Ataušinti apie valand` šaldytuve.
Glažūrai viską ištirpinti vandens vonelėje.
Supjaustyti biskvitą į tris juosteles. Pirmą juostelę sutepti trečdaliu kremo, ant viršaus sudėti pusę vyšnių. Uždengti kita juostele, vėl kremas, vyšnios, biskvitas. Viršų išlyginti kremu ir padengti glazūra. Šonus galima pabarstyti riešutais.