Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(tavi @ 2007 02 13, 18:21)
ŠTai : Zebras


Tai aš žinojau kuriam jis psl yra bigsmile.gif
Bet nebuvo, dabar jau matau ax.gif
Išsikepiau, super skanu thumbup.gif Ir labai gražiai gavosi wub.gif
Dar kepiau lašišą sluoksniuotoj tešloj, tai man labai skanu, ir MB labai labai patiko. Vaikai tik irnesakyk.gif - vienas lašišos nemėgsta, kitas špinatų schmoll.gif
Atsakyti
Kepenėlės vyšnių padaže
Labai skanu ir kaip šaltas užkandis ir kaip karštas patiekalas

user posted image

500 g paukštienos kepeneliu
druska, pipirai, aliejus kepimui

300 g saldytu arba svieziu vysniu
50 g sviesto
75 g raudonojo vyno
1-2 skilteles cesnako
1 a.sauktelis tarkuoto imbiero
1-2 saukstai balzamiko acto
1 a.saukstas cukraus
druska, pipirai

Kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, iškepti ant gana stiprios ugnies. Atidėti į šalį.
Švarioje keptuvėje ištirpinti svietą, suberti imbierą, česnaką, cukrų, lengvi apkepti, supilti vyną ir actą, užvirinti ir suberti vyšnias. Virti apie dešimt minučių. Pasūdyti, įberti pipirų. Karštu padažu užpilti kepenėles. Patiekti su skrudinta duona.

Atsakyti
laurindrė
yra dar vienas būdas - į padėkliuką plonu sluoksniu įpilti žėlė tirpalo. Sustingdyti. Po to formelėmis iųspausti tai, ko reikia smile.gif Padėkliuko dugną lengvai pašildyti ir tada viskas lengvai išsiims smile.gif

Smiltis
ačiū smile.gif aš visiškai buvau pamiršus smile.gif dabar įdėjau smile.gif Labai smagu, kad ir zebras patiko, ir kad lašiša sluoksniuotoje tešloje smile.gif Mes irgi tik su vyru valgom, o vaikas - ne smile.gif

tavi
4u.gif

Eni
Labai gražus zebriukas gavosi thumbup.gif Džiaugiuosi, kad ir skonis patiko ir kad viskas gerai pavyko smile.gif O dėl tešlos tai ji nėra tokia skysta kaip pienas, bet ir ne tiršta. Čia, manau dėl sviesto-aliejaus, nes sviestas kiek stingsta smile.gif
Atsakyti
Glacee kažkada minėjai , kad iš baltymų kepi omletą. Bet irgi recepto nerandu, ar ten paprastai kaip nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 02 14, 10:51)
Glacee kažkada minėjai , kad iš baltymų kepi omletą. Bet irgi recepto nerandu, ar ten paprastai kaip nors  g.gif

Atskiro recepto tai ir nebuvo smile.gif Žinutėje Glacee papasakojo kaip kepa. Žinutės neatseku, bet turiu ją nusikopijavusi, nes mūsų šeimynai laaabai patiko - ir vyras išmoko,tai rytais palepina ax.gif
Glacee baltymų omletas:
"Kartais vien iš baltymu, bet dažniausiai dar pridedu kokį vieną kiaušinį - du kiaušiniai, keturi baltymai, druskos, pusė stiklinės pieno, viską išplaku. Kažkokioje protingoje knygoje perskaičiau, kad omletą reikia plakti tik šluotele ir padaryti 25 judėsius, ne daugiau, nes jau po to gaunasi biskvitas Tai taip skaičiuoju ir plaku. Truputį druskos, kartais dar kokių pievagrybių ar daržovių mažų gabaliukų dedu - cukinijų, pomidorų. Tada supilu į stiklines, sustatau jas ant skudurėlio į puodą su vandeniu, uždengiu dangčiu ir verdu. Kiek ilgokas tas procesas, bet ... Po to barstau žalumynais ir valgome:)"
Mums labiausia patinka su trupučiu cukinijos ir pomidorų, vyras dar kumpio kelis gabalėlius įsideda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 14 vasario 2007 - 11:32
QUOTE(Glacee @ 2006 11 13, 20:18)
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas

user posted image
user posted image
Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos. smile.gif

Aš jau senokai žiūriu į šį pyragą, varvindama seiles ax.gif Šiandien nusprendžiau iškepti... pagalvojau, kad nebus sunku, nes plikytos tešlos sausainukus N kartų jau kepiau... ax.gif
Noriu paklausti... Drugelius tu kiek laiko kepi? O galima pyragaičius tiesiog švirkštu pripildyti? Į vainiko vidų tu tik braškes dedi, ar ir kremo šiek tiek įdedi? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2007 02 12, 19:08)
showtopic=148374&view=findpost&p=7898438]Apie štai tokį zebrą[/url]  bigsmile.gif 

o dėl Brownies įkišiu savo trigrašį  blush2.gif  na aš jau ne vieną kartą dariau ir viskas gerai gaunasi  ax.gif  tik pirmą kartą per ilgai kepiau Brownies, tai sausokas buvo, bet dabar anksčiau tikrinu, ar iškepęs, tai nebeperkepinu  ax.gif  O taip viską pagal receptą darau  bigsmile.gif  O kas tau būtent nesigauna?  user posted image



dėl Zebro aciuks.gif bandysiu kepti, labai skaniai atrodo.

o Brownies pas mane gavosi galima sakyti kietas, na po to jau kai bandžai pjauti... kai iškepiau, neatrodė suzmekęs g.gif Bet Glace jau parašė, kad jis ir neturi būti purus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 02 13, 12:49)
Eni
Aš tai aišku, jau mirtinai pavėlavau... vakar internetas kažko streikavo, niekaip negalėjau prisijungti doh.gif
Aišku galima ir mineralinį, čia svarbu burbuliukai:) Bet tada dar truputuką cukraus dėčiau, nes šiuo atvėju zebras visiškai nesaldus išeina:) O dėl sviesto, tai net nežinau. Tada reiktų kitokią technologiją taikyti. O kodėl nenori aliejaus? Labai gerai gaunasi keksai su aliejumi, ilgai būna švieži, tik reikia neutralaus kvapo aliejų parinkti smile.gif ir daug paprasčiau gaminti:)

o aš pora metų atgal išbandžiau ir toliau labai sėkmingai naudoju keksams aliejų su karotinu bigsmile.gif , tada tas geltonas sluoksnis labai jau geltonas gaunasi (kaip su naminiais kiaušiniais wub.gif ). Gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
na aš irgi kepiau Zebrą bigsmile.gif
su skoniu gavosi puikiai, bet su vaizdu tai nevisai taip.
man gavosi labai skirtingo tirštumo tešlos: balta skystesnė, ruda tirštesnė. gal pas mane citrina per didelė buvo, ar ką g.gif
tai rudoji skendo baltojoje, ko pasekoje kraštuose išsizebravo gražiai, bet viduryje tai buvo tik du sluoksniai biggrin.gif
Atsakyti
Smiltis
4u.gif

Portukė
ačiū tau smile.gif wub.gif Džiaugiuosi, kad omletas patinka smile.gif reikės man jį pasigaminti ir į sąrašą įtraukti smile.gif

kriziukas
O kaip skonis? Ar patiko? smile.gif

valiute
aišku, kad galima švirkštu pripildyti smile.gif Kaip tau patogiau smile.gif O drugelius tai kepu kelias minutes - pastoviai žiūriu, kad nesudegtų ir tiek smile.gif Į vidų dėjau tik braškes dėl vaizdo smile.gif

Lidija
Ir man patinka keksai su aliejum. Reikės pabandyti su karotinu naudoti smile.gif

san
Smagu, kad patiko zebriukas smile.gif O dėl tirštumo tai iš karto paklausiu, ar nepamiršai papildomus miltus - du šaukštus įmaišyti į šviesią tešlą? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 vasario 2007 - 13:53
Na o aš vakar kepiau šokoladinį vyniotinį, tik nevyniojau aš jo, o dariau kaip sluoksniuotą pyragą ax.gif . Labai skanu thumbup.gif Tik norėjau paklausti, ar ir tau, Glacee, taip gaunasi, kad tuo slyviniu pertepimu galima ir viršų aptepti ir jis, nors ir nesigauna kietas, bet pirštas prie jo nelimpa g.gif
Atsakyti
gutyte
Smagu, kad tau patiko wub.gif Savo vyniotinio viršų aš šlaksčiau šokoladu, bet, manau, jeigu tau tik norisi, tai galima ir viršų įdaru aptepti smile.gif Juk svarbu ne griežtai laikytis recepto kad ir kas bebūtų, o tobulinti pagal savo poreikius smile.gif Man įdaras gaunasi kiek skystesnis - eina kabinti pirštu smile.gif))))
Atsakyti