Na ir aš su liūdesiu skaitau. Bet žinok, čia tikrai neturėtų būti kaltas sviestas. Trapią tešlą daro ir su margarinu ir gerai gaunasi. Buk gerute, papasakok smulkiai, kas neišėjo - kokia buvo tešla, jos faktūra, kaip kepė, kokie žiedai buvo iškepę. Tešlos gamybos principas toks, kaip ir grietiniečių, tik kad be grietinės.


tavi
bandžiau



@asta, *Bitutė*


Portukė
Tešla ir yra skystoka. Bet man ji gana gerai iškylo, net bijojau, kad pabėgs iš skardos. Pradžia irgi kiek sulūžo, bet po to labai gražiai susisuko. Tai pat labai gerai gavosi balta tešla pagal šį receptą. Miltų su kakava bendras kiekis 60 gr.


laurindre



smike
O gi žinok aš irgi tundra, nežinau


Galima įžvelgti tokią plonytę skirtumo liniją - na kaip neštumo teste, kai lyg yra ir kai nėra ir neaišku:) Pagal tai galima suskirstyti taip - beze - tipas, gamybos būdas, o morengas - rūšys. Bet bijau suklaidinti:) literatūroje niekur nemačiau jokių paaiškinimų, o mano laikais, kai mokiausi, morengais buvo maži sausainukai, kurie nebuvo atskiras gaminys, t.y. juos naudodavo papuošimams, užbarstymams, priedam prie desertu, arba, sakykim lipdydavo po du ir tada buvo sausainukai - "sniegelis" toks buvo, o beze buvo tik plikytas kremas. Visa kita - baltyminė tešla


Eni
WOW, WOW, WOW ir aš prisijungiu prie Comma vyro



Comma
