mano nestumas buvo idealus, jauciausi puikiai....likus trim dienom iki gimdymo pasijutau blogai, kazkokie keisti spazmai skrandyje ir spaudimas...nenormaliai didelis. Nulekem is karto i ligonine, dar kankino visa diena, prasidejo saremiai, o spaudimas laikesi. Kai nuleido vandenis ir pamate, kad jie zali, is karto nutare daryti cezari ir nieko nelaukti. Paskui gydytojai pasake, kad man buvo preeklampsija...sito galejau maziausiai tiketis. Gerai, kad viskas pasibaige pukiai, ir as ir mazyle sveikos....bet vis kirba mintis...kodel? ir kodel man taip atsitiko? kodel nepagimdziau pati, nes taip norejau naturalaus gimdymo. O kokios jums buvo priezastys?
Vaiko veidine padetis. Pliu kaklelis po 12 val taip ir neatsidare. Tik 4 cm atsidare.

14 valandu bevandenio periodo, kaklelio atsidarymas sustojo ties 6 cm ir pradejo blogeti vaikelio sirdies tonai...
Apie naturalu gimdyma ir cezari forume romanai parasyti, tik pasakysiu, kad man gimdymas (naturalus ar cezarinis) yra priemone susilaukti sveiko vaikelio, jei tam reikejo operacijos, o dabar jus abi sveikos ir viskas gerai- nematau prasmes klausti "kodel"
Apie naturalu gimdyma ir cezari forume romanai parasyti, tik pasakysiu, kad man gimdymas (naturalus ar cezarinis) yra priemone susilaukti sveiko vaikelio, jei tam reikejo operacijos, o dabar jus abi sveikos ir viskas gerai- nematau prasmes klausti "kodel"

24 val bevandenio periodo ir neprogresuojantias gimdymas, gimdos kaklelis per 23 val atsidare tik iki 4 cm.
Ghm...atsidarymas 4 cm., stojo vaiko sirdele, gelbejant jo gyvybe buvo atlikta skubi operacija.
Iseniota buvo tik 33 savaites ir sedmenine pirmeiga.
8 cm atsidarymas, emė blogėti mažylės širdelės tonai, pasirodo virkštelė buvo dukart apsisukus ir ėmė ją dusint, kai ji po truputį slinko žemyn.
Kaklelis atasidarinejo greitai, ir buvo pilnas atsidarymas, daug valandu saremiu, skatinimas...bet mazaytes galvyte nepratilpo pro mano siaura dubeni..
Mano palatos draugei, kuri labai svajojo gimdyti pati teko skubiai atlikti cezarį, nes vaikelį savaitę pernešiojo ir padarius tonogramą paaiškėjo, kad vaisiaus tonai silpnėja, o kaklelis atsidaręs tik 1 cm. Niekas nieko neaiškino, nuvežė į operacinę ir baigta. O pasirodo tai ir išgelbėjo jos vaikeliui gyvybę, nes ne tik vaikučio širdies veikla silpo, bet dar ir virkštelė buvo apsisukusi 2 kartus.
Kaklelis atsidares tik 4 cm po 8 val, man sirdies priepuolis, jo nesustabdem, staigiai ant operacinio stalo, ir aciu dievui, nes virkstele apsisukusi buvo 2 kartus aplink kakleli.
Neklausynek saves kvailu klausimu, dziaukites gyvenimu ir savo sveiku
Neklausynek saves kvailu klausimu, dziaukites gyvenimu ir savo sveiku

10h bevandenio periodo,nebuvo gimdymo veiklos normalios, su skatinanciais kaklelis atsidare tik 4cm, po to panasiai kaip pas daugeli-krito vaisiaus sirdies tonai,o opercijos metu paasikejo, kad virkstele buvo apsisukusi apie kakliuka 2 kartus...Gerai,kad
viskas baigesi gerai

Turiu 3 vaikelius ir nė vieno nepagimdžiau pati
. Gimdant pirmąjį , kaip sakė gydytojai, nebuvo gimdymo veiklos, gimda atsidariusi, o vaikelis kelyje. Pradėjo retėti vaiko širdelės tonai, tai skubiai teko operuoti, kad neuždustų. Nedaug trūko, kad viskas būtų pasibaigę tragiškai, nes sūnų teko gaivinti, buvo pridusęs. Buvo baisu ir apie Cezario pjūvį mažai težinojau (prieš 13 metų). Dabar medicina toli pažengė. Gimdant antrąjį, neteko sulaukti skausmų, nes gydytojus suneramino dukrytės širdies tonai, kaip pasirodė , virkštelė apsisukusi apie kojytę, o kai spardydavosi kažkaip užsitempdavo. Vėl operacija, bet ši nebuvo baisi, nes mačiau ir girdėjau savo mažylės riksmus. Gimdant trečiąjį -planinė operacija.
Taip, kad nepatyriau tikrojo gimdymo ir visai nesigailiu.

Taip, kad nepatyriau tikrojo gimdymo ir visai nesigailiu.