labas. is anksto del cezario susitart neimanoma. man pries 7 metus dare cezari, del kaklelio neatsidarymo,kai laukiausi gydytojai pasakiau kad noriu cezario, ji pasake ,kad is anksto susitart neina ir kad teoriskai tai as pati nepagimdysiu ,bet praktiskai vistiek turesiu megint, nuo tokio pasakymo man net bloga pasidare(su pirmu prasikankinau dvi paras) tada susiradau kita gydytoja, jis pasake kad lauksim gimdymo eigos. ir kai nuvaziavau su skausmais ,o kaklelis buvo kietas, jis paklause ar pasiruosus pati gimdyt ir laukt ar darom cezari ,as buvau tik uz cezari . ir esu labai patenkinta ,labai greit atsigavauir beveik visai pilvo neskaudejo, aisku tik labai slykstu jausma paliko narkoze.
is anksto del cezario susitart neimanoma.
įmanoma, tik tai priklauso nuo gydytojo

kai buvau beveik 8 mėn.

terminas buvo 09 11d. bet kadangi buvo šeštadienis tai darė penktadienį.
dėl per siaurų klubų, jau nėštumo pradžioje gydytoja perspėjo, kad gali tekt daryti cezarį, nors vėliau sakė kad gal galėčiau ir pati bandyti,

QUOTE(Burele @ 2004 12 20, 13:49)
Sveikutes, gal patartumete tokiu klausimu. Pas mane buvo du planuoti cezario pjuviai- na nelabai isejo pagimdyti. O dabar baisiai norim trecio vaikelio, kaip jus manot, ar didele komplikaciju tikimybe? kai buvau siaip pasiikrinti pas gydytoja, tai ji kazkaip skeptiskai i tai paziurejo, gal pas ka panasi situacija buvo?
As manau, kad didele tikimybe. Daugiausiai perpjauna slapimo pusle esant pakartotinam cezario pjuviui. Man jau darant antra perpjove. Be to cezariai daug pavojingesni nej naturalus gimdymai. Pati turejau tik du. Jeigu pastosiu trecia karta tikrai rezikuosiu ir jei leis sveikata bandysiu gimdyti pati(aisku ne gimdymo namuose) ten to tikrtai neleis. Nestumo ir naturalaus gimdymo metu gali plysti gimda. Po cezario jei buvo daroma spinaline nejautra gali labai skaudeti galva, gali buti zarnu nepraeinamumas, tromboze ir.... Be to po cezario operaciju gali buti problemos su pastojimu. Bet viso to gali ir nebuti. Pirmiausia patikrinkit koks rando storis.
Mano drauge gimde pas Kitoviene. Ir pasake taip, kad jei gydytoja budi - moki jai 400 Lt., jei ja kvieti - tai 500Lt., o jei cezaris 800Lt. Nes tipo jai reikejo daryti cezari ir ji tiek dave, o gydytoja paeme. Sakau, negali buti, o pati pas Kitoviene neklausiau, kazkaip man pasirode negrazu jos to klausti. Na as net ir neisivaizduoju ar gydytojos reikejo paklausti kiek viskas kainuos, ar tiesiog duot kaip atrodo paciai?
QUOTE(Burele @ 2004 12 21, 12:59)
Na as ir neabejoju, kad trecias bus cezario pjuvis, bet man visokios mintys kyla, gal nestumo metu gimda plys, gal vel kas, gal turit pavyzdziu su trim cezario pjuviais?
Mano visos panos gime per cezario pjuvi, per ta pati randa. Kaip atrodo tavo gimdos sienele ar ishplonejus shalia rando gali pasakyti tik gydytojas. Mane, kai operavo 3chia karta, labai rimtai perspejo, kad jei neshiochiau ir 4ta vaika butu labai didele rizika, nes raumuo labai plonas. Tiesa tai mates butent operacijos metu.
Nors po 3chio cezario atsigavau labai greitai, po paros pasiemiau lelyte ir ishmovem i bendra palata.
Visi trys cezariai daryti su spinaline nejautra, jokiu komplikaciju ar pasekmiu nebuvo.
Jau patyriau ka reiskia Cezario pjuvis du kartus. Ir abu kartus likau labai patenkinta. Antras buvo kaip ir planuotas, pati labai norejau, nes po pirmo labai greitai atsigavau. Dare abu pats gydytojas. O del kainu tai sprendeme patys kiek duoti. Aisku nepamazini, nes nezinai kada vel gali prireikti.

nors man tik prasidejo 26 nestumo savaite, buvau pas gydytoja ir ji sake, kad pas mane sedmneine pirmaeiga, ir jei lelius iki 32 sav. neapsivers, tex daryti cezari. Is jos supratau, kad daug sansu, kad lelius apsiverstu nera.
o as cezario juodai nenoriu. Idomu, ar imanoma rasti gydytoja naturalista, kuris sutiktu, kad as gimdyciau pati netgi esant sedmeninei pirmeigai? Suprantu, kad tai siokia tokia rizika, bet man ji priimtinesne nei cezaris.
o as cezario juodai nenoriu. Idomu, ar imanoma rasti gydytoja naturalista, kuris sutiktu, kad as gimdyciau pati netgi esant sedmeninei pirmeigai? Suprantu, kad tai siokia tokia rizika, bet man ji priimtinesne nei cezaris.
QUOTE(Voveryte @ 2005 03 15, 04:31)
nors man tik prasidejo 26 nestumo savaite, buvau pas gydytoja ir ji sake, kad pas mane sedmneine pirmaeiga, ir jei lelius iki 32 sav. neapsivers, tex daryti cezari. Is jos supratau, kad daug sansu, kad lelius apsiverstu nera.
Nebijai del kudikio? as labiau pasitikeciau gydytoja, nei savo pacios noru, juk jei jis bus neapsivertes tai kaip tau istrauks? Pati visa plysi, o ir kudikiui negerai. Geriau jau su cezariu ir pagimdysi gerai, svarbu kad jam jau busi pasiruosus.
JUK SVARBIAUSIA KUDIKIO SVEIKATYTE.
QUOTE(gutukas @ 2005 03 06, 17:51)
įmanoma, tik tai priklauso nuo gydytojo
kai buvau beveik 8 mėn.
jau buvau susitarusi dėl cezario.
dėl per siaurų klubų, jau nėštumo pradžioje gydytoja perspėjo, kad gali tekt daryti cezarį, nors vėliau sakė kad gal galėčiau ir pati bandyti,
bet man tas "gal" kažkaip keistai skambėjo. ne toks dalykas, kad galėtum rizikuoti.

kai buvau beveik 8 mėn.

tau, gutuk, cezari dare del per siauru klubu? mano vienas is klubu matmenu pradzioje nestumo buvo toks, kokio gydytojas nebuvo mates per savo 30 metu praktika

QUOTE(Voveryte @ 2005 03 14, 18:31)
Saunuole kad nenori cezario. Pirmiausia manau , kad dar per anksti jaudintis. Mano direktorei paskutine diena pries gimdyma vaikas apsiverte. Sedmenine pirmaeiga tai tikrai nera patologija del ko reikia daryti cezari, taip sake mano ginekologe. Apsilankykite tinklalapyje www.vaikas.lt.
QUOTE(voriukas @ 2005 03 14, 19:55)
tau, gutuk, cezari dare del per siauru klubu? mano vienas is klubu matmenu pradzioje nestumo buvo toks, kokio gydytojas nebuvo mates per savo 30 metu praktika
. as, jau aisku, visokiu literaturu prisiskaicius, zinau, kad pagal mano klubus man net neturetu leist bandyti gimdyt naturaliai (aisku, knygos buvo JAV autoriu
) , bet dabar uzklausiau savo gydytojo, kaip cia bus, o jis i mane ziuri ir sako, na, nelabai tu pati isgimdysi
aciu, tarsi pati nesupratau. tai net nezinau, ar cia paciai ekskursijos i gimdymo namus brautis?
noreciau, kad bent kas nors galetu man garantuoti, kad nebus kaip per TV pasakojo, kur po 15 valandu gydytoja jau po laiko susiprotejo, kad gal cia cezario visgi reiketu... 

kaip jau rašiau gydytoja jau nėštumo pradžioje sakė, kad gali tekti daryti cezarį dėl siaurų klubų, na bet tai sakė bus tiksliai matyti tik nėštumo pabaigoje

VOVERYTE man toks keistas tavo poziuris, kad net nezinau kaip cia svelniau pasakius. Tu pirma karta gimdai ir taip nebijai rizikuoti savo busimo vaikelio sveikata? Nu atleisk, as suprantu kad naturalus gimdymas yra arciau gamtos ir vaikeliui gerai ir mamai. Bet palauk, gal tu nezinai kas gali atsitikti nesekmes atveju? Visu pirma siulyciau susipazinti su visa informacija, kaip gimdant sedmenine pirmaeiga gali atsitikti. Juk ne vien viskas buna tik gerai. Ir tada pagalvok ar verta rizikuoti? Cezario operacija...as nematau cia nieko tokio baisaus del ko jo reiktu baidytis ir ryztis gimdyt sedmenine pirm. Nu sorry nesuprantu.