Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

as taip pat turejau du cezario pjuvis. pirmas buvo darytas po ilgu mano kanciu ligonineje, kai prasikankinau dvi paras ir pradejo reteti vaiko sirdes tonusai ir pati jau buvau pradejus skraidyti padebesiais, nes neatsimenu kaip atsiduriau operacinei, o antras pjuvis buvo planuotas, nes vaikelis sedejo.
Atsakyti
Man buvo 42 savaitės ir 5 dienos, kad gimdyčiau nuleido vandenis, viskas vyko normaliai, atsidarė 10 cm, bet mergytė buvo didelė, pasuko galvytė, nesileido į dubenį, sarėmiai dažnėjo, beveik be tarpo, po 12 val. gimdymo skubiai išvežė į operacinę... gaila tik kad po valandos tik pamačiau dukrytę nes darė pilną narkozę unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tik dieną prieš gimdymą sužinojau, kad ko gero gali tekti daryti cezario pjūvį. Ir gimdymo dieną ilgai manęs nelaikė gimdymo palatoj, o liepė ruoštis operacijai. Priežastis - netinkamoj padėtį vaiko galvutė (per aukštai) ir gimdos kaklelis lėtai atsidarinėja - tik 3 cm. Pasakė, kad geriau nekankinti manęs ir vaiko, o padaryti operaciją. Kurį laiką galvojau, kaip gerai tom, kurios pačios galėjo gimdyti, jaučiausi tarsi negimdžiusi unsure.gif . Bet paskui pagalvojau, juk svarbiausia, kad vaikas gimė sveikas, kiek gi pasitaiko visokių nelaimių gimdymo metu - tai vaikelis gimė "pridusęs", tai klubo sanarys išniręs ir pan.
Atsakyti
Gydytojai mums paskui pasakė taip- kliniškai siauras dubuo. 8 val. stiprių sarėmių, bet galų gale nusprendė operuoti, nes ir galvutė buvo per aukštai.
Aš tikrai džiaugiuosi, kad taip viskas pasibaigė, kad nekankino nei vaiko, nei manęs. Tikrai nieko kilnaus tuose akmens amžiaus kankinimuose nėra. Ir net nesuku sau galvos, kokiu būdu jis atėjo į šitą pasaulį ir per kokią vietąsmile.gif

Vienoj palatoj gulėjo merginą, kuri gimdė pati- tai jos sūnelį patraukė, ir išnarino raktikaulį, tai jį negalėjo ant to šono paguldyti.

Girdėjau, kaip merginos, tiesą net nepajutusios motinystės džiaugsmo, skeptiškai vertina gimdymus su cezario pjuviu- pasako kažką tokio, kad moteris turi atkentėti, turi pajusti tą skausmą. Tai tegu jos ir Pampersų neperka, ir nuo pilvukų putimo lašiukų- tai visa apimtim atkentės:) biggrin.gif Juokinga.
Atsakyti
neplanuoto cezario pasekmės:viskas iš pradžių viskas ėjosi puikiai,kaklelis atsidarė per 4 valandas beveik be skausmo.ir viskas sustojo...dar pakankino 7 valandas ir ...niekas nebevyko,buvo tik didelis skausmas be veiklos.kaip sakė paski,tai buvo per siauras dubuo...o po 3 dienų prasidėjo "džiaugsmas" kraujo perpylimas,nes pradėjo kraujuot gimdos pjūvis.tada sekė 2 kraujo perpylimai.tada dar po kelių dienelių diagnostinė operacija kodėl kraujuoju.ir dar toliau ...vilniaus santariškių reanimacija ...ir 3 operacija......štai kaip baigiasi cezaris...visa laimė ir ačiū dievui,kad leliui viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE (Milla @ 2004 12 01, 00:51)
Girdėjau, kaip merginos, tiesą net nepajutusios motinystės džiaugsmo,  skeptiškai vertina gimdymus su cezario pjuviu- pasako kažką tokio, kad moteris turi atkentėti, turi pajusti tą skausmą. Tai tegu jos ir Pampersų neperka, ir nuo pilvukų putimo lašiukų- tai visa apimtim atkentės:)  biggrin.gif Juokinga.

Na snukius tokioms ismalt, atsiprasant, norisi mad.gif
As turiu pora tokiu giminaiciu ir draugiu, kurios suzinojusios, kad mano berniukas gime cezario pagalba, leptelejo, tipo as ne negimdziau, ne nezinau kas tas yr gimdymas ir panasiai. Uzpykau nerealiai, toks jausmas, kad po operacijos, nusoki nuo stalo ir lakstai kaip niekur nieko...ne rando neskauda....juk pati savo akim maciau, kaip naturaliai pagimdziusios mamytes po gimgymo praejus kelioms val. jau ant koju stovejo, ejo i dusa....o as...para is lovos pasikelt negalejau.

ir cezaris juk neplanuotas...kai kurios pries cezari jau buna prisikentejusios tiek, kiek kitos per normalu gimdyma nepatiria....aj susinervinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 01 gruodžio 2004 - 19:13
Sveikutes, gal patartumete tokiu klausimu. Pas mane buvo du planuoti cezario pjuviai- na nelabai isejo pagimdyti. O dabar baisiai norim trecio vaikelio, kaip jus manot, ar didele komplikaciju tikimybe? kai buvau siaip pasiikrinti pas gydytoja, tai ji kazkaip skeptiskai i tai paziurejo, gal pas ka panasi situacija buvo?
Atsakyti
Na, jeigu cezaris buvo del tavo sveikatos (kliniskai labai siauras dubuo, neatsidarantis kaklelis, didele trumparegyste.....) tai nieko nepakeisi. O jei vaiko problemos (sedmenine ar placentos pirmeiga, pridusimas.....)- tai labai daug sansu pagimdyti, nestumas juk kitas. Pasiteirauk apie abieju cezariu priezastis, nors kiek zinau, del randu gimdoje gydytojai nepataria trecio gimdyti paciai.
Atsakyti
Mano dvi draugės gimė abidvi cezario būdu (pirmas ir antras kartas), o jų sesutė (trečia mergaitė) gimė natūraliu būdu.
Atsakyti
Na as ir neabejoju, kad trecias bus cezario pjuvis, bet man visokios mintys kyla, gal nestumo metu gimda plys, gal vel kas, gal turit pavyzdziu su trim cezario pjuviais?
Atsakyti
Mano visi trys vaikučiai gimė Cezario pjūvio metu. Kai gimdžiau pirmąjį, nebuvo gimdymo veiklos ir vaikelis būtų uždusęs, nes širdelės tonai pradėjo retėti. Kai gimdžiau antrąjį, gydytojus vėl suneramino dukrelės širdelės tonai, kaip vėliau paaiškėjo virkštelė buvo apsisukusi aplink kojytę ir, kai spurdėdavo, kažkaip stipriai užsitempdavo, tai vėl skubiai operavo. Na, o su trečiuoju nėštumu ramiai laukiau pabaigos, nes gydytojai tvirtino, kad pačiai gimdyti neleis, kadangi po antrojo nėštumo buvo praėję 1m. ir 8 mėn. ir į nėštumo pabaigą paskaudėdavo truputį pilvo apačią- tą vietą kur buvo randas . Artėjant gimdymo datai buvo numatyta planinė operacija. Nors buvo atlikti trys Cezario pjūviai ir viena cistos operacija, bet tų randas liko tik vienas ( juos panaikino operacijos metu).
Atsakyti
Pirmiausia norėjau pasakyti (nors ne abejoju, kad kažkur šiame jau forume buvo sakyta smile.gif), kas yra 'planinis cezario pjūvis'. Kaip aš suprantu, tai nėra cezario pjūvis, kuris atliekamas tik todėl, kad jo pageidauja motina, nors galėtų gimdyti natūraliai. Tai yra operacija, kuri atliekama esant tam tikroms iš anksto nustatytoms nėštumo komplikacijoms, kūdikio ar mamos problemoms, dėl kurių neįmanomas natūralus gimdymas. Ir tiesiog yra parenkama operacijos data. Štai ir visas 'planingumas', o manau pats terminas atsiradęs atskirti ekstriniam cezariui (kai komplikacijos atsiranda gimdymo metu) nuo to, kai iš anksto žinoma, kad nebus galima gimdyti natūraliai.

Bet man įdomu kitas dalykas. Medikai skelbia, kad jie negali atlikti jokios operacijos, jei tam nėra atitinkamos indikacijos. O vien mamos pageidavimas atlikti jai cezario operaciją yra nepakankama sąlyga...Bet man tik šiaip įdomu, kiek Lietuvoje iš tikro cezario operacijų padaroma tik todėl, kad taip nori mama? 4u.gif
Atsakyti