Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

INGELA, maniškis kasytis pradėjo kai aš nutraukiau savo pieno maitinimą. Tuo metu jam buvo metukai ir mėnuo. Taip po truputį, kasantis vis po daugiau ir išplito dėmės po visą kūną. Naktį mes su vyru jį guldydavom per vidurį ir kasydavome pakaitomis. Tai yra mes glostydavome, kad nuimti niežėjimą ir per daug nepakenkti odelei. Taip pat vilkdavau labai plonus rūbelius, ir stengdavomės miegoti kaip įmanoma šaltesnėje patalpoje. Tas pats ir dabar.
Na, o jei jį labai beria, aš linkusi tepti hormoniniais tepaliukais. Tai nėra geriausia išeitis, bet geriau tepaliukai, nei pastovus kasymasis. Tai ir psichologiškai ir fiziškai sunku ir skaudu vaikui.
Dabar jis jau pakankamai didelis, ir kai jam niežti pats ateina su Iwostin kremuku, prašo, kad teptume.

Atsakyti
QUOTE(ingela @ 2007 01 31, 13:10)
Mano vaikui prasidejo alergija, kaip ir daugelis mamyciu raso nuo paraudimo ant skruostuku, kuriu jis dar mazas budamas nekase, tie paraudimai laikui einant vis stiprejo ir kartais atsirasdavo ant kaktos, kartais isnykdavo.Taip pat ant kojyciu budavo siurksti oda. kai gulejom ligoninej keturiu men, gydytojos sake kad tai alergija. Pas mus iki tokio pablogejimo, koks laikosi pastaraji menesi tikrai nebuvo. aplinkui visi savi nerukantys. O as nescia, kaip minejau, tikrai sirgau baisiu umiu broncitu ir geriau antibiotikus. Gydytoja tikino, kad nuo ju tikrai pasalinio poveikio vaikeliui tikrai nebus. Kaip minejau musu alergija atsirado anksti, bet labai jau toks sutapimas kai prasidejo didieji anos vasaros karsciai ir po antrojo skiepo, kuris daromas 2 men vaikuciui , paumejo. tiek budama nescia , tiek ir dabar visas darzoves valgome tik is savo sodo. Nezinau kaip del bananu, bet kartais duodu savo vaikiukui, nors esu girdejus kad jie sunkiai virskinasi mazo vaiko pilvelyje. Nezinau kaip jusu vaikuciam, bet pastebejau , kad jis atpilineja nuo rugsciu sulciu:obuoliu, slyvu, o taip pat nuo sinlac (nestles kose), o anksciau nuo mano pieno, o dabar nuo kefyro, nat.jogurto.
tiesa nutrauku homeopatinius zirniukus vaizdelis siek tiek gereja, ypac veide, jis blyksta, bet pasidare ''zasies oda'' ant liemens sonu. veido taip nebesidrasko , tik kai miega arba kai nori valgyt ir pradeda nervuotis.
Sakykit kokius jus metodus taikot, kad vaikas nakti nesikasytu. Man ir taip yra problemos su nemiga, o pacios zinot kai nemiegi ilgai normalia nuotaika ir savijauta islaikyti sunku. Vaikui reikia sveikos mamytes.O be to kai vaika pasiguldom loveleje ir laikom jam rankytes tai jis nuo prisiglaudimo dar labiau kaista ir dar labai stengiasi pasikasyti.

Sunku net skaityti ir sunku ka patarti. Mes jau 3 metus vargstam ypac naktimis del kasymosi. Jau ir pamirsau, ka reiskia ismiegoti visa nakti be prabudimu. Ko mes tik nebandem, turbut visu firmu tepaliukus ir brangius ir pigius doh.gif Bet nieks niezulio deja, nenuima verysad.gif Sako, kad medetku tepaliuks (6lt) siek tiek apmalsina. Bet pabandziau ant savo mamos, jai ranka nieztejo, kazkas suelergizavo. Tai sake, kad siek tiek niezuli nueme kokiam pusvalandziui schmoll.gif
Dar turiu toki stebuklinga tepaliuka, kuri padaro vaistininke "padpolnai" , tai vienintelis tepaliukas kuris nuima niezuli. Tik va viena beda, as nezinau jo sudeties. Ta vaistininke nesako. Klausinejau ar nera hormonu, tikino kad ne. Bet negali zinot ko ten prideta. Bet tik vienintelis dalykas geras, kad jis NUIMA niezuli. Kai jau visai as netekdavau vilties del vaikelio draskymosi, patepdavau plonai. Dabar kai gydomes homeopatiskai, visai to tepaliuko nenaudoju. Kenciam verysad.gif
Kantrybes Jums ir sveikit.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 31, 13:33)
INGELA, maniškis kasytis pradėjo kai aš nutraukiau savo pieno maitinimą. Tuo metu jam buvo metukai ir mėnuo. Taip po truputį, kasantis vis po daugiau ir išplito dėmės po visą kūną. Naktį mes su vyru jį guldydavom per vidurį ir kasydavome pakaitomis. Tai yra mes glostydavome, kad nuimti niežėjimą ir per daug nepakenkti odelei. Taip pat vilkdavau labai plonus rūbelius, ir stengdavomės miegoti kaip įmanoma šaltesnėje patalpoje. Tas pats ir dabar.
Na, o jei jį labai beria, aš linkusi tepti hormoniniais tepaliukais. Tai nėra geriausia išeitis, bet geriau tepaliukai, nei pastovus kasymasis. Tai ir psichologiškai ir fiziškai sunku ir skaudu vaikui.
Dabar jis jau pakankamai didelis, ir kai jam niežti pats ateina su Iwostin kremuku, prašo, kad teptume.

o cia koks nors specialus Iwostin kremas nuo niezulio? mes prausiames su Iwostin prausikliu. siaip odele atrodo neblogai, bet vel atsirado demes ranku linkiuose ir juos kaso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(VAMI @ 2007 01 31, 11:47)
o cia koks nors specialus Iwostin kremas nuo niezulio? mes prausiames su Iwostin prausikliu. siaip odele atrodo neblogai, bet vel atsirado demes ranku linkiuose ir juos kaso verysad.gif

Tiesiog paprastas Iwostin kremas alergiškiems žmonėms. Ir jis tikrai mums šiek tiek apmalšina niežulį.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 31, 13:50)
Tiesiog paprastas Iwostin kremas alergiškiems žmonėms. Ir jis tikrai mums šiek tiek apmalšina niežulį.

Isbandem ir mes Iwostin, deja, niezulys nedingo verysad.gif Kaip darskesi, taip ir toliau draskosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingela @ 2007 01 31, 11:10)

Sakykit kokius jus metodus taikot, kad vaikas nakti nesikasytu. Man ir taip yra problemos su nemiga, o pacios zinot kai nemiegi ilgai normalia nuotaika ir savijauta islaikyti sunku. Vaikui reikia sveikos mamytes.O be to kai vaika pasiguldom loveleje ir laikom jam rankytes tai jis nuo prisiglaudimo dar labiau kaista ir dar labai stengiasi pasikasyti.

Maniškė irgi pabudinėja bent porą kartų per naktį verysad.gif Bet vėsuma tikrai labai gerai. Mes ir dabar miegam prie atviro balkono blush2.gif Mergiotė aprengta tik triusikučiais ir maikyte be rankovių ale pensininkas hihihi.gif Dar stengiuosi kuo daugiau drėkint odelę, per dieną bent 6 k tepu kremu. Hormoninių tepalų beveik nenaudoju, nebent pasidaro žaizdos, o kai taip drėkinu, tai būna maždaug 1 k per mėn.
O iwostin nusivyliau verysad.gif Losjonas kūnui po vonios essex tikrai geresnis, problemines vietas tepu iwostin pusriebiu kremu, bet stebuklų nematau. Niekaip nerandu Linola fet kremuko. Kažkas rašė kad tik jis geras ir nuima miežulį g.gif
Atsakyti
Mes rytoj keliaujam vel pas homeopata. Paskambino aukle, kad vaikas visa ryta draskosi rankyte prie alkunes. Ir jos nuomone tai grizta alergija sad.gif Maciau, kad odele sausesne, bet jau, kad sitaip g.gif
Mes nesam baige gydymo realiai, bet patys jau apie pora men. nebegeriam jokiu homeopatiniu vaistuku ir laikomes puikiai. Bet...panasu, kad dar reikia gydytis...
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2007 01 31, 14:26)
Mes rytoj keliaujam vel pas homeopata. Paskambino aukle, kad vaikas visa ryta draskosi rankyte prie alkunes. Ir jos nuomone tai grizta alergija sad.gif Maciau, kad odele sausesne, bet jau, kad sitaip  g.gif
Mes nesam baige gydymo realiai, bet patys jau apie pora men. nebegeriam jokiu homeopatiniu vaistuku ir laikomes puikiai. Bet...panasu, kad dar reikia gydytis...

sėkmės 4u.gif parašyk kaip sekėsi.
Atsakyti
Mamytes, kas zinote Vilniuje homeopates Gemos kokius rekvizitus, bukit geros, parasykit i AZ. Mano drauges vaikeliui irgi atopinis dermatitas verysad.gif Gydesi tradiciskai jau daugiau nei metai, bet viskas tik blogyn......vakar grizo is ligonines, kur nustate vaikeliui antinksciu sutrikimus....daktarai sako, kad nuo tepamu hormonu g.gif Zodziu, ji nusprende toliau vaikuti gydyti homeopatiskai ir kadangi zino, kad ir as savo maziuka gydau siuo budu tai klause gal zinau koki hera homeopata Vilniuje (nes mes tai is Klaipedos). Tad, mamukai, kas zinot Gemos rekvizitus, brukstelkit i AZ, as jai perduosiu......, kad tik padetu maziukui unsure.gif
Aciukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saran @ 2007 01 30, 15:16)
labai sudomino tavo minits, kad AD gali būti ir nealergiškiems. kaip tada? mano galva, AD yra reakcija į kažką - vieniems į maistą, kitiems dulkes, tretiems pelėsį ir t.t.
jei aš klystu, parašyk plačiau. labai būsiu dėkinga.
nes maniškį beria, o nuo ko -neaišku

Laba diena visoms.
Mamytės,brangiosios,jau rašiau anksčiau, bet pasikartosiu,gal akys neužkliuvo..
Bandysiu,kaip įmanoma trumpiau.

Mes esam Vokietijoj šiuo metu, turim gana stiprų AD ir lankomės pas Dermatologą, kuris KARTU yra ir Alergologas,kas pas mus Lt dažniausiai būna atskirai-ir vieni lenkia savo pusėn,kiti savo.O jam nėr kur lenkti,tai ,manau, jis turi rasti optimalų variantą tarp dermmatologo ir alergologo nuomonės smile.gif

Tai jis iškart pasakė,kad AD NĖRA alergija,tai- LABAI SAUSOS ODOS LIGA.
Jei daktarai žinotų,kas ją sukelia ,tai ir išgydytų.
Tiesiog kartais vaika, kartu prie AD turi dar ir alegiją kokiam nors produktui(-tams), Tai tokiu atveju, ši (ar daugiau) alergijų tikrai PAŪMINA, bet NESUKELIA, AD 4u.gif
Mano sūnui tik 9mėn,susirgom ,maždaug būdami 4mėn, daktaras minėjo,kad nėr prasmės daryt jokių tyrimų,nes nieko kol kas neparodys.Aš pati vis dar vengiu duot daug skirtingų produktų,bet ir dabar galiu paskyt jog nemanau,kad kas alergizuotų.Vaikas šiaip nelabai ką valgo..
Sūnus išbertas galima sakyt visur, žaizdos sausos ,nešlapiuojančios,draskosi (kai blogiau) žiauriai.Tiesa,skirtinagi nuo daugumos-linkuose išbėrimų galina sakyt nėra(tpfu,tpfu,tpfu)
Dar nerišau,kai miega-neprireikė,bet kai keičiu sauskelnes,kartais rišu,nes kitaip negaliu nei kremo nei vaistų tept, bijau, kad į akis iškart nesusikištų.Ištepu ,palaukiu kol susigers ir tada atrišu-va taip,deja verysad.gif

Aš naudoju hormoninį tepalą Prednitop,(kaip supratau Lt dar jis nenaudojamas) ir tepam kas trečia dieną-kitaip neina,deja.Pradžioj ,tiesa kas diena tepėm Vėliau pradėjau mažint.Daktaras taip patarė bandyt-nedaryt taip,kai čia rašot -3 dienas tept tada nebe ir laukt kol vėl pablogės-pabandykit -gal geriau taip bus?Maždaug taip:Pradžioj (sakykim) kas antrą(trečia i tt-nuo ligos stiprumo) dieną savaitę,tada kas 3dieną svaitą ir tt retinant .Tempas gali būt individualus, bet svarbiausia-nedaryt klaidos , ir nenustot tept iškart-AD visda tokiu atveju grįžyta. g.gif
Antihistaminų nenaudojau(daktaras ir nepatarė).
Miegam tokiam ,kaip aš vadinu NASA kostiume biggrin.gif visas uždaras medvilninis su dvigubom pirštynytėm ir pėdukėm,kad negalėtų labai nusidraskyt.

Tiesa,kažkas klausė apie LINOLA FETT.
Aš jį ilgai naudojau,kai dar nežinojau,kad mums AD-deja,negaliu pasakyt,kad jis nuima niežulį.Man rodos A-Derma Exomega veikia geriau.
Dar mes naudojam Eucerin vaistinėj gamintą..
ir mes turim auklę-bet AD prasidėjo anksčiau,nei mes ją nusamdėm,taip kad jai neišeis kaltės primest ax.gif .O stresas ir mums labai pablogina situaciją-tas tiesa g.gif
Kol kas tiek..
Sorry ,jei labai komplikuotai wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Bastetė @ 2007 01 31, 21:03)
Tiesa,kažkas klausė apie LINOLA FETT.
Aš jį ilgai naudojau,kai dar nežinojau,kad mums AD-deja,negaliu pasakyt,kad jis nuima niežulį.Man rodos A-Derma Exomega veikia geriau.
Dar mes naudojam Eucerin vaistinėj gamintą..

O tą kur paryškinau LT pardavinėja?
Atsakyti
QUOTE(Kvaila pelė @ 2007 01 31, 21:16)
O tą kur paryškinau LT pardavinėja?

Taip.,kaip tik Lt jį parduoda,jei neklystu-Eurovaistinėse.O Vokietijoj jo nėra.Man mama atvežė,kai buvo aplankyt.Yra kremas veidui ir kūnui-200ml ,muilas ir losjonas kūnui-400ml
Produktas -prancūziškas.
Keistas sutapimas:mano auklės pažįstami iš JAV irgį jį rekomendavo,kaip geriausią,nežinodami,kad mes jį naudojam..
Jei nerasit,paklausiu tksliai,kur pirko.
Tiesa,jis labai/gana,brangus.Jei pamenu -nuo 50lt 4u.gif
Atsakyti