Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Sveikos, mamytes!

Gal kas esate susidure su mazakraujyste 2.5 men. vaikeliui. Ka tokiu atveju reikia daryti? kaip profilaktiskai nuo to apsisaugoti?
Mano dukrytei itaria mazakraujyste, nes ji pradejo nebevalgyti, daug miega, daug verkia, neima buteliuko. Is kruties truputi patraukia beverkdama(30 ml) ir nuvargsta.
Atsakyti
Ką reiškia mažakraujystė? KOKs hemoglobinas? Dar pasakyk,kad tu žinai kiek vaikas iš krūties iščiulpia. Kaip tai pamatuot galima?
MP maitinamas mažius iki 6 mėnesių turi gauti pakankamai geležies. Beja iki 3 mėnesių pas jį yra geležies iš tavo rezervų nėštumo metu.
Beja verkti ir miegoti gali dėl pilvuko dieglių. O tai gali atsitikti tikrai ne dėl mažakraujystės.

Ką reiškia pavargsta? Gal užmiega? Mano irgi užmigdavo pavalgiusi,o pavalgydavo labai greitai per kelias minutes. Ar vaikas pavalgo pakankamai rodo keli dalykai : keičiant šlapi pampersiukai (bent 6 per dieną) ir svorio priaugimas. Mažakraujystės požymiai tikrai kitokie. Beja ir išsivystyti taip greit negali.

Norint tiksliai nustatyti mažakraujystę reikia kraujyje nustatyti feritino ir transferino kiekį. Beja hemoglobino normos tokiems leliams yra ženkliai mežesnės negu suaugusiam žmogui. Tegul pediatrė normas pasistudijuoja.

Jei reikia kokios specifinės info parašyk į AŽ
Atsakyti
Dianushka, tik tu nepergyvenk - viskas susitvarkys, tik nenutrauk maitinti su savo pienuku thumbup.gif
Atsakyti
As rasau, kad tik itaria, nes kraujas, kai eme, pasirode labai skystas. Kitas pozymis, kad vaikas nevalgo jau savaite. Trecias pozymis, kad nepriauga svorio, o tiksliau numete 200 gr. Vaikas temperaturos neturi, tustinasi normaliai, kakucio spalva geltona, be jokiu gleiviu ar pan.
Penktadieni bus tyrimai, tada bus aiskiau matyt. As teiravausi, gal kam taip yra buve, ir ka daryti, kad isvengti tokiu bedu.
Atsakyti
man irgi labai aktualus klausimas, nes pasidarėm kraujo tyrima o hemoglobinas - 112 (turi būti apie 120-130). Gydytoja pasakė kad kūdikiui per žemas ir išrašė sirupo po 1/2 arb. šaukštelio. Sakė pradėsit davinėt daržoves su mėsyte turėtų susitvarkyti smile.gif
ps aš maitinu pati, todėl nesuprantu iš kur gali taip būti juk sako kad mamos pienas pats geriausias ir patenkina VISUS kūdikio poreikius sad.gif
Atsakyti
As tai jau paranojike daraus del tos mazakraujystes. Nors musu gydytojai viskas normalu "is akies" paziurejus. VAikis jau antra menesi priauga vos po pora simtu gramu, o jai normalu. Tiesa, maniskis, jau i septinta menesi taiko (tai kaip ir sukauptos gelezies atsargos, teoriskai, jau turetu baigtis), o sveria vos 8400 gr.
GAl kas galetu nupasakot pozymius mazakraujystes, nes einant pas gydytoja pirma patiems tenka liga "nusistatyt", bo jai visada ir del visko dantys kalti.
VAlgymas tai isvis kazkas baisaus, nebent "gera" reklama eina (mat ne visos patinka) unsure.gif Ir jei ne naktinis valgymas, tai is vaiko jau tik seselis bebutu. Baisu ir pagalvot, kas butu, jei "karve" uztruktu?
Atsakyti
is karto noriu pasakyti kad as uz maitinima mamos pienu, bet pav. belgijoje visiem leliukams kurie gauna tik mamos piena privalomai duodamas vitaminu kompleksas, o tiems kurie maitinami misinuku neduodama nieko, nes visko yra prideta i misinuka. nu cia tipo todel kad mama juk gali nepilnavertiskai maitintis ir.t.t..
Atsakyti
Mazakraujystes pozymiai, kai vaikas labai baltas, ypatingai i ausytes ziuret reikia, kai truksta gelezies liezuviukas buna lygus ir blizgantis, dar reiktu zvilgtelt i akies apatini voka, jei baltas, tai irgi pozymis (tik sita padaryt sunku nes priesinasi).
Mes irgi su sita problema kovojam, nes maniske 10 menesiu sveria 8,400 kg. Ir nieko nevalgo. Mums feroglobinas labai padejo, per pora savaiteliu pakele hemoglobina. O dabar vitaminus su gelezim geriam smile.gif
Atsakyti
QUOTE (alina @ 2004 09 29, 14:05)
man irgi labai aktualus klausimas, nes pasidarėm kraujo tyrima o hemoglobinas - 112 (turi būti apie 120-130). Gydytoja pasakė kad kūdikiui per žemas ir išrašė sirupo po 1/2 arb. šaukštelio. Sakė pradėsit davinėt daržoves su mėsyte turėtų susitvarkyti smile.gif
ps aš maitinu pati, todėl nesuprantu iš kur gali taip būti juk sako kad mamos pienas pats geriausias ir patenkina VISUS kūdikio poreikius sad.gif

112 hemoglobinas yra normalus...nesuprantu as kartais tu gydytoju blink.gif
Atsakyti
o man sakė kad kūdikiui per mažas, bet jeigu tikrai žinai tai labai ačiū pakėlei nuotaiką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (dianuska @ 2004 09 29, 10:19)
As rasau, kad tik itaria, nes kraujas, kai eme, pasirode labai skystas. Kitas pozymis, kad vaikas nevalgo jau savaite. Trecias pozymis, kad nepriauga svorio, o tiksliau numete 200 gr. Vaikas temperaturos neturi, tustinasi normaliai, kakucio spalva geltona, be jokiu gleiviu ar pan.
Penktadieni bus tyrimai, tada bus aiskiau matyt. As teiravausi, gal kam taip yra buve, ir ka daryti, kad isvengti tokiu bedu.

Siame amziuje islenda taip vadinama fiziologine kudikiu mazakraujyste, iseitis vartoti gelezies preparatus.
Atsakyti
QUOTE (DiDiDu @ 2004 09 28, 17:15)
Beja iki 3 mėnesių pas jį yra geležies iš tavo rezervų nėštumo metu.

gelezies rezervu bus pas vaika, jei mama nestumo metu neturejo problemu su krauju. va as, nestumo metu turejau zema hemaglobina paskutini menesi, o gal ir du - dabar nebepamenu. tai mano mazylei dabar hemaglobinas 95. gydytoja sake, kad tai jau mazakraujyste.

Zdurela rase "is karto noriu pasakyti kad as uz maitinima mamos pienu, bet pav. belgijoje visiem leliukams kurie gauna tik mamos piena privalomai duodamas vitaminu kompleksas, o tiems kurie maitinami misinuku neduodama nieko, nes visko yra prideta i misinuka. nu cia tipo todel kad mama juk gali nepilnavertiskai maitintis ir.t.t.."

mano gydytoja tam papriestarautu. nes misini valgydamas vaikas nepasisavina visu geriu, kuriu jame yra (tame tarpe ir gelezies), o geriausiai pasisavina is mamos gerdamas piena.
as maitinau misinuku su gelezim ir ka? ir nieko - mazakraujyste blink.gif
Atsakyti