Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Na 108 tai nepasaulio pabaiga, manau, kad neduok jai tu preparatu nes gali buti dar blogiau, matau maitini pati ir svoris labai mazas pas jus, tad iskyla klausimas, ar jai uztenka tavo pieno?
Siulyciau pabandyti ivesti misineli su gelezimi bent viena kart i diena, pvz. similkas yra su padidintu gelezies kiekiu, gal net , kad nepriprastu prie buteliuko is saukstelio duok.
Kitas klausimas, aisku jai matini pati, tai nelabai gal ir zinosi kieki suvalgo mazyte, bet man tai atrodo, kad jai truksta .
Patarimas butu tau paciai valgyti daugiau produktu su gelezimi, tai ir brokoliai ir burokeliai, galu gale dilgeliu arbata pati pagerk, ji super kelia hemoglobina. Tad nekankink vaiko, nes manu, kad jus tik zarnyna ir virskinima sugadinsit vaikui.

Na as tik is savo praktikos patariu, bet seip cia daugumos vaiku problema yra nuo 6 menesiu ir dar yra pasikeite kraujo normos, ar daktare tai zino? kazkaip naturaliai keista man atrodo duoti gelezi prie tokio hemoglobino cool.gif

Pabandysiu ideti kraujo normas, bet nuo 5 iki 7 men. hemoglobino norma yra 101 - 129 g/l.

Vaikų klinikinių kraujo tyrimų rezultatų normatyvai
ANALITĖ AMŽIUS/NORMA VIENETAI
RBC
Eritrocitai 1-3 d. 4,0-6,6 *10 12/l
1 sav. 3,9-6,3 *10 12/l
2 sav. 3,6-6,2 *10 12/l
1 mėn. 3,0-5,4 *10 12/l
2 mėn. 2,7-4,9 *10 12/l
3-6 mėn. 3,1-4,5 *10 12/l
7-24 mėn. 3,7-5,3 *10 12/l
3-6 m. 3,9-5,3 *10 12/l
7-12 m. 4,0-5,2 *10 12/l
13-18 m. vyr: 4,5-5,2 mot: 4,1-5,1 10 12/l

HGB
Hemoglobinas 1 d. 152-235 g/l
2-6 d. 150-240 g/l
14-23 d. 127-187 g/l
24-37 d. 103-179 g/l
40-50 d. 90-103 g/l
2-2,5 mėn. 92-150 g/l
5-7 mėn. 101-129 g/l
8-10 mėn. 105-129 g/l
11-13,5 mėn. 107-131 g/l
1,5-3 m. 108-128 g/l
5 m. 111-143 g/l
10 m. 119-147 g/l
12 m. 118-150 g/l
15 m. 128-168 g/l
HCT (PCV)
Hematokritas Naujagimiai 48-69 %
2 d. 48-75 %
3 d. 44-72 %
2 mėn. 28-42 %
6-12 mėn. 35-45 %
13-18 m. vyr: 37-49 mot: 36-46 %
MCV
Vidutinis eritrocito tūris 82-98 fl
MCH
Vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite 27,6-33,3 Pg
MCHC
Vidutinė hemoglobino koncentracija eritrocite 82-98 fl
RDW
Makrocitų ir mikrocitų santykis (anizocitozė) 11,6-13,7 %
PLT
Trombocitai 150-350 *10 9/l
MPV
Vidutinis trombocitų tūris 7,4-10,4 fl
WBC
Leukocitai naujagimiai 9,0-30,0 *10 9/l
1 d. 9,4-30,4 *10 9/l
1 mėn. 5,0-19,5 *10 9/l
1 m. 6,0-17,5 *10 9/l
4-7 m. 5,5-15,5 *10 9/l
8-13 m. 4,5-13,5 *10 9/l
RETIC
Retikuliocitai naujagimiai iki 60 %
7 d. 0,2-1,3 %
5-6 mėn. 0,2-2,4 %
ENG (ESR)
Eritrocitų nusėdimo greitis
iki 50 m vyr. 1-15 mm/h
mot. 2-20 mm/h
CRB
C reaktyvinis baltymas naujagimiai iki 10 mg/l
vaikai iki 5 mg/l

na tikiuosi suprasite, tai hematologu informacija, kuria remesi hematologai.
Atsakyti
Na, is ties 108, tai nera blogai smile.gif Kadangi vaikuciui jau 6 men, tai jau turetu pradeti ar jau valgyti darzoves su mesyte. Is cia geriausiai pasisavina gelezi....

Pas mano sunu, kai buvo 6 men, irgi buvo zemokas hemoglobinas 106. Nei Berubi, nei Feroglobin mums netiko - berdavo. Mes gerem Ferrum Lek. Ir tai gerem labai mazom dozem- 2 k. po 1,25 ml. Kai dygdavo dantukai, budavo irzlokas, tai is vis neduodavau. Jei duodavau daugiau, jam su pilvuku budavo negerai, tapdavo irzlus. Po 1,5men, jau pakilo iki 117.
Atsakyti
Manau, neverta, esant tokiam hemoglobinui, duoti geležies preperetus vaikučiui, ypač jei jis dėl jų vartojimo turi kokių nors problemų. Geriau žiūrėk, kokį maistą pati valgai. Stenkis valgyti daugiau geležies turintį maistą (ENIGMA vardino), valgyk granatus, gerk jų sultis, atsisakyk bent kuriam laikui juodos arbatos (jei ją geri). Sėkmės. Ir nepanikuok.
Atsakyti
Pas mus tas pats buvo: kai buvo 5 mėn., liepė gert tą Hemofer, nes dukrytės Hb buvo 108. Tai aš kaip kvailė (dabar tik taip galiu komentuoti tokias savo patiklias reakcijas) ir girdžiau tą Hemofer. Nuo jo labai viduriavo, ir su krauju, bet gyd. nė už ką nenorėjo pripažinti, kad čia nuo to Hemofer.Net į ligoninę įgrūdo dėl viduriavimo su krauju, apšaukė, kad turbūt gyvenam kaip bomžai, nes vaikui greičiausiai DIZINTERIJA.Aišku, nerado jokios dizinterijos, ir po 3d. paleido namo, tik ligoninėj apramino, kad HB 108 - visai normalu, ir jokio Hemofer nereikia. Tai ir negėrėm daugiau.
Kai darėm pakartotinai kraujo tyr., buvo jau gal 6 mėn., ir Hb natūraliai buvo pasitaisęs, be jokių sintetinių Fe preparatų. O šiaip, kadangi maniškė nuo 6,5 mėn. labai noriai kerta mėsą, tai problemų su Hb seniai nebeturim -pastoviai apie 130.
Yra dar tokios kasulės TOTEMA (su geležim), tik maniškė jų nenorėjo gerti (matyt labai neskanu), arba Ferronal sirupas - pabandykit. Tik tą sirupą maniškė atpildavo - tai irgi egėrėm.
Taigi, valgykit veršieną, kalakutieną, žalias daržoves (brokoliai, briuseliniai kopūstai), grikių košę, gerkit morkų sultytes ir reikalai turėtų pasitaisyt.
Atsakyti
O man ligoninėje gydytojai "įkalė" į galvą, kad Hb pats savaime dar nerodo mažakraujystės. Kad patvirtint mažakraujystę reikia daryt biocheminį kraujo tyrimą ( ko paprastai poliklinikoj nedaro) ir žiūrėt geležies normą.
Man atrodo, kad galima atstatyt Hb primaitinant, be vaistų. Arba pabandykit pasidaryt pakartotinius kraujo tyrimus.
Atsakyti
mes kol kas nesidarem kraujo tyrimo, bet bijau, kad pas mano mergina hemoglobinas bus zemas, nes papildomo maisto suvalgo vos kelis saukstelius, o jai jau 7,5 men. Ka daryti su tokiais nevalgiukais? Atrodo kitos iseities nera, kaip tik duoti sintetinio Fe doh.gif Kol kas tikiuosi, kad mes telpam i tas normas rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
Prieš kelias dienas suneliui atliko kraujo tyrimą ir nustatė hemoglobino kiekį tik 99 sad.gif Tai puoliau naršyt internetą ir ieškot informacijos apie tą hemoglobino kiekį, net konsultavaus su gydytojais 'nete. Vienur parašė, kad 2.5mėn. kūdikiui hemoglobino kiekis norma 92 - 150 (beje, ir čia tą radau) kitur gydytoja parašė, kad 130 - 150. Vadinasi mano sūneliui turėtų būt mažakraujystė? cry.gif Kažkokių geležies preparatų naudot nesinori - dar žarnyną susigadinsim... Tuo labiau, kad gyvenam be diegliukų dar (tfu tfu tfu). Valgo tik MP, tai ką daryt? verysad.gif Gal kas turit patarimukų?
Atsakyti
Kiek skaičiau kūdikiamas žemutinė riba yra apie 110.Tai manajam apie pusę metukų patikrinus kraują buvo 106 ar 104.Gėrėm berubi sirupą,.Gydytoja sakė,kad nusilpęs kraujas,bet mažakraujystės nėra.Bet šis nepadėjo nei kiek,pakeitėm į Ferum lek.Padėjo.
Dabar vėl geriam Ferum lek sirupą,jau turbūt kokį 5 butelį.Nuo kovo mėn.,kai patikrinus kraujukas buvo nekoks.Labai nevalgus buvo,mėsos beveik išvis nevalgė.Prieš gerą mėnesį apetitas labai pagerėjo.Sakau,gal geležis padėjo.Šiaip su pilvuku bėdų niekad nesam turėję ir gerdami sirupą taip pat ne.Tik išmatos pasidaro juodos.Dar teko išbandyt Feroglobin,tai vaikui labai nepatiko ir rezultatai po jo prastesni buvo.
Vakar paėmė kraują.Tikiuosi gerų naujienų.
Manau nieko baisaus jei bandysit ką nors panaudoti.Šiaip rašo,kad gaunantiems tik MP turėtų užtekti geležies atsargų iki 6mėn. Bet tai kaip kam.
Atsakyti
Kiekviena laboratorija, atliekanti kraujo tyrimus turi SAVO nustatytas normas. Geriausia skambinti į pačią laboratoriją, atlikusią tyrimus, ir konsultuotis su jos darbuotojais mirksiukas.gif Beto, būtina pažiūrėti "kraujo vaizdelį" pro mikroskopą ir tik tada galutinai vertinti mirksiukas.gif
Hb 99 pusės metų kūdikiui tikrai ne tragedija. Egzistuoja teorija, kad būtent tokio amžiaus vaikui net reikalinga nedidelio laipsnio anemija. Tuomet natūraliai užsiveda mechanizmas, kuris skatina eritrocitų gamybą kaulų čiulpuose. Tuo tarpu vartojant geležies preparatus, tai slopinama g.gif
Atsakyti
Mums irgi buvo hemoglobinas 104. Gėrėm geležies preparatus, truputį padidėjo smile.gif Manau, jeigu pediatras paskirs vaistukus, tai ir gerkit. O šiaip kadangi pati maitini, stenkis valgyti produktus, kuriuose yra geležies: jautieną, liežuvį, veršieną, žemuoges ir kt. Viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Mano maziukui hemoglobino kiekis 99.Bet gydytoja patare nepergyventi.Kadangi maitinu MP,tai pati geriu vitaminus,kuriuose yra daug gelezies.Tikekimes pades g.gif
Atsakyti
Susidūriau ir aš su šia problema.Visada hemoglobinas buvo geras vakar pasidarėm tyrimus ,HB-90,tai gydytoja prirašė Ferum lek.Atsimenu kai buvau maža man taip pat buvo mažakraujystė tai mama davė vaistų ir papaildomai sulcių mišinio(burokėliu,morkų,obuolių),tai va ar esat girdėję ar galima duoti tokių vienerių metų vaikui.
Atsakyti