Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

gal kam bus idomu, cia tsraipsnelis apie vaiku mazakraujyste ir dar cia
Atsakyti
Pagal naujausius tyrimus ir naujausias "madas" kudikiu mazakraujystei (aisku lengvo ir vidutinio laipsnio) gydyti pakanka folines rugsties, ir visai nebutina dusinti to maziuko gelezies preparatais, nes ir taip jo zarnynas jautrus, uztenka ir tu spazmu... dry.gif

Turejom tokia problemele wink.gif Mano kliackas labai greitai augo ir greiciausiai del to turejom anemija, nors as ir savo pienu maitinau, ir gelezi pati geriau, ir mesa valgiau. Dvieju menesiu Hb buvo 106 g/l, ir pradejom profilaktiskai gerti Hemofera, bet po menesio Hb patapo 95 g/l. Kazkaip labai jau neramu pasidare, tai pora savaiteliu pagerem Ferrumlec - maziui labai patiko, skanu buvo, pamates apsilaizydavo...Kai Hb nustojo krist, toliau geriam tik foline rugsti ir Hb 113 g/l Kartu su gelezim gerem ir vit.E, kuris pagerina gelezies isisvainima...
Atsakyti
Kūdikiams hemoglobinas norma yra iki 110. Mums buvo nukritęs apie 6-7 mėn. iki 104.Tai gėrėm Ferum lek ir greitai pakilo. Vaikas gėrė pasiskanindamas,mat saldus yra. O požymis tik blyškoka odelė,šiaip viskas gerai buvo..
Atsakyti
QUOTE (a79 @ 2004 09 29, 14:24)
VAikis jau antra menesi priauga vos po pora simtu gramu, o jai normalu. Tiesa, maniskis, jau i septinta menesi taiko (tai kaip ir sukauptos gelezies atsargos, teoriskai, jau turetu baigtis), o sveria vos 8400 gr.
  GAl kas galetu nupasakot pozymius mazakraujystes, nes einant pas gydytoja pirma patiems tenka liga "nusistatyt", bo jai visada ir del visko dantys kalti.
  ?

O prie ko cia svoris? Mano dukrai beveik du metukai, o tesveria 9 .5 kg. Ir valgo labai mazhai... Ir tvarkoj viskas...
Juk kraujo tyrimus pediatras daro g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 30 rugsėjo 2004 - 23:05
QUOTE (Vega @ 2004 09 30, 23:06)
Juk kraujo tyrimus pediatras daro g.gif ?

Nu siaip tai as ne medikas, tai dar neissiaiskinau kokie mano vaikui tyrimai reikalingi laugh.gif Kaip sakiau, eidama pas gydytoja, jau turiu zinot ko man reikia rolleyes.gif Vat tau ir siuolaikine medicina, kai gydo kas netingi (cia as apie save) tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (dianuska @ 2004 09 28, 14:26)

Mano dukrytei itaria mazakraujyste, nes ji pradejo nebevalgyti, daug miega, daug verkia, neima buteliuko. Is kruties truputi patraukia beverkdama(30 ml) ir nuvargsta.

Jei vaikelsi nusilpes ir is kruties pavargsta traukti, o dar ir buteliuko neima, galima pabandyti nusitraukti pienuko ir sumaitinti ji su plonyciu vamzdeliu. Ta prasme, supilti pienuka i buteliuka, ikisti viena vamzdelio gala i buteliuka, o kita, maitinant krutimi, - i vaikucio burnyte. Vaikeliui butu lengviau traukti, o galvotu, kad pienukas teka is kruties thumbup.gif As pati panasiai maitinu, tik bisk del kitu priezasciu. Is pradziu naudojau vamzdeli is laselines, paskui nusipirkau tam skirta maitinimo sistema.
Atsakyti
QUOTE (a79 @ 2004 10 01, 11:25)
Nu siaip tai as ne medikas, tai dar neissiaiskinau kokie mano vaikui tyrimai reikalingi  laugh.gif Kaip sakiau, eidama pas gydytoja, jau turiu zinot ko man reikia  rolleyes.gif Vat tau ir siuolaikine medicina, kai gydo kas netingi (cia as apie save)  tongue.gif

Na, man atrodo, kad visi pediatrai privalo kas tam tikra laiko tarpa daryti kraujo tyrimus. Ir jei rezultatai neatitinka normu- imtis kazhkokiu priemoniu. Galbut viskas tikrai gerai ir tu be reikalo jaudiniesi? Ne visi kudikiai vienodai priauga svorio. Be to, nemanau, kad tavo vaikio svoris butu mazhas smile.gif . Manoji budama puses metuku svere 4kg ir sveikata tikrai buvo gera.
Galu gale jei nepasitiki savo vaiko gydytoja, galbut yra galimybe pasrinkti kita gydytoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 01 spalio 2004 - 12:48
Nu va nustate maniskei Hemoglobinas 99. Idomu tai, kad ne del gelezies trukumo.
Trombocitu padidejes kiekis.
Gydytoja nieko nepaaiskino, o tik israse FerumLek gerti po 2.5 ml./dienai.

Nieko nesuprantu- jei gelezies netruksta, tai kodel mes ja turime gerti?
Atsakyti
pas mus hemoglobinas 112 mum irgi išrašė tą patį Ferum Lek.
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Mano mergytei 6 mėn. darėme kraujo tyrimą hemoglobinas 108. Paskyrė gerti hemoferą pradėjus gerti nuo vieno lašelio didinant tuoj suviduriuoja atsiranda netgi kraujo. Tada pakeitė į berubi, jame mažesnis geležies kiekis mergytė neviduriuoja, bet labai pradėjo berti skruostus, tai va klausiu savo pediatrės ką daryti, o ji sako gerkite vistiek nors matau kad beria vis stiprau. Patarkite mamytės ką daryti? Gal dar yra koks geležies preparatas su mažiau geležies? Maitinu pati, bandome pradėti valgyti daržovienes labai sunkiai sekasi, nevalgo. Sveriame mažokai 6400g.
Atsakyti
Mano sunui irgi nustate mazakraujyste sad.gif tai man gydytoja pasiule Feroglobin, siaip jis skirtas kudikeliam nuo 1 metuku, bet maniskis irgi neturi metuku, tai duodu as jam mazesnes doziukes, po puse saukstelio... Jam, atrodo, sitas preparatas tinka, lyg nieko isskirtinio nepastebiu, bet kaina jo siek tiek aukstoka, apie 32 litai, tai jei netiktu, tai biski gaila butu... Sekmes jums gydantis... Man taip baisu kai leliukai serga... cry.gif
Atsakyti
musu irgi hemoglobinas buvo zemas kai mums buvo 5 men (taibuvo seniai smile.gif ) mes gerem gelezi su foline rugstimi nes geriau isisavina gelezis (foline rugsti gaminom vaistinei tai miltukai ) arba reikia duoti uzgerti kuom nors rugsciai geriausia tam tinka sultys sekmes.
Atsakyti